مهمترین دستورالعمل های نظافت شرکت و محیط کار
مهمترین دستورالعمل های نظافت شرکت و محیط کار | نظافت محوطه اداره
نظافت محیط کار باید به صورت اصولی و طبق چک لیست انجام گردد. برای تمیز کردن محیط کار نباید بدون نظم و برنامه پیش رفت. محل کار افراد مکانی می باشد، که در طول شبانه روز بیشتر از ۸ ساعت را در آنجا سپری می کنند و همچنین در این گونه مکان ها تردد نیز بسیار زیاد می باشد و در آن آلودگی های مختلف پخش می شود.
بنابراین توجه داشتن به نظافت محیط کار بسیار مهم بوده و باید رعایت گردد. برای اینکه محیط کار را نظافت کنید بهتر است، که قبل از هر اقدامی لیستی آماده نمایید و همه کارها را مطابق آن پیش ببرید، به این ترتیب همه کارها را انجام داده و چیزی از قلم نخواهد افتاد.
فهرست محتوا
- ۱ نظافت اتاق های محل کار
- ۱.۱ شستشوی پردهها
- ۱.۲ نظافت پنجرهها و در
- ۱.۳ دیوارها را تمیز کنید
- ۱.۴ پریزها و کلید ها را تمیز کنید
- ۱.۵ دیوارکوب ها و قاب ها را تمیز کنید
- ۱.۶ تمیز کردن قفسه ها و کمدها
- ۱.۷ تمیز کردن صندلیها و میزهای کار
- ۱.۸ تی و جارو کشیدن زمین
- ۱.۹ درب ورودی را تمیز کنید
- ۱.۱۰ سطل زباله را خالی کنید
- ۱.۱۱ تمیز کردن آشپزخانه محل کار
- ۱.۱۲ نظافت دیگر قسمتهای محل کار
- ۲ مهمترین دستورالعمل های نظافت شرکت و محیط کار
نظافت اتاق های محل کار
اتاق کار در شرکت ها و ادارات دارای دکوراسیون و طراحی های مختلف و متفاوتی می باشند. از نوع دیوارها و پوشش ها گرفته تا شیشه، پنجره، کفپوش، صندلی، میز و سیستم ها هر کدام باید به گونه خاصی تمیز شوند.
شستشوی پردهها
در صورتی که پرده های نصب شده در اتاق کار آلودگی و کثیفی زیادی دارند، باید آنها را شستشو دهید. اول از همه باید آنها را باز کنید و پس از شستن و خشک کردن نصب آنها را انجام دهید. برای شستشوی پرده ها و تمیز کردن آنها می توانید از دستگاه بخارشوی استفاده کنید. در صورتی که پرده اتاق کار آلودگی زیادی ندارد، می توانید فقط آن را گردگیری کنید و در مرحله بعدی نظافت اتاق کار را انجام دهید.
از جمله اصول اولیه برای نظافت اداره ها، شستن پرده های اتاق کار میباشد، که این کار موجب می شود به کارمندان انرژی بیشتری منتقل گردد. در صورتی که در شرکت شما نظافتچی به صورت دائمی کار نمی کند، می توانید از شرکتهایی که کار نظافت ادارات و نظافت شرکتها را انجام میدهند، کمک گرفته و برای چند ساعت نیروی کار استخدام نمایید.
نظافت پنجرهها و در
در این مرحله باید پنجره ها و در شرکت خود را تمیز کنید. با استفاده از دستمال مناسب و مایع شیشه شوی شیشه ها و قاب پنجره ها را با دقت و به صورت کامل تمیز نمایید. در صورتی که دستگاه بخارشوی دارید، می توانید برای تمیز کردن در و پنجره نیز از این دستگاه استفاده کنید. این کار موجب میشود، که سرعت عمل شما بیشتر شود.
دیوارها را تمیز کنید
دیوارهای اتاق محیط کار را باید بررسی کنید و در صورتی که کثیفی و لکه بر روی آنها مشاهده می کنید باید با استفاده از دستمال مناسب و ماده شوینده آنها را تمیز کنید و در غیر این صورت باید پوشش مناسبی برای آن در نظر بگیرید. در صورتی که دیوارها از جنس سنگ یا سرامیک هستند و یا با رنگ روغن نقاشی شده اند، می توانید از دستگاه بخارشوی برای تمیز کردن آنها استفاده نمایید.
پوشش هایی مثل رنگ پلاستیکی، گچ و کاغذ دیواری را می توانید با استفاده از دستمال مناسب تمیز کنید. وقتی که دیوار اتاق کار شما تمیز میشود احساس خوبی به شما دست خواهد داد.
پریزها و کلید ها را تمیز کنید
در این مرحله باید پریزها و کلیدهای اتاق کار خود را تمیز کنید. با استفاده از مایع تمیز کننده مناسب و دستمال و حتی در برخی مواقع با استفاده از مایع سفید کننده می توانید پریز ها و کلیدهای اتاق مورد نظر را به خوبی تمیز نمایید. چون از پریز ها و کلیدها به صورت مداوم استفاده می شود، جای اثر انگشت و لکهها بر روی آن باقی میماند. بنابراین برای اینکه بهداشت را بهتر رعایت کنید، توصیه می گردد، که از مواد ضدعفونی کننده نیز در این مرحله استفاده نمایید.
دیوارکوب ها و قاب ها را تمیز کنید
دیوارکوب ها و قاب ها را تمیز کنید. این کار نیز از جمله مراحل نظافت محیط کار می باشد. با توجه به جنس و نوع تابلو ها و قاب ها از مایع تمیز کننده و دستمال مناسب استفاده نمایید.
تمیز کردن قفسه ها و کمدها
به سراغ طبقه ها و کمد ها رفته و آنها را باید نظافت نمایید و فضای خارجی و داخلی کمد ها را از گرد و غبار و آلودگی پاک کنید. وسایلی که در طبقات مختلف کمد ها چیده شده است را با استفاده از دستمال مناسب گردگیری کرده و آلودگی های آنها را پاک کنید.
تمیز کردن صندلیها و میزهای کار
برای اینکه بتوانید به صندلی ها و میزهای کار را تمیز کنید، حتماً از دستمال های مخصوصی که مناسب این کار است، استفاده نمایید. این دستمال ها بر روی وسایل شما پرزی باقی نخواهند گذاشت و آنها را به خوبی تمیز می کنند. برای تمیز کردن سیستم کامپیوتری خود از دستمال های مرطوب و خیس استفاده نکنید.
سیستم های کامپیوتری، کیبورد، موس، گوشی تلفن پرینتر ها و… نیز با دستمال های نانو و اسپری های پاک کننده مخصوص باید نظافت شوند. در صورتی که برای نظافت این گونه دستگاه ها از دستمال نمدار و خیس استفاده کنید، دستگاه شما آسیب های جبران ناپذیری خواهند دید.
تی و جارو کشیدن زمین
در آخرین مرحله برای نظافت محل کار خود باید زمین را جارو بکشید. برای تی و جارو کشیدن بهترین گزینه داشتن کفشور صنعتی و یا جارو برقی می باشد. با استفاده از کف شوی و جاروبرقی میتوانید تمام قسمت ها و گوشه های اتاق خود را به خوبی تمیز نمایید، ولی در صورتی که دسترسی به این دستگاه ندارید، می توانید از تی و جاروی دسته بلند استفاده کرده و کف زمین را با استفاده از آن بشویید.
درب ورودی را تمیز کنید
درب ورودی محیط کار خود را از قلم نیندازید. حتماً بر روی درب ورودی لکه ها و اثر انگشت زیادی قابل مشاهده است، که به علت ارباب رجوع و رفت و آمد پرسنل ایجاد شده است. با استفاده از تمیز کننده های چند منظوره و دستمال مناسب و همچنین کمی سفید کننده، می توانید درب ورودی محیط کار خود را به صورت کامل تمیز و ضدعفونی کنید.
سطل زباله را خالی کنید
سطل های زباله ای که در محیط کار شما وجود دارد باید تخلیه شوند. در صورتی که نیاز بود، کیسه داخل آن را باید عوض کنید. در مواقعی که خالی کردن سطل زباله فراموش میشود، همه کارهایی که برای تمیز کاری محیط کار انجام داده بودید، از بین خواهد رفت. توصیه می گردد، که بر روی کاغذ عبارت خالی کردن زباله را نوشته و جلوی چشمان خود قرار دهید، تا خالی کردن سطل زباله را فراموش نکنید.
تمیز کردن آشپزخانه محل کار
در همه شرکت ها، ادارات و سازمانها قسمتی به نام آشپزخانه یا آبدارخانه وجود دارد، که بهداشت و نظافت این قسمت دارای اهمیت بسیار زیادی می باشد. برای تمیز کردن این مرحله ها بهتر است، که از مواد سفید کننده و ضدعفونی کننده نیز استفاده نمایید.
شستن پنجره و دیوار آشپزخانه
کثیفی ها و لکه های چربی که بر روی دیوارهای آشپزخانه ها وجود دارد را باید بشویید. برای این کار می توانید از اسپری های پاک کننده چند منظوره استفاده نمایید، تا این کار را به راحتی انجام دهید. شیشه و پنجرهها را هم نباید فراموش کرد. تمیز کردن شیشه ها و پنجره ها موجب می شود، که نمای آشپزخانه شما بسیار دلچسب تر باشد.
تمیز کردن کابینت آشپزخانه
محتویاتی که درون کابینت ها وجود دارد و آنها را تمیز کنید. چک کنید، که در کابینت آشپزخانه محل کار شما حشرات موذی وجود نداشته باشند. در صورتی که اثری از این حشرات وجود دارد، باید درون کابینت را سمپاشی نمایید. وقتی که کابینت را سمپاشی کردید، پس از تمیز کردن ظروف، آنها را درون کابینت بچینید. برای تمیز کردن سطح خارجی کابینت باید از پاک کننده های مناسب و دستمالی که جذب خوبی دارد، استفاده نمایید. ضدعفونی کردن و شستن جا قاشقی که آویزان به آبچکان میباشد را فراموش نکنید.
یخچال را تمیز کنید
وضعیت درون یخچال را بررسی کرده و در صورتی که کثیفی و آلودگی و برفک زیادی دارد، باید اقدام به تمیز کردن آن کنید. در صورتی که در یخچال شما مقداری کثیفی ها زیاد است، بهتر است، که یخچال را بشویید، اما در صورتی که یخچال دارای کثیفی و آلودگی زیادی نیست، نیاز به شستن نخواهد داشت و میتوانید دستمال بکشید.
برای اینکه بتوانید یخچال را بشویید، باید همه محتویات درون قفسهها و طبقات مختلف آن را خارج کرده و مورد شستشو قرار دهید. بدنه داخل یخچال را نظافت نمایید و طبقات و قفسه هایی که شسته و خشک نموده اید را در محل خود دوباره قرار دهید. پس از اینکه داخل یخچال را به صورت کامل تمیز نمودید، باید قسمت خارجی آن را با استفاده از اسپری چند منظوره نظافت نمایید.
اجاق گاز را تمیز کرده و کتری و سماور را بشویید. دستمال هایی که در آشپزخانه استفاده می کنید به صورت دورهای باید عوض کنید و در نهایت سطلهای زباله را خالی کرده و آبدارخانه یا آشپزخانه را طی و جارو بکشید.
نظافت دیگر قسمتهای محل کار
از مکان های دیگری که نباید نظافت آنها را فراموش کنید، می توان به نظافت سرویس بهداشتی، نظافت نمازخانه، نظافت سالن انتظار و راهروها، نظافت آسانسور، نظافت ورودی و اطراف ساختمان، باغچه و گلدان ها اشاره کرد.
همه آشغال هایی که در سطل زباله ها جمع کردید و در مقابل درب ورودی قرار دادهاید را باید به سطل مرکزی منتقل کنید، تا ورودی ساختمان ظاهر زیباتری داشته باشد.
مهمترین دستورالعمل های نظافت شرکت و محیط کار
امتیاز سردبیر
مجموع امتیازات
مهمترین دستورالعمل های نظافت شرکت و محیط کار