تعمیرات یخچال

علت گرم شدن یخچال | علت گرم شدن داخل یخچال

گرم شدن یخچال می‌تواند دلایل گوناگونی داشته باشد که با توجه به مدل و برند یخچال این دلایل متفاوت هستند. در صورتی که در این وسیله پرکاربرد نقصی ایجاد شود، قطعاً هزینه‌های دیگری نیز برای افراد به همراه خواهد داشت. یکی از مشکلات رایج که امکان دارد با آن مواجه شوید، گرم شدن یخچال است در این صورت متوجه می‌شوید که بدنه یخچال و یا موتور و همچنین داخل یخچال دمای بیشتری دارند.

دلایل گرم شدن داخل یخچال

این مشکل به علت وجود ایراد در قسمت‌های داخلی یخچال ایجاد می‌شود. در برخی مواقع می‌توانید این مشکل را با تمیز کردن بعضی از قطعات و یا عوض کردن آنها برطرف نمایید.

  • اولین نکته بسیار مهم در نگهداری یخچال این است که برای قرارگیری آن محل مناسبی را انتخاب کنید. در زمان نصب یخچال باید به فاصله آن از دیوارهای کناری توجه لازم را داشته باشید و یخچال را به گونه‌ای قرار دهید که به وسایل کناری یا دیوار نچسبد. همچنین یخچال نباید در نزدیکی وسایل گرمازا و یا در معرض نور مستقیم آفتاب قرار بگیرد.
  • دومین موردی که باید به آن توجه نمایید این است که محفظه‌ها و قفسه‌های یخچال خود را بیش از اندازه نباید پر کنید. باید در بخش‌های گوناگون یخچال خود به گونه‌ای مواد غذایی را قرار دهید که هوا به راحتی گردش داشته باشد. باید بعضی از چیزهای اضافه و مواد غذایی را از یخچال خود بیرون آورید تا هم دمای آن مناسب‌تر باشد و همچنین یخچال شما سبک بوده و عملکرد بهتری داشته باشد.

نشت گاز یخچال

اولین و مهم‌ترین دلیل گرم شدن بیش از اندازه یخچال مربوط به نشت گاز دستگاه می‌باشد. در یخچال محل عبور گاز شبکه فلزی لوله‌ها می‌باشد که در قسمت پشت یخچال قرار دارند. معمولاً تشخیص نشت گاز با دیدن برفک در بخش‌هایی از یخچال انجام می‌شود.

البته برای تشخیص نشت گاز یخچال می‌توان از نشت یاب الکترونیکی نیز استفاده کرد. یخچال خود را از برق بکشید و اجازه دهید که برفک‌هایی که در آن تشکیل شده است به صورت کامل ذوب شوند. پس از آن یخچال را مجدد به برق متصل نموده و سرمادهی آن را بررسی نمایید. در صورتی که پس از گذشت چند ساعت درون یخچال شما همچنان گرم است، باید با نمایندگی و یا تکنسین مجرب در حوزه تعمیر یخچال تماس حاصل کنید.

گرم شدن یخچال

خراب بودن موتور فن یخچال

موتور فن یخچال سبب می‌گردد که در درون یخچال هوای خنک گردش داشته باشد. به همین علت خرابی موتور فن یخچال موجب می‌شود که درون دستگاه گرم شده و سرماسازی متوقف شود. یخچال‌ها دارای ۳ فن جداگانه فن کمپرسور، فن داخلی و فن اواپراتور هستند.

اینکه فن اواپراتور را تعویض کنید، به این ترتیب عمل نمایید:

  • یخچال خود را از برق بکشید.
  • همه کشوهای یخچال را بیرون آورده و مواد غذایی که داخل یخچال است را تخلیه نمایید.
  • درون یخچال کاوری را خواهید دید که با چند پیچ محکم شده است. امکان دارد که فن اواپراتور متصل به کاور باشد. در این حالت باید سیم‌های برق را با احتیاط از کاور جدا نمایید.
  • سپس کاور را در آورده و فن اواپراتور را از سیم‌های برق با احتیاط جدا نمایید.
  • فن جدید را جایگزین کرده و به صورت صحیح سوکت‌های مربوطه را متصل نمایید.
  • در آخرین مرحله، کاور را مجدداً داخل یخچال محکم ببندید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای تعمیر یخساز یخچال ویرپول Whirpool | نمایندگی تعمیرات یخساز یخچال ویرپول

فن کمپرسور و فن داخلی یخچال که در قسمت پشتی یخچال قرار دارند، حتماً باید توسط افراد با تجربه و با مهارت تعویض و سرویس شوند.

کندانسور یخچال تمیز نیست

موتور خنک کننده گاز یا همان کندانسور یخچال پروسه انتقال گرما و سردسازی را انجام می‌دهد. معمولاً با گذشت زمان در کندانسور یخچال گرد و غبار زیادی انباشته می‌گردد. در صورتی که به صورت مرتب کندانسور یخچال تمیزکاری نشود، گرد و خاک جمع شده موجب خواهد شد که در عملکرد آن اختلال ایجاد شود و حتی ممکن است کمپرسور یخچال بسوزد. اگر کندانسور یخچال شما تمیز نباشد، ممکن است یکی از دلایل گرم شدن یخچال باشد.

تمیز کردن کندانسور یخچال به این ترتیب عمل کنید:

  • یخچال خود را از برق بکشید و پنل پشتی آن را جدا نمایید.
  • شبکه توری مانند به رنگ مشکی وجود دارد که همان کندانسور یخچال است.
  • به کمک جاروبرقی و پارچه نخی می‌توانید کندانسور یخچال را به صورت کامل تمیز کنید.
  • اما جا داشته باشید که وقتی از جاروبرقی استفاده می‌کنید، لوله را به کندانسور یخچال خیلی نزدیک نکنید.

لاستیک دور درب یخچال پوسیده است

یکی از دلایل رایج گرم شدن یخچال مربوط به ایراد داشتن لاستیک دور درب یخچال است. در این صورت درب دستگاه شما به صورت کامل بسته نمی‌شود و سبب می‌شود که هوای گرم به داخل یخچال نفوذ پیدا کند و هوای سرد داخل آن بیرون برود. در این حالت مواد غذایی که در یخچال قرار داده بودید، فاسد خواهند شد. می‌توانید به راحتی با عوض کردن لاستیک دور درب یخچال خود، این مشکل را برطرف نمایید.

برای عوض کردن که دور درب یخچال خود باید با توجه به برند و مدل دستگاه خود لاستیک درب را خریداری کنید و سپس طبق مراحل زیر آن را عوض کنید:

  • یخچال خود را از برق بکشید.
  • لاستیک دور درب یخچال را از طرف بالا بلند کرده و پیچ‌هایی که در قسمت زیر آن قرار دارد را باز کنید.
  • وقتی پیچ‌ها را باز کردید، لاستیک دور درب یخچال را بیرون آورید.
  • لاستیک جدیدی که خریداری نمودید را جایگزین آن کنید و پیچ‌هایی که باز کردید را دوباره ببندید. توجه کنید که پیچ‌ها نباید خیلی محکم بسته شوند، چون به لاستیک آسیب وارد خواهد شد.

خرابی لاستیک دور درب

کمپرسور و یا موتور یخچال خراب است

کمپرسور یا موتور یخچال قطعه‌ای بسیار مهم و حیاتی در این دستگاه است. موتور گاز ممبرد را به داخل یخچال پمپاژ می‌کند و دما را در حالت مناسب قرار می‌دهد. چنانچه کمپرسور یا موتور یخچال خرابی داشته باشد، موجب خواهد شد که دمای یخچال بالا رفته و مواد غذایی فاسد شوند. در این صورت حتماً باید در کمترین زمان ممکن برای تعمیر و تعویض موتور یخچال خود اقدام نمایید.

شما می‌توانید با انجام دادن این موارد، تا حد زیادی عمر موتور یا کمپرسور یخچال خود را افزایش دهید:

  • فیلترهای یخچال را به طور مرتب تمیز نمایید.
  • سرویس منظم یخچال را انجام دهید.
  • از نوسانات برق جلوگیری کنید.
  • یخچال را در محیط مناسب قرار دهید.
  • کندانسور یخچال را تمیز کنید.
  • یخچال را در معرض نور مستقیم خورشید قرار ندهید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  معنای کلمات روی کلیدهای یخچال ساید بای ساید

ترموستات یخچال خراب است

یک دیگر از مواردی که سبب گرم شدن یخچال می‌شود، خرابی ترموستات است. ترموستات دمای درون یخچال را اندازه گرفته و بر اساس دمای مورد نظر آن را کنترل می‌کند. خرابی ترموستات موجب می‌شود که دمای محیط به صورت اشتباه تشخیص داده شود و در این شرایط در یخچال فرایند خنک‌سازی هوا شروع نمی‌شود.

با توجه به اینکه خرابی ترموستات موجب می‌شود موتور یخچال کار نکند، دمای یخچال بسیار بیشتر خواهد شد. به همین علت باید فوری تعمیر این قطعه را انجام دهید.

سیستم دیفراست مشکل دارد

وقتی که در درون یخچال برفک ایجاد می‌شود، دمای درون یخچال را بسیار کاهش می‌دهد و موجب می‌شود که انرژی هدر رود. سیستم دیفراست در یخچال موجب می‌شود که از وجود برفک جلوگیری شود، اما با این حال این امکان وجود دارد که در پشت کاور یخچال برفک‌هایی ایجاد شوند. در این صورت خنک سازی یخچال با مشکلاتی مواجه می‌شود.

اگر هر کدام از قطعات مختلف سیستم دیفراست مثل ترموفیوز، برد، المنت و سنسور دچار خرابی شوند، موجب ایجاد برفک و در نتیجه گرم شدن یخچال می‌شوند.

دمپر یخچال خراب است

در برخی مواقع دلیل گرم شدن یخچال مربوط به خرابی دمپر است. دمپر قطعه‌ای است که دارای موتور بوده و چند پره دارد که فقط در مواقع اضطراری کار می‌کند. این قطعه در هنگام گرم شدن یخچال، هوای سرد فریزر را به درون یخچال انتقال می‌دهد. دمپر فعالیت یکسره ندارد و در مواقعی که دمای داخل یخچال مناسب است، فعالیت نخواهد کرد. توجه داشته باشید که تعمیر و عیب یابی این قطعه نیاز به ابزار و اطلاعات تخصصی دارد. بنابراین تکنسین مجرب باید این کار را انجام دهند.

گرم شدن یخچال

در برد الکترونیکی اصلی مشکل وجود دارد

برد الکترونیکی اصلی یخچال همه فعالیت‌های دستگاه را مدیریت می‌کند. این قطعه با اتصالات خود به همه قطعات یخچال، دستور آغاز و پایان کار را ارسال می‌کند. در صورتی که در برد خرابی وجود داشته باشد، مغز سیستم کار نخواهد کرد و این موجب گرم شدن یخچال خواهد شد. چون دمای یخچال بالاتر از دمای تنظیم شده توسط کاربر است، ولی هیچ فرمانی برای روشن شدن کمپرسور یا موتور داده نمی‌شود.

عواملی که گفته شد از مهم‌ترین عواملی هستند که موجب گرم شدن یخچال می‌شوند. شما می‌توانید با تعمیر و سرویس به موقع این قطعات، مشکل به وجود آمده برای دستگاه خود را برطرف نمایید.

سخن تکمیلی

گرم شدن یخچال به دلایل گوناگونی مانند خرابی دمپر، خرابی برد الکترونیکی، خرابی ترموستات، خرابی موتور، خرابی لاستیک دور درب یخچال، تمیز نبودن کندانسور، خرابی موتور فن، نشت گاز در یخچال، عدم نگهداری مناسب یخچال و… رخ می‌دهد.

شما می‌توانید برخی از این مشکلات را خودتان برطرف کنید. برای نمونه به راحتی می‌توانید محل قرارگیری یخچال را تغییر داده و آن را در جای مناسب قرار دهید، اما مشکلاتی که برای قطعات مهم یخچال به وجود می‌آیند، مانند خرابی برد، حتماً باید توسط تکنسین متخصص مورد بررسی قرار گرفته و برطرف شوند.

 

بررسی علت گرم شدن یخچال و گرم شدن داخل یخچال

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

بررسی دلایل گرم شدن یخچال

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا