تعمیراتتعمیرات جاروبرقی

نچرخیدن غلتک جارو شارژی به چه علت است؟

آموزش کامل عیب یابی و حل مشکل نچرخیدن غلتک جارو شارژی

در دهه های اخیر با گسترش زندگی ماشینی، جارو زدن خانه با دست کاری سخت و بسیار وقت گیر است. جارو شارژی یکی از لوازم پرکاربرد و مصرفی در خانه ‌ها است که با گذشت زمان ممکن است دچار اختلالاتی شود. این اختلالات گاهی با یک تعمیر و ترفند ساده، قابل حل هستند و گاهی مسئله بزرگتر از آن است که بدون داشتن دانش فنی مورد نیاز، بتوان از پس آن برآمد. گاهی اوقات جارو شارژی شما روشن می شود و در ظاهر هیچ مشکلی برای کارکرد صحیح و درست آن وجود ندارد، اما مانند همیشه کار نمی کند و برس سر جارو درست نمی چرخد، اگر شما هم با همچنین مشکلاتی در نچرخیدن غلتک جارو شارژی خود مواجه هستید و برای تعمیر غلتک جارو شارژی در صورت نچرخیدن برس آن نیاز به راهنمایی دارید، پس با ما همراه باشید تا در ادامه به بررسی علل نچرخیدن غلتک جارو شارژی بپردازیم و روش های تعمیر آن را توضیح دهیم.

جارو شارژی چیست و چه کاربردی دارد؟

جارو شارژی با توجه به سبک بودن و قابلت جابجایی آسان برای نظافت های کم حجم بسیار مناسب است. برای استفاده از جارو شارژی، ابتدا باید آن را شارژ نمود. باتری جارو شارژی غالبا ۱۲ ولت است و طی مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه شارژ می شود. مهم ترین ویژگی که در جارو شارژی باید به آن توجه کرد، متوسط مدت شارژ دهی آن می باشد که ولتاژ باتری و توان مصرفی دستگاه در آن دخیل هستند. یک عضو مهم در جارو شارژی مخزن آن است که باید قابلیت جداسازی و تخلیه و سرهم کردن آن راحت باشد. بدنه ی جارو شارژی در برند های مختلف اکثرا از جنس پلاستیک فشرده هستند و آسیب پذیر می باشند. به همین دلیل حین استفاده باید مراقب آن باشید. فیلتری که از ورود آشغال به داخل موتور جلوگیری می کند باید قابلیت شستشو داشته باشد تا هر چند وقت یک بار بتوانید آن را بشویید تا کارایی دستگاه بهبود یابد. برخی از دستگاه ها قابلیت تنظیم میزان مکندگی را نیز دارند و این کار از طریق یک دکمه روی دستگاه انجام می شود.

نچرخیدن غلتک جارو شارژی

اجزای الکتریکی و مکانیکی جارو شارژی

پیش از اقدام به عیب یابی جارو شارژی آشنایی با اجزا و قطعات دستگاه به شما کمک بسیاری در بخش عیب یابی و تعمیر خواهد کرد.  قطعا شناخت بهتر یک دستگاه و اجزای مختلف آن ما را در استفاده صحیح و در نتیجه افزایش طول عمر آن دستگاه و پیدا کردن ایرادات آن راهنمایی خواهد کرد. در همین جهت لازم است بدانید، اجزای دستگاه جارو شارژی به دو بخشِ قطعات الکتریکی و قطعات مکانیکی تقسیم می شوند، قطعات الکتریکی دستگاه عبارتند از:

  • موتور: مهم ترین قطعه ی الکتریکی دستگاه موتور آن است که عملکرد سایر قطعات به آن بستگی دارد.
  • ترانس ایزوله: ترانس ایزوله رله ای مغناطیسی است که از اهرم، کلید متصل شده به اهرم و هسته‌ ی فلزی تشکیل می شود.
  • دکمه‌ های روی بدنه: این کلیدها در برخی از انواع جارو شارژی‌ ها قرار دارند که اگر قطعات به طرز درستی بسته نشده باشند، این کلیدها باز بوده و قطع بودن مدار داخلی را اطلاع می‌ دهند.
  • مدارهای الکتریکی: مدارهای الکتریکی دستگاه بیشتر اوقات حالت لامپ و کلیدهای روشن/خاموش را دارند. کلیدها در مسیر فاز و نول مدار قرار داشته و لامپِ خبر با اتصال کابل به پریز روشن می شود و آمادگی جارو شارژی برای آغاز کار را اعلام می‌ کند.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  میکروسوئیچ درب یخچال هیمالیا

و اما اجزای مکانیکی جارو شارژی شامل بدنه‌ و فیلتر دستگاه است:

  • بدنه‌ ی دستگاه: بدنه‌ ی دستگاه به دو قسمت تقسیم می‌ شود که با یک قفل و ضامنِ باز کننده، از هم جدا می‌ شوند.
  • بخش موتور، لامپ خبر و کلید.
  • بخش نگهدارنده کیسه ی زباله.
  • فیلتر دستگاه: بعد از روشن شدن دستگاه، هوا به داخل کشیده می‌ شود و زباله‌ها جمع آوری می‌ شوند. فیلتر دستگاه در واقع لایه ای اسفنجی است که گرد و غبار را از زباله‌ها جدا و از آلودگی محیط جلوگیری می‌ کند.

وظیفه غلتک در جارو شارژی

غلتک یا برس جارو شارژی قطعه ای است که در قسمت سر جارو شارژی قرار دارد و قطعه ای است که در تماس مستقیم با سطوح مختلف در هنگام تمیز کردن می باشد. گاهی نیز این غلتک در اثر استفاده ی زیاد دچار کاهش میزان چرخندگی می شود. در این صورت شما باید برای تمیز کردن غلتک جارو شارژی اقدام نمایید تا باعث کمتر شدن مکش دستگاه و افت کارایی دستگاه شما نشود.

نحوه کارکرد غلتک جارو شارژی

جارو شارژی از قسمت های مختلفی و گوناگونی تشکیل شده است که هر کدام از این قسمت ها وظیفه ی خاصی را در مکش جارو شارژی برعهده دارند. اما یکی از قسمت های مهم و ضروری جارو شارژی غلتک یا همان برس سر دهانه ی جارو شارژی می باشد که در جمع آوری ذرات و گرد و غبار نقش مهمی دارد. در ادامه مقاله به بررسی نحوه عملکرد غلتک جارو شارژی می پردازیم:

با توجه به نوع و اندازه و مدل جارو شارژی،  برسی که در سر آن به کار رفته است، متفاوت است. این برس می تواند به شکل های گوناگون مانند خطی و یا در برخی مدل های جارو شارژی هوشمند به شکل دایره ای نیز باشد. نحوه کارکرد برس جارو شارژی بعد از روشن شدن جارو شارژی به این صورت است که با چرخیدن روی سطوح فرش و یا دیگر سطوح وظیفه جمع آوری مو، گرد و خاک و بقیه زباله های ریز را بر عهده دارد.

نچرخیدن غلتک جارو شارژی

علل نچرخیدن غلتک جارو شارژی

شاید برای شما اتفاق افتاده باشد که جارو شارژی شما در هنگام کار به درستی عمل نکرده و برس جارو شارژی به خوبی نمی چرخد. در این شرایط می توانید به بررسی علل نچرخیدن غلتک جارو شارژی که در ادامه به آن ها اشاره کرده ایم بپردازید:

یکی از مهمترین قطعات جارو شارژی تسمه ی آن است، که نچرخیدن غلتک دستگاه به آن مرتبط می شود. اگر تسمه در دستگاه به درستی در جایگاه خود قرار نگرفته باشد و پرز و مو به غلتک دستگاه چسبیده باشد، در این صورت نیز غلتک نمی‌ تواند به درستی بچرخد. برای رفع این مشکل باید هرچند وقت غلتک ها را به خوبی تمیز کنید.

یکی از رایج ترین علت های نچرخیدن غلتک جارو شارژی می شود، تمیز نکردن برس جارو شارژی برای مدت طولانی است. با توجه به سروکار داشتن برس با سطوح و جمع کردن گرد و غبار و … در صورتی که پس از چند بار استفاده از جارو اقدام به تمیز کردن برس جارو شارژی نکنید پس از مدتی متوجه می شوید غلتک جارو شارژی نمی چرخد . گاهی گیر کردن اجسامی مانند جوراب یا یک تکه کوچکی از پارچه موجب می شود غلتک جارو شارژی نچرخد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای نمایندگی تعمیرات ماشین لباسشویی کنوود KENWOOD

جمع شدن مو، دور برس جارو شارژی نیز از دیگر عواملی است که سبب نچرخیدن غلتک جارو شارژی می شود. اما گاهی اوقات تمامی موارد نگه داری در مورد جارو شارژی را به درستی انجام می دهیم، اما باز هم غلتک جارو، چرخش مناسبی برای تمیز کردن سطوح را ندارد. ممکن است در این شرایط غلتک جارو شارژی به دنبال گیر کردن یک تکه کوچک از یک جسم خارجی قفل کرده باشد.

یعنی با این که ممکن است هیچ مشکلی برای چرخش غلتک وجود نداشته باشد، اما باز هم شروع به چرخش نمی کند، می توانید برای برطرف کردن این مشکل جارو شارژی را یک بار خاموش کرده و غلتک را در آورده و اطراف محل قرار گیری آن را تمیز کنید و سپس در جای خود قرار بدهید. اگر با انجام دادن این کار باز هم مشکل نچرخیدن غلتک جارو شارژی شما برطرف نشد، بهتر است برای رفع این مشکل این کار را به یک تعمیرگاه جارو شارژی بسپارید.

نچرخیدن غلتک جارو شارژی

نحوه تعمیر برس جارو شارژی در صورت نچرخیدن

نچرخیدن برس سر جارو شارژی باعث می شود که جارو  نتواند اجسامی همانند مو و یا سایر موارد چسبیده به سطوح مختلف را به خوبی جمع آوری کند. اما گاهی با انجام دادن برخی اقدامات در جهت تعمیر غلتک جارو شارژی در صورت نچرخیدن در محل خود می توانیم از بروز این مشکل جلوگیری کنیم. همچنین باعث افزایش کارایی جارو شارژی خود شویم که در ادامه برخی از این اقدامات را  توضیح می دهیم:

با کمک یک وسیله تیز مانند چنگال اقدام به تمیز کردن و برداشت موهای چسبیده به غلتک جارو شارژی نمایید.سعی کنید در صورت مشاهده مواردی همانند دسته مو یا جوراب ابتدا آن ها را برداشته و سپس برای تمیز کردن آن سطوح با جارو شارژی اقدام نمایید تا از گیر کردن آن ها دور غلتک جاروبرقی جلوگیری نمایید. تجمع زیاد گرد و غبار دور غلتک باعث عدم چرخش صحیح آن می شود.

برای رفع این مشکل می توانید به صورت دوره ای غلتک را از جارو جدا کرده، شستشو داده و پس از خشک شدن مجددا آن را به جارو شارژی متصل نمایید. اگر با تمیز کردن غلتک جارو شارژی باز هم مشکل بر طرف نشد، می توانید برای خرید یک غلتک نو و جدید اقدام نمایید. اگر با انجام موارد فوق مشکل دستگاه شما حل نشود، برای رفع این مشکل باید با نمایندگی تعمیرات جارو شارژی تماس حاصل نمایید.

نتیجه گیری از علل نچرخیدن غلتک جارو شارژی

در این مقاله از ایبک امداد به صورت مفصل به بررسی علت های نچرخیدن غلتک جارو شارژی پرداختیم. در صورتی که با مطالعه این مقاله نتوانستید به پرسش های خود پاسخ بدهید به شما توصیه می کنیم تا با ما همراه باشید. با توجه به مقایسه هزینه های خرید و تعمیر یک وسیله همانند جارو شارژی به این نتیجه می رسیم که نگهداری از جارو شارژی و استفاده از آن مطابق یک الگوی مناسب در افزایش طول عمر دستگاه و بهبود کارایی آن نقش مهمی را ایفا می کند. شما هم می توانید در قدم اول طبق توضیحات بالا در جهت نگهداری صحیح از جارو شارژی و اقدامات پیشگیرانه از بروز عواملی در جهت نچرخیدن غلتک جارو شارژی اقدام نمایید.

 

نچرخیدن غلتک جارو شارژی

امتیاز نویسنده

مجموع امتیاز

آموزش کامل عیب یابی و حل مشکل نچرخیدن غلتک جارو شارژی

امتیاز کاربر: ۰.۵۵ ( ۱ نتایج)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا