تعمیرات کولر آبی

مراحل لوله کشی آب کولر آبی | نکات مهم برای لوله کشی آب کولر آبی

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

یکی از مراحل نصب دستگاه کولر آبی، تأمین آب مورد نیاز کولر است، برای اینکار یا از تانکر استفاده می شود و یا به طور مستقیم کولر را به لوله های آب شهری وصل می کنند. در ساختمان های قدیمی به دلیل نصب کولر در پشت بام، از تانکر برای تأمین آب کولر استفاده می شد ولی در ساختمان های امروزی هر واحد انشعابی مستقل دارد که به وسیله آن، آب کولر تأمین می شود در این مقاله از ایبک امداد می خواهیم برای شما مراحل اجرای لوله کشی آب کولر آبی بطور کامل توضیح دهیم.

آشنایی با کولر آبی

قبل از اینکه مراحل لوله کشی آب کولر آبی را توضیح دهیم، می خواهیم شما را با کولر آبی و مزایای استفاده از آن آشنا کنیم. همان طور که می دانید کولر آبی با ترکیب آب و هوا و همچنین انتقال آن به داخل منزل، کار می کند به شکلی که سیستم آبرسانی کولر آبی، پوشال را خیس می کند و توربین، هوا را در خارج کولر و به وسیله منافذی که در روی پوشال قرار دارد مکیده و به طرف کانال کولر هدایت می کند. این سیستم به دلیل مکانیکی بودن، قطعات زیادی دارد و نسبت به روش استفاده از آن و همچنین مناطق مورد استفاده، باید به طور مرتب سرویس شود.

امروزه استفاده از کولرهای آبی در بین مردم بسیار رواج دارد با اینکه وسایل سرمایشی زیادی به بازار آمده است ولی باز هم دیده می‌شود که کولر آبی در بین مردم از محبوبیت بالایی برخوردار است در ادامه می خواهیم شما را با مزایای کولر آبی و دلیل محبوبیت آن آشنا کنیم. .

لوله کشی آب کولر آبی

مزایای استفاده از کولر آبی

اگر شما هم جزو کسانی هستید که از کولرهای آبی استفاده می کنید حتماً با مزایای آن آشنا هستید و مزایای این کولرها عبارتند از:

۱- مصرف برق در کولرهای آبی از کولر گازی کمتر است.

همان طور که می دانید مصرف برق در کولرهای آبی به شدت کمتر از کولر های گازی است. مصرف انرژی در این سیستم حدود ۵۰ تا ۹۰ درصد کمتر از کولر گازی می باشد و به طور متوسط توان مصرف برق کولر آبی حدود ۳۰۰ وات و توان مصرف برق کولر گازی ۱۵۰۰ وات است.

۲- استفاده از کولر آبی مقرون به صرفه است

یکی از مزایای مهم این کولر در مقایسه با کولرهای گازی، مقرون به صرفه بودن آن است. قیمت خرید دستگاه، قطعات، همچنین هزینه ی نگهداری آن از کولرهای گازی کمتر است. به صورتی که هزینه خریدن یک دستگاه کولر آبی تقریباً نصف قیمت یک کولر گازی پنجره ای می باشد.

۳- کولر آبی وسیله‌ای مناسب برای مناطقی که دارای آب و هوای خشک هستند.

کولر های آبی باعث ایجاد رطوبت در محیط شده و می توانند گزینه مناسبی برای مناطق کم باران و خشک باشند مانند شمال شرق کشور.

۴- کولر آبی نصب و نگهداری راحتی دارد.

یکی دیگر از مزایای این کولر نصب راحت آن است تنها وسیله مورد نیاز جهت نصب کولر، استفاده از سیستم های لوله کشی آب ساختمان است و در صورتی که قطعات کولر خراب شود به دلیل ساده بودن اجزا، هزینه کمتری پرداخت خواهید کرد. کولر آبی در اکثر زمینه ها مانند: هزینه تعمیر، سرویس و مصرف برق از کولر گازی بهتر است.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  ساده ترین روش های سرویس کولر آبی | نحوه تعویض پوشال های کولر آبی

لوله کشی آب مدل های مختلف کولر آبی

با توجه به اینکه کولرهای آبی انواع مختلفی دارند و هرکدام به روش متفاوتی از لوله کشی آب استفاده می کنند می خواهیم شما را با انواع کولرهای آبی و روش تأمین آب در آنها آشنا کنیم.

کولر آبی پرتابل

همان طور که می دانید کولر آبی پرتابل را در هر مکانی که بخواهید می توانید قرار دهید این کولر متحرک بوده و به دو روش می توان آب آن را تأمین کرد:

  1. روش دستی
  2. استفاده از شلنگ

اگر شما از کولر آبی پرتابل خریداری کرده اید به هیچ وجه نگران نصب آن و لوله کشی آب کولر نباشید زیرا این کولر برای تأمین آب خود، به لوله کشی نیاز ندارد.

کولر آبی سلولزی

در کولر آبی سلولزی هم مانند کولر های پوشالی بعد از نصب کولر، باید لوله کشی آب کولر را انجام داده و سپس شلنگ کولر آبی را نصب کنید. تفاوت کولر سلولزی با کولر آبی در پد های سلولزی آن می باشد این کولرها به جای پوشال دارای پدهای سلولزی هستند که بازدهی بیشتری داشته و مانع از وارد شدن هوای آلوده به داخل منزل می شوند.

اهمیت محل نصب کولر آبی

جهت نصب و لوله کشی آب کولر آبی، قبل از هر چیز باید به مکان قرارگیری کولر توجه کنید باید بررسی کنید و ببینید آیا به آب لوله کشی دسترسی دارید یا خیر؟ ممکن است در پشت بام برای نصب کولر لوله ای قرار داده نشده باشد در این صورت است که باید لوله کشی آب انجام دهید تا بتوانید لوله آب کولر را به طور مستقیم به شیر آب متصل کنید. توجه به این مورد در لوله کشی ساختمان بسیار مهم است.

روش لوله کشی آب ساختمان برای لوله کشی کولر آبی

در این قسمت می خواهیم ببینیم چگونه می توانیم آب را از لوله کشی های داخل ساختمان، به حیاط و یا پشت بام برسانیم. آب ساختمان را به سه روش کلکتور، انشعابی و از بالا به پایین انجام می دهند شناختن روش لوله کشی آب ساختمان در هنگام نصب و انجام لوله کشی آب کولر آبی، بسیار مهم می باشد در ادامه می خواهیم شما را با سه روش اجرای لوله کشی برای آب کولر آبی آشنا کنیم.

لوله کشی انشعابی و لوله کشی آب کولر آبی

برای نصب شلنگ آب و اجرای لوله کشی آب کولر آبی، در صورتی که لوله کشی انشعابی باشد باید از نزدیک ترین لوله آب به پشت بام و حیاط انشعاب بگیرید بعد از اینکه انشعاب گرفتید با لوله کشی توکار و یا روکار به پشت دیوار پشت بام رسانده و با نصب کردن شیر آب در روی این لوله یک انشعاب فرعی نصب کنید. نکته‌ای که باید توجه کنید این است که برای انجام لوله کشی کولر آبی، لوله کشی روکار بسیار کم هزینه تر و سریع تر از لوله کشی توکار انجام می شود.

لوله کشی کلکتوری و لوله کشی آب کولر آبی

انجام لوله کشی آب کولر آبی در روش لوله کشی کلکتوری از جهت روش نصب شلنگ آب و همچنین مهره شلنگ کولر، شباهت زیادی به روش انشعابی دارد در این روش شما باید با یک انشعابی که از کلکتور می گیرید لوله انشعابی را به شکل روکار یا توکار به طرف بالای پشت بام و یا حیاط هدایت کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  دلایل اصلی خنک نکردن کولر آبی | عملکرد صحیح کولر آبی

لوله کشی بالا به پایین و لوله کشی آب کولر آبی

در این حالت انجام لوله کشی آب کولر آبی بسیار ساده می باشد و تنها کاری که شما باید انجام بدهید در نظر گرفتن یک انشعاب جدید از رایزر اصلی برای کولر است. رایزر به لوله هایی می گویند که به شکل عمود روبه بالا و یا پایین قرار گرفته است.

برای لوله کشی آب کولر آبی در روش بالا به پایین، باید بعد از انشعاب اصلی یک انشعاب برای کولر در نظر گرفت هنگام اجرای لوله کشی کولر آبی و انشعاب گیری، مسیر را با کمترین پیچ و خم و کمترین طول طراحی کنید و در نهایت در نزدیکترین مکان به محل قرار گیری کولر، یک شیر آب قرار داده و لوله مخصوص آب را هم به وسیله نصب شلنگ آب به آن متصل کنید. دقت داشته باشید یک شیر جداگانه هم باید برای کنترل آب کولر در نظر بگیرید. بعد از اینکه شیر را باز کردید و آب به سطح مورد نیاز در کولر رسید، جریان آب به وسیله شناور قطع خواهد شد و پمپ آب هم در روی لایه سلولزی و یا پوشال ها آب میپاشد.

نکات مهم برای اجرای لوله کشی آب کولر آبی

در این مقاله مراحل اصلی را برای اجرای لوله کشی آب کولر آبی با هم بررسی کردیم در ادامه می خواهیم شما را با نکات مهمی در این مورد آشنا کنیم:

  • اگر فشار آب کم باشد احتمال دارد که موتور کولر آبی نیم سوز شود و یا بازدهی آن کم شود در صورتی که در مخزن آب در پشت بام، انشعاب فرعی را از لوله اصلی مخزن آب گرفته باشید و تا کولر هدایت کنید، دیگر به اجرای لوله کشی آب کولر آبی به پشت بام نیاز ندارید.
  • برای لوله کشی آب کولر آبی، شما به لوله ای احتیاج دارید که مقاوم، سبک و انعطاف پذیر باشد برای این کار لوله پنج لایه و لوله پلیمری بهترین گزینه است در صورتی که از لوله پلیمری استفاده می کنید باید برای جلوگیری از یخ زدگی و همچنین نفوذ نور خورشید آن را عایق کاری کنید.
  • در هنگام انجام لوله کشی کولر آبی به شیب مناسب لوله ها در تمام نقاط توجه کنید.
  • برای انشعاب گیری از لوله اصلی در بالای پشت بام، شما به یک شیر آب جهت قطع و وصل آب برای همان کولر هم نیاز دارید.

لوله کشی آب کولر آبی

سخن پایانی

در این مقاله از ایبک امداد شما را با نحوه لوله کشی آب کولر آبی آشنا کردیم در هنگام لوله کشی حتماً باید به نکاتی مهمی توجه کنید تا در دراز مدت لوله آب دچار شکستگی و یا نشتی نشود. در صورتی که از لوله های پلیمری برای لوله کشی آب کولر آبی استفاده کردید حتماً باید آن را عایق کاری کنید تا از نفوذ نور خورشید و همچنین از یخ‌زدگی پیشگیری کرده باشید.
اگر در زمینه لوله کشی آب کولر آبی سوالی داشتید در بخش دیدگاه ها مطرح کنید.

 

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

مراحل لوله کشی آب کولر آبی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

نکات مهم برای اجرای لوله کشی آب کولر آبی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا