خودرو

دلایل و علائم خرابی برف پاک کن خودرو چیست؟

تمام قطعات و اجزای خودرو نقش اساسی و مهمی در عمل کرد آن دارند. اگر هر یک از قطعات خودرو وظیفه خود را درست انجام ندهند، مطمئناً خودروی شما با مشکل روبرو خواهد شد. یکی از اجزای مهم در خودرو، برف پاک کن می باشد که باید با اهمیت آن و مشکلاتی که احتمال دارد برای آن ایجاد شود، آشنا باشید. معمولاً افرادی که دارای خودروی شخصی می باشند با مشکلات آن آشنا بوده و می‌توانند تا حدی خرابی و مشکلات جزئی آن را خودشان برطرف کنند ولی در صورتی که زمان کافی و یا ابزار لازم را برای تعمیر خودروی خود نداشتید، بهتر است که حتماً به تعمیرکار مراجعه کنید. البته امروزه دیگر لازم نیست که شما برای تعمیر خودرو، حتماً آن را به تعمیرگاه ببرید، بلکه می توانید با تعمیرکار تماس بگیرید تا در محل مورد نظر شما حاضر شود.

برف پاک کن چیست و روش عملکرد آن چگونه است؟

برف پاک کن یک قطعه الکتریکی و مکانیکی در خودرو بوده که وظیفه دارد شیشه جلوی اتومبیل شما را در مواقع لازم تمیز کند. در روزهای برفی و بارانی متوجه اهمیت برف پاک کن در ماشین می شوید زیرا شما را از تصادفات احتمالی در امان می دارد. برف پاک کن هایی که مدل قدیمی هستند، ساختار و شکل مکانیکی دارند و به وسیله یک اهرم از داخل اتومبیل کنترل می شوند، ولی امروزه برف پاک کن ها دارای ساختار مدرنی هستند. برف پاک کن های جدید برقی بوده و منبع آب هم دارند و به کمک این منبع آب، قادرند که گرد و غبار را از روی شیشه خودرو تمیز کنند. جالب است که بدانید بعضی از برف پاک کن های جدید دارای سنسور تشخیص باران هم می باشند و می‌توان گفت عملکرد آنها کم نظیر است. بعضی از اتومبیل ها در روی چراغ ها و شیشه عقب خود هم برف پاک کن دارند که به آنها کمک می کند در روزهای بارانی از تصادف در امان باشند.

برف پاک کن از قطعات مختلفی تشکیل شده است که هر کدام از این قطعات وظیفه خاصی دارند ولی در نهایت می توانیم بگوییم که تیغه برف پاک کن در خودرو، با حرکت های مکانیکی در روی شیشه اتومبیل شما حرکت می کند و شیشه را به راحتی تمیز می کند. برای حرکت تیغه های برف پاک کن نیروی زیادی لازم است و برای تأمین این نیرو، چرخ دنده به یک موتور کوچک وصل می شود که باعث می شود گشتاور این موتور کوچک تا حدود ۵۰ برابر زیاد شود و از طرف دیگر هم باعث خواهد شد تا سرعت چرخیدن موتور تا حدود ۵۰ برابر کمتر شود. نیروی چرخ دنده به وسیله یک اتصال باعث حرکت کردن برف پاک کن به طرف عقب و جلو می شود.

برف پاک کن خودرو

تیغه برف پاک کن چه ساختاری دارد؟

حتماً تی های دسته بلند را دیده اید که تیغه پلاستیکی دارند و برای اینکه آب را از روی زمین جمع کنند، بعد از شستشوی زمین، این تی های دسته بلند را در روی کف زمین کشیده و آب های اضافه را به وسیله آن جمع می کنند. برف پاک کن و تیغه برف پاک کن هم همچین ساختاری دارند و شبیه به تی های دسته بلند می باشند. تیغه های برف پاک کن پوشش های لاستیکی دارند که به شکل رفت و برگشت، با قدرت زیاد گرد و غبار، باران و برف را از شیشه اتومبیل پاک می کنند. البته به این نکته مهم توجه کنید که این تیغه های لاستیکی احتمال دارد در اثر گذشت زمان و یا حتی در اثر سرما و گرما، بافت اولیه و محکم خود را از دست داده و دچار شکاف، ترک و پارگی شود و در این صورت تیغه برف پاک کن شما کارایی گذشته را نداشته و شما نمی توانید انتظار داشته باشید که شیشه خودرو را تمیز کند، و احتمال دارد در هنگام بارش باران شدید، برایتان خطرساز شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  سنسور دمای آب خودرو چیست | علائم خرابی سنسور دمای آب خودرو

انواع مختلف تیغه های برف پاک کن

تیغه های برف پاک کن همانطور که گفتیم دارای انواع مختلفی هستند که عبارتند از:

  1. تیغه معمولی برف پاک کن
  2. تیغه ژله ای برف پاک کن

۱- تیغه معمولی برف پاک کن

برف پاک کنی که دارای تیغه معمولی است، از پلاستیک فشرده درست شده که تابش شدید خورشید و یا حتی تغییر کردن شرایط آب و هوا، باعث می شود این تیغه ها بافت خودشان را از دست بدهند و خشک و سفت شده و در نتیجه پاره و ترک خورده شود. برف پاک کنی که تیغه های معمولی دارند عمرشان بسیار کوتاه بوده و باید بعد از مدتی آن را عوض کنید.

۲- تیغه ژله ای برف پاک کن

برف پاکن هایی که دارای تیغه های ژله ای هستند، از سیلیکون درست شده و نسبت به نوع پلاستیکی، عملکرد بهتری دارند. این برف پاک کن ها به راحتی به شیشه چسبیده و تقریباً می توان گفت شرایط مساعدتری را برای شستشوی شیشه فراهم می کنند و در زمان بارندگی می‌تواند به راحتی دید خوبی داشته باشد. عمر برف پاک کن هایی که دارای تیغه ژله ای هستند از نوع پلاستیکی آن بیشتر بوده و در اثر تغییر شرایط جوی و تابش مستقیم نور آفتاب به راحتی ساختار اولیه شان را از دست نخواهند داد.

برف پاک کن چگونه کار می کند؟

در قسمت سمت راست فرمان در خودرو، یک دسته وجود دارد که شما در روی آن نوشته هایی مشاهده می کنید. شما به وسیله این دسته می توانید حرکت برف پاک کن اتومبیل خود را کنترل کنید. برای اینکه برف پاک کن حرکت کند، سه حالت در آن وجود دارد:

  1. حرکت کند
  2. حرکت تند
  3. حرکت متناوب

در حرکت کند و تند برف پاک کن، موتور روشن بوده و به طور مدام کار می کند ولی در حالت متناوب، برف پاک کن خودرو گاهی متوقف شده و دوباره حرکت خود را شروع می کند. در خودروهای امروزی راننده می تواند با توجه به مقدار بارندگی و شرایط جوی، به راحتی حرکت متناوب این برف پاک کن را به اندازه نیاز و دلخواه خود تنظیم کند. البته در خودروهایی که مدرن هستند، سنسور تشخیص باران قرار دارد که می تواند حرکت برف پاک کن ها را خود به خود تنظیم کند.

علائم خراب شدن برف پاک کن چیست؟

ممکن است متوجه شوید که برف پاک کن خودروی شما کار نمی کند. عوامل زیادی باعث بروز این مشکل می شود. دلایلی مانند اتصالی کردن سیستم برف پاک کن، خراب شدن فیوز، سوختن موتور و پارگی سیم، جزو دلایلی هستند که باعث می شوند برف پاک کن خودروی شما کار نکند. احتمال دارد وقتی شما خودرو را تمیز می کنید و یا در زمان پولیش ماشین، به دلیل جابجا شدن، دسته برف پاک کن شکسته و یا اینکه سیم اتصال قطع شده باشد. باید قبل از اینکه شما برف پاک کن را عوض کنید با تعمیرکار مشورت کرده و دلیل این مشکل را بررسی کنید.

چرا برف پاک کن در روی شیشه خوب حرکت نمی کند؟

گاهی در هنگام استفاده از برف پاک کن متوجه می شوید که برف پاک کن شما روی شیشه های خودرو به سختی حرکت می کند. این می تواند به دلیل ایجاد مشکل در قسمت موتور برف پاک کن خودروی شما باشد که باعث شده در حرکت تیغه ها اختلال ایجاد شود. اگر در پایه های موتور برف پاک کن مشکلی ایجاد شود، باعث خواهد شد که تیغه ها خیلی سفت و یا خیلی شل حرکت کنند.

چرا برف پاکن صدای ناهنجاری می دهد؟

برف پاک کن هایی که در هنگام حرکت، صدای ناهنجاری در روی شیشه ایجاد می کنند، معمولاً کهنه شده اند. در صورتی که برف پاک کن شما کهنه شود، در هنگام حرکت صدای جیر جیر خواهد داد. این صدا می تواند بسیار آزار دهنده باشد و برای اینکه آن را برطرف کنید، حتماً باید تیغه برف پاک کن را عوض کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  جارو فندکی خودرو چیست؟ | بررسی مزایای جارو فندکی خودرو

چرا آبپاش در برف پاک کن کار نمی کند؟

یکی دیگر از مشکلات بسیار رایج برف پاک کن این است که آب پاش آن کار نکند. برف پاک کن دارای منبع آب پاش بوده که به وسیله پمپ به منبع وصل است و با فرمان شما آب را در روی شیشه اتومبیل اسپری می کند و حرکت تیغه باعث خواهد شد که شیشه اتومبیل شما تمیز شود. اگر سیستم آبپاش در برف پاک کن، با اختلال روبرو شد و به درستی کار نکرد، می تواند به دلیل مشکلات زیر باشد:

  • منبع آب پاش در برف پاک کن خالی است.
  • آب پاش دچار گرفتگی شده است.
  • مایع شستشو در آب پاش یخ زده باشد.
  • پارگی یا نشتی در شلنگ شیشه شوی ایجاد شده است.

۱- منبع آب پاش در برف پاک کن خالی است.

گاهی امکان دارد منبع خالی باشد و شما متوجه خالی بودن آن نشوید و وقتی که دکمه آب را فشار می دهید متوجه شوید که مایع شستشو اسپری نمی شود. در این حالت باید منبع شیشه شور را کاملاً بررسی کنید و در صورت خالی بودن آن را پر کنید.

۲- آب پاش دچار گرفتگی شده است.

اگر آب پاش در برف پاک کن کار نکرد، ابتدا منبع آن را چک کنید و مطمئن شوید که پر است و سپس دهانه آبپاش را بررسی کنید. ممکن است در قسمت دهانه ذرات ریزی وجود داشته و باعث گرفتگی آب پاش شود.

۳- مایع شیشه شوی در آب پاش یخ زده باشد.

امکان دارد در فصل زمستان و سرمای زیاد، مایع شیشه شوی خودروی شما یخ بزند. در این صورت وقتی دکمه را فشار می دهید مایع در روی شیشه اسپری نخواهد شد؛ پس اگر در فصل سرما متوجه شدید که آب پاش در برف پاک کن کار نمی کند، باید آن را بررسی کنید و ببینید آیا مایع شیشه شوی در آب پاشی یخ زده است یا خیر؟

۴- شلنگ شیشه شوی دچار پارگی و یا نشتی شده است.

اگر شلنگ شیشه شو پاره شده و یا دچار نشتی شده باشد، می تواند باعث کار نکردن آب پاش برف پاک کن شود. وقتی شما با این مشکل مواجه شدید، باید مواردی که در بالا گفتیم ابتدا بررسی کنید و بعد از آن شلنگ شیشه شوی را هم چک کنید.

برف پاک کن خودرو

چگونه می توانیم شیشه شوی ماشین درست کنیم؟

برای اینکه شما شیشه های ماشین خود را تمیز کنید باید از محلولی کمک بگیرید که به شیشه خودرو نچسبد و به شکل قطره های مایع در بیاید. این محلول باید باعث شود حرکت تیغه برف پاک کن روان و راحت شود. شما می توانید به وسیله ماده هایی که در دسترستان هستند به راحتی مایع شیشه شوی را درست کنید. برای درست کردن مایع شیشه شو، می توانید از مواد زیر استفاده کنید:

  • چند قطره مایع ظرفشویی
  • یک پیمانه سرکه
  • یک پیمانه الکل ایزوپروپیل
  • سه پیمانه آب

برای آماده کردن مایع شیشه شور ابتدا باید یک بطری آماده کنید و در آن الکل ایزوپروپیل و سرکه را بریزید، سپس درب بطری را کاملاً سفت بسته و خوب آن را تکان بدهید. حالا نوبت مایع ظرفشویی و آب است. آنها را هم به محلول آماده شده خود، اضافه کنید. اول کمی از این محلول را در روی شیشه ماشین بریزید و به وسیله دستمال آن تمیز کنید. اگر متوجه شدید که خوب تمیز می کند، حالا می توانید محلول آماده را در داخل مخزن آب پاش ریخته و آن را پر کنید.

رفع مشکلات مربوط به برف پاک کن خودرو بسیار راحت است و شما با کمی صبر و حوصله می توانید آن را رفع کنید.

 

دلایل و علائم خرابی برف پاک کن خودرو چیست؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

چگونه می توانیم شیشه شوی ماشین درست کنیم؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا