
دلایل افت فشار پکیج چیست؟ | رفع مشکل افت فشار پکیج
یکی از بهترین نوع وسایل گرمایشی پکیجهای دیواری هستند که میتوانند علاوه بر گرم کردن محیط، آب گرم مصرفی منزل را نیز تأمین میکنند. اختلالات مختلفی ممکن است که در این دستگاهها به وجود آید. افت فشار پکیج از جمله مشکلات متداولی است که ممکن است در این دستگاهها ایجاد شود که میتواند دلایل گوناگونی داشته باشد.
در صورتی که در مورد علتهای بروز این مشکل آگاهی کافی داشته باشید، میتوانید برای رفع مشکل به وجود آمده اقدامات لازم را در زمان مناسب انجام دهید. در صورتی که با استفاده از راهنماییهای گفته شده نتوانستید مشکل پکیج خود را برطرف کنید، بهتر است که از تعمیرکاران مجرب در این زمینه راهنمایی بگیرید.
قبل از اینکه در مورد دلایل افت فشار پکیج صحبت شود، بهتر است بدانید که افت فشار برای دستگاههایی که تازه هستند، هر ۲۰ روز یکبار طبیعی خواهد بود و اهمیت زیادی ندارد. اما در مورد بالا بودن فشار این موضوع صدق نمیکند و در صورتی که پکیج تازه شما دارای فشار بیشتری است، باید این موضوع را پیگیری کنید. چون احتمالاً فشار بالایی را تحمل میکند و از حالت طبیعی خارج گردیده است.
در این شرایط پکیج نیاز به سرویس دارد. در مورد پکیجهای قدیمی نیز این موضوع صدق کرده و باید به صورت مرتب تعمیر و سرویس پکیج را انجام دهید. در غیر این صورت علاوه بر مشکلاتی مانند افت فشار پکیج مشکلات دیگری نیز برای دستگاه شما به وجود خواهد آمد.
فهرست محتوا
- ۱ پکیج چیست؟
- ۱.۱ سوخت پکیج
- ۱.۲ دلایل افت فشار پکیج
- ۱.۳ در مدار بسته نشتی وجود دارد
- ۱.۴ لولههای کف نشتی وجود دارد
- ۱.۵ شیر پرکن پکیج خراب است
- ۱.۶ منبع انبساط خرابی دارد
- ۱.۷ مبدل حرارتی خراب شده است
- ۱.۸ سیستم هوا دارد
- ۱.۹ لوله منبع انبساط مسدود شده است
- ۱.۱۰ وجود ایراد یا خرابی در شیر اطمینان
- ۱.۱۱ فشار سنج پکیج خراب است
- ۱.۱۲ افزایش فشار پکیج
- ۲ دلایل افت فشار پکیج چیست؟ | رفع مشکل افت فشار پکیج
پکیج چیست؟
پکیج سیستمی است که برای سیستم گرمایشی منزل و همچنین تأمین آب گرم مورد نیاز مورد استفاده قرار میگیرد. به عبارت دیگر پکیجها همزمان میتواند برای کاربران دو کار را انجام دهند. پکیجها در دو مدل دیواری و زمینی طراحی و ساخته میشوند که هر یک از آنها ممکن است بدون فن یا فندار باشد.
سوخت پکیج
پکیجها برای اینکه بتوانند آب را گرم کنند، به منبع سوخت نیاز خواهند داشت. پکیجها از گاز و برق برای این کار استفاده میکنند. با اینکه پکیجها از سوخت برق و گاز استفاده میکنند، اما به وسایل گرمایشی دیگر مانند کولر گازی و بخاری بسیار کم مصرفتر هستند.
دلایل افت فشار پکیج
افرادی که از پکیج استفاده میکنند، ممکن است که در برخی مواقع با مشکلاتی مانند افت فشار پکیج مواجه شوند که برای آنها خوشایند نیست و موجب میشود که دستگاه عملکرد درستی نداشته باشد و در نتیجه افراد با مشکلات زیادی روبرو شوند. بروز این مشکل دلایل مختلفی میتواند داشته باشد که میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
در مدار بسته نشتی وجود دارد
از دلایلی که سبب افت فشار پکیج میشود، این است که در مدار بسته دستگاه نشتی وجود دارد. این نشتیها حتی اگر بسیار کم هم باشند، میتوانند سبب بروز این مشکل شوند. برای نمونه چنانچه در پکیج نشتی وجود داشته باشد و این نشتی بسیار کم هم باشد، باز هم افت فشار پکیج رخ خواهد داد.
لولههای کف نشتی وجود دارد
یکی دیگر از مواردی که سبب افت فشار پکیج میشود به نشتی در لولههای کف زمین مربوط است. لولههایی که در کف زمین قرار گرفتهاند برای اینکه آب دستگاه جریان داشته باشد یا همچنین برای سیستم گرمایشی مورد استفاده قرار میگیرند. در صورتی که این لولهها به دلیل نصب نادرست و یا هر دلیل دیگر نشتی داشته باشند، شما مشاهده خواهید کرد که فشار دستگاه افت پیدا میکند. برای کنترل و بازدید این لولهها باید از تعمیرکاران کمک بگیرید و از وجود نشتی اطمینان حاصل کنید. در این صورت تعمیر آنها ضروری خواهد بود.
شیر پرکن پکیج خراب است
یکی از قطعات پکیج دیواری شیر پرکن است که فشار آب رادیاتور و مدار گرمایشی را تنظیم میکند. محل قرار گرفتن شیر پرکن در مسیر انشعابی از ورود آب سرد به بخش مکش پمپ پکیج میباشد. برخی از آنها دستی هستند و برخی دیگر عملکرد اتوماتیک دارند، بدین معنا که به صورت خودکار آب را باز و بسته میکنند. در صورتی که ایراد و خرابی در شیر پرکن پکیج ایجاد شود، امکان دارد که مشکل افت فشار پکیج یا افزایش فشار پکیج ایجاد شود. در این صورت بهتر است که تعمیر یا تعویض شیر پرکن پکیج توسط تعمیرکاران انجام شود.
منبع انبساط خرابی دارد
منبع انبساط قطعهای است که در پکیج وظیفه ثابت نگه داشتن فشار آب در سیستم گرمایشی را بر عهده دارد. در منبع انبساط بالشتکهای هوایی وجود دارند که سبب میشوند از افزایش فشار پکیج به دلیل افزایش دمای آب جلوگیری شود. در صورتی که مشکل و خرابی در این قطعه وجود داشته باشد، مثل نبود باد یا سوراخی، مشکل افت فشار پکیج رخ خواهد داد. در این صورت تعویض یا تعمیر منبع انبساط توسط تعمیرکاران انجام میشود.
مبدل حرارتی خراب شده است
در پکیج به لولههای مارپیچی که محل قرارگیری آنها در مقابل شعله است، مبدل حرارتی گفته میشود، که سبب انتقال گرمای آب به داخل خود میشوند. مبدل حرارتی عمل تبادل انرژی را به وسیله سطح واسطهای انجام میدهد و سبب تعادل گرمایی میگردد. پکیجها معمولاً دو مبدله یا تک مبدله هستند. در صورتی که پکیج تک مبدل است، امکان دارد که از درون سوراخی ایجاد شود و شاهد افت فشار پکیج شوید.
در مواقعی که فشار آب شهری کمتر باشد، فشار آب گرم پکیج نیز کمتر خواهد بود. در صورتی که تعمیرکار پس از بررسی مبدل حرارتی پی برد که سوراخی از درون ایجاد شده است، باید قطعه را عوض کند. اگر پکیج دو مبدله است، خیلی کم با مشکل سوراخی مواجه خواهد شد.
سیستم هوا دارد
در صورتی که به درون پکیج کمی هوا وارد شود، سبب میشود که به همان حجم آب کمتر شود. این موضوع میتواند سبب افت فشار پکیج شود. در سیستم بررسی وجود هوا کار بسیار سختی نیست و خودتان نیز میتوانید این کار را انجام دهید.
در ابتدا باید هواگیری رادیاتورها را انجام دهید. هواگیری رادیاتورها با توجه به نوع شیر آنها با استفاده از پیچ گوشتی یا آچار مخصوص انجام میشود. دریچههای رادیاتور از راست به چپ یعنی برعکس چرخش عقربههای ساعت بچرخانید تا از آن آب موجود تخلیه شود. وقتی این کار انجام میشود، در رادیاتور هوای موجود آزاد میشود و آب گرم به داخل بالهها جریان خواهد یافت.
لوله منبع انبساط مسدود شده است
در مواقعی که لوله منبع انبساط دچار گرفتگی و انسداد شده باشد، نمیتواند آب را عبور دهد. وقتی شیر پرکن باز میشود، فشار دستگاه بالا خواهد رفت. در این حالت در صورتی که به گیج دستگاه نگاه کنید، فشار کاذبی را خواهید دید. در حالی که آب به داخل منبع انبساط وارد نشده است، در اثر فعالیت دستگاه و به مرور زمان فشاری که در پشت منبع انبساط جمع میشود کمتر شده و کم کم آب به داخل منبع انبساط جریان پیدا میکند که نتیجه آن افت فشار پکیج خواهد بود.
وجود ایراد یا خرابی در شیر اطمینان
شیر اطمینان که شیر ایمنی است، وظیفه باز شدن و تخلیه خودکار آب را در زمان بالا رفتن فشار بر عهده دارد. در حقیقت وقتی که فشار پکیج به بالای سه بار میرسد، شیر اطمینان عمل میکند در برخی مواقع شیر اطمینان دچار خرابی و فرسودگی فنر میشود. در این حالت به جای اینکه در بار بیشتر از ۳ باز شود، در فشارهای پایینتر مانند بار یک، باز خواهد شد. در این حالت آب به کمک شلنگی که در زیر پکیج قرار دارد، خارج شده و فشار دستگاه افت پیدا خواهد کرد.
فشار سنج پکیج خراب است
یکی دیگر از مواردی که سبب افت فشار پکیج میشود، ایراد و خرابی در فشارسنج دستگاه است. وقتی که فشارسنج پکیج خرابی داشته باشد، میتواند سبب بروز این مشکل شود. البته این مورد به ندرت اتفاق میافتد.
در صورتی که متوجه شدید، فشارسنج دستگاه ایراد و خرابی دارد، باید فوری با مراکز معتبر تعمیر پکیج تماس حاصل نمایید.
افزایش فشار پکیج
افت فشار پکیج یا بالا رفتن فشار دستگاه منجر میشود که پکیج عملکرد نامناسبی نداشته باشد. وقتی که درجه فشارسنج دستگاه بیشتر از دو بار باشد، نشان دهنده این است که دستگاه عملکرد مناسبی ندارد و باید هرچه زودتر دلیل مشکل ایجاد شده را بیابید.
در صورتی که یکی از قطعات پکیج خرابی داشته باشد و یا در سیستم گرمایشی حجم آب زیاد باشد، شما شاهد افزایش فشار پکیج خواهید بود. در صورت بروز این مشکل باید قطعاتی مانند شیر پرکن، منبع انبساط، پمپ پکیج، مبدل پکیج و شیر تخلیه را مورد بررسی قرار دهید.
به این نکته توجه داشته باشید که هر کدام از قطعاتی که گفته شد، بسیار حساس هستند به همین علت در صورتی که در این زمینه دانش کافی ندارید، نباید اقدامی انجام دهید. بهتر است که برای عیبیابی و تعمیر پکیج خود از خدمات تعمیر مراکز معتبر استفاده نمایید.
سخن تکمیلی
افت فشار پکیج دلایل گوناگونی میتواند داشته باشد که متداولترین دلایل آن مربوط به خرابی شیر پرکن، منبع انبساط، سوراخ بودن مبدل حرارتی، نشت آب از دستگاه و… میباشد. که در صورت بروز این مشکل حتماً باید از تکنسین متخصص بخواهید که دستگاه شما را عیب یابی کند و علت افت فشار پکیج را به صورت دقیق یافته و برطرف نماید.
برای اینکه پکیج شما کمتر با مشکلات این چنینی روبرو شود، توصیه میگردد که سرویس دستگاه خود را به صورت مرتب و در بازههای زمانی مشخص سرویس نمایید. با انجام دادن این کار از ایجاد خرابیها در پکیج جلوگیری خواهید کرد.
دلایل افت فشار پکیج چیست؟ | رفع مشکل افت فشار پکیج
امتیاز سردبیر
مجموع امتیازات
بررسی دلایل افت فشار پکیج