تعمیرات پکیج و آب گرمکن

دلایل آبریزی از پکیج چیست | روش رفع نشتی آب پکیج

پکیج‌های دیواری، زیبایی ظاهری زیادی داشته و به دلیل جمع و جور بودن می‌توانند گزینه مناسبی جهت سیستم گرمایشی منازل باشند ولی متأسفانه مشکل بزرگی که این وسایل دارند، آبریزی از پکیج است. تمام پکیج‌ها حداقل یک بار در طول عمر خود این مشکل را پیدا کرده‌اند که البته دلایل زیادی می‌تواند باعث بروز این مشکل شود. شاید سؤال کنید که آیا وقتی پکیج چکه می‌کند، فشار از دست می‌دهد یا خیر؟ در این مقاله از ایبک امداد می‌خواهیم به بررسی این موارد پرداخته و شما را با محلول‌های نشتی گیر پکیج هم آشنا کنیم.

به نظر می‌آید که پکیج دیواری می‌تواند برای سیستم گرمایشی منزل گزینه بسیار مناسبی باشد ولی پکیج ها هم مانند همه وسایل کاربردی، در کنار تمام مزایای خود دارای معایبی هم هستند که باعث آبریزی از پکیج خواهند شد. البته به این نکته مهم توجه کنید که در صورت اختلال در عملکرد پکیج، حتماً برای برطرف کردن مشکل به تکنسین ماهر مراجعه کنید زیرا در صورتی که به مشکلات پکیج بی‌توجه باشید ممکن است در آینده نزدیک مجبور به پرداخت هزینه بیشتری برای تعمیرات آن شوید.

دلایل آبریزی از پکیج چیست؟

یکی از مشکلات پکیج نشت آب است که معمولاً تمام کاربران حداقل یکبار آن را تجربه کرده اند. برای اینکه مشکل را برطرف کنید ابتدا باید دلایل آن را پیدا کنید. البته باید بگوییم مواردی را که در این مقاله برایتان جهت رفع نشتی آب پکیج بیان می‌کنیم برای برند خاصی نیست. این موارد برای پکیج‌های بوتان، ایران رادیاتور، ایساتیس، آریستون و تمام برندهای دیگر کاربرد دارد.

نشت آب در پکیج احتمالاً مشکل مهمی می‌باشد که باید آن را سریعاً رفع کنید. آب دادن پکیج هر دلیلی که داشته باشد، باعث کم شدن آب مخزن شده و فشار را کاهش می‌دهد. تشخیص دلیل نشتی آب البته کمی دشوار است ولی شما باید با دقت و حوصله جزئیات را کاملاً بررسی کنید تا دلیل این مشکل را پیدا کنید. احتمال دارد نشتی از قسمت پایین دستگاه پکیج باشد، در این صورت شما باید دلیل نشتی را در زیر پکیج جستجو کنید و یا ممکن است آبریزش و نشتی از داخل پکیج باشد. باید قبل از تماس با تکنسین، تمام قسمت‌های پکیج را خوب بررسی کنید و منشأ نشتی آب را در پکیج پیدا کنید و ببینید آیا نشتی به قطعه خاصی در پکیج مربوط می‌شود یا خیر؟ دلایلی که می‌تواند باعث نشتی از زیر پکیج شود عبارتند از:

  1. خراب شدن شیر تخلیه فشار یا شیر اطمینان
  2. خراب شدن شیرپرکن
  3. خوردگی و پوسیدگی اجزای پکیج
  4. نشتی اتصالات لوله
  5. آب بندی سیستم از بین رفته باشد.
  6. خراب شدن و پوسیدگی مبدل حرارتی
  7. ایراد در دیافراگم منبع انبساط یا دریچه دما

آبریزی از پکیج

۱- خراب شدن شیر تخلیه فشار یا شیر اطمینان

شیر تخلیه فشار جزو مهم‌ترین و اصلی‌ترین قطعات یک پکیج می‌باشد که وظیفه دارد فشار را در داخل پکیج کنترل کند. گاهی ممکن است این شیر اطمینان به دلایل مختلفی مثل فرسوده شدن، شوک گرمایی، ضربه و… خراب شود. در صورت خرابی شیر اطمینان، پکیج دچار نشت آب شده و از آن آب سرازیر می‌شود، آنگاه به دلیل افت فشار، پکیج قادر به گرم کردن آب نخواهد بود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  آموزش نحوه عیب یابی در پکیج ایران رادیاتور مدل M24FF

شیر تخلیه فشار، برای اینکه مقدار فشار کنترل شود، در پکیج قرار داده شده است. مقدار مناسب فشار برای پکیج‌های دیواری یک و نیم الی دو بار می‌باشد. پس اگر فشار در پکیج شما بیش از این اندازه بود، شیر اطمینان عمل کرده و قسمتی از آب را جهت جلوگیری از آسیب دیدگی دستگاه و ایجاد خطرات جدی مثل انفجار پکیج، تخلیه می‌کند.

  • در صورتی که متوجه شدید پکیج شما دچار آبریزش شده، باید در مرحله اول فشار پکیج را چک کنید تا بیش از اندازه نباشد.
  • اگر فشار پکیج بالا بود احتمال دارد شیر تخلیه فشار دچار خرابی شده باشد، در این هنگام می‌توانید حدس بزنید که دلیل آبریزی از پکیج همین قطعه است پس باید آن را عوض کنید.

۲- خراب شدن شیر پرکن

امکان دارد محل شیر آب در پکیج، دچار نشتی شده باشد، در این صورت باید لوله‌ای را که نشت می‌کند پیدا کرده و آن را تعمیر و یا تعویض کنید. در صورتی که نسبت به این مورد بی‌توجه باشید ممکن است برایتان بسیار گران تمام شود زیرا نشتی شیر پر کن، سریعاً باعث بالا رفتن فشار داخلی پکیج خواهد شد.

شیر پر کن جهت تنظیم کردن مقدار فشار آب در رادیاتورها و مدار گرمایش در پکیج تعبیه شده است. وقتی که شما متوجه پایین آمدن فشار در پکیج می‌شوید باید شیر پر کن را باز کرده تا به فشار لازم برسد و دوباره شیر پر کن را ببندید.

  • اگر شیر پر کن خراب شده باشد معمولاً شما با افزایش فشار و نشتی آب پکیج رو به رو خواهید شد.
  • در این صورت با دقت کامل شیر پرکن را بررسی کنید.
  • اگر متوجه خرابی شیر شدید آن را عوض کنید و در صورتی که مشکل از واشرها و لاستیک‌های شیر پرکن بود کافیست که واشرها عوض شود. به این صورت مشکل نشتی آب پکیج هم برطرف خواهد شد.

۳- خوردگی و پوسیدگی اجزای پکیج

در بیشتر اوقات نشتی آب در پکیج به دلیل پوسیدگی و خوردگی مخزن آب و یا لوله‌ها به وجود می‌آید. مخزن آب و یا لوله‌ها ممکن است به مرور زمان خراب و پوسیده شوند. اگر متوجه این پوسیدگی در قطعات پکیج شدید، حتماً به تکنسین مراجعه کنید تا قطعات را تعویض کند ولی احتمال دارد که مجبور به تعویض پکیج شوید.

۴- نشت آب از اتصالات لوله‌ها

در صورتی که متوجه شدید نشت آب در اطراف اتصالات لوله می‌باشد ممکن است پکیج و اتصالات آن درست نصب نشده باشند.

  • این مشکل معمولاً برای پکیج‌ هایی ایجاد می‌شود که به وسیله تکنسین ماهر آب‌بندی نشده باشند و آب‌بندی دستگاه درست نباشد.
  • برای اینکه مشکل را بهتر بررسی کنید باید ابتدا قسمتی را که دچار نشتی است خشک کرده و کمی صبر کنید سپس با دقت زیاد نگاه کنید ببینید آیا دوباره آب نشت می کند یا خیر؟
  • اگر مشاهده کردید که دوباره آب از زیر پکیج نشت کرده، حتماً دلیل نشتی آب اتصالات لوله می‌باشد.

در صورتی که شما پکیج خود را به وسیله یک فرد کار بلد و ماهر نصب نکنید بعد از مدتی پکیج دچار مشکلات زیادی مثل آبریزش خواهد شد. سرریز شدن آب و نشت آب پکیج جزو شایع‌ترین مشکلات پکیج است که در صورت عدم آب‌بندی درست در پکیج ایجاد خواهد شد. برای اینکه از بروز این مشکل جلوگیری کرده باشید بهتر است حتماً پکیج شما به وسیله یک شخص کار بلد و متخصص نصب شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای کامل عیب یابی پکیج | بررسی مشکلات پکیج

۵- آب بندی سیستم از بین رفته باشد.

بطور کلی باید بگوییم که ماهیت پکیج‌های دیواری به این صورت است که باید کل سیستم پکیج آب بندی شود. به مرور زمان ممکن است لاستیک‌های آب بندی کم کم سخت شده و یا به وسیله قطعات و اجزای در حال حرکت، در سیستم گرمایش پکیج، از بین بروند. در این صورت دلیل نشتی پکیج، از بین رفتن آب بندی سیستم می‌باشد. البته این مورد برای پکیج‌های قدیمی بیشتر اتفاق می‌افتد ولی در صورتی که فشار در سیستم زیاد باشد، احتمال دارد برای پکیج جدید هم این مشکل به وجود بیاید.

۶- خراب شدن و پوسیدگی مبدل حرارتی

بعضی از مشکلات در پکیج، راهی به جز جایگزین کردن قطعات ندارد. یکی از این مشکلات هم خراب شدن مبدل حرارتی است. یکی از قطعات مهم در پکیج دیواری، مبدل حرارتی بوده و در صورت ترک خوردگی باید آن را تعویض کنید.

تولید کنندگان پکیج دیواری، با توجه به نوع آنها، از پکیج‌های تک مبدله و دو مبدله استفاده می‌کنند که اگر بخواهیم به صورت خلاصه وظیفه مبدل را برایتان توضیح دهیم، می‌توانیم بگوییم مبدل قطعه‌ای است که وظیفه آن گرم نگه داشتن رادیاتور و گرم کردن آب است. اگر در پکیج تک مبدله، آب رادیاتور بدون دلیل داغ شود، نشانه سوراخ شدن مبدل می‌باشد زیرا در پکیج تک مبدله، در صورت سوراخ شدن مبدل شما علامت هایی مثل نشت آب را از آن مشاهده نمی‌کنید ولی در پکیج دو مبدله، اگر مبدل ترک برداشته و یا سوراخ شود، آب پکیج نشت می‌کند.

۷- ایراد در دیافراگم منبع انبساط یا دریچه دما

گاهی ممکن است مشکل نشت آب از پروپ دمای پکیج دیواری باشد. در این صورت باید دریچه دما را بررسی کرده و در صورت خرابی پروپ دما، آن را تعویض کنید تا مشکل رفع شود. البته امکان دارد که دلیل نشتی آب به دیافراگم منبع انبساط هم مربوط شود. منبع انبساط وظیفه دارد مقدار تغییرات فشار مدار گرمایشی را در پکیج دیواری متعادل کند، البته این کار به وسیله دیافراگم داخل منبع انبساط انجام می‌شود. در صورتی که دیافراگم منبع انبساط دچار مشکل شود، شما مشاهده خواهید کرد که زیر پکیج دچار نشتی آب شده است.

آبریزی از پکیج

محلول های نشتی گیر پکیج

می‌توانیم بگوییم که محلول‌های نشتی گیر پکیج جزو بهترین ابتکارات بشر است. این محلول‌های نانو پلیمری برای جاهایی که در پکیج دچار نشتی شده و قابل دسترس نیستند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای استفاده از این محلول‌ها می‌توانید به روش زیر عمل کنید:

  • ابتدا نشتی گیر را داخل آب پکیج خود تزریق کنید.
  • بعد از ۲۴ ساعت این محلول تمام نشتی‌ هایی که در قسمت‌های مختلف پکیج شما ایجاد شده است را به راحتی برطرف می‌کند.

محلول نشتی گیر پکیج وقتی در آب پکیج رقیق می‌شود در جاهایی که دچار نشتی شده است ته نشین شده و وقتی در اثر مجاورت هوا قرار می‌گیرد، بعد از چند ساعت در جای ته نشین شده، سفت خواهد شد.

دلایل آبریزی از پکیج چیست ؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

روش رفع نشتی آب پکیج

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا