تقویم تاریخ

نیمه شعبان ۱۴۰۱ چه روزی و چند شنبه است؟

نیمه شعبان ۱۴۰۱ چه روزی و چند شنبه است؟|اعمال نیمه شعبان

سالروز تولد حضرت مهدی علیه السلام در نیمه شعبان است. حضرت مهدی امام دوازدهم شیعیان می باشد و روز تولد ایشان در کشور ایران تعطیل رسمی است. با توجه به روایاتی که آورده اند، نیمه شعبان پس از شب قدر از برترین و پر فضیلت ترین شب ها می باشد. مردم در این روز به اعمال مذهبی مشغول می‌شوند و جشن‌های باشکوهی برگزار می کنند، که در این جشن ها اماکن و معابر را چراغانی کرده و با پخت و پخش نذری، شیرینی، شکلات و… این روز بزرگ را گرامی می‌دارند.

نیمه شعبان در ۱۴۰۱

  • نیمه شعبان در سال ۱۴۰۱ در تاریخ ۱۷ اسفند می باشد.
  • نیمه شعبان در سال ۱۴۰۱ با توجه به تقویم قمری در روز ۱۵ شعبان و روز چهارشنبه سال ۱۴۴۴ است.
  • نیمه شعبان در سال ۱۴۰۱ با توجه به تقویم میلادی در هشتم مارس و روز چهارشنبه ۲۰۲۳ است.

تعداد روزهای ماه شعبان

ماه های قمری روزهای برابری با یکدیگر دارند و همه آنها ۲۹ روز و ۱۲ ساعت و ۴۴ دقیقه می باشند. هر ماه باید تعداد روزهای صحیح و روندی داشته باشد. در طول یک سال شش ماه ۲۹ روزی و شش ماه ۳۰ روزی در نظر گرفته می شود و در هر سال ماه هایی که ۲۹ روزه یا ۳۰ روزه هستند متفاوت می باشد و با توجه به دیده شدن ماه در آن سال تعیین می گردد. در سال ۱۴۰۱ ماه شعبان ۲۹ روزه است.

امام زمان (عج)

امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف آخرین امام شیعیان می باشد، که در سامرا در سال ۲۵۵ به دنیا آمدند. پس از شهادت امام حسن عسکری که پدر امام زمان می باشد در سال ۲۶۰ هجری شروع شده و بعد از این که ایشان ظهور کنند نیز ادامه خواهد یافت. اسم امام زمان محمد بن حسن عجل الله می باشد اما در میان شیعیان به اسم مهدی معروف می باشد. پدر امام مهدی عجل الله برای مدت شش سال امام شیعیان بودند. نام های متعددی در منابع تاریخی برای مادر ایشان آورده‌اند. حکیمه، نرجس خاتون، حدیثه، صقیل و سوسن از جمله نام هایی است، که برای مادر امام زمان گفته شده است، که شهرت نرجس خاتون که شاهزاده رومی بوده است بیشتر می باشد.

نیمه شعبان

سیره امام زمان (عج)

روش و سیره امام مهدی در ابعاد گوناگون زندگی اجتماعی و فردی به روش و سیره پیامبر اکرم می باشد. بدین معنا که در مقابل خداوند فروتن و خاشع هستند، به دنیا هرگز دل نمی‌بندند، پوشاک و خوراک ساده‌ای دارند، بسیار بخشنده می باشند، به ماموران و کارگزاران دولت خود سخت گیر نیستند و با مستمندان و ناتوانان بسیار با مهربانی رفتار می کنند. حق هر فردی را به او خواهند رساند، سراسر دنیا از عدل و داد پر خواهد شد. در زمان حکومت ایشان همه مردم بی نیاز و توانگر می‌گردند. آشوب ها و فتنه ها برطرف می‌شوند و امنیت برقرار خواهد شد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  جدول تعطیلات سال 1402 | تقویم سال 1402

فضیلت نیمه شعبان

گفته شده است، که شب نیمه شعبان مانند شب های قدر با اهمیت است و می توان از شب نیمه شعبان برای کسب برکات و خیرات معنوی بهره برد و برای کسب فیض نهایت تلاش را کرد. حدیثی که در بحارالانوار، وسایل‌الشیعه و مصباح‌المتهجد آورده شده است، خداوند به ذات خود سوگند خورده که هر کس در ماه شعبان به او پناه ببرد و از او کمک بخواهد. از رحمت خود محروم نخواهد گذاشت.

خطبه در مورد ماه شعبان

در یکی از سال ها پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله خطبه‌ای خواندند و در مورد شرافت ماه شعبان مردم را آگاه کردند. در بحارالانوار از این خطبه آورده شده است: «ماه شعبان ماه شریفی می باشد و این ماه ماه من است. حاملان عرش حق آن را شناخته و آن را بزرگ می دانند. ماهی می باشد، که مثل ماه رمضان روزی بندگان خداوند زیاد تر خواهد شد و در این ماه بهشت آذین بندی می گردد و اسم این ماه، ماه شعبان می باشد. چون این ماهی می باشد، که روزی مومنان تقسیم شده و هر کار نیکو در این ماه چند برابر شده و گفته می شود، که هفتاد برابر پاداش خواهد داشت.

پنج شنبه های ماه شعبان

با توجه به حدیثی که در وسایل الشیعه آورده شده است، ماه شعبان آن ماهی می باشد، که آسمان ها در هر پنجشنبه زینت خواهد بست و فرشتگان دعا می کنند، که خداوندا هر کسی که در ماه شعبان روزه بگیرد، ببخش و دعای او را مستجاب کن. هر کسی که در اولین روز ماه شعبان نماز بخواند و در هر رکعت یک بار سوره حمد و صد بار سوره توحید را بخواند و پس از تمام شدن نماز، صد بار صلوات بفرستد، خداوند خواسته های دنیایی و دینی او را اجابت خواهد کرد.

در بحارالانوار در مورد شب نیمه شعبان به روایت از پیامبر اکرم صلی الله اینگونه آورده شده است، «من خوابیده بودم و شب نیمه شعبان بود، که جبرئیل آمد و گفت: در این شب می‌خواهی بخوابی؟ گفتم مگر امشب چه شبی است؟ گفت:امشب نیمه شعبان است، محمد بلند شو و مرا از خواب بلند کرد. و به بقیع برد و گفت: به آسمان بنگر و سرت را بلند کن.

نیمه شعبان از شب هایی است، که درهای آسمان باز خواهد شد، در های رضوان، در فضل، در نعمت، در توبه، در مغفرت، در احسان. پروردگار به اندازه پشم ها و موهای گوسفند و گاو، مردم را از جهنم آزاد خواهد کرد. در این شب زمان مردن ثبت می‌شود. روزی های یک سال تقسیم می شود. ای محمد افرادی که در شب نیمه شعبان سبحان الله، الله اکبر و لا اله الا الله گفته و نماز و دعا و قرآن بخوانند و استغفار کنند، استراحتگاه و منزل آنها بهشت خواهد بود و گناهان آینده و گذشته آنها بخشیده خواهد شد. در شرایطی نزد تو آمده ام، که فرشته ها در آسمان پاهای خود را جفت کرده و عده‌ای در رکوع، تعدادی در حال ذکر، تعدادی در سجده و گروهی تسبیح می گویند. شب نیمه شعبان هر کس که دعایی کند، دعایش حتما قبول خواهد شد. کسی چیزی از خداوند نمی خواهد، به جز اینکه به او داده شود. کسی استغفار نمی کند، به جز اینکه مورد بخشش و مغفرت قرار بگیرد. اگر فردی از خیر شب بی نصیب بماند از خیر بزرگی بی نصیب مانده است. نیمه شعبان هم روز تولد امام مهدی و در عین حال فرصت بسیار مناسب برای اعمال معنوی و گفتگو با خالق هستی می باشد. در این روز می‌توانید برکات الهی را کسب کرده و بیشتر و بیشتر به معبود خود نزدیک شوید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  سال 2024 کی است | سال نو میلادی 2024 چه روزی است

نیمه شعبان

دیدگاه اهل سنت در مورد فضیلت نیمه شعبان

اهل سنت نیز به فضیلت شب نیمه شعبان اعتقاد دارند و در این شب به انجام دادن امور عبادی و شب زنده داری مثل برپا کردن نماز های مستحب، خواندن قرآن، روزه گرفتن و دعا خواندن می گذارنند. شب نیمه شعبان در بین اهل سنت نیز به شب برات معروف می باشد. چون اعتقاد اهل سنت نیز بر این است، که در نیمه شعبان خداوند سند یا برات آزادی از جهنم را برای بندگان خواهد بخشید. در شب نیمه شعبان خواندن صلاه‌الخیر یا صد رکعت نماز که در آن هزار بار توحید خوانده می شود از جمله اعمالی است، که بین اهل سنت و شیعه مشترک می باشد. در برخی مناطق مراسم شب برات با دادن غذا، زیارت کردن قبور و صدقه به افراد نیازمند همراه است.

برات یا شب برائت به شب پانزدهم ماه شعبان گفته می شود، که در لغت به معنی دور بودن و بیزاری است و یا به معنی سندی می باشد، که به کسی داده می‌شود، تا پول و یا چیزهای دیگر را از دیگری بگیرد. در این شب نیز افرادی که بخشیده شده اند، سند آزادی آنان از جهنم صادر می‌شود. به بیان دیگر در شب نیمه شعبان یا شب برات روزی افراد تعیین می گردد و به حکم پروردگار رزق و عمر هر فرد تعیین خواهد شد. در مناطقی مثل کردستان در نیمه شعبان در تکیه ها، مسجد ها، منازل و… نماز و دعای مخصوص می خوانند. پختن شیرینی و حلوا خیرات کردن از مراسمات دیگر اهل سنت در نیمه شعبان می باشد. در شب نیمه شعبان خانواده های اهل سنت معمولاً غذا های مخصوصی تهیه می کنند و به فقیران نیز می دهند. علمای اهل سنت به عظمت و فضیلت شب نیمه شعبان اشاره می کنند و انجام دادن اعمالی مثل برپا داشتن احیا، تلاوت قرآن و خواندن نماز و دعا و روزه فردای نیمه شعبان را توصیه می‌کنند و به آن اعتقاد دارند.

نیمه شعبان

سخن تکمیلی

از جمله مناسبت های مهم شیعیان نیمه شعبان می باشد. نیمه شعبان سالروز تولد امام مهدی عجل الله می باشد. به همین دلیل مسلمانان در این روز جشن‌های باشکوهی را برگزار می‌نمایند و در کشور ما ایران این جشن ها در روز نیمه شعبان پررنگ تر می باشد و در تقویم یکی از روزهای تعطیل رسمی است. روز نیمه شعبان را در تقویم روز جهانی مستضعفان نامیده اند. بزرگ ترین جشن هایی که مربوط به روز نیمه شعبان است، در قم و در مسجد جمکران برگزار می گردد. مردم مسلمان کشورهای دیگر نیز این روز را گرامی داشته و هر کدام از آنها به نحوی در این روز شادی می کنند. در کشورهای یمن، بحرین، سوریه، لبنان، مصر و هند نیز جشن نیمه شعبان برگزار می گردد.

نیمه شعبان ۱۴۰۱ چه روزی و چند شنبه است؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

بررسی فضیلت‌های نیمه شعبان

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا