تعمیرات کولر آبی

ایرواشر چیست؟ | آشنایی با انواع مختلف ایرواشر

ایرواشر یکی از سیستم های تهویه هوا می باشد که برای تهویه و تأمین رطوبت بسیار پرکاربرد است. به ایرواشر کولر آبی بزرگ هم می گویند. ایرواشر ها در انواع مختلفی موجود هستند که می توان ایستاده، سقفی، دیواری و هایژنیک را نام برد.
عملکرد این دستگاه ها با یکدیگر فرق می کند و امکان استفاده از آنها هم با هم متفاوت است برای این که بتوانید دستگاه مناسب را انتخاب کنید باید ابعاد مکانی را که می خواهید از دستگاه ایرواشر استفاده کنید در نظر گرفته و سپس ایرواشر را با قدرت مناسب انتخاب کنید. در این مقاله از ایبک امداد می خواهیم اطلاعات بیشتری در مورد انتخاب ایرواشر مناسب در اختیارتان قرار دهیم با ما همراه باشید.

ایرواشر چیست؟

ایرواشر یک سیستم تهویه هوای گرمایشی و سرمایشی می باشد که در مراکز اداری و تجاری، ساختمان ها، سالن های کوچک و بزرگ، کارگاه های صنعتی، کارخانه ها و مکان هایی از این قبیل استفاده می شود اکثراً از این دستگاه برای مرطوب سازی و تهویه هوا استفاده می کنند. آب در عملکرد ایرواشر نقش مهمی دارد در اصل ایرواشر حالت گرمایشی ندارد ولی اگر آن را در روی حالت سرما نگذارید، هوا را گرم می کند.
اگر در ایرواشر از کویل آب گرم استفاده کنند ایجاد گرما هم خواهد کرد. در ایرواشر لوله هایی موجود است که آب را به اسپری ها منتقل می کند و اسپری ها هم با پاشیدن آب، هوا را خنک خواهند کرد.

به ایرواشر کولرهای آبی بزرگ هم می گویند در واقع این تشبیه کاملاً درست است زیرا عملکرد ایرواشر و کولر آبی مانند هم بوده و فقط در ابعاد با یکدیگر تفاوت دارند در ادامه می خواهیم شما را با کار کرد ایرواشر و همچنین انواع آن آشنا کنیم.

ایرواشر

روش کار ایرواشر چگونه است؟

عملکرد ایرواشر ها با یکدیگر متفاوت است ولی به طور کلی می‌توان گفت که هوای گرم وارد ایرواشر شده و سلولزهای داخلی دستگاه، آن را را جذب می کنند در این هنگام آب سرد به وسیله لوله هایی که در درون دستگاه قرار دارند به طرف اسپری ها پمپاژ شده و به سمت هوای گرم فرستاده می شود. آب اسپری شده هوا را خنک می کند و به طرف کانال می فرستد تا در فضا پخش شود این کار بسیار سریع انجام شده تا هوای مکان مورد نظر کاملاً خنک شود.

ایرواشر ها چقدر قدرت تهویه دارند؟

می توان قدرت تهویه ایرواشر ها را در سه کلاس محاسبه کرد:

  1. کلاس ۴
  2. کلاس ۶
  3. کلاس ۸

هر کدام از این کلاس ها دارای قدرت مختلفی است، قدرت کلاس ۸ از کلاس های دیگر بیشتر می باشد هوادهی انواع مختلف ایرواشر ها به این شکل است که ایرواشر کلاس ۴ به ازای هزار متر فوت مکعب در دقیقه می تواند ۵.۱ متر مکعب در ساعت هوادهی داشته باشد و ایرواشر کلاس ۶ به ازای هزار فوت مکعب در دقیقه می تواند ۸.۱ یک متر مکعب در ساعت هوادهی کند. همچنین کلاس ۸ هم به ازای ۱۰۰۰ فوت مکعب در دقیقه توانایی هوادهی ۳.۲ متر مکعب در ساعت را دارند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  خرابی های پروانه کولر آبی | نحوه تعمیر و تعویض پروانه کولر

انواع ایرواشر

ایرواشر ها در برندهای مختلفی تولید شده اند و انواع مختلفی هم دارند. پیشرفت تکنولوژی باعث شده تا نه تنها این دستگاه بر روی دیوار، بلکه در روی زمین و سقف هم نصب شود با توجه به افزایش قیمت های ایرواشر، باید مناسب ترین دستگاه را انتخاب کرده تا مجبور به تعویض این دستگاه بعد از مدتی نشوید. انواع مختلف ایرواشر ها عبارتند از:

  • ایرواشر سقفی
  • ایرواشر دیواری
  • ایرواشر ایستاده
  • ایرواشر هایژنیک

ایرواشر سقفی

همانطور که از نام این دستگاه پیداست بر روی پشت بام خانه و آپارتمان و یا در روی سقف های کاذب نصب می شود. این دستگاه برای اینکه هوا را به واحد های مورد نظر برساند به کانال کشی نیاز دارد تقریباً می توان گفت هزینه استفاده از ایرواشر سقفی، از مدل های دیگر بیشتر است ولی در مکان های زیادی می‌توان آن را نصب کرد زیرا قدرت خوبی جهت تهویه هوا دارد. ایرواشر سقفی در هر ۳ کلاس موجود است و شما می توانید با توجه به نیاز خود هر کدام را که تمایل دارید بخرید.

ایرواشر دیواری

یکی دیگر از این ایرواشرهای پرکاربرد، ایرواشر دیواری می باشد که برای مکان های کوچک مناسب است و به سادگی می تواند هوای منزل را خنک کند. در صورتی که تمایل داشته باشید می توانید در این دستگاه، فیلتر هوا هم قرار دهید به این وسیله، هوایی که دستگاه شما از خود خارج می کند تمیز خواهد بود.
ایرواشر های دیواری در کلاس های چهار و شش موجود هستند و به دلیل استفاده در فضاهای کوچک محبوبیت بیشتری دارند.

ایرواشر ایستاده

ایرواشر ایستاده یکی دیگر از انواع ایرواشر است که عملکرد خوبی دارد این دستگاه در اکثر مکان ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و به راحتی می‌توان آن را نصب و راه اندازی کرد معمولاً از ایرواشر های ایستاده برای مدارس و آموزشگاه ها استفاده می کنند. دمای این دستگاه را می توان مطابق با نیاز خود تنظیم کنید.
این ایرواشر در ۳ کلاس موجود است و می توانید با توجه به نیاز خود، نوع مناسب آن را خریداری کنید.
در ایرواشر ایستاده می توان از فیلتر هوا استفاده کرد و اگر احساس می کنید به هوای تمیز تری نیاز دارید کافی است که فیلتر هوا را در محفظه ایرواشر ایستاده قرار دهید.

ایرواشر هایژنیک

از ایرواشر هایژنیک به طور معمول برای اتاق های استرلیزه و تمیز مانند اتاق های عمل، آزمایشگاه ها، شرکت های دارویی، کارخانه های مواد شوینده، کارخانه های اتمی و شیمیایی استفاده می کنند این ایرواشر به طور کلی از استیل درست شده که در جذب میکروب مقاوم می باشد. فیلتر ها و قطعات زیادی برای تمیز کردن هوا در ایرواشر هایژنیک وجود دارد که می توان به بگ فیلتر، فیلتر هپا، سیستم یو وی، فیلتر پلیتد و فیلتر آلومینیومی اشاره کرد.

ایرواشر هایژنیک در ۳ کلاس موجود است و قدرت آن را می توان به راحتی تنظیم کرد. با استفاده از این ایرواشر ۹۹ درصد آلودگی های هوا از بین می رود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  آشنایی با کولر آبی رومیزی | آموزش مراحل نصب کولر آبی

مزایا و معایب ایرواشر ها چیست؟

ایرواشرها هم مانند دستگاه‌های دیگر دارای مزایا و معایبی می باشند که اگر می خواهید از آنها استفاده کنید باید با مزایا و معایب آن آشنا باشید.

مزایای ایرواشر ها

همانطور که گفتیم ایرواشر ها از محبوبیت زیادی برخوردار بوده و کارایی زیادی دارند مزایای ایرواشر عبارت است از:

  • در مقایسه با سیستم های تهویه مشابه خود، قیمت کمتری دارد.
  • این دستگاه وزن زیادی نداشته و نیاز به زیرسازی های محکم جهت نصب ندارد.
  • دارای تهویه هوا می باشد.
  • عملکرد بسیار ساده‌ای در تولید خنکی و رطوبت دارد.

معایب ایرواشر ها

هر دستگاهی در کنار مزایا، دارای معایبی هم می باشد که در ادامه می خواهیم شما را با معایب ایرواشر ها آشنا کنیم معایب این دستگاه عبارت است از:

  • این ایرواشر در مقایسه با سیستم های سرمایشی دیگر مثل چیلر سرمای کمتری دارد.
  • در مناطق مرطوب و شرجی نمی توان از آن استفاده کرد.
  • در مکان هایی مانند سالن های ورزشی و همچنین تالار ها که جمعیت زیادی در آنجا وجود دارد از ایرواشر نمی توان استفاده کرد.
  • دارای تنظیمات هوای خروجی نمی باشد.
  • این دستگاه با توجه به اسپری کردن آب جهت خنک کردن هوای ورودی، مصرف آب زیادی دارد.

مقایسه دستگاه ایرواشر و زنت

ایرواشر و دستگاه زنت با هم تفاوت زیادی دارند و به همین دلیل می توان به راحتی آنها را با هم مقایسه کرد یکی از تفاوت‌های این دو دستگاه عملکرد ایرواشر و زنت در حالت سرما می باشد اگر شما قبلاً از دستگاه زنت استفاده کرده اید حتماً می دانید که هوای گرم وارد زنت شده و برای خنک شدن از سلولزهایی که دارای قطرات آب سرد است، می‌گذرد ولی در ایرواشر خنک کردن به این شکل است که هوا در دستگاه وارد می شود و با استفاده از سلولزهای تشکیل شده از اسپرهای آب، هوا خنک می شود. در هنگامی که آب وارد دستگاه ایرواشر می شود دیگر به شکل قطره ای جهت خنک کردن آب پخش نشده بلکه به صورت پودر اسپری می شود.

تفاوت دیگری که ایرواشر و دستگاه زنت دارند در صدای این دستگاه ها می باشد دستگاه زنت صدای کمتری داشته و می توان از آن در بالکن خانه استفاده کرد ولی دستگاه ایرواشر به دلیل اینکه آب را اسپری می کند صدای بیشتری داشته و اکثراً در پشت بام و بیرون ساختمان استفاده می شود.

تفاوت دیگر این دست دو دستگاه، استفاده از آنها در مکان های مختلف است. دستگاه زنت را می توان در مکان های نسبتاً کوچک استفاده کرد ولی ایرواشر ها برای مکان های تجاری، ساختمان ها، کارگاه های صنعتی و سالن ها عملکرد بهتری دارد.

ایرواشر

سخن پایانی

همانطور که گفتیم ایرواشر کلاً شبیه به یک کولر آبی بزرگ می باشد برای اینکه بتوانید ایرواشر مناسبی برای محل مورد نظرتان انتخاب کنید باید با یک متخصص مشورت کنید تا شما را راهنمایی کند.
دقت داشته باشید که ایرواشر ها نیاز به سرویس های دوره ای و همچنین تعمیر و نگهداری دارند بعد از خریدن این دستگاه حتماً به نگهداری و تعمیر آن توجه کنید تا بتوانید سالهای بیشتری از ایرواشر استفاده کنید.

ایرواشر چیست؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

مزایا و معایب ایرواشر ها چیست؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا