خدمات ساختمان

قرنیز نوری چیست؟ انواع قرنیز نوری و کاربرد آن

به کار بردن قرنیز نوری می تواند ریزترین جزئیات را در محیط خانه نشان داده و زیبایی آن را چند برابر کند. در بسیاری از خانه‌ ها که سبک معماری آنها مدرن و کلاسیک می‌ باشد حد فاصل بین زمین و دیوار را با قرنیز نوری می‌ پوشانند و علاوه بر جذابیت بصری می‌ توانند از مزایای متعدد آن نیز بهره‌ مند شوند. قرنیز نوری که با چراغ ال ای دی ساخته می‌ شود یکی از جدیدترین نوع قرنیزها است. قرنیز ال ای دی که در پایین‌ ترین بخش خانه قرار می‌ گیرد می‌ تواند فضای نورانی را در کف خانه و یا دیگر قسمت‌ های ساختمان به وجود آورد. در حقیقت می‌ توان از قرنیز نوری به عنوان منبع نور مخفی استفاده کرد.

قرنیز نوری چیست؟

در طراحی و معماری دکوراسیون داخل خانه، پایین‌ ترین بخش دیوار که با کفپوش در تماس می‌ باشد را با یک تخته می‌ پوشانند که این تخته می‌ تواند از جنس چوبی، سنگی یا پلاستیکی باشد. قرنیز نوری یک نوع قرنیز بخصوص است که با نوار ال ای دی پوشانده می‌ شود و علاوه بر زیبایی و پوشاندن آن قسمت از دیوار می‌ تواند نورپردازی خانه را نیز کامل کند. در حقیقت از قرنیز ال ای دی به دو منظور استفاده می‌ گردد. نخست جهت پوشاندن محل اتصال کف و دیوار و دوم به منظور نورپردازی محیط. از قرنیز نوری در آپارتمان، حیاط خانه‌ های ویلایی، ساختمان‌ های اداری، انباری و … استفاده می‌ شود و دارای کاربردهای متعددی می‌ باشد.قرنیز نوری چیست؟ انواع قرنیز نوری و کاربرد آن این قرنیز را با چسب به کف و دیوار متصل می‌ نمایند و یا می‌ توانند از میخ برای انجام این کار استفاده کنند. این قرنیزها دارای ابعاد مختلفی هستند. قرنیز نوری را می‌ توان به صورت روکار و توکار انجام داد.

مزایای قرنیز ال ای دی

همانطور که پیش از این هم گفتیم قرنیز ال ای دی در معماری بناها و طراحی دکوراسیون خانه مورد استفاده قرار می‌ گیرد. این نوع قرنیز دارای مزایایی می‌ باشد که در ادامه آنها را معرفی می‌ کنیم.

  • مراقبت از دیوار در برابر سایش و رطوبت

نخستین و مهم‌ ترین ویژگی قرنیز نوری محافظت کردن از دیوار در برابر سایش و رطوبت می‌ باشد. محل اتصال دیوار و کف از مهم‌ ترین قسمت‌ های خانه است و به علت برخورد اجسام به آن ممکن است دچار آسیب‌ هایی شود. قرنیز نوری مثل یک سپر عمل می‌ کند و از آسیب رسیدن به دیوار جلوگیری می‌ نماید.

  • محافظت در برابر گرد و غبار و آلودگی

درزی که بین کفپوش و دیوار وجود دارد محل تجمع آلودگی و گرد و غبار بوده و چهره زشتی را به خانه می‌ دهد. قرنیز نوری می‌ تواند درزها را به صورت بسیار زیبایی بپوشاند بنابراین گوشه خانه دیگر محلی برای تجمع آلودگی نخواهد بود و با جارو زدن ساده هم می‌ توان این قسمت‌ های خانه را تمیز کرد.

  • پنهان کردن سیم‌ ها

اگر لازم بود که سیم‌ هایی را از دیوار عبور دهید و آن را به بخش‌ های دیگر منتقل کنید قرنیز نوری می‌ تواند بهترین مکان جهت این انتقال باشد. به علت فضای خالی که در پشت قرنیز وجود دارد می‌ توانید کابل‌ ها را از پشت آن به قسمت‌ های دیگر خانه هدایت نموده و به پنهان شدن آنها کمک کنید. کابلی که پشت قرنیز قرار گیرد از نظر طول عمر و استحکام نیز بهتر خواهد بود.

  • زیباتر کردن خانه
پیشنهاد آی‌بک امداد :  چسب بتن چیست؟ در چه مواردی می توان از این ماده استفاده کرد؟

یکی از جنبه‌ های کاربردی قرنیز ال ای دی این است که باعث زیباتر شدن دکوراسیون خانه می‌ شود. قرنیز در رنگ‌ های مختلف تولید شده و بعد از نصب می‌ تواند ترکیب رنگی بسیار جذابی را اطراف خانه ایجاد نماید. قرنیز در دکوراسیون مینیمال، کلاسیک و مدرن وجود دارد و با توجه به دکوراسیون و معماری خانه می‌ توان یکی از طرح‌ های آن را انتخاب نمود.

  • افزودن نور جدید به خانه

یکی از مواردی که می‌ تواند باعث افزایش جذابیت خانه شود نور مخفی می‌ باشد. در گذشته روی دیوارها و سقف نور مخفی اضافه می‌ کردند و با این کار دکوراسیون خانه را زیباتر می‌ نمودند ولی امروزه قرنیز ال ای دی تولید شده که می‌ تواند با ایجاد نور مخفی علاوه بر اضافه کردن نور به خانه در زیباتر شدن آن نیز تأثیر داشته باشد.

انواع مختلف قرنیز نوری

همانطور که می‌ دانید قرنیزهای معمولی در انواع و اقسام مختلفی تولید می‌ گردند. علاوه بر آن قرنیز نوری هم دارای انواع مختلفی می‌ باشد. قرنیز نوری به واسطه جنس بدنه اصلی آن در دسته‌ بندی مختلفی قرار گرفته که عبارتند از:

قرنیز چوبی و ویژگی آن

لوکس‌ ترین قرنیز نوری قرنیزی است که از جنس چوب باشد. بیشتر آنها از چوب درختان افرا و بلوط ساخته شده‌ اند به همین خاطر از گران قیمت‌ ترین نوع قرنیز ال ای دی محسوب می‌ شوند. روی قرنیزهای چوبی نوار ال ای دی به صورت مخفی و یا محسوس جایگزین می‌ شود. قرنیز چوبی ال ای دی بیشتر برای خانه‌ های مجلل و لوکس که دارای کفپوش لمینت یا کفپوش چوبی هستند استفاده می‌ شود. قرنیز نوری چیست؟ انواع قرنیز نوری و کاربرد آناز آنجایی که این قرنیزها از جنس چوب هستند طول عمر آنها نیز نسبت به دیگر قرنیزها کمتر بوده و نسبت به رطوبت حساسیت بیشتری دارند. به همین خاطر از قرنیز چوبی نباید در شهرهایی استفاده شود که در معرض گرما و سرمای شدید و یا رطوبت قرار دارند.

قرنیز ام دی اف و ویژگی آن

چنانچه می‌ خواهید هزینه کمتری انجام دهید و قرنیزی مشابه با قرنیز چوبی داشته باشید پیشنهاد ما به شما قرنیز ام دی اف است. این نوع قرنیزها از چوب مصنوعی ساخته می‌ شوند و وزن و قیمت آنها نیز کمتر است. چوب ام دی اف دارای انواع مختلفی می‌ باشد و بعضی از آنها دارای مقاومت بیشتری در مقابل رطوبت هستند و طول عمر آنها نیز بالاتر است ولی به صورت کلی قرنیز ام دی اف نوری به علت قیمت ارزان‌ تر در اغلب خانه‌ ها استفاده می‌ شود.

قرنیز پی‌ وی‌ سی و ویژگی آن

چنانچه به دنبال یک قرنیز بسیار ارزان برای خانه خود هستید بهتر است که قرنیز ام دی اف و چوبی را فراموش کرده و به دنبال قرنیز پی‌ وی‌ سی بروید که از همه ارزان‌ تر می‌ باشد. قرنیز پی وی‌ سی از پلیمر پلاستیکی ساخته شده است، طول عمر بالایی دارد، وزن آن کم بوده و مقاومتش در برابر رطوبت زیاد است. پرفروش‌ ترین قرنیز بازار، قرنیز پی‌ وی‌ سی می‌ باشد که از آن برای محیط‌ هایی مثل انباری و پارکینگ نیز می‌ توان استفاده نمود. قرنیز پی‌ وی‌ سی به قرنیز وینیل نیز معروف است و در مقابل حشرات موذی نیز مقاومت زیادی دارد برخلاف قرنیز چوبی که ممکن است از حشرات و حیواناتی مانند موش دچار آسیب شود. قرنیز پی‌ وی‌ سی به علت جنس پلاستیکی از این صدمات در امان می‌ ماند همچنین اگر در محل کفپوش پی وی سی مورد استفاده قرار گرفته است برای آنکه هماهنگی ایجاد کنید می‌ توانید قرنیز آن را نیز از جنس pvc انتخاب نمایید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  بهترین رنگ برای رنگ آمیزی استخر کدام است؟

قرنیز سرامیکی و ویژگی آن

یک نوع دیگر قرنیز ال ای دی نوع سرامیکی آن می‌ باشد که از قدیمی‌ ترین قرنیزها در ایران شناخته می‌ شود. در اغلب ساختمان‌ های قدیمی از قرنیز سرامیکی جهت پوشاندن حد فاصل بین کف و دیوار استفاده می‌ شود. قرنیز نوری سرامیکی دارای چراغ ال ای دی می‌ باشد که در قسمت بالایی و یا پایینی قرنیز قرار گرفته و آن را می‌ پوشاند و فضای خانه را نورانی‌ تر می‌ کند. برخی از قرنیزهای سرامیکی طوری ساخته شده‌ اند که چراغ ال ای دی از وسط آن عبور می‌ کند و در حقیقت نوع توکار می‌ باشد. این قرنیز‌ها نسبت به نوع معمولی قیمت بالاتری دارند اما به صورت کلی قرنیز نوری سرامیکی گران قیمت است.

قرنیز سنگی و ویژگی‌ آن

به کار بردن سنگ طبیعی به عنوان قرنیز خانه بسیار رایج می‌ باشد ولی قیمت تمام شده آن از سایر قرنیزها بسیار بیشتر است. سنگ‌ هایی را که به عنوان قرنیز می‌ سازند با دستگاه سی‌ ان‌ سی به صورت دقیق برش داده و نورپردازی ال ای دی را به شکل اصولی بر روی آن پیاده می‌ کنند‌. به علت تنوع زیادی که سنگ طبیعی دارد می‌ تواند جلوه شگفت انگیزی به خانه دهد. از قرنیز نوری سنگی برای تالارها و خانه‌ های لوکس استفاده می‌ شود و محیط شیک و مجللی ایجاد می‌ کند. چراغ ال ای دی به صورت نواری در قرنیز سنگی قرار داده شده و با نورهای رنگی می‌ تواند جذابیت بصری زیادی ایجاد نماید. همچنین قرنیز سنگی می‌ تواند برای فضاهایی که دارای کفپوش سنگی می‌ باشند نیز انتخاب مناسبی باشد.

کاربرد قرنیز نوری

با در نظر گرفتن آنکه قرنیز نوری وظیفه روشن کردن فضا را به عهده دارد از آن می‌ توان علاوه بر خانه در مکان‌ های دیگری نیز استفاده کرد. بعضی از کاربردهای قرنیز نوری را در ادامه بیان می‌ کنیم.

  • استفاده در پارکینگ

قرنیز ال ای دی برای پارکینگ بسیار مناسب می‌ باشد. این قرنیز را می‌ توان در ورودی پارکینگ قرار داد و فضای نورانی و جذابی ایجاد نمود. به کار بردن نور رنگی آبی، بنفش و یا قرمز می‌ تواند فضا را جذاب‌ تر نیز کند.قرنیز نوری چیست؟ انواع قرنیز نوری و کاربرد آن

  • استفاده در انباری

انباری معمولاً در اغلب آپارتمان‌ ها در قسمت کف و یا در بالاترین طبقه قرار دارد. قرار دادن یک قرنیز نوری داخل انباری می‌ تواند باعث شود که با جزئیات داخل آن را به راحتی مشاهده نمایید.

  • استفاده در سالن پذیرای

به کار بردن قرنیز نوری در سالن پذیرایی بسیار متداول است. قرنیز نوری علاوه بر آنکه دیوار و کف را محافظت می‌ کند، نورپردازی و زیبایی آن را نیز چندین برابر خواهد کرد.

  • استفاده در راه پله و راهرو

از قرنیز نوری در راه پله و راهرو نیز می‌ توان استفاده کرد و مسیر حرکت را روشن نمود. از آنجایی که راه پله و راهرو بیشتر در معرض سرما و گرما و رطوبت هستند بهتر است از قرنیز سرامیکی در آنها استفاده شود زیرا مقاومت بیشتری دارد.

سخن پایانی

دکوراسیون خانه به شکل زیبا و پرکاربرد کار زیاد دشواری نیست. به کار بردن قرنیز نوری در قسمت‌ هایی از خانه می‌ تواند نورپردازی آن را کامل کرده و علاوه بر آن از آسیب رسیدن به کفپوش و دیوار نیز جلوگیری خواهد نمود. قرنیزهای ال ای دی از جنس چوبی، سنگی و پلاستیکی ساخته شده‌ اند و هر کدام کیفیت و قیمت متفاوتی دارند. از قرنیز نوری می‌ توان در انباری، پارکینگ، راهرو، اتاق خواب، سالن پذیرایی و … استفاده نمود.

قرنیز نوری چیست؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

قرنیز نوری چیست؟ انواع قرنیز نوری و کاربرد آن

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا