خدمات ساختمان

کفپوش بامبو چیست؟ | کاربرد، مزایا و معایب آن

چنانچه شما نیز دوستدار محیط زیست می‌ باشید و نمی‌ خواهید برای آنکه کفپوشی در خانه خود مورد استفاده قرار دهید درختی بریده شود، یکی از بهترین انتخاب‌ ها برای شما کفپوش بامبو می‌ باشد. بامبو در دسته کفپوش چوبی قرار گرفته و خصوصیات ظاهری آنها به لمینت و پارکت شباهت زیادی دارد ولی اگر کمی جزئی‌ تر به ویژگی‌ های آن نگاه کنید متوجه تفاوت بین کفپوش بامبو و دیگر کفپوش‌ های چوبی خواهید شد. در بازار ایران خوشبختانه کفپوش‌ هایی از جنس بامبو موجود می‌ باشد که نسبت به لمینت و پارکت قیمت کمتری دارد. روند تولید و فرآوری چوب بامبو جهت تولید کفپوش چندان دشوار نیست و به همین خاطر است که نسبت به دیگر کفپوش‌ های چوبی قیمت مناسب‌ تری دارد.

بامبو چیست؟

بامبو علف غول پیکر می‌ باشد که با بریدن قسمت‌ های بالای آن مجدداً رشد می‌ کند. چنانچه تصور می‌ کردید که بامبو درخت است بهتر است که این موضوع را فراموش کنید. بامبو یک گیاه بومی مربوط به کشور کامرون می‌ باشد که به علت تنوع زیادی که دارد در قسمت‌ های دیگری از دنیا نیز می‌ توان این گیاه را کاشت. به عنوان مثال در مناطق جنوبی ایران می‌ توان شرایط کاشت بامبو را ایجاد کرد. چوب خیزران نیز یکی از گونه‌ های بامبو می‌ باشد که در جنوب ایران برداشت می‌ شود. بیشترین استفاده چوب بامبو در ساختمان سازی می‌ باشد و از گونه خیزران که پوست کلفت‌ تری دارد نیز در صنعت ساختمان سازی استفاده می‌ گردد. بهترین نوع چوب بامبو در کشورهای ژاپن، چین و مناطقی از هندوستان کاشت و رشد می‌ کند.

کفپوش بامبو چیست؟

یکی از موارد کاربرد علف بامبو ساخت کفپوش بامبو می‌ باشد. پس از آنکه شاخه‌ های بامبو را می‌ برند آن را به صورت رشته‌ ای و نواری برش داده، خشک می‌ کنند و سپس به صورت ورقه‌ هایی مورد استفاده قرار قرار می‌ دهند. کارخانجاتی که معمولاً به صورت تخصصی بر روی تولید کفپوش بامبو فعالیت می‌ کنند باید مزارعی جهت کشت بامبو داشته باشند. کفپوش بامبو چیست؟ | کاربرد، مزایا و معایب آنبعد از آنکه بامبو کاشته می‌ شود حدوداً ۵ سال زمان نیاز دارد تا ساقه آن محکم و سفت شود و برای برداشت آماده گردد. برخلاف درخت‌ هایی که معمولاً پس از بریدن تنه آنها دیگر رشد نمی‌ کنند، بعد از آنکه ساقه بامبو برش می‌ خورد مجدداً رشد می نماید. کفپوش بامبو به کفپوش چوبی سنتی شباهت زیادی دارد و به همین خاطر جایگزینی اصولی برای کفپوش چوبی محسوب می‌ شود. از کفپوش بامبو می‌ توانید همراه با دیگر وسایل تزیینی در خانه استفاده کنید و زیبایی فضای آن را دو چندان نمایید.

مزایای کفپوش بامبو

کفپوش بامبو چه مزایایی در مقایسه با دیگر کفپوش‌ها دارد؟ چرا بهتر است که به جای کفپوش لمینت یا پارکت از کفپوش بامبو استفاده کنیم؟ در ادامه مطلب برخی از مهم‌ ترین مزایای این کفپوش را بیان می‌ کنیم.

  • دوستدار محیط زیست
پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای کامل رنگ آمیزی و نقاشی ساختمان به زبان ساده | آموزش نقاشی ساختمان

برخلاف لمینت و پارکت که جهت تولید آنها درختان زیادی باید بریده شوند، کفپوش بامبو با محیط زیست کاملاً سازگار می‌ باشد. نخست آنکه بامبو یک علف محسوب می‌ شود و در واقع درخت نیست و زمانی که ساقه بامبو بریده می‌ شود بعد از چند سال مجدداً رشد کرده و مورد استفاده قرار می‌ گیرد. به همین خاطر چنانچه دوست دارید بر روی کفپوش بامبو قدم بزنید باید بدانید که برای تولید آنها هیچ درختی بریده نشده و اگر دوستدار محیط زیست هستید این کفپوش بهترین انتخاب است.

  • نگهداری آسان

نظافت و نگهداری کردن از کفپوش بامبو خیلی آسان است. با جاروبرقی یا جاروی دستی نیز می‌ توانید گرد و غباری که بر روی کفپوش بامبو ایجاد شده است را به راحتی پاک کنید. علاوه بر آن جهت تمیز کردن کفپوش بامبو و پاک کردن لکه‌ هایی که روی آن ایجاد شده است می‌ توانید از تی مرطوب کمک گرفته و با آب و صابون به راحتی تمام لکه‌ ها را تمیز کنید.

  • قابلیت ترمیم

از جذاب‌ ترین مزایای کفپوش بامبو می‌ توانیم به این مورد اشاره کنیم که با گذشت زمان می‌ توانید آن را ترمیم هم کنید. ممکن است به مرور زمان کفپوش بامبو دچار خراشیدگی شود و یا رنگ آن تغییر کند. با سمباده زدن و همچنین اعمال پوشش جدید برای این کفپوش می‌ توانید به راحتی آن را مانند روز اول خود نمایید البته توجه کنید کفپوش مهندسی شده را نمی‌ توانید بازسازی کنید.

  • طول عمر بالا

کفپوش بامبو از ترکیب الیاف بامبو که به صورت رشته‌ ای در هم تنیده شده و مثل فرش در هم بافته می‌ شود تولید می‌ گردد و به همین خاطر مقاومت خوبی داشته و نسبت به دیگر کفپوش‌ ها طول عمر بیشتری دارد. کفپوش بامبو در برابر ضربه، تردد زیاد و همچنین وزن بالا مقاومت خوبی داشته و همین مقاومت می‌ تواند طول عمر آن را افزایش دهد. در واقع می‌ توانیم به این نکته اشاره کنیم که کفپوش بامبو می‌ تواند حداقل ۱۰ سال برای شما کار کند.کفپوش بامبو چیست؟ | کاربرد، مزایا و معایب آن

  • مقاومت در برابر آفات

گیاه بامبو در شرایط طبیعی آفت ندارد. در کاشت گیاه بامبو آفت کش زیادی مورد استفاده قرار می‌ گیرد که باعث می‌ شود حشرات از آن دور بمانند. در روند تولید کفپوش بامبو روی این موضوع بسیار تمرکز می‌ شود و به همین خاطر در برابر آفات مقاوم بوده و تحت تاثیر آن قرار نمی‌ گیرد.

  • عدم آسیب به حیوانات خانگی

چنانچه حیوان خانگی مانند گربه، سگ و یا هر حیوان دیگری دارید این نوع کفپوش می‌ تواند بهترین کفپوش برای خانه شما باشد. کفپوش بامبو در برابر خراش و خط و خش مقاومت بالایی داشته و اگر خراشیده هم شود می‌ توان آن را ترمیم کرد.

  • سهولت در نصب

نصب کردن کفپوش پامبو کار خیلی دشواری نیست شما می‌ توانید با کمی جستجو کردن در اینترنت و همچنین تماشای برخی ویدیوهای مربوط به نصب کفپوش به راحتی آن را در خانه نصب نمایید.

  • لطافت و نرمی

برخلاف کفپوش سنگی و سرامیکی که خیلی سخت هستند، کفپوش بامبو لطافت و نرمی ویژه‌ ای دارد و با قدم زدن بر روی آن می‌ توانید به نرمی آن پی ببرید. این ویژگی باعث می‌ شود کفپوش بامپو از بهترین انتخاب‌ ها در اتاق خواب هم باشد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  روش های عایق صوتی اتاق | کم هزینه ترین راه برای عایق صوتی اتاق

معایب کفپوش بامبو

پیش از این در مورد مزایای کفپوش بامبو صحبت کردیم که انصافاً کم هم نبودند. در ادامه معایب آن را توضیح می‌ دهیم. معایب کفپوش بامبو عبارتند از:

  • ایجاد خط و خش و خراش روی آن

کفپوش بامبو به مرور زمان و همچنین برخورد اجسام سخت دچار خط و خش و سائیدگی می‌ شود به همین خاطر بهتر است هر چند وقت یک بار روی کفپوش سابیده شده و تمیزی اولیه آن دوباره به دست آید. ولی این موضوع باعث می‌ شود که سطح کفپوش نازک‌ تر شود و به مرور زمان کیفیت آن کاهش پیدا می‌ کند.

  • تنوع نسبتاً کم

در مقایسه با لمینت و پارکت، کفپوش بامبو از تنوع کمتری برخوردار است و به همین خاطر طرفداران کمتری هم دارد. کفپوش بامبو به علت داشتن نمای چوبی نمی توان رگه‌ ها و طرح‌ های خاصی را بر روی آن ایجاد نمود. هر چقدر که طراحی کفپوش بامبو و نقش‌ های آن بیشتر باشد، بیشتر از حالت طبیعی خودش نیز خارج می‌ شود.

  • حساسیت در مقابل رطوبت

یکی از بزرگترین معایبی که کفپوش بامبو دارد این است که در مقابل رطوبت و آب مقاومت خوبی ندارد. برای آنکه سطح کفپوش را تمیز کنید باید از پارچه مرطوب استفاده کنید ولی اگر کفپوش به صورت دائم با خیسی و رطوبت در تماس باشد می‌ تواند پوسیده و کپک زده شود.

  • انتشار گازهای مضر

در روند تولید کفپوش بامبو از ترکیب فرمالدهید استفاده می‌ گردد و مقاومت و دوام کفپوش را زیاد می‌ کند. این ترکیبات ضرر زیادی برای سلامتی انسان دارد و هر چقدر میزان فرمالدهید در کفپوش کمتر باشد، ضرر آن نیز کمتر بوده ولی قیمتش بیشتر می‌ شود.

تعمیر و نگهداری کفپوش بامبو

نگهداری کردن از کفپوش بامبو نسبتاً راحت می‌ باشد فقط کافیست که سطح کفپوش را مرتباً جارو بزنید و اجازه ندهید که گرد و غبار و ذرات به لایه‌ های زیرین آن نفوذ کند.کفپوش بامبو چیست؟ | کاربرد، مزایا و معایب آن از تی مرطوب یا دستمال هم می‌ توانید استفاده کرده و آن را با شوینده غیر قلیایی آغشته کنید و سطح کفپوش را کاملاً تمیز کنید. کفپوش بامبو در مقایسه با دیگر کفپوش‌ های چوبی مانند لمینت و پارکت مقاومت خوبی در مقابل رطوبت دارد ولی به آن معنا نیست که شما می‌ توانید کفپوش را به صورت دائمی در معرض رطوبت قرار دهید. علاوه بر آن کفپوش بامبو نسبت به فرورفتگی و خراش هم مقاومت بیشتری داشته و به همین خاطر اگر اجسام سنگین و سخت به مدت طولانی بر روی آن قرار بگیرند آسیب زیادی به کفپوش وارد نمی‌ شود.

سخن پایانی

خرید کفپوش بامبو برای افرادی که دوستدار محیط زیست می‌ باشند و نمی‌ خواهند جهت ساخت کفپوش درختی بریده شود بسیار مناسب می‌ باشد. این کفپوش از ساقه بامبو تولید می‌ شود و به همین خاطر جنس خاص و زیبایی بی‌ نظیری دارد. از مزایای کفپوش بامبو می‌ توانیم به طول عمر بالا، قیمت مناسب، عدم آسیب به حیوانات خانگی، تعمیر و نگهداری آسان اشاره کنیم. در کنار مزایای بسیار، دارای معایبی هم می باشد که البته می توان از آن چشم پوشی هم نمود.

کفپوش بامبو چیست؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

کفپوش بامبو چیست؟ کاربرد، مزایا و معایب کفپوش بامبو

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا