خدمات ساختمان

پوشش بلکا در صنعت ساختمانی چیست | مزایا و معایب بلکا

یکی از پوشش‌های مدرن امروزی که به جای رنگ آمیزی می‌توان از آن استفاده کرد، بلکا می‌باشد که شما را با آن آشنا می‌کنیم. بلکا یک محصول با دانش روز و تکنیک‌های جدید است که می‌تواند به حفظ محیط زیست کمک کند. رنگ بلکا دارای بافت سبکی بوده که برای رنگ آمیزی و کاغذی دیواری در روی سقف و دیوار جایگزین مناسبی می‌باشد. بلکا مقرون به صرفه و ساده‌ترین راه برای رنگ کردن دیوارها و سقف است.

پوشش بلکا چیست؟

پوشش بلکا به راحتی در روی دیوار اعمال می‌شود و رنگ کردن دیوار به وسیله آن بسیار آسان‌تر از رنگ آمیزی و یا کاغذ دیواری است. شاید سؤال کنید که بلکا چیست؟ بلکا یک محصول جدید است که با دانش و تکنیک‌های روز دنیا و برای کمک به محیط زیست تولید شده است. بلکا طی سال‌ها سرمایه‌گذاری و تحقیق بی‌وقفه به عنوان جایگزینی مناسب برای کاغذ دیواری و رنگ‌ها و همچنین برای جلوگیری از آسیب محیط زیست و تولید گاز گلخانه‌ای، طراحی شده است.

بلکا از مواد معدنی، رنگ‌های طبیعی و سلولز طبیعی درست شده که هیچ گاز سمی VOC و یا فلزات سنگین ندارد، پس می‌تواند برای محیط زندگی انسان بالاترین سطح ایمنی را ایجاد کرده و محیطی سالم جهت شادی انسان‌ها فراهم کند.

بلکا در اصل یک نوع پوشش بوده که از سلولز طبیعی درست شده و زیر مجموعه‌ای از پوشش‌های سلولزی می‌باشد. الیاف طبیعی پنبه سلولز به وسیله دستگاه‌های مخصوصی ریز می‌شوند و سپس به مقدار معینی از سنگ‌های تزیینی و رزین سلولزی مخلوط شده و پوشش بلکا تشکیل می‌شود. جالب است که بدانید پوشش بلکا عایق بوده و از وارد شدن حرارت، سر و صدا و سرما جلوگیری می‌کند.

موادی که برای ساختن بلکا از آن استفاده می‌کنند عبارت هستند از:

  • الیاف‌های ابریشم مصنوعی
  • میکا
  • چسب پودری
  • کاغذهای خرد شده
  • آب
  • افزودنی‌هایی مثل سنگ‌های تزیینی
  • رزین سلولزی
  • رشته های الیاف طبیعی پنبه نسوز

به طور کلی می‌توان گفت رنگ‌های بلکا چند طرح دارند که عبارت هستند از:

  • رشته‌دار
  • دانه‌دار
  • نرم

رنگ‌های بلکا به طور کلی دو نوع هستند که عبارتند از:

  1. بلکا سلولزی: بلکا سلولزی از خرده پارچه، خرده کاغذ و پنبه سلولز درست شده است.
  2. بلکا ابریشمی: بلکا ابریشمی از ترکیب نخ و الیاف ابریشم و همچنین پنبه سلولز درست شده است.

نکته مهم: شاید برایتان جالب باشد که بدانید هر کیلو از بلکا می‌تواند ۳ متر از سطح را پوشش بدهد.

پوشش بلکا

چگونه از بلکا استفاده می‌کنند؟

برای استفاده از بلکا باید مقدار کافی از پودر را در داخل ظرفی ریخته و آن را با آب مخلوط کنید. برای هر کیلوگرم از پودر، سه و نیم لیتر آب باید به آن اضافه کنید. آب و پودر بلکا باید ۱۰ دقیقه حداقل با هم مخلوط شوند. قبل از اینکه خمیر قوام بیاید مخلوط حاصله را ۳۰ دقیقه کنار بگذارید. بعد از ۳۰ دقیقه آن را ماساژ بدهید و سپس بوسیله ماله بلکا را در روی سطح بمالید. دقت داشته باشید که ضخامتی که برای این کار توصیه می‌شود حدود یک الی دو میلی‌متر است. بلکا به راحتی در روی دیوار اجرا می‌شود و از رنگ دیوار و کاغذ دیواری بسیار بهتر است.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  بلوک های هبلکس | هر آنچه در مورد بلوک های هبلکس باید بدانید

وقتی شما رنگ بلکا را در روی سطح می‌کشید به شکل اکلیلی یا برفی شکل دیده می‌شود. تمامی ترکیبات این رنگ طبیعی بوده و به همین دلیل هیچ ضرری برای سلامت انسان ندارد و به راحتی می‌توان در صورت کنده شدن و یا خراب شدن، آن را ترمیم کرد. بلکا در مقابل شعله ور شدن، آتش سوزی و ضربه کاملاً مقاوم است و می‌توان گفت در مقایسه با کاغذ دیواری و یا رنگ آمیزی هزینه کمتری دارد.

چرا بلکا جایگزین خوبی برای کاغذ دیواری و رنگ است؟

شاید بخواهید بدانید که چرا بهتر است بلکا را جایگزین کاغذ دیواری و یا رنگ کنیم؟ باید بگوییم که به دلیل بافت سبک این رنگ، بلکا می‌تواند جایگزین مناسبی برای کاغذ دیواری و رنگ باشد. یکی از مواردی که باعث شده این پوشش محبوبیت زیادی پیدا کند، این است که می‌توان آن را در روی تمام سطوح مانند شیشه، سیمان، گچی، آهنی، چوبی و… اجرا کرد. از پوشش بلکا و یا همان رنگ بلکا می‌توانید برای زیباتر شدن سقف و دیوارها استفاده کنید. برای اینکه بدانید چرا بهتر است که بلکا را جایگزین کاغذ دیواری و رنگ آمیزی کنیم، شما را با ویژگی‌های رنگ بلکا آشنا می‌کنیم.

ویژگی‌های مهم رنگ بلکا چیست؟

همانطور که گفتیم رنگ‌های بلکا امروزه از محبوبیت زیادی برخوردارند و این به دلیل ویژگی‌های خاص آنها می‌باشد. ویژگی‌های مهم این رنگ‌ها عبارتند از:

  • رنگ بلکا بازتاب نور خورشید را کاهش می‌دهد.
  • این رنگ‌ها خاصیت آنتی استاتیک دارند.
  • ترک‌ها را می‌پوشانند.
  • در برابر ضربه مقاوم هستند.
  • در برابر آتش مقاوم می‌باشند.
  • قابلیت ترمیم دارند.
  • قابلیت شستشو دارند.
  • در هنگام اجرا مواد فرار و بو ندارند.
  • به زیرسازی نیازی ندارند.
  • عایق صوت، سرما و گرما هستند.

همانطور که گفتیم بلکا ویژگی‌های زیادی دارد و همین ویژگی‌ها باعث شده است که بین معماران محبوبیت زیادی هم پیدا کند. در ادامه بعضی از ویژگی‌های مهم پوشش بلکا را برایتان توضیح می‌دهیم.

بلکا قبل از اجرا به زیرسازی نیاز ندارد.

ممکن است بارها تصمیم بگیرید که منزل خودتان را رنگ کنید ولی نقاش بعد از بررسی دیوار بگوید که حتماً ابتدا دیوارها باید زیرسازی شود. مسلماً زیرسازی کردن دیوارها زمان بر و هزینه بر است. یکی از ویژگی‌هایی که رنگ بلکا دارد این است که به زیرسازی نیازی ندارد. فرقی نمی‌کند که شما رنگ بلکا را در روی چه سطحی اجرا کنید کاشی، رنگ پلاستیک، رنگ روغن، سیمان، گچ و… هر چه که باشد در هر صورت نیازی نیست شما قبل از اجرای بلکا، دیوار را زیرسازی کنید. به همین علت است که بلکا نه تنها با سرعت انجام می‌شود، بلکه هزینه کمتری هم برای اجرا دارد.

مثلاً ممکن است که یک آزمایشگاه بخواهد اتاق نمونه گیری را که از کاشی پوشیده شده، به اتاق جواب دهی تبدیل کند. مسلماً کاشی برای اتاق جوابدهی مناسب نمی‌باشد. در این صورت بلکا کار شما را راحت می‌کند و بدون اینکه نیاز باشد کاشی‌ها را کنده و یا زیرسازی کنید، می‌توانید با کمترین هزینه برای پوشش دیوار از بلکا استفاده کنید.

بلکا عایق سرما و گرما است.

حتماً می‌دانید که تمام الیاف‌ها دارای خاصیت عایق بودن هستند. مثلاً وقتی شما سردتان می‌شود از لباس‌هایی که از الیاف دوخته شدند، استفاده می‌کنید. همانطور که در ابتدا برایتان توضیح دادیم رنگ بلکا هم از الیاف طبیعی درست شده و به همین دلیل می‌تواند در زمستان هنگام سرما، از اتلاف انرژی جلوگیری کند. ساختمان‌هایی که دارای پنجره‌های دوجداره و یا دیوارهای عایق باشند باز هم تا حدودی گرما را از دست خواهند داد زیرا در هر صورت مقداری از گرما می‌تواند از فضای خالی به بیرون درز کند ولی استفاده از رنگ بلکا می‌تواند از هدر رفتن این گرما جلوگیری کند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  تفاوت سرامیک پرسلان و سرامیک معمولی چیست؟

مشکل گرمای زیاد در تابستان هم وجود دارد. در تابستان خورشید به طور مستقیم به دیوارها تابیده و باعث می‌شود داخل خانه گرم شود. بلکا می‌تواند از وارد شدن گرما به محیط جلوگیری کند، به همین دلیل است که در تابستان مکان‌هایی که به وسیله بلکا پوشیده شده‌اند، خنک‌تر می‌باشند. این مزیت بلکا باعث می‌شود که انرژی کمتر مصرف شده و هزینه کمتری برای مصرف برق و گاز پرداخت کنید.

بلکا گرد و غبار را جذب نمی‌کند.

یکی از مزایای مهم پوشش بلکا این است که گرد و غبار را جذب نمی‌کند و دلیل آن هم بار الکتریکی مخالفی است که در بین ذرات معلق هوا و سطح وجود دارد. طبق آزمایشات انجام شده الیاف سلولزی می‌توانند بار الکتریکی به وجود بیاورند و با توجه به این موضوع که ساختار بلکا از الیاف سلولزی می‌باشد، می‌توانیم نتیجه بگیریم که بلکا گرد و غبار را به خود جذب نمی‌کند و علاوه بر آن ثابت شده است که بلکا می‌تواند رطوبت را جذب کند. رطوبت باعث می‌شود از تشکیل شدن الکتریسیته‌های ساکن در این الیاف جلوگیری شود و این باعث خواهد شد که رطوبت به رنگ بلکا جذب نشود. به همین دلیل است که در مطب پزشکان و یا دفاتر اداری از این پوشش استفاده می‌کنند.

بلکا خاصیت ارتجاعی دارد.

رنگ‌های بلکا به شکل خمیری بوده که ارتجاعی می‌باشند. این مزیت بلکا باعث شده که بتواند ترک‌های دیوار را تماماً بپوشاند و همچنین وقتی که شما دیوار یا سقف را به وسیله بلکا می‌پوشانید، رنگ ترک نمی‌خورد. اگر قصد دارید که خانه قدیمی را که پر از ترک‌های دیوار هستند، بازسازی کنید، بهترین گزینه برای شما رنگ بلکا است.

پوشش بلکا ضد آتش است.

یکی از مزایای مهم رنگ‌های بلکا این است که ضد آتش هستند. رنگ بلکا به راحتی شعله ور نشده و همین ویژگی باعث شده تا برای مراکز اداری و تجاری گزینه مناسبی باشد.

مزایای دیگر بلکا

علاوه بر مزایایی که برای پوشش بلکا نام بردیم، این رنگ ها مزایای دیگری هم دارند که عبارتند از:

  • تنوع طرح و رنگ آن زیاد است.
  • برای اجرا کردن پوشش بلکا، به تخلیه کردن محل نیاز ندارید.
  • در صورت کنده شدن می‌توان آن را بازسازی و ترمیم کرد.
  • مقاومت خوبی در مقابل ضربه دارد.
  • اگر از مواد اولیه با کیفیت استفاده کنید، طرح و رنگ خود را در اثر گذشت زمان از دست نخواهد داد.

پوشش بلکا

پوشش بلکا چه معایبی دارد؟

رنگ‌های بلکا هم مانند محصولات دیگر علاوه بر مزایا، دارای معایبی هم می‌باشد که مهم‌ترین آنها عبارتند از:

  • سطح بلکا به دلیل ناصاف بودن به راحتی شسته نمی‌شود.
  • در مواقع نادر ممکن است در پشت لایه‌های بلکا، حشرات لانه کنند.
  • اگر بلکا را در روی سطح رنگی اجرا کنید برای رنگ کاری دوباره و یا کاغذ دیواری، باید هزینه زیادی را جهت زیرسازی متقبل شوید.
  • عایق قوی برای حرارت و صوت نیست.
  • در صورت آسیب دیدگی وقتی آن را ترمیم می‌کنید، کیفیت روز اول را ندارد.

پوشش بلکا در صنعت ساختمانی چیست ؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

مزایا و معایب بلکا

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا