تعمیرات پکیج و آب گرمکن

چرا بدنه پکیج برق دارد و چگونه مشکل را برطرف کنیم؟

امروزه در بعضی از خانه‌ها جهت گرم کردن محیط و همچنین تأمین آب گرم مصرفی، از پکیج‌های دیواری استفاده می‌شود. این دستگاه در منازل بسیار پرکاربرد بوده و فضای زیادی هم اشغال نمی‌کند و آرامش و راحتی را به خانواده‌ها می‌بخشند. ولی در صورتی که پکیج خراب شود، اعضای خانواده با چالش جدی مواجه خواهند شد. در این مقاله از آی بک امداد به بررسی برق داشتن بدنه پکیج می‌پردازیم که جزو مشکلات رایج این دستگاه است.

برق داشتن بدنه پکیچ

پکیج های دیواری به وسیله گاز، برق و آب ورودی به دستگاه، کار می‌کنند تا نه تنها آب مصرفی را گرم کنند، بلکه سیستم گرمایش ساختمان هم محسوب می‌شوند یعنی باعث گرمای شوفاژ و سیستم گرمایش از کف هم هستند.

به دلیل وجود قطعاتی مانند برد الکترونیکی، فن، شیر سه راهی و پمپ سیرکولاتور لازم است که در پکیج برق وجود داشته باشد و برای کار کردن دستگاه، برق ضروری است. ولی حتماً شنیده‌اید که گاهی بدنه پکیج برق‌دار شده باشد تا حدی که در صورت دست زدن به پکیج، متوجه گزگز و برق گرفتگی در نوک انگشتان خود شوید. گاهی هم دیده شده نه تنها بدنه پکیج برق‌دار می‌شود، بلکه وقتی شیر آب را هم باز می‌کنید متوجه وجود برق در آب می‌شوید. پس لازم است که برای محافظت از مال و جان خود در مقابل برق گرفتگی، حتماً پکیج را تعمیر کنید.

در ادامه مقاله به دلایل برق دار شدن بدنه پکیج پرداخته و راه حل‌هایی را هم جهت رفع مشکل پیشنهاد خواهیم کرد.

چرا از برق در پکیج استفاده می‌شود؟

همانطور که می‌دانید قسمت‌های مختلف دستگاه پکیج‌های دیواری با توجه به داشتن فن و یا نداشتن فن، با هم کمی فرق می‌کنند. ولی به طور کلی می‌توان اجزای پکیج را به دو دسته مکانیکی و الکترونیکی تقسیم کرد که البته قسمتی که مورد بحث ما است، به قسمت‌های الکتریکی پکیج یعنی جاهایی که به برق متصل است، مربوط می‌شود.

برای اینکه به سؤال شما پاسخ دهیم که چرا از برق در پکیج استفاده می‌کنند، نیاز است که ابتدا با قطعات الکتریکی دستگاه آشنا شوید.

قطعات الکتریکی پکیج به سه دسته کلی تقسیم می‌شوند:

  1. برد دستگاه: برد وظیفه دارد که برنامه‌های تنظیمی را کنترل و اجرا کند.
  2. قطعاتی که با فرمان برد عملیات را اجرا می‌کنند: قطعاتی در پکیج هستند که فقط با فرمان برد عملیات را در دستگاه اجرا می‌کنند و از برق ۱۱۰ و ۲۲۰ ولت هم تغذیه می‌شوند.
  3. قطعاتی که وظیفه گزارش تغییرات را به برد کنترل دارند: قطعات دیگر الکتریکی در پکیج، قطعاتی هستند که به برد تغییرات را گزارش داده و برد هم نسبت به اخبار گرفته شده، دستور انجام بعضی از عملیات را به مجری فرمان صادر خواهد کرد.

بدنه پکیج

قطعاتی از پکیج که به برق متصل هستند.

قطعاتی از پکیج که به برق متصل هستند عبارتند از:

  1. سیرکولاتور یا پمپ خطی پکیج
  2. فن پکیج
  3. شیر گاز
  4. جرقه زن
  5. سه راهی یا شیر برقی پکیج
پیشنهاد آی‌بک امداد :  دفترچه راهنمای پکیج فرولی | تنظیمات پکیج فرولی

در ادامه شما را با وظایف هر کدام از این قطعات آشنا می‌کنیم.

۱- سیرکولاتور یا پمپ خطی پکیج

یکی از قطعات پکیج که به برق متصل هستند و تأثیر زیادی هم در کار دستگاه دارد، پمپ خطی پکیج می‌باشد. برای اینکه افت فشار در مدار گردش آب و مسیر گرمایش، جبران شود، در پکیج از پمپ خطی یا پمپ سیرکولاتور استفاده می‌کنند.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید پمپ خطی به وسیله یک خازن که به شکل متوالی یا سری در مدار الکتریکی نصب است، راه اندازی می‌شود.

۲- فن پکیج

فن در پکیج وظیفه دارد که هوا را به داخل محفظه احتراق پکیج کشیده و گازهای حاصل از احتراق را هم بیرون براند. معمولاً فن‌ها برای عملکرد خود از برق ۲۲۰ ولت تغذیه می‌کنند.

۳- شیر گاز

از شیر گاز برای خاموش و روشن کردن و تنظیمات پکیج استفاده می‌شود. شیر گاز هم به طور معمول با برق ۲۲۰ یا ۱۲۰ ولت کار می‌کند.

۴- جرقه زن

جرقه زن هم وظیفه دارد بار الکتریسیته ای را که به وسیله برد در مسیر خروجی گاز جمع می‌شود، از پره‌های مشعل تخلیه کند.

۵- سه راهی یا شیر برقی پکیج

سه راهی و یا همان شیر برقی در پکیج، به اسم شیر موتوری هم شناخته می‌شود که در پکیج‌های دو مبدل، قطعه بسیار مهمی می‌باشد.

شیر برقی مدار شوفاژ و آب گرم را در هنگام نیاز باز و بسته می‌کند که خودش هم از سه قسمت سوپاپ، بلوک سه راهه و موتور درست شده است.

موتور شیر برقی هم در بالای آن قرار دارد و حرکت این قطعه از نوع حرکت خطی به صورت رفت و برگشته است. شیر برقی برای عملکرد خود با ولتاژ ۲۲۰ تا ۲۳۰ ولت تغذیه می شود.

چرا بدنه پکیج برق دارد؟

برقدار شدن بدنه پکیج می‌تواند دلایل زیادی داشته باشد که برای تشخیص و بررسی آن به تخصص و تجربه کافی نیاز است. مهمترین دلایل برق دار شدن شدن بدنه پکیج موارد زیر هستند:

  1. خراب شدن قطعات برقی دستگاه پکیج
  2. آسیب دیدگی فیوز
  3. عدم استفاده از سیم ارت
  4. برخورد کردن سیم‌های داخل پکیج با بدنه دستگاه
  5. آسیب دیدگی محافظ یا روکش سیم کشی دستگاه

در ادامه سعی می‌کنیم موارد بالا را به خوبی برایتان توضیح دهیم تا بتوانید این موارد را بهتر درک کنید.

۱- خراب شدن قطعات برقی دستگاه پکیج

مهمترین دلیل برق دار شدن بدنه پکیج، می‌تواند خرابی قطعات برقی آن باشد. قطعات برقی دستگاه پکیج مثل جرقه زن و فن پکیج، در عملکرد دستگاه نقش مهمی دارند و اگر خراب شوند باعث اختلال در عملکرد آن خواهند شد.

خراب شدن قطعات برقی پکیج باعث می‌شود برق به بدنه و خارج پکیج منتقل شده و اتصال کوتاه باعث از کار افتادن پکیج می‌شود.

۲- آسیب دیدگی فیوز

برقی که به برد وارد می‌شود، ابتدا از فیوز دستگاه عبور می‌کند و با ولتاژ لازم به برد پکیج می‌رسد. در صورت خرابی فیوز ولتاژ برق هم کنترل نمی‌شود و این باعث آسیب دیدگی قطعات پکیج خواهد شد. این مشکل می‌تواند باعث اتصال کوتاه و در نتیجه برق‌دار شدن بدنه پکیج شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای تعمیرات آبگرمکن لورچ

۳- عدم استفاده از سیم ارت

دلیل دیگری که باعث می‌شود بدنه پکیج شما برقدار شود، این است که از سیم ارت استفاده نکرده باشید. سیم ارت بار الکتریکی اضافه پکیج را به زمین منتقل می‌کند و عدم استفاده از آن، باعث می‌شود برق اضافه و بار الکتریکی پکیج در آن باقی مانده و به زمین منتقل نشود، و در نتیجه شما شاهد برق دار شدن بدنه پکیج خواهید شد.

۴- برخورد کردن سیم‌های داخلی پکیج به بدنه

ممکن است که سیم کشی داخل دستگاه دچار مشکل شده و یا سیمی از جای خود بیرون آمده باشد. در این صورت سیم با بدنه پکیج برخورد می‌کند، آنگاه برق ورودی پکیج در روی بدنه آن پخش می‌شود و باعث می‌شود که بدنه پکیج برق‌دار شود.

۵- آسیب دیدگی محافظ یا روکش سیم کشی دستگاه

آخرین دلیلی که باعث برق دار شدن بدنه پکیج می‌شود این است که روکش محافظ سیم دستگاه آسیب دیده و یا از بین رفته باشد. در این صورت برق وارد بدنه دستگاه می‌شود.

چگونه می‌توانیم مشکل برق دار بودن بدنه پکیج را رفع کنیم؟

همانطور که گفتیم برق دار بودن بدنه پکیج، جزو مشکلات رایج این دستگاه است و ممکن است برای شما هم اتفاق افتاده باشد ولی از جهت ایمنی حتماً باید از بروز این مشکل جلوگیری کرده و در صورتی که با آن مواجه شدید، حتماً سریعاً آن را رفع کنید.

برای رفع این مشکل بهتر است به نکات زیر توجه کنید:

  • سرویس دوره‌ای پکیج را هیچگاه به تأخیر نیندازید. حداقل سالی دو بار باید پکیج خود را سرویس کنید تا از بروز این مشکلات جلوگیری کرده باشید.
  • در صورتی که پکیج شما به صورت اصولی نصب و راه‌اندازی شده باشد، از بروز مشکلاتی مانند برقدار شدن بدنه دستگاه جلوگیری می‌شود.
  • سیم ارت در دستگاه‌هایی مانند پکیج، جزو ضروریات است. استفاده از این سیم باعث می‌شود دستگاه شما با مشکل برق داشتن مواجه نشود. پس هیچگاه استفاده از این سیم را فراموش نکنید.

بدنه پکیج

 

سخن پایانی

متخصصین توصیه می‌کنند جهت افزایش طول عمر پکیج و همچنین اطمینان از عمکرد بهینه تمام لوازم برقی خانگی، سرویس‌های دوره‌ای آنها را فراموش نکنید. اگر به هر دلیلی پکیج شما دچار مشکل شد بهتر است در صورت نداشتن مهارت کافی، برای تعمیر آن از افرادی کمک بگیرید که تخصص لازم را در این زمینه داشته باشند زیرا در غیر این صورت، ممکن است آسیب بیشتری به دستگاه شما وارد شده و مجبور به پرداخت هزینه‌های اضافه شوید.

در این مقاله از آی بک امداد شما را با دلایل برق‌دار شدن بدنه پکیج به طور کامل آشنا کرده و روش‌های رفع مشکل را هم برایتان بیان کردیم. امیدواریم این مقاله برایتان مفید بوده باشد. در صورتی که سؤالی در زمینه مشکلات پکیج داشتید، در بخش دیدگاه‌ها مطرح کنید تا متخصصین ما در آی بک امداد پاسخگوی شما عزیزان باشند.

چرا بدنه پکیج برق دارد و چگونه مشکل را برطرف کنیم؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

چرا از برق در پکیج استفاده می‌شود؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا