چرا باید از لرزش ماشین لباسشویی جلوگیری کنیم؟
ماشین لباسشویی امروزه یکی از پرکاربردترین و مهمترین وسایل منزل است و شما با توجه به تعداد اعضای خانواده و همچنین لباسهایی که با این دستگاه می شویید، گاهی روزانه و گاهی هم هفتگی از آن استفاده میکنید. دیده شده به دلیل استفاده نادرست و یا نصب غلط دستگاه، مشکلاتی برای لباسشویی ایجاد میشود یکی از مهمترین این مشکلات را می توان لرزش ماشین لباسشویی دانست.
این لرزش معمولاً در هنگامی که لباسشویی در حال خشک کردن است، ایجاد میشود و میتواند آسیبهای بسیار جدی به قسمتهای مختلف دستگاه وارد کند. به همین دلیل حتماً باید دلیل بروز این مشکل را شناخته و آن را سریعاً برطرف کنید. اگر شما از لباسشویی اسنوا، پاکشوما، بوش، سامسونگ، ال جی و… استفاده میکنید با راهنماییهای ما در این مقاله از ایبک امداد، میتوانید مشکل لرزش ماشین لباسشویی را به راحتی پیدا کرده و برطرف کنید.
دلایل لرزش ماشین لباسشویی چیست؟
حرکت و لرزش لباسشویی در هنگام کار میتواند برای شما بسیار ناراحت کننده به نظر بیاید مخصوصاً وقتی که این لرزش صدای زیادی هم داشته باشد. لازم است بدانید گاهی این لرزش به دلیل استفاده غلط از دستگاه ایجاد میشود و شما میتوانید با چند راهکار ساده به راحتی مشکل را رفع کنید. از طرفی امکان دارد لباسشویی شما دچار نقص فنی شده باشد در این صورت حتماً باید از یک تکنسین ماهر کمک بگیرید.
مواردی که برایتان بیان میکنیم، مهمترین دلایل حرکت کردن و لرزش لباسشویی در هنگام کار است. این لرزش به هر علتی که باشد به مرور باعث آسیب لباسشویی شما خواهد شد. توصیه میکنیم حتماً دلیل لرزش را پیدا کرده و آن را برطرف کنید.
مهمترین مواردی که باعث لرزش ماشین لباسشویی میشود عبارتند از:
- ماشین لباسشویی تراز نیست.
- پیچ های حمل ماشین لباسشویی را باز نکردهاید.
- پایههای لباسشویی تنظیم نیستند.
- بار لباسشویی نامتعادل است.
- کمک فنر لباسشویی آسیب دیده است.
- فنرهای دیگ دچار آسیب شدهاند.
- تسمه کاهش حرکت دیگ خراب شده است.
- آب مخزن تخلیه نمیشود.
- قطعات بلبرینگ و پد دمپر خراب شدهاند.
- دور خشک کن ماشین لباسشویی تنظیم نباشد.
۱- ماشین لباسشویی تراز نیست.
مسلماً اگر ماشین لباسشویی شما تراز نباشد، دستگاه در هنگام کار دچار حرکت و لرزش میشود. بعضی از مراحل برنامههای شستشو در لباسشویی، دلیل حرکت لباسشویی، لرزش و تکان خوردن آن است. اگر لباسشویی تراز نباشد این تکان ها و لرزشها بیشتر میشود. خوشبختانه این مشکل را به راحتی میتوانید برطرف کنید. برای اینکه لباسشویی را تراز کنید میتوانید از ابزار تراز مهندسی استفاده کنید. اگر هم این ابزار در دسترس تان نیست، دستگاه را در روی یک تکه تخته که سه لایه دارد، قرار بدهید.
۲- پیچ های حمل ماشین لباسشویی را باز نکردهاید.
در لباسشوییهای گیربکسی، جهت آسیب ندیدن در هنگام جابجایی دستگاه، پیچهایی را به دیگ و موتور می بندند. قبل از اینکه شما از لباسشویی استفاده کنید باید پیچها را باز کنید. اگر این پیچها باز نشده باشد، لباسشویی شما دچار لرزش شدید خواهد شد. برای باز کردن پیچها به روش زیر عمل کنید:
- با کمک آچار مخصوص، پیچهای حمل را باز کرده و آنها را در جای مطمئنی قرار دهید تا در هنگام حمل و نقل لباسشویی برای دفعات بعدی، بتوانید از آنها استفاده کنید.
- سوراخهایی را که به پیچ حمل مربوط میشوند با درپوش های پلاستیکی بپوشانید.
- برای اینکه اطمینان پیدا کنید همه پیچها باز شدهاند باید درب دستگاه را باز کرده و دیگ آن را به آرامی تکان دهید، اگر دیگ حرکت کرد یعنی تمام پیچها را باز کرده اید.
۳- پایههای لباسشویی تنظیم نیستند.
ماشین لباسشویی به گونهای طراحی شده که شما میتوانید آن را نسبت به سطح زمین به راحتی تنظیم کنید. تنظیم کردن پایههای لباسشویی کار بسیار سادهای بوده و بیشتر برندهای لباسشویی مانند یکدیگر عمل میکنند. برای این منظور به روش زیر عمل کنید:
- در پایههای جلوی لباسشویی مکانیزم ترازبندی با یک قفل وجود دارد که شما بعد از تنظیم کردن آنها، از حرکت پایهها جلوگیری خواهید کرد .
- هر کدام از پایهها را باید در ارتفاع مناسبی تنظیم کنید و بعد از تنظیم آن را قفل کنید.
- روش تنظیم کردن پایههای عقبی هم به مانند پایههای جلویی بوده و یا ممکن است به شکل خودکار باشد.
- اگر پایههای عقبی خودشان تنظیم میشوند، شما باید لباسشویی را به طرف پایههای جلو به آرامی خم کنید، به این صورت پایههای عقبی هم جابجا شده و میتوانید لباسشویی را در روی زمین قرار دهید تا به شکل خودکار تنظیم شود.
- البته توجه داشته باشید که گاهی ممکن است پایهها آسیب دیده و یا شکسته باشد و یا دارای سرپوش پلاستیکی نباشند، در این صورت باید پایههای مناسب و جدیدی تهیه کرده و آنها را تعویض کنید.
- میتوانید از پدهای ضد لرزش لباسشویی که در زیر آن قرار میگیرند، هم استفاده کنید. این پدها را از ابزار آلات فروشی و یا فروشگاهها تهیه کنید.
۴- بار ماشین لباسشویی نامتعادل است.
نامتعادل بودن بار ماشین لباسشویی میتواند باعث لرزش آن در هنگام خشک کردن شود. درب دستگاه را باز کرده و لباسها را به شکل متعادل و یکنواخت در آن بچینید. شاید مجبور شوید چند بار این کار را تکرار کنید.
اگر بیشتر از اندازه ظرفیت لباسشویی در آن لباس ریخته شود، وزن لباسها زیاد شده و تعادل لباسشویی بر هم میخورد. توصیه میکنیم حتماً کمتر از ظرفیت لباسشویی در آن لباس بریزید تا به طور آزادانه تمام لباسها در دیگ حرکت کنند.
معمولاً ظرفیت لباسشویی مربوط به لباسی میباشد که به شکل خیس نشده در داخل لباسشویی قرار میگیرد. ظرفیت هر لباسشویی بر اساس کیلوگرم در روی آن نوشته شده است. اگر در روی دستگاه ظرفیت آن را مشاهده نکردید، به دفترچه راهنمای دستگاه مراجعه کنید تا از ظرفیت لباسشویی خود مطلع شوید.
۵- آسیب دیدگی کمک فنر
لباسشویی هایی که درب آنها از جلو باز میشود، برای کم شدن حرکت دیگ در هنگام چرخش، کمک فنر دارند. این کمک فنرها به بیرون دیگ و فریم پایه وصل شده است و برای اینکه به آنها دسترسی پیدا کنید باید پنل جلویی یا پنل عقبی را بردارید. وقتی کمک فنرها آسیب دیده باشند و یا اینکه ضعیف شوند، نامتعادل بودن بار دیگ میتواند باعث حرکت شدید لباسشویی شود و صدای غیر عادی ایجاد کند.
در این مواقع باید به کمک تکنسین متخصص، کمک فنرها از جهت ضعیف شدن قدرت عمل، نشتی و یا شکستگی بررسی شوند و در صورت نیاز باید کمک فنرها تعمیر شده و اگر لازم بود تعویض شوند.
۶- فنرهای دیگ آسیب دیدهاند.
فنرهای دیگ برای اینکه دیگ در اتاقک معلق بماند و یا اینکه روی پایه لباسشویی ثابت نگه داشته شود، مورد استفاده قرار میگیرد. این فنرها در هنگام چرخیدن لباسشویی ارتعاشات و لرزشهای سبد شستشو را میگیرند.
اگر این فنرها دچار آسیب شده باشند ممکن است باعث لرزش زیاد و سر و صدای غیر عادی در لباسشویی شود، در این صورت توصیه میکنیم لباسشویی به وسیله یک تکنسین بررسی شده و اگر فنرهای تعلیق معیوب شده بود، آنها را تعویض کنید.
۷- تسمه کاهش حرکت دیگ خراب شده باشد.
بعضی از لباسشویی هایی که درب از بالا دارند، دارای تسمه کاهش حرکت دیگ میباشند که برای زیرسازی دیگ در هنگام چرخش مورد استفاده قرار میگیرد. در هر گوشه اتاقک و بالای دیگ ۴ تسمه وصل شده است. این تسمهها لاستیکی بوده و احتمال دارد در هنگام استفاده از لباسشویی، بیرون بروند.
وقتی تسمهها آسیب دیده و یا کش پیدا کنند، ممکن است در هنگام چرخش دیگ با اتاقک تماس پیدا کرده و لرزش ایجاد شود و یا صدای ضربه از دستگاه بلند شود. اگر شما بیشتر از ظرفیت ماشین لباسشویی در دستگاه لباس ریخته باشید، به این تسمهها فشار زیادی وارد شده و خراب میشوند. آنگاه مجبورید تا تسمهها را عوض کنید، در اینصورت توصیه میکنیم هر چهار تسمه را با هم تعویض کنید.
۸- آب مخزن تخلیه نمیشود.
اگر آب مخزن لباسشویی تخلیه نشود باعث حرکت و لرزش لباسشویی میشود زیرا وزن آب داخل دستگاه بالا بوده و اگر تخلیه نشود شما شاهد لرزش شدید لباسشویی خواهید شد. اگر مشکل عدم تخلیه آب را برطرف کنید، تکان ها و لرزش زیاد لباسشویی هم به احتمال زیاد متوقف میشود.
۹- قطعات بلبرینگ و پد دمپر خراب شدهاند.
گاهی ممکن است لرزش زیاد ماشین لباسشویی به دلیل خراب شدن قطعاتی مثل بلبرینگ لباسشویی، پد پوششی دیگ، حلقه کمک فنر، پد دمپر و… باشد. در این صورت حتماً باید به تعمیرکار ماهر مراجعه کرده تا این موارد را بررسی و عیب یابی شود.
۱۰- دور خشک کن ماشین لباسشویی تنظیم نباشد.
یکی دیگر از دلایلی که میتواند باعث لرزش ماشین لباسشویی شما شود بالا بودن دور خشک کن است. برای تنظیم کردن صحیح دور خشک کن، بهتر است از دفترچه راهنمای لباسشویی خود کمک گرفته و مقدار درست را تنظیم کنید. مثلاً برای لباسهای معمولی شما باید دور ۸۰۰ یا ۱۰۰۰ را تنظیم کرده ولی برای لباسهایی که سنگین هستند دور ۴۰۰ را تنظیم کنید.
دلایل لرزش ماشین لباسشویی دوو سامسونگ ال جی و… چیست؟
همانطور که برایتان توضیح دادیم دلایل لرزش ماشینهای لباسشویی مواردی مانند خرابی کمک فنرهای دیگ، بار نامتعادل، تراز نبودن، خرابی قطعاتی مانند بلبرینگ و پد دمپر، تخلیه نشدن آب مخزن، خرابی تسمه کاهش حرکت دیگ و… میباشد. باید بدانید که لباسشویی شما هر برندی که داشته باشد مانند پاکشوما، دوو، سامسونگ، ال جی و… دلایل لرزش در آنها شبیه به یکدیگر است.
سخن پایانی
گاهی لرزش در ماشین لباسشویی به دلایل سادهای اتفاق افتاد که شما میتوانید با رعایت بعضی از نکات مشکل را برطرف کنید، ولی اگر لرزش لباسشویی شما به دلیل خرابی قطعات آن بود، توصیه میکنیم حتماً به تکنسین ماهر مراجعه کنید.
چرا باید از لرزش ماشین لباسشویی جلوگیری کنیم؟
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
دلایل لرزش ماشین لباسشویی چیست؟