تعمیرات تاسیسات برقی

سیم کشی و نصب کلید های تک پل و دو پل چراغ دار

کلید برق در انواع گوناگون تولید و به بازار عرضه می شود. که میان انواع مختلف این محصول، کلید چراغ دار زیبایی خاصی به خانه شما می دهد. کلید های چراغ دار بیشتر در آشپزخانه، حمام و یا محل هایی که به روشنایی بیشتر نیاز است، استفاده می شود. در این مقاله از ایبک امداد به نحوه سیم کشی و نصب کلید های چراغ دار تک پل و دوپل می پردازیم:

کلید های برق چراغ دار تک پل و دوپل

کلید برق چراغ دار دارای لامپ ال ای دی یا نئون کوچک می باشد که برق آن بواسطه مدار داخل کلید برق تأمین خواهد شد.

  1. زمانی که کلید به حالت خاموش قرار دارد چراغ درون آن همچنان روشن خواهد ماند، به این شکل شب ها راحت می توانید کلید برق را در تاریکی پیدا کنید.
  2. این قابلیت در کلید های چراغ دار باعث شده این کلید طرفداران بسیار زیادی داشته باشد.
  3. کلید های چراغ دار به دو گروه کلید دوپل چراغ دار و تک پل چراغ دار تقسیم شده که هر یک از آنها روش خاصی در سیم کشی و نصب دارند.

در ادامه به نحوه سیم کشی و نصب هر دو نوع کلید های چراغ دار می پردازیم:

نصب و سیم کشی کلید تک پل چراغ دار

نحوه نصب و سیم کشی کلید های تک پل چراغ دار به روش زیر می باشد:

  • جهت سیم کشی و نصب کلید برق تک پل به دو رشته سیم نول و فاز  احتیاج دارید. سیم نول از تابلو برق یا جعبه فیوز ساختمان بطور مستقیم به لامپ مورد نظر متصل می شود.
  • ولی سیم فاز ابتدا باید وارد کلید تک پل شود و بعد از آن به طرف لامپ‌ یا مصرف کننده  فرستاده  شود. داخل کلید های تک پل چراغ دار می توانید دو عدد پیچ به رنگ های متفاوت را مشاهده کنید.
  • پیچ های کلید تک پل به رنگ های نقره ای، سفید یا قرمز و سفید است. نکته ای مهم که بهتر است بدانید پیچ رنگی ما همان نقطه ای می باشد که شما باید سیم فاز ورودی را به آن وصل کنید. پیچ نقره ای یا قرمز رنگ محل اتصال سیم فاز ورودی از درون تابلو برق ساختمان یا جعبه فیوز می باشد. سپس از سیم فاز ورودی به کلید تک پل باید یک خروجی گرفته و به پیچ سفید رنگ ببندید.

تا به اینجا این مدار سیم کشی کلید تک پل چراغ دار شما تکمیل می باشد. اکنون تنها مسئله ای که باقی مانده است، متصل کردن چراغ داخل کلید تک پل به مدار برق کلید است.

بعضی از کلید های چراغ دار، سیم کشی لامپ ال ای دی داخل کلید به شکل خودکار می باشد. به اینصورت که شما هیچگونه سیم برق اضافه ای را در داخل کلید چراغ دار نمی بینید. پس لازم نمی باشد هیچ کار خاصی جهت نصب و سیم کشی کلید چراغ دار تک پل خود انجام دهید.

نصب کلید

روش متصل کردن چراغ کلید تک پل و دو پل چراغ دار

چنانچه در پشت کلید تک پل چراغ دار شما دو عدد سیم کوتاه را مشاهده کردید، باید مراحل زیر را انجام دهید:

پیشنهاد آی‌بک امداد :  نحوه سیم کشی و نصب زنگ درب حیاط خانه

سیم کشی کلید چراغ دار بطور کلی باید به شکلی انجام شود، که وقتی کلید برق چراغ دار دو پل و یا تک پل شما در حالت قطع قرار گرفته باشد، لامپ ال ای دی داخل کلید باید روشن مانده باشد ولی با قرار دادن کلید در حالت روشن و وصل چراغ ال ای دی داخل کلید شما باید خاموش شود. از این قابلیت می توان جهت پیدا کردن کلید برق ساختمان در تاریکی شب استفاده کرد.سیم کشی این نوع کلید تک پل چراغ دار به این شکل می باشد که در پشت کلید های تک پل دو پیچ یا ترمینال وجود دارند که سیم های برق فاز خروجی و فاز ورودی باید به آنها متصل شوند.

جهت وصل کردن چراغ ال ای دی داخل کلید فقط باید دو سیمی که از کلید خارج شده را به شکل جدا  متصل کنید به دو ترمینال یا دو پیچ، باید بگوییم که ترتیب سیم ها مهم نمی باشد. از مشکلاتی که ممکن است برای بیشتر افراد ایجاد شود این می باشد، که می خواهند یکی از سیم های لامپ داخل کلید را به فاز و سیم دیگر را به نول وصل کنند. این در حالی می باشد که در سیم کشی کلید دیگر، شما هیچ کاری با سیم نول ندارید. چون شما نمی خواهید که لامپ داخل کلید چراغ دار برای همیشه روشن بماند.

معمولاً هدف تولید کلید های چراغ دار این می باشد که وقتی چراغ های اصلی خاموش می باشد، لامپ اصلی کوچک داخل کلید شما روشن مانده و تنها زمانی که چراغ اصلی ساختمان شما روشن است، چراغ کوچک کلید خاموش می باشد.

نحوه نصب و سیم کشی کلید دو پل چراغ دار

سیم کشی کلید های دو پل چراغ دار شباهت بسیار زیادی به نحوه سیم کشی و نصب کلید های تک پل چراغ دار دارد. فقط یک تفاوت وجود دارد که آنهم این است که کلید دو پل دارای دو فاز خروجی  می باشد.

  1. به این صورت که داخل کلید های دو پل چراغ دار، سه عدد ترمینال یا پیچ تعبیه شده است. که یکی از این پیچ ها محل نصب فاز ورودی می باشد و اکثراً رنگ آن با دیگر پیچ ها تفاوت دارد. پس باید در این حالت سیم فاز ورودی در ساختمان را به این پیچ متصل کرده و همچنین دو خروجی فاز از آن بگیرید. باید این دو سیم را از قسمت هادی آن به دو پیچ بالا که بطور معمول به رنگ سفید می باشند، وصل کنید.
  2. هنگام اتصال چراغ کلید هم فقط باید دو سیم که پشت چراغ هستند و سیم های کوتاهی می باشند را یکی به پیچ یا ترمینال فاز خروجی و دیگری را به پیچ یا ترمینال فاز ورودی کلید دو پل متصل کنید. به راحتی توانستید کلید دو پل چراغ دار خود را نصب و سیم کشی  کرده و بعد از این هر وقت کلید در حالت خاموش باشد دو شاستی کلید دو پل شما در حالت وصل می باشد.
  3. زمانی که این دو شاستی کلید دو پل شما در حالت خاموش قرار دارند، چراغ داخل کلید دو پل روشن شده و در تاریکی شب می توانید به راحتی کلید برق را روی دیوار تشخیص داده و آنرا پیدا کنید.

همانگونه که در نحوه سیم کشی و نصب کلید های دو پل چراغ دار هم مشاهده کردید در کلید دو پل سیم نول داخل کلید وجود ندارد. زیرا سیم نول حتماً باید به شکل مستقیم به مصرف کننده یا لامپ متصل شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  تایمر راه پله بهتر است یا چشمی راه پله؟

چند توصیه مهم در هنگام سیم کشی و نصب کلید های چراغ دار

حتماً دقت داشته باشید که در بعضی از ساختمان‌ ها ممکن است  در سیم‌کشی ها اشتباهی وجود داشته باشد و کلید های شما امکان دارد یکسره برق داشته باشند. حتی زمانی که برق را در جعبه تقسیم یا تابلو برق داخل واحد را قطع می‌کنید، امکان دارد برق در کلید و پریزها همچنان جریان داشته باشد. در این حالت لازم می باشد که برق ساختمان را از داخل کنتور اصلی چک کنید. جریان برق اضافی و این اتصال حتی در حالت قطع کردن کنتور هم وجود خواهد داشت. در هر شرایطی قبل از دست زدن به سیم های برق بهتر است آنها را بوسیله فازمتر بدرستی چک کنید. سپس عملیات نصب و سیم کشی را انجام دهید. حتماً هنگام کار با برق از دستکش‌ های عایق هم برای انجام برقکاری ساختمان استفاده کنید.

خلاصه مطالب

در این قسمت به خلاصه مطالب این مقاله برای یادآوری می پردازیم:

  1. بهترین انتخاب جهت نصب کلید در محل هایی که می خواهید شب ها به راحتی کلید را پیدا کنید کلید های چراغ دار هستند.
  2. بعضی از کلید های چراغ دار در خود سیم کشی دارند، که شما دیگر نیازی به سیم کشی چراغ نداشته باشید.
  3. جهت سیم کشی و نصب کلید های چراغ دار قطعاً شما به دو رشته سیم فاز خروجی و فاز ورودی نیاز دارید.
  4. یکی از رشته سیم های پشت کلید چراغ دار به پیچ یا ترمینال فاز خروجی و رشته سیم دیگر نیز به پیچ یا ترمینال فاز ورودی کلید متصل می شوند.
  5. در نصب و سیم کشی کلید های چراغ دار دو پل با کلید تک پل تفاوتی چندانی با هم ندارد. مگر در  نصب کلید‌های دو پل دو فاز خروجی باید از کلید بگیرید. ولی در کلید های چراغ دار تک پل فقط یک فاز خروجی باید بگیرید.
  6. هر یک از انواع مختلف کلید و پریز ها نقشه سیم کشی مخصوص به خود را دارند. چنانچه شما با نقشه سیم کشی کلید های برق آشنا  نباشید امکان دارد کلید و پریز ها اتصالی کنند و باعث سوختن لامپ های ساختمان و حتی ایجاد خطرات بزرگتر کنند.
  7. عدم توجه و بی‌ احتیاطی همچنین سهل‌انگاری در برقکاری ساختمان ممکن است به قیمت جان افراد تمام شود. توجه داشته باشید که سیم‌ ها بعد از اتصال حتماً باید به‌ درستی و اصولی در دیوار پیچ شوند.
  8. شل بودن پیچ‌ های کلید  یکی از مشکلاتی می باشد که در کلید ها و پریز های برق می‌تواند موجب بروز حوادث جبران ناپذیری شود. بهتر است از کلید و پریز های باکیفیت و استاندارد استفاده کنید.

نصب کلید

نتیجه گیری

در این مقاله جهت آشنایی شما به نحوه سیم کشی و نصب کلید های تک پل و دو پل چراغ دار پرداختیم. همچنین از مزیت استفاده از کلید های چراغ دار در شب برایتان توضیح دادیم.‌ فقط توجه داشته باشید کار الکتریکی بسیار تخصصی می باشد چنانچه تجربه کافی ندارید بهتر است از متخصص ماهر برقکار کمک بگیرید. مجموعه ایبک امداد آماده خدمت رسانی و همراهی شما می باشند.

سیم کشی و نصب کلید های تک پل و دو پل چراغ دار

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

نحوه نصب و سیم کشی کلید دو پل چراغ دار

امتیاز کاربر: ۳.۱۸ ( ۲ نتایج)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا