مجله لوازم خانگی

تعمیر صندلی چوبی | مراحل تعمیر صندلی چوبی

تعمیر صندلی چوبی | مراحل تعمیر صندلی چوبی، آموزش تعمیر تعمیر صندلی چوبی

برای تعمیر نمودن صندلی چوبی در برخی مواقع استفاده از چسب های مختلف که در این زمینه به کار برده می شود، فایده ای ندارد. به همین دلیل بهتر است، که با مراحل تعمیر صندلی چوبی آشنا باشید و در صورت لزوم تعمیر صندلی چوبی را در منزل به صورت اصولی انجام دهید.

راهنمای تعمیر صندلی چوبی

در این بخش نحوه تعمیر کردن صندلی های چوبی را به وسیله براکت های فلزی که به شکل ال هستند را آموزش خواهیم داد. حتی اگر اهل نجاری نیستید و یا در این زمینه فنی نمی باشید، می توانید از این راهنما استفاده کرده و تجربه این کار را داشته باشید. در ادامه مرحله به مرحله نحوه تعمیر صندلی چوبی را آموزش خواهیم داد.

مرحله اول تعمیر صندلی چوبی

قبل از اینکه تعمیر صندلی چوبی را آغاز کنید، در ابتدا باید مشخص نمایید، که چه چیزی سفت نیست و شل شده است. پایه های صندلی چوبی را مورد بررسی قرار دهید و حتی می‌توانید روی آن بنشینید و کمی تکان بخورید، تا چیزی که حرکت می کند را تشخیص دهید.

مرحله دوم تعمیر صندلی چوبی

تعمیر صندلی را حالا می توانید شروع کنید. مثل شکل زیر براکت ال را روی صندلی قرار داده و طرح کلی را به وسیله مداد روی صندلی چوبی خود بکشید. وقتی که جای پیچ ها را علامت می‌گذارید، باید دقت زیادی داشته باشید. چنانچه براکتی که استفاده می کنید، دارای دایره است، می توانید داخل آن علامت × را بکشید. در این صورت مکان دقیق پیچ مشخص خواهد شد و در این شرایط تعمیر صندلی با موفقیت بیشتری انجام خواهد شد.

مرحله سوم تعمیر صندلی چوبی

برای اینکه صندلی چوبی را راحت تر و ساده تر تعمیر کنید، پیشنهاد می شود پایه هایی که لق شده اند را به صورت کامل باز نمایید. چنانچه به هر دلیلی این کار برای شما امکان پذیر نیست، باید براکت‌های انتخابی شما بلندتر باشد، تا برای نگه داشتن دریل فضای کافی داشته باشد.

مرحله چهارم تعمیر صندلی چوبی

یکی از نکات بسیار مهم در تعمیرات صندلی چوبی توجه کردن به طول مته می‌باشد. در صورتی که مته بلند تر از عرض پایه صندلی چوبی باشد. باید علامتی روی مته بزنید، تا سوراخ عمیقی در پایه ایجاد نکنید.

صندلی چوبی

مرحله پنجم تعمیر صندلی چوبی

وقتی که هر سوراخ را دریل می‌کنید، باید اطمینان حاصل نمایید، که از عرض پیچ کمی مته کوچک تر باشد. این موضوع موجب خواهد شد، که اتصال محکم تر باشد. علامتی که در مرحله دوم زده بودید را روی قاب اصلی و پایه صندلی با استفاده از دریل سوراخ نمایید.

مرحله شش تعمیر صندلی چوبی

براکتی که به شکل ال است را به وسیله مته بر روی پایه صندلی چوبی محکم نمایید.دریل را بر سطح به صورت عمود نگه دارید و پیچ را درون سوراخ به صورت محکم قرار دهید.

صندلی چوبی

مرحله هفتم تعمیر صندلی چوبی

برای اینکه اتصال محکم تر شود و در آینده مجدداً نیازی به تعمیر کردن صندلی چوبی نباشد، در اتصالات پایه صندلی چوبی خود از کمی چسب چوب استفاده نمایید. چسب های اضافه را حتماً به صورت کامل تمیز و پاک کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  قهوه ساز فرنچ پرس چیست؟ | روش استفاده از فرنچ پرس

مرحله هشتم تعمیر صندلی چوبی

پیش از آنکه براکت ال شکل را به صندلی چوبی وصل نمایید، چنانچه در مرحله سوم اتصالاتی را باز نموده اید، در این مرحله باید آنها را به صورت محکم ببندید و سفت بودن آنها را تست نموده و به خوبی محکمشان کنید. و در آخر طرف دیگر براکت را نیز به پایه صندلی چوبی خود پیچ نمایید. بدین ترتیب تعمیر صندلی چوبی با موفقیت به پایان می رسد.

چرا نباید در تعمیر صندلی چوبی از چسب استفاده کرد؟

همانطور که گفته شد، اگر در تعمیر صندلی چوبی از چسب های مختلف استفاده کنید، نتیجه کار رضایت بخش نخواهد بود. استفاده کردن از چسب برای رفع لقی صندلی نتیجه عکس خواهد داشت. برای اینکه با استفاده از چسب این کار را انجام دهید، در ابتدا باید چسب چوب را به صورت لایه نازک روی هر دو طرف اتصال بزنید و دو طرف را به یکدیگر فشار داده و اجازه دهید که چسب به صورت کامل خشک شود. البته این کار نیز برای تعمیر اساسی صندلی چوبی کاربرد ندارد و صندلی چوبی دوباره به تقویت و بازسازی نیاز پیدا خواهد کرد یا اینکه پایه صندلی چوبی به صورت کامل جدا خواهد شد.

در این صورت باید چسب های باقی مانده را از قطعات صندلی چوبی پاک کنید، تا اجزای صندلی چوبی روی هم جفت شوند. صندلی چوبی باید سبک باشد، تا جابجا کردن آن راحت باشد. وزنی صندلی چوبی باید تحمل کند، تقریباً ۱۰ برابر وزن خودش است و هیچ کدام از دیگر وسایل چوبی تحت این فشارها قرار نمی گیرند. به همین دلیل در تعمیر صندلی چوبی نمی توانید به چسب اکتفا کنید.

دلایل خرابی صندلی چوبی

از دلایل رایج لرزش پایه صندلی و میز چوبی ساختار بسیار ضعیف آنها می باشد. وقتی که وسایل و مبلمان چوبی مثل صندلی و میز ساخته می‌شود، افراد سازنده باید اجازه دهند، که در محیط نوسان دما وجود داشته باشد. زمانی که هوا رطوبت زیادی دارد، چوب منبسط خواهد شد و زمانی که هوا دارای رطوبت نیست و خشک است، چوب منقبض می گردد. این تغییرات دما تا نیم سانت می‌تواند اندازه گیری شود. چنانچه پایه های صندلی چوبی بدون در نظر داشتن این نوسانات انقباض و انبساط، ساخته شوند، پایه ها شل خواهند شد.

یکی دیگر از دلایل لرزش پایه صندلی چوبی این می‌باشد، که اجزای چوبی داخلی صندلی که با یکدیگر کار می کنند، به خوبی به هم چسبانده نشده‌اند.

از دیگر دلایل شل شدن پایه صندلی چوبی این است، که در مکان اتصال جایی برای تکان خوردن وجود ندارد. در این صورت پایه و مفصل شل خواهند شد. زمانی که این تکان خوردن ها تکرار می‌شود، پایه بیشتر و بیشتر شل می شود و در آخر از محل خود رها خواهد شد.

نکات مهم در نگهداری صندلی چوبی

با توجه به اینکه در ساخت صندلی چوبی از چه نوع چوبی استفاده شده باشد، نحوه نگهداری آن متفاوت خواهد بود. برای نمونه طریقه نگهداری صندلی که با چوب گردو ساخته شده است با نگهداری صندلی که با چوب بید یا بامبو ساخته شده است، متفاوت خواهد بود و در صورتی که مشکلی برای هر کدام از این صندلی ها پیش آید، برای برطرف کردن آن روش خاصی باید مورد استفاده قرار بگیرد. در ادامه نکات مهم نگهداری از صندلی های چوبی را مورد بررسی قرار می دهیم.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  بهترین ظروف برای پخت و پز کدامند | ظروف سالم برای طبخ غذا

صندلی چوبی

رطوبت و دما

به صورت کلی وسایلی که از چوب ساخته می شوند در مقابل دما و رطوبت حساسیت زیادی خواهند داشت. در صورتی که برای مدت طولانی در معرض نور آفتاب قرار بگیرد، ممکن است، که صندلی چوبی شما ترک برداشته و یا رنگ آن از بین برود. همچنین در صورتی که صندلی چوبی در محل مرطوب آب نگهداری شود، موجب خواهد شد، که صندلی شما باد کند. اگر از بخاری یا پکیج و دیگر وسایل گرمایشی استفاده می کنید، صندلی چوبی را طوری قرار دهید، که در معرض حرارت آنها قرار نداشته باشد.

برای اینکه از صندلی چوبی خود به خوبی نگهداری نمایید، وقتی که هوا و فصل تغییر می کند، نباید به صورت ناگهانی بخاری یا کولر خود را روشن کنید. این کار موجب خواهد شد، که صندلی چوبی ترک بخورد. برای پیشگیری از این اتفاق دمای فضای مورد نظر را کم کم تغییر دهید.

تمیز کردن صندلی چوبی

برای اینکه صندلی چوبی خود را تمیز کنید، نباید از پاک کننده های شیمیایی که چند منظوره هستند، استفاده نمایید. چون موجب آسیب دیدن بافت چوبی صندلی خواهد شد. برای تمیز کردن صندلی چوبی باید از پاک کننده های مخصوص استفاده نمایید.

همچنین برای تمیز کردن صندلی چوبی روشی ارزان و آسان وجود دارد و آن این می‌باشد، که پارچه مرطوب را کمی مایع ظرفشویی زده و سطح صندلی چوبی خود را با استفاده از آن تمیز نمایید. پس از آن حتماً باید با پارچه خشک رطوبت اضافه را از روی صندلی چوبی خود خشک نمایید و اطمینان حاصل کنید، که رطوبتی روی صندلی چوبی باقی نمانده است.

برای اینکه به ظاهر صندلی چوبی خود جلوه‌ای ببخشید، می توانید از پولیش یا روغن مخصوص چوب استفاده نمایید. برای انجام دادن این کار باید روی پارچه کمی روغن مخصوص ریخته و سطح صندلی چوبی خود را با آن تمیز نمایید. چنانچه صندلی چوبی بیش از اندازه خشک شده باشد، باید آن را روغن کاری نمایید. چون در صورت خشکی بیش از اندازه، صندلی چوبی ترک می خورد. روغن مخصوص را بر سطح صندلی چوبی مالیده و اجازه دهید، که ۱۵ دقیقه بر روی صندلی چوبی شما بماند و پس از آن باید آن را پاک کنید.

سخن تکمیلی

جمله مزیت های بسیار خوب صندلی هایی که از جنس چوب هستند این است، که بازسازی و تعمیر آنها امکان پذیر می باشد. با توجه به اینکه محصولات چوبی قیمت زیادی دارند و استحکام آنها نسبت به دیگر جنس ها بیشتر است، در صورتی که مشکلی برای آن پیش آید، می توانید آن را تعمیر کنید. برای اینکه صندلی چوبی شما کمتر دچار مشکل شود، در نگهداری آن باید دقت لازم را داشته و نکات مهمی را رعایت کنید. اما اگر به هر دلیلی صندلی چوبی شما دچار شکستگی، خراش و… شده است، بهتر است، که تعمیر آن توسط افراد مجرب و ماهر انجام شود.

 

تعمیر صندلی چوبی | مراحل تعمیر صندلی چوبی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

بررسی طریقه تعمیر کردن صندلی های چوبی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا