خدمات ساختمان

بلکا سرامیک چیست و چه کاربردی دارد؟


اگر از رنگ و کاغذ دیواری بر روی دیوار خسته شده‌اید و به دنبال یک تنوع و زیبایی هستید، بلکا سرامیک می‌تواند جایگزین خیلی خوبی برای کار شما باشد. شما احتمالاً با پوشش برفی شکل بلکا سرامیک تا به حال روبرو شده‌اید. بسیاری از معماران و طراحان دکوراسیون از این پوشش برای کار خود استفاده می‌کنند و آن را جایگزین خوبی برای رنگ و کاغذ دیواری می دانند. یکی از مهم‌ترین عللی که از این نوع پوشش در ساختمان استفاده می‌شود، این است که قابلیت اجرا بر روی همه سطوح من جمله؛ گچی، سیمانی، شیشه ای، آهنی و….. را دارد.
از این پوشش می‌توانید بر روی سقف و دیوارهای خانه‌تان استفاده کنید. حال ممکن است برای شما این سوال پیش بیاید که بلکا سرامیک چیست؟ و چه کاربردی دارد؟ ما در ادامه به این سوال شما پاسخ خواهیم داد.

رنگ بلکا سرامیک چیست؟

بلکا سرامیک، یک نوع پوششی است که از سلولز طبیعی ساخته شده و یکی از زیر مجموعه‌های محصولات سلولزی به حساب می‌آید. برای ساختن رنگ بلکا سرامیک باید الیاف پنبه طبیعی سلولزی را به کمک دستگاه کاملا ریز کرده و با سنگ‌های تزیینی و مقدار مشخصی از رزین سلولزی مخلوط کنید.
این پوشش نوعی عایق نیز به حساب می‌آید؛ زیرا از ورود سر و صدا، گرما و سرما جلوگیری می‌کند.

بلکا سرامیک

بلکا سرامیک از چه موادی تشکیل شده است؟

موادی که در ساخت بلکا سرامیک از آنها استفاده می‌شود عبارتند از:

  • آب
  • رزین سلولزی
  • رشته های طبیعی پنبه‌های نسوز سلولزی
  • کاغذ خرد شده
  • سنگ‌های خرد شده تزیینی
  • چسب پودری
  • الیاف ابریشم مصنوعی
  • میکا

همه ترکیبات بلکا سرامیک از مواد طبیعی می‌باشد، به همین خاطر استفاده از این پوشش در داخل خانه ضرر خیلی کمی برای سلامتی انسان دارد. همچنین در صورت کنده شدن و خراب شدن به راحتی قابل ترمیم است. بلکا سرامیک در برابر آتش سوزی و ضربه نیز مقاومت بالایی داشته و در مقایسه با کاغذ دیواری و رنگ هزینه پایین تری نیز دارد.

رنگ بلکا سرامیک به طور کلی دارای چندین طرح می‌باشد که عبارتند از:

  • دانه دار
  • نرم
  • رشته دار

نکته کاربردی و قابل توجه در بلکا سرامیک این است که، هر کیلو از آن حداقل ۳ متر از هر سطحی را می‌تواند پوشش دهد.

خصوصیات رنگ بلکا سرامیک

  1. برای اجرا نیاز به زیرسازی ندارد؛ ممکن است برای شما نیز پیش آمده باشد که تصمیم به رنگ کردن خانه خود گرفته باشید. نقاش در زمان بررسی کردن دیوارها می گوید که باید ابتدا زیرسازی انجام دهد، که این کار زمان بر و هزینه بردار است. یکی از ویژگی‌های بارز رنگ بلکا سرامیک این است که نیاز به زیرسازی ندارد و بر روی هر سطحی قابل اجراست. بنابراین در وقت و هزینه شما صرفه جویی می‌شود.
  2. عایقی مناسب برای جلوگیری از ورود گرما، سرما و سر و صداست؛ همانطور که می‌دانید، همه الیاف‌ ها دارای خاصیت ضد عایق هستند. به عنوان مثال، شما در هوای سرد معمولاً از لباس‌هایی که با الیاف دوخته شده‌اند بیشتر استفاده می‌کنید. همانطور که قبلاً گفته شد، بلکا سرامیک از ترکیب الیاف های طبیعی ساخته شده است. به همین جهت این نوع پوشش در فصل سرد و گرم از تلف شدن گرما و سرما جلوگیری می‌کند. باید توجه داشته باشید که در بسیاری از خانه‌ها با اینکه پنجره‌های دوجداره و دیوارهای عایق وجود دارد، اما باز هم مقداری گرما و سرما از آن ها خارج می‌شود.
  3. به محیط زیست آسیب نمی زند؛ از آنجایی که در ساخت بلکا سرامیک از مواد طبیعی استفاده می‌شود و فاقد مواد شیمیایی می‌باشد، بنابراین در زمان اجرا، ساخت و حتی زمانی که به پسماند تبدیل می شود به محیط زیست آسیب نمی‌رساند. مواد نفتی و شیمیایی که در رنگ‌ها استفاده شده است شاید به سرعت به محیط زیست آسیب نرساند، اما به مرور زمان و در مدت طولانی‌تری قطعاً اتفاق خواهد افتاد.
  4. در هنگام اجرا بو و کثیفی ندارد؛ یکی از دلایلی که افراد برای استفاده از بلکا سرامیک راغب می‌شوند، این است که هنگام اجرای کار نیازی به تخلیه مکان نیست؛ چون از مواد اولیه طبیعی در ترکیب آن استفاده شده و با محیط زیست سازگار است و همچنین بو نداشته، حساسیت زا برای افراد نیست و همچنین کثیفی بر جا نمی‌گذارد.
  5. قابلیت ترمیم و شستشو دارد؛ اگر قسمتی از بلکا سرامیک نیاز به تعمیر داشته باشد، می توانید آن را کمی با آبپاش خیس کرده و با ماله مخصوص تعمیر کنید.
  6. در برابر آتش سوزی و ضربه مقاوم است؛ یکی از خصوصیات بلکا سرامیک، ضد آتش بودن آن است. از آن جهت که بلکا شعله ور نمی‌شود، به همین جهت برای مراکز اداری و تجاری پوشش بسیار مناسبی می‌باشد.
    یکی دیگر از خصوصیات بلکا سرامیک مقاومت بودن در مقابل ضربه است؛ زیرا به طور مستقیم بر روی دیوار قرار گرفته، بنابر این با وارد کردن ضربه به آن آسیب نمی‌رسد و به راحتی ترک نمی‌خورد.
  7. ترک‌های روی سطوح را می‌پوشاند؛ بخاطر این که رنگ بلکا سرامیک خاصیت خمیری شکلی دارد، بنابراین خاصیت ارتجاعی پیدا کرده است، این خصوصیات باعث شده است تا به راحتی بتواند ترک‌های دیوار را بپوشاند. همچنین وقتی که سقف خانه را با بلکا می‌پوشانید، در طی گذر زمان دیوار ترک نمی‌خورد. اگر قصد بازسازی خانه‌ای را دارید که ترک‌های زیادی در آن وجود دارد بهترین انتخاب بلکا سرامیک است.
  8. گرد و غبار را به خود جذب نمی‌کند؛ یکی دیگر از مزایای بلکا سرامیک این است که گرد و غبار را به خود جذب نمی‌کند. یکی از عللی که باعث می‌شود گرد و غبار به سطوح بچسبد، وجود بار الکتریکی مخالف بین ذراتی است که در هوا و سطح مورد نظر معلق هستند. مطالعات نشان داده که الیاف سلولزی بار الکتریکی ایجاد نمی‌کنند. بنابراین بلکا سرامیک هم که از الیاف سلولزی درست شده است گرد و غبار را به خود جذب نمی‌کند.
    یکی دیگر از دلایل جذب نکردن گرد و غبار توسط بلکا سرامیک این است که قابلیت جذب رطوبت دارد. رطوبت از تشکیل شدن الکتریسیته ساکن در الیاف جلوگیری می‌کند که به همین علت بلکا سرامیک گرد و غبار را به خود جذب نمی‌کند. بنابراین یکی از پوشش‌های مناسب برای مطب پزشکان و دفاتر اداری استفاده از بلکا سرامیک است.
  9. نور مستقیم خورشید را کاهش می‌دهد.
  10. بلکا رنگ و طرح متنوعی داشته که می‌توان با آن طرح‌های بسیار زیبایی به وجود آورد.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  افزایش فشار آب خانه بدون نیاز به پمپ و برق

بلکا سرامیک

معایب بلکا سرامیک

رنگ بلکا سرامیک نیز مانند بسیاری از محصولات دیگر علاوه بر مزایای زیادی که دارد، دارای معایبی نیز می باشد. در ادامه به برخی از آنها اشاره می‌کنیم؛

  1. سطح بلکا به خاطر اینکه کاملاً صاف نیست امکان شستشوی کامل آن وجود ندارد در مواقع بسیار نادر ممکن است در پشت لایه بلکا حشرات جمع شده و لانه کنند.
  2. اگر بخواهید از بلکا بر روی سطوح رنگی استفاده کنید، برای اجرای مجدد رنگ کاری مانند کاغذ دیواری باید زیرسازی انجام شود که این خود هزینه بالایی را مترتب می‌شود.
  3. برای جلوگیری ورود صوت و حرارت، عایق قوی نمی‌باشد.
  4. اگر ترمیم شود کیفیت آن مانند روز اول نخواهد بود.

انواع بلکا سرامیک

بلکا ابریشمی

این نوع بلکا، به خاطر دارا بودن تارهای ابریشم، معمولاً قیمت بالایی دارد. همچنین تنوع رنگ ها و طرح‌های آن نیز بیشتر است. به خاطر دارا بودن ابریشم به آن بلکای ابریشمی یا بلکای الیاف دار گفته می‌شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  دلایل برق داشتن بدنه پمپ آب چیست؟

بلکا سلولزی

بلکاهای سلولزی که همان بلکاهای معمولی می‌باشند، فقط از نظر ظاهر با بلکای ابریشمی فرق دارند. این بلکا نیز مانند بلک‌های ابریشمی از نظر کارکرد، آنتی استاتیک (جلوگیری از جذب گرد و غبار) و عایق بودن مثل هم می‌باشند و هیچ فرقی با هم ندارند.

چگونه سطح بلکا سرامیک را تمیز کنید؟

اگر سطحی که روی آن از رنگ بلکا سرامیک استفاده شده است لک شود، شما می‌توانید با آب و مایع ظرفشویی آن را تمیز کنید. اما اگر لک از بین نرفت، از جوش شیرین و الکل نیز می توانید استفاده کنید. به این صورت که مقدار کمی از جوش شیرین را روی یک دستمال خیس ریخته و آن را بر روی لکه روی دیوار به آرامی بکشید.

اگر دیوارها کثیفی یا چربی گرفته باشند، دستمال مرطوب گزینه خوبی برای پاک کردن آنها نمی‌باشد. شما می‌توانید یک دستمال یا اسفنج را با مایع شوینده آغشته کرده و آن را بر روی دیوار بکشید؛ کمی صبر کرده سپس با یک دستمال خشک دیوار را تمیز کنید.

بلکا سرامیک

چند نکته برای شستشوی بلکا سرامیک

  1. در هنگام استفاده از شوینده برای تمیز کردن بلکا سرامیک، می توانید به آن مقداری آمونیاک بوراکس و یا جوش شیرین اضافه کرده تا قدرت پاک کنندگی محلول خود را بالاتر ببرید.
  2. سعی کنید هنگام تمیز کردن بلکا سرامیک از آب ولرم استفاده کنید؛ زیرا آب خیلی داغ باعث آسیب رساندن به زیر ساخت دیوار می‌شود.
  3. برای جلوگیری از آسیب رسیدن به رنگ بلکا سرامیک، بعد از شستشو بهتر است بلافاصله با یک دستمال خشک آن را تمیز کنید.
  4. بهترین موادی که می‌توانید به کمک آنها بلکا سرامیک را تمیز کنید استفاده از مایع ظرفشویی، مکمل‌هایی مانند آمونیاک و جوش شیرین است.
  5. بعد از اینکه کار تمیز کردن به پایان رسید زیر ساخت‌های آن را بررسی کنید.

نتیجه گیری

در این مقاله در مورد اینکه بلکا سرامیک چیست و چه کاربردی دارد؟ و همچنین در مورد معایب و مزایای استفاده از آن صحبت کردیم. گفته شد که بلکا نسبت به انواع پوشش‌های دیگر برای دیوار مناسب‌ تر است؛ زیرا علاوه بر اینکه قیمت مناسبی دارد اجرای آن نیز سریعتر انجام می‌گیرد، هیچ بویی نداشته و برای سلامتی انسان نیز ضرر ندارد.

بلکا سرامیک چیست

امتیاز سردبیر - ۹۸%

۹۸%

مجموع امتیاز

بلکا سرامیک

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا