خدمات فاضلاب و لوله بازکنی

آشنایی با ضوابط لوله کشی فاضلاب | مشکلات رایج در لوله کشی فاضلاب

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

آشنایی با ضوابط مهم لوله کشی فاضلاب می تواند به اشخاصی که قصد لوله کشی فاضلاب دارند کمک کند تا ساختمان خود را ایمن بسازند و از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کنند به همین دلیل در این مقاله از ایبک امداد تصمیم گرفتیم شما را با مهمترین ضوابط لوله کشی فاضلاب آشنا کنیم با ما همراه باشید.

اهمیت رعایت ضوابط لوله کشی فاضلاب

لوله های لوله کشی فاضلاب از جنس سیمان، فلز و پلاستیک هستند این لوله ها برای انتقال مایعات، گازها و گاهی هم جامدات کوچک به کار می روند جنس این لوله ها مختلف است و گاهی ممکن است از جنس تیتانیوم و کروم یا آلیاژهای فولاد برای ساختن داخل این لوله کشی ها استفاده شود کنترل دما و فشار و همچنین اندازه گیری دما و مقدار جریان کاربردهایی می باشد که قطعات داخلی لوله کشی آن را به انجام خواهد رساند بدین جهت باید با رعایت ضوابط لوله کشی کاملاً آشنایی داشته باشید تا بتوانید ساختمان خود را از خطرات احتمالی محفوظ کنید.

آشنایی با ضوابط لوله کشی فاضلاب

آشنایی با ضوابط لوله کشی در ساختمان اهمیت زیادی دارد لوله های فاضلاب باید به وسیله مصالح دیگر محافظت شود تا آسیبی به آنها وارد نشود با قرار دادن کارتون یا مقوا در زیر لوله ها می توان از بروز آسیب های مختلف در لوله ها جلوگیری کرد مهندس ناظر باید حتماً مسیر لوله کشی را به وسیله ملات سبک بپوشاند تا بتواند نتیجه مثبتی به همراه داشته باشد و لوله ها در اثر مرور زمان آسیب نبینند.

قرار گرفتن لوله های فاضلاب در مقابل نور خورشید می تواند باعث آسیب دیدگی لوله ها شود به همین دلیل باید حتماً لوله ها به وسیله یک عایق مناسب پوشیده شوند.

آشنا بودن با ضوابط مهم لوله کشی فاضلاب اهمیت زیادی دارد زیرا در فصل زمستان و سرمای شدید ممکن است لوله های فاضلاب یخ زده و دچار ترکیدگی بشوند به همین دلیل باید قبل از وقوع حادثه از این اتفاقات جلوگیری کنید مثلاً بعد از نصب لوله کشی باید کل سیستم لوله کشی از آب تخلیه شود تا لوله ها دچار یخ زدگی نشوند در غیر این صورت از آب نمک استفاده کرده تا از یخ زدن لوله های فاضلاب جلوگیری کنید.

با آشنا بودن به مهمترین ضوابط لوله کشی فاضلاب متوجه می شوید که اگر لوله کشی در سقف باشد باید محل تقاطع دیوارها را برای لوله فاضلاب به حمام و دستشویی به شکل عمودی انتخاب کنید زیرا در غیر این صورت ممکن است در صورت نصب کردن آویز و وسایل بر روی دیوار، به لوله های فاضلاب آسیب جدی برسد لوله های فاضلاب را باید در مسیر های افقی در کف قرار داد و در غیر اینصورت ممکن است وارد اتصالات دیوار شود.

لوله کشی فاضلاب

سیستم فاضلاب ساختمان

سیستم فاضلاب ساختمان به بخش‌های مختلف مجهز است مانند بخش های لوله ونت (هواکش) و بخش لوله فاضلاب، به طور مثال لوله فاضلاب به شکل بالا به پایین نصب می شود. همانطور که از اسم این لوله پیداست مواد زیادی از داخل ساختمان به چاه بیرون هدایت می شود لوله های فاضلاب در راستای نیروی گرانش عمل می کنند زیرا جهت حمل سریع مواد به نیروی گرانش نیاز دارد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  معرفی و آشنایی با انواع لوله های فاضلاب شهری و خانگی

لوله های هواکش ونت

لوله های هواکش ونت قسمت دیگری از سیستم فاضلاب ساختمان می باشند این لوله ها تهویه مناسب را در کنار لوله فاضلاب ایجاد می کنند تا بوی فاضلاب در ساختمان به مشام نرسیده و گازهای داخل فاضلاب از طریق این لوله به بیرون ساختمان هدایت شود لوله ونت از پیچیدن بوی بد در ساختمان جلوگیری خواهد کرد. وظیفه دیگری که این لوله ها دارند این است که به حرکت و تخلیه فاضلاب با تولید فشار و حرکت جریان هوا کمک کند. اگر این لوله ها درست نصب نشود باعث خواهد شد بوی بدی در ساختمان به مشام شما برسد باید در هنگام کار گذاشتن لوله های ونت به روش قرارگیری آن بسیار توجه کنید.

روش تست ضوابط لوله کشی فاضلاب چگونه است؟

در صورتی که شما بخواهید با مهمترین ضوابط لوله کشی فاضلاب آشنا شوید و یا نصب صحیح لوله کشی فاضلاب را تست کنید باید از آب نمک برای تست زنی استفاده کنید مثلاً برای ساختن محلول ۲۳ درصد شما باید ۲۰ گرم نمک را در داخل یک لیتر آب حل کنید بدلیل اینکه فشار آب در داخل سیستم سرمایش و گرمایش کمتر از کف می باشد می توانید جهت تست، از هوا با فشار ۸ بار استفاده کنید. البته دقت داشته باشید که از این تست فقط می توانید برای سیستم سرمایشی و گرمایشی از کف استفاده کنید.

مشکلات متداول در لوله کشی

اگر لوله کشی به صورت اصولی و صحیح انجام نشود می تواند باعث مشکلاتی مانند بوی بد فاضلاب در داخل منزل شود به همین دلیل باید لوله فاضلاب دارای هواکش باشد تا گازهای فاضلابی قبل از اینکه وارد منزل شوند داخل آب حل شده و بوی بد آنها از بین برود. احتمال دارد بعد از گذشت مدتی سیستم فاضلاب دچار انسداد شود آنگاه شما نیازمند به لوله بازکن خواهیدبود می توانید از یک دریچه برای بازدید محل اصلی لوله های فاضلاب استفاده کنید.

انواع روش های لوله کشی فاضلاب ساختمان

به طور کلی لوله کشی فاضلاب در ساختمان ها به دو روش انجام می شود:

  1. لوله کشی فاضلاب به روش سنتی : در این روش لوله ها را در کف ساختمان می خوابانند از قدیم این روش کاربرد زیادی داشته و به آن لوله کشی فاضلاب سنتی می گویند.
  2. لوله کشی فاضلاب به روش زیر سقفی: در این روش به جای اینکه لوله ها را در کف بخوابانند از زیر سقف آنها را عبور می دهند فرق این لوله کشی با لوله کشی به روش سنتی در قرارگیری محل لوله ها می باشد.

لوله کشی فاضلاب را می توان به کمک لوله هایی از جنس پلیکا، پوشفیت، چدنی در هر دو روش انجام داد البته استفاده از لوله های چدنی برای لوله کشی های زیر سقفی بسیار حساس می باشد و لوله ها حتماً باید درست مهار شوند به همین دلیل برای لوله کشی های زیر سقفی از لوله های پوشفیت و پلیکا بیشتر استفاده می شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  وال هنگ چیست و نکات سرویس بهداشتی و کاسه توالت توکار

مقایسه لوله کشی سنتی و زیر سقفی

برای اینکه شما بتوانید بهترین روش  لوله کشی را برای ساختمان خود انتخاب کنید باید با معایب و مزایای هر کدام از این دو روش آشنا باشید در ادامه این دو روش را در کارکردهای مختلف با یکدیگر مقایسه می کنیم.

کدام یک از روش های لوله کشی، فاضلاب را سریعتر انتقال می دهد؟

روش لوله کشی زیر سقفی و یا سنتی در سرعت انتقال فاضلاب نقش خاصی ندارند ولی شرایطی مثل جوشکاری لوله، شیب لوله ها و جنس سطح داخلی لوله می تواند در سرعت فاضلاب تأثیر زیادی داشته باشند ممکن است در بعضی از ساختمان ها از لوله های بی کیفیت استفاده کنند و شیب استاندارد را هم رعایت نکنند به دلیل عدم رعایت شیب ممکن است لوله ها دارای رسوب شده و بوی نامطبوعی به مشام شما برسد.

کدام روش لوله کشی فاضلاب می تواند از آسیب دیدن لوله ها جلوگیری کند؟

در روش لوله کشی زیر سقفی، لوله ها از زیر سقف عبور کرده و فشار اشیاء سنگین و مصالح ساختمانی به لوله ها وارد نمی‌شود ولی در روش لوله کشی سنتی لوله ها به طور مستقیم با مرکز سقف ساختمان و همچنین به طور مستقیم با کف ساختمان در ارتباط هستند و خطر آسیب و شکستگی در لوله ها وجود دارد.

کدام یک از روش های لوله کشی فاضلاب مقرون به صرفه است؟

لوله کشی زیر سقفی به دلیل استفاده از لوله های مرغوب تر و سختی کار و همچنین استفاده از لوله کش با تجربه، به هزینه بیشتری نیاز دارد.

کدام یک از روش های لوله کشی فاضلاب سریع تر انجام می گیرد؟

در لوله کشی سنتی یا همان لوله کشی کف خواب به این دلیل که به نقشه کشی دقیق ، اتصال لوله ها در زیر سقف و نصب داکت نیاز نمی باشد با سرعت بیشتری انجام می گیرد. البته می توان برای سرعت بیشتر در روش لوله کشی زیر سقفی هم از لوله های پوشفیت استفاده کرد.

لوله کشی فاضلاب

نتیجه گیری:

در این مقاله از ایبک امداد شما را با مهمترین ضوابط لوله کشی فاضلاب در ساختمان آشنا کردیم در نهایت باید بگوییم که نوع ساختمان می تواند در نوع انتخاب لوله کشی نقش تعیین کننده ای داشته باشد ساختمان های مختلف نیاز به لوله کشی خاص خود را دارند.

نتیجه می گیریم شما بر اساس نوع ساختمان خود می توانید روش مناسب لوله کشی در آن را انتخاب کنید. دقت داشته باشید که باید بهترین روش را برای لوله کشی فاضلاب ساختمان خود انتخاب کنید تا مجبور به پرداخت هزینه های مجدد و اضافه نشوید.

نکته مهمی که باید به آن دقت کنید این است که برای لوله کشی فاضلاب ساختمان حتماً از افراد مجرب و با تجربه کمک بگیرید. اگر در زمینه آشنایی با ضوابط مهم لوله کشی فاضلاب سوالی داشتید می توانید در قسمت دیدگاه ها مطرح کنید تا متخصصین ایبک امداد پاسخگوی شما باشند.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

آشنایی با ضوابط لوله کشی فاضلاب

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

روش تست ضوابط لوله کشی فاضلاب چگونه است؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا