خدمات پرستاری و مراقبتی

نحوه مراقبت و پرستاری از سالمند ویلچری چگونه است؟

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

گاهی ممکن است سالمندان با زیاد شدن سن به دلایلی مثل آسیب دیدگی، آرتروز و یا سکته مغزی توانایی جابجایی و حرکت را از دست بدهند. این سالمندان مجبور به استفاده از ویلچر شده و مشکلات زیادی را در زندگی روزمره تجربه خواهند کرد. گاهی اوقات تصور این موضوع که ما بخواهیم تمام عمر را در روی صندلی چرخدار بگذاریم زندگی عادی ما را هم مختل می کند. باید دشواری های این افراد را کاملاً درک کنیم تا بتوانیم به آنها کمک کنیم.

سالمندی که توانایی حرکت را ندارد به مرور زمان منزوی خواهد شد. پرستاری از این سالمندان نیاز به روحیه خستگی ناپذیر دارد. افرادی که از این سالمندان مراقبت می کنند باید حتماً با آنها همدلی کرده و آنها را درک کنند. شرایط خانه باید طوری باشد که سالمند به راحتی بتواند به وسیله ویلچر به تمام قسمت های خانه دسترسی داشته باشد تا فعالیت‌های لازم را داشته و از زندگی لذت ببرد.

مشکلاتی که معمولاً سالمند ویلچری دارد، چیست؟

دلیل ناتوانی در حرکت سالمند هر منشأیی که دارد، می‌تواند چالش های روانی و جسمی زیادی برای سالمند به همراه داشته باشد که عبارتند از:

  •  مشکلات هاضمه: معمولاً سالمندانی که تحرک ندارند به دلیل عدم تحرک به یبوست دچار می شوند.
  • مشکلات ماهیچه ای و اسکلتی: استخوان ها، مفاصل و ماهیچه های فرد در اثر عدم تحرک تحلیل رفته و یا ممکن است به دلیل کمبود کلسیم، شخص دچار پوکی استخوان شود و در نتیجه در معرض شکستگی استخوان قرار بگیرد.
  • کم شدن ظرفیت دستگاه تنفسی: به دلیل بی تحرکی، ظرفیت عملکرد ریه‌ها و قلب کاهش پیدا خواهد کرد.
  • مشکلات پوستی: عدم تحرک باعث می شود سالمند در معرض بیماری‌های پوستی و یا زخم بستر قرار بگیرد.

سالمند ویلچری

مراقبت های پرستاری از سالمند ویلچری

سالمند ویلچری برای گذران زندگی نیاز به پرستاری و مراقب دارد. حتماً باید خانواده این افراد در صورتی که قادر به نگهداری از سالمند خود نیستند، برای نگهداری از آنها به شکل نیمه وقت و یا حتی تمام وقت از پرستار استفاده کنند. البته ابتدا باید شرایط خاص سالمند را برای پرستار توضیح دهید و وظایف او را معین کنید. پرستاری از این سالمندان دارای مواردی مانند کوتاه کردن ناخن، عوض کردن لباس، استحمام، اصلاح صورت و مو و یا در صورت نیاز مسواک کردن، شستن دست و صورت، غذا دادن، دارو دادن و… می باشد.

این بیماران ممکن است به زخم بستر مبتلا شوند به همین دلیل پرستار باید حتماً آنها را در صورت بدون تحرک بودن، جابجا کرده و از لحاظ زخم بستر و مشکلات پوستی سالمند را بررسی کند. یکی از مهمترین وظایفی که پرستار سالمند ویلچری دارد، آماده کردن غذا برای شخص است زیرا این سالمندان قادر به حرکت نبوده و نمی توانند غذای خود را آماده کنند. پرستار باید رژیم غذایی سالمند را شناخته و غذاهای مناسب برای او تهیه کند، که هم برای بیماری های احتمالی او مناسب باشد و هم یبوست سالمند را تشدید نکند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  ایمن کردن خانه برای سالمند مبتلا به آلزایمر

پیگیری های دارویی و مراقبت های درمانی باید توسط پرستار انجام شود. اندازه گیری فشار خون، بررسی قند، خوردن دارو، تزریق انسولین، وصل کردن سرم و… می تواند از وظایف مهم پرستار سالمند ویلچری باشد.

برای سالمند ویلچری چه نکاتی را باید در خانه رعایت کنیم؟

سالمند ویلچری قادر نیست به تمام نقاط خانه به راحتی دسترسی داشته باشد و شما باید کار را برای او راحت کنید. برای این منظور به موارد زیر توجه کنید:

۱- رمپ های ویلچر را در ورودی خانه نصب کنید.

برای تطبیق دادن محیط با صندلی چرخدار، حتماً باید رمپ ویلچر را در ورودی خانه نصب کنید. اینکار به سالمند کمک می کند تا به راحتی وارد خانه شده و مشکلی از جهت رفت آمد نداشته باشد. این رمپ ها به راحتی نصب شده و برای همگان در دسترس است.

۲- وسایل اضافه در خانه قرار ندهید.

مهمترین نکته ای که باید برای خانه در نظر بگیرید، راحت کردن و محدود کردن وسایل منزل است تا سالمند بتواند آزادانه با ویلچر در تمام قسمت های خانه حرکت کند.

۳- درب های مناسبی برای منزل در نظر بگیرید.

درب های داخل و خارج خانه باید به صورتی باشد که سالمند بتواند با ویلچر به راحتی از آنها عبور کند. چارچوب‌ها باید کاملاً عریض بوده و مشکلی از جهت رفت و آمد برای سالمند ایجاد نکند. توصیه می‌کنیم از نصب درب های خودکار در منازل این افراد خودداری کنید زیرا این درب ها زود بسته خواهند شد.

۴- دستشویی و حمام سالمند ویلچری

استفاده از دستشویی و حمام برای سالمند ویلچری می تواند موقعیتی کاملاً استرس زا باشد. برای اینکه این حجم استرس را در هنگام دستشویی و حمام از سالمند کم کنید، به نکات زیر توجه کنید:

  • معمولاً کف دستشویی و حمام لغزنده است باید کف آن را ضد لغزش کنید تا از حوادث احتمالی برای سالمند جلوگیری کرده باشید.
  • با نصب میله های چنگکی می تواند به سالمند کمک کند تا تعادل خود را در توالت و یا دوش حفظ کند.
  • نصب صندلی دوش به سالمند کمک می کند که در هنگام شستشو در روی آن نشسته و از سقوط او جلوگیری می کند.

۵- ایمن سازی اتاق خواب برای سالمند ویلچری

یکی از ضروریات منزل سالمند ویلچری، داشتن اتاق خواب مناسب است. یک اتاق خواب مناسب می تواند به سالمند اجازه دهد تا با آرامش استراحت کند. برای اینکه سالمند بتواند در اتاق خواب به راحتی به وسایل خود دسترسی داشته باشد به نکات زیر توجه کنید:

  • تخت خواب سالمند باید به صورتی باشد که راحت بتواند حرکت کند. بزرگ و راحت بودن تخت خواب ضروری است .
  • ارتفاع تخت خواب و تشک باید به اندازه‌ای باشد که سالمند برای بالا رفتن و پایین آمدن با مشکل برخورد نکند.
  • وسایلی را که ممکن است سالمند به آن نیاز داشته باشد در کنار تخت خواب او قرار دهید تا در طول شب نیازی به بلند شدن نباشد.
  • کمد ها باید در نزدیک تخت خواب قرار داشته باشند تا سالمند ویلچری بتواند به راحتی به آنها دسترسی داشته و فضای کافی هم برای جابجا شدن و لباس پوشیدن داشته باشد.

نکات ایمنی برای سالمند ویلچری که باید رعایت شود.

اگر از سالمند ویلچری مراقبت می کنید حتماً باید برای ایمنی سالمند به نکات زیر توجه کنید:

  1. چرخ های ویلچر را مرتب بررسی کنید.
  2. قبل از منتقل کردن سالمند ترمز ویلچر را چک کنید.
  3. چرخ ویلچر را روغن کاری کنید.
  4. بار اضافه در روی ویلچر نگذارید.
  5. سیستم نرم افزاری ویلچر را بررسی کنید.
  6. اجازه ندهید کودکان روی ویلچر سوار شوند.
  7. برای بهداشت سالمند ویلچر را مرتب تمیز کنید.
  8. هنگام مسافرت ویلچر را بررسی کنید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  پرستار کودک در منزل | شرح وظایف پرستار کودک در منزل

۱- چرخ های ویلچر را مرتب بررسی کنید.

حتماً باید به طور مرتب چرخ ها را بررسی کنید و از شل نبودن آنها مطمئن شوید و همچنین اطمینان پیدا کنید که چرخ ها در جای خود به درستی نصب شده‌اند و لاستیک های آن هنوز دارای عاج می باشند، زیرا سطح چرخ ها می تواند در ترمز ویلچر تأثیر زیادی داشته باشند.

۲- قبل از اینکه بیمار خود را منتقل کنید ترمز ویلچر را چک کنید.

یکی از اشتباهاتی که معمولاً پرستاران انجام می دهند این است که ترمز ویلچر را بررسی نمی کنند. باید حتماً چک کنید و ببینید آیا چرخ ها درست قفل شده یا خیر؟ خرابی ترمز چرخ باعث می شود تا به طور ناگهانی ویلچر حرکت کرده و با اجسام برخورد کند، پس همیشه قبل از اینکه سالمند را به جایی منتقل کنید از طرف صندلی به خارج و برعکس ترمز ویلچر را قفل کنید.

۳- چرخ ها را باید روغن کاری کنید.

حداقل ماهی یکبار چرخ های ویلچر را روغن کاری کنید تا دچار زنگ زدگی نشود. استفاده از روغن های روان کننده برای چرخ ویلچر مناسب هستند. روغن کاری به شما اطمینان خواهد داد که صندلی چرخ ویلچر به راحتی جابجا می شود.

۴- وسایل اضافه در روی ویلچر نگذارید.

خریدهای روزانه و یا کیسه های سنگین را در قسمت پشت ویلچر نگذارید زیرا باعث خواهد شد که ویلچر تعادل خود را از دست داده و واژگون شود.

۵- سیستم نرم افزاری ویلچر را مرتب بررسی کنید.

در صورتیکه ویلچر با باتری کار می کند باید حتماً از جهت ایمنی سیستم آن را چک کنید و آن را از باران و رطوبت محافظت کنید. سرعت صندلی چرخدار را چک کرده و به جهت ایمنی، صندلی در روی سرعت کم برنامه ریزی کنید.

۶- کودکان را از صندلی چرخدار دور نگه دارید.

هیچگاه اجازه ندهید کودکان برای سرگرمی و بازی از ویلچر استفاده کنند و با آن بازی کنند این کار بسیار خطرناک است و باعث می‌شود کودک آسیب ببیند و یا ویلچر خراب شود.

۷- صندلی ویلچر را مرتب تمیز کنید.

تمیز کردن مرتب ویلچر مخصوصاً قسمت صندلی و بازوها و همچنین چرخ های ویلچر باعث می‌شود عمر ویلچر زیاد شده و سلامت سالمند هم تضمین شود زیرا شیوع میکروب ها از اهمیت زیادی برخوردار است.

سالمند ویلچری

۸- در هنگام مسافرت ویلچر سالمند را بررسی کنید.

در صورتی که قصد مسافرت دارید حتماً قبل از مسافرت ویلچر سالمند را چک کنید و از سلامت آن مطمئن شوید تا برایتان مشکلی در سفر ایجاد نشود اگر هم با هواپیما سفر می کنید باید به هواپیمایی مورد نظر خود اطلاع بدهید که قصد سفر با صندلی چرخدار دارید. طبق قانون تمام شرکت های هواپیمایی وظیفه دارند شرایط مساعدی را برای شما فراهم کنند. سفر با ویلچر برای سالمند می تواند بسیار دلچسب باشد.

 

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

نحوه مراقبت و پرستاری از سالمند ویلچری چگونه است؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

نکات ایمنی برای سالمند ویلچری که باید رعایت شود.

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا