خدمات شستشو

نحوه تمیز کردن ظرف های سیلور | براق کردن ظروف سیلور

امروزه در بیشتر خانه ها از وسایل سیلور و یا نقره استفاده می شود مانند شمعدان، آینه، قاشق و ظرف های سیلور و یا حتی ساعت، ولی این فلز به ظاهر زیبا، عیب بزرگی هم دارد و این است که با وجود مراقبت های زیاد، باز هم بعد از مدتی ممکن است رنگ خود را از دست داده و سیاه شود. اگر شما هم از این ظروف سیلور در منزل استفاده می کنید و رنگ آن زرد یا سیاه شده، می توانید با روش های خانگی و طبیعی به راحتی آن را تمیز کرده و برق بیندازید.

چرا ظروف سیلور زرد می شوند؟

نقره فلزی است که به مرور زرد شده و جلا و شفافیت خود را هم از دست می دهد. فرقی ندارد که ظرف شما قاشق باشد و یاسینی سیلور، به هر شکلی که باشد ممکن است بعد از مدتی قسمتی از آن زرد و یا کدر شود. دلیل سیاه شدن ظروف سیلور هم این است که نقره با اکسیژن هوا واکنش نشان می دهد و باعث زردی ظروف سیلور می شود. شما می توانید با روش های بسیار ساده جلا و رنگ نقره را به آن برگردانید. برای این کار می‌توانید یک قابلمه را برداشته و پر از آب کنید. حالا قابلمه را در روی گاز بگذارید و شعله را روشن کنید. یک قاشق جوش شیرین را در داخل ظرف آب ریخته و تکه ای هم فویل آلومینیومی را مچاله کنید و در داخل آب بیندازید و بگذارید در داخل محلول بجوشد. حالا ظروف سیلور خود مانند قاشق، زیورآلات و یا ظرف را در داخل آب گرم بیندازید و ۱۵ ثانیه صبر کنید، سپس آنها را از آب در بیاورید.

برای برق انداختن ظروف سیلور شما می توانید با آب و جوش شیرین خمیری آماده کرده و سیاهی ظروف سیلور را با آن برطرف کنید، برای این منظور باید یک چهارم فنجان جوش شیرین را با کمی آب مخلوط کنید و خمیر بدست آمده را با اسفنج به ظرف سیلور بمالید، بعد از چند دقیقه، ظرف را کاملاً شسته و آن را بادقت خشک کنید. البته جوش شیرین خاصیت پاک کنندگی داشته و شما سینک ظرفشویی تان را هم می توانید به این وسیله تمیز کنید. برای تمیز کردن و برق انداختن زیورآلات نقره هم می توان از جوش شیرین کمک گرفت.

روش تمیز کردن ظرف های نقره

اگر ظروف نقره شما سیاه شده اند برای اینکه آنها را جلوه داده و براق کنید از پودر لباسشویی هم می توانید استفاده کنید. برای این منظور کاسه ای را برداشته و به وسیله فویل آلومینیومی آن را بپوشانید، سپس داخل آن آب داغ بریزید. حالا یک قاشق پودر لباسشویی را در داخل آب داغ ریخته و ظرف های نقره را هم برای یک دقیقه در داخل آن بگذارید. حالا باید ظرف ها را از آب در بیاورید و به وسیله آب گرم آن را خوب بشویید. متوجه خواهید شد که ظرف های نقره شما مانند روز اول براق خواهد شد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  آموزش شستشوی جوراب در لباسشویی | راهنمای شستن جوراب

ظرف های سیلور

تمیز کردن ظرف های پیوتر و سیلور به وسیله سس گوجه فرنگی

اگر ظرف های پیوتر و سیلور شما دارای لکه های بزرگ و کوچک شده بود، می توانید به وسیله سس گوجه فرنگی آن را تمیز کنید. برای برق انداختن ظرف های پیوتر و سیلور به وسیله سس گوجه فرنگی به روش زیر عمل کنید:

  • ابتدا یک دستمال کاغذی برداشته و مقداری سس گوجه فرنگی در روی آن بریزید و آرام در روی تمام نقطه های لکه دار شده بکشید.
  • اگر ظرف های پیوتر و سیلور شما جلا و رنگ اولیه را ندارد و درخشندگی خود را هم از دست داده است، باید بگذارید تا ۱۵ دقیقه سس گوجه بر روی لکه بماند.
  • حالا به وسیله یک اسفنج یا دستمال، ظرف های خود را کاملاً تمیز کنید.
  • می توانید برای براق کردن شمعدانی و وسایل نقره دیگر هم از سس گوجه فرنگی استفاده کنید.
  • برای اینکه سیاهی های بین شکاف ظروف را از بین ببرید، از مسواک کهنه استفاده کنید.

استفاده از نوشیدنی های گازدار لیمو، برای تمیز کردن ظرف های نوربلین

همانطور که می دانید شما می‌توانید به وسیله نوشابه بعضی از جاهای خانه را نظافت کنید و حتی رسوبات کتری را هم از بین ببرید. برای تمیز کردن ظرف های نوربلین می توانید از نوشیدنی استفاده کنید. برای این منظور کمی نوشیدنی گازدار لیمو را در یک ظرف بریزید. حالا ظروف و یا وسایل نقره خودتان را در داخل کاسه بگذارید. یک ساعت صبر کرده و ظرف های نقره را از نوشیدنی در بیاورید، سپس آنها را تمیز شسته و کاملاً خشک کنید.

برق انداختن سینی پایه دار سیلور

آیا می دانستید که با نرم کننده مو و خمیر دندان می توانید سینی پایه دار سیلور را برق بیندازید؟ برای این منظور کمی خمیر دندان را در روی یک مسواک کهنه زده و روی سطح سینی پایه دار سیلور کاملاً یکنواخت بکشید. سپس سینی را با دقت بشویید و آن را خشک کنید. متوجه خواهید شد که سینی نقره، برق می افتد.

در روش دوم می توانید برای اینکه سینی های سیلور پایه دار شما براق شود از نرم کننده مو استفاده کنید. کمی نرم کننده مو را در روی سینی سیلور خود ریخته سپس آن را تمیز بشویید و بعد از آن خشک کنید.

نحوه تمیز کردن ظرف های سیلور با سرکه

سرکه ماده پاک کننده قوی است که کاملاً طبیعی بوده و از آن برای نظافت استفاده می کنند. شما می توانید از سرکه برای درخشش و صیقل دادن نقره استفاده کنید. برای این منظور نصف فنجان سرکه سفید و دو قاشق جوش شیرین را باهم مخلوط کنید، از مخلوط سرکه و جوش شیرین، خمیر لطیف و یکدستی بدست می آید که می توانید از آن برای تمیز کردن و برق انداختن ظرف های سیلور استفاده کنید. ظرف های سیلور را چند دقیقه در این محلول قرار بدهید و بعد از اینکه آن را از محلول درآوردید به وسیله آب سرد بشویید و بخوبی خشک کنید.

استفاده از لیمو و نمک، برای برق انداختن ظرف های نقره

اگر ظرف های نقره شما سیاه شده است، می توانید به وسیله نمک و آبلیمو آن را به خوبی تمیز کرده و برق بیندازید. بهتر است که از آب لیموی تازه برای این کار استفاده کنید. یک قاشق آب لیموی طبیعی می‌تواند نقره شما را مانند روز اول درخشان کند. بعد از آن، محلول آب و نمک را آماده کرده و زیورآلات و ظروف نقره خودتان را در محلول بگذارید تا جلا و درخشش دوباره خود را به دست بیاورد. از نمک و لیمو ترش می توانید برای برق انداختن ظرف های مسی هم استفاده کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای کامل ضدعفونی کردن میوه و سبزیجات

تمیز کردن ظرف های نقره ای به روش فیزیکی و شیمیایی

همانطور که گفتیم ظرف های نقره ممکن است بعد از مدتی کدر و تیره شود. گوگردی که در هوا وجود دارد گاهی با ظروف نقره واکنش نشان داده و باعث می شود این ظروف تغییر رنگ بدهند. «سولفید نقره» حاصل این واکنش است که بر روی سطوح ظروف نشسته و آنها را کدر می کند. شما می توانید به دو روش سولفید نقره را از روی ظروف خود حذف کنید و ظرف های سیلور را مثل روز اول براق و زیبا کنید.

  1. برق انداختن ظرف های نقره با روش فیزیکی
  2. برق انداختن ظرف های نقره با روش شیمیایی

ظرف های سیلور

۱- برق انداختن ظرف های نقره ای با روش فیزیکی

در این روش شما باید یک واکس نقره و یک حوله نرم را آماده کنید. به وسیله حوله می توانید واکس را در روی لکه های ظروف بمالید. اگر حس کردید که به آب نیاز است، حوله را کمی مرطوب کنید. ظرف های نقره بسیار مستعد خش می باشند، پس باید در هنگامی که حوله را در روی آن مالش می دهید، حرکت های دایره وار را انجام ندهید. برای جلوگیری از بوجود آمدن لکه و یا ردی از دستمال در روی سطح، می توانید به طور مداوم حوله خود را این طرف و آن طرف کنید. بعد از اینکه ظرف به وسیله واکس پاک شد، تمام ظروف را با آب گرم تمیز شسته و با پارچه آن را خشک کنید تا مانند روز اول تمیز شده و برق بیفتد. اگر به حوله دسترسی نداشتید از پارچه نرم و محکم هم می توانید استفاده کنید.

۲- برق انداختن ظرف های نقره با روش شیمیایی

در این روش به وسیله واکنش بین آلومینیوم و نقره، شما می توانید برای از بین بردن لکه های کدر و تیره در روی ظروف، به روش زیر آنها را برق بیندازید:

  •  در داخل یک سطل پلاستیکی، فویل آلومینیومی را به طور کامل قرار بدهید به صورتی که تمام سطل را بپوشاند.
  • ظرف نقره ای خود را به شکلی در داخل سطل بگذارید که با آلومینیوم تماس زیادی داشته باشد.
  • جوش شیرین و آب جوش را با هم مخلوط کرده و در داخل سطل بریزید. ۱۵ دقیقه صبر کنید سپس ظرف ها را از سطل بیرون بیاورید.
  • ظرف های نقره خود را به وسیله مواد شوینده و آب سرد بشویید.
  • سپس ظرف ها را با یک پارچه نرم خشک کنید.

نحوه تمیز کردن ظرف های سیلور

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

براق کردن ظروف سیلور

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا