هزینه و نحوه نصب رادیاتور شوفاژ پرهای و پنلی
نصب رادیاتور شوفاژ شامل مراحل دقیق و خاصی میباشد که توسط متخصصان در این زمینه انجام میشود. نصب رادیاتور شوفاژ به صورت صحیح و اصولی در نحوه عملکرد آن تأثیر مستقیمی خواهد داشت. طریقه و مراحل نصب رادیاتور شوفاژ با توجه به نوع و برند این سیستم گرمایشی میتواند کمی متفاوت باشد.
در برخی مواقع امکان دارد کار نصب رادیاتور شوفاژ را افرادی که در این زمینه اطلاعات کافی ندارند انجام دهند. در این صورت هزینه نصب هدر خواهد رفت و همچنین موجب صرف زمان بیهوده خواهد شد.
نکات مهم نصب رادیاتور شوفاژ
برای اینکه راندمان رادیاتور شوفاژ افزایش یابد، حتماً باید به صورت کاملاً تراز و بدون شیب نصب گردد. توصیه میگردد حدالامکان رادیاتور در مکانی نصب گردد که فضای اطراف آن باز بوده و تبادل و گردش هوا به راحتی انجام شود. با توجه به اینکه در هر اتاق سردترین نقطه در مجاورت پنجره است، نصب رادیاتور در نزدیک پنجره و در بهترین مکان میباشد. چون گرما به بهترین شکل ممکن پخش میگردد.
در زمان نصب رادیاتور شوفاژ نباید فشاری از بخش شیر به دیوار وارد گردد. چون امکان دارد که موجب ریختن رنگ و ترک خوردن گچ شود و با گذشت زمان موجب خراب شدن و یا نشتی و شکستگی اتصالات و لوله درون دیوار نیز شود.
زمان نصب رادیاتور شوفاژ باید دقت داشته باشید که فاصله هشت الی دوازده سانتیمتری از کف زمین رعایت گردد. برای کنترل بهینه دمای محیط و همچنین صرفهجویی در مصرف انرژی استفاده از شیر ترموستاتیک توصیه میگردد. همچنین شیر هواگیری اتومات هم قادر است موجب هواگیری رادیاتور به صورت خودکار شود و امکان نشت آب در زمان هواگیری را کاهش دهد.
قیمت نصب رادیاتور شوفاژ
هزینه نصب رادیاتور شوفاژ به عواملی مانند تعداد رادیاتورها و همچنین اندازه آنها بستگی دارد. در حالت معمولی هزینه نصب رادیاتور پرهای در مقایسه با رادیاتور پنلی کمتر میباشد. همچنین در مواقعی که از اتوی لوله کشی استفاده میشود، هزینه نصب رادیاتور شوفاژ افزایش پیدا میکند. اگر در زمان نصب رادیاتور شوفاژ، نصب شیرآلات نیز انجام شود، قیمت متفاوت خواهد بود.
هزینه نصب رادیاتور پنلی
همانطور که گفته شد در تعیین قیمت نصب رادیاتور شوفاژ تعداد رادیاتورها نقش بسیار مهمی دارند. اما به صورت متوسط هزینه نصب رادیاتور پنلی که تعداد آنها بالای سه عدد است، میان ۱۲۰ الی ۱۵۰ هزار تومان و هزینه نصب رادیاتور یک الی دو عدد ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومان میباشد. در صورتی که تعداد نصب بالاتر است و در کنار آن نصب شیرآلات هم انجام میشود، هزینه بیشتر خواهد شد.
هزینه نصب رادیاتور پرهای
هزینه نصب رادیاتور پرهای بین ۱۰۰ الی ۱۵۰ هزار تومان میباشد. اگر کوپ کردن و اضافه کردن رادیاتورها به هم نیز داشته باشد، هر کوپل کردن تقریباً ۱۰۰ الی ۱۵۰ هزار تومان قیمت را بیشتر میکند. هزینه عوض کردن رادیاتور بستگی به طریقه نصب شوفاژ خواهد داشت.
طریقه نصب رادیاتور شوفاژ
نصب رادیاتور شوفاژ معمولاً در هنگام نصب شیرآلات و پس از عملیات ساختمانی انجام میشود. برای تخمین تعداد رادیاتورها، آب و هوای منطقه، متراژ زیربنا و سیستم گرمایشی از جمله موارد تأثیر گذار میباشند.
علاوه بر طول و تعداد رادیاتور عامل مهمی که برای تعیین تعداد و اندازه رادیاتورها تأثیرگذار است، ضریب حرارتی رادیاتور میباشد که در مدلها و برندهای گوناگون رادیاتور شوفاژ یکسان نبوده و متفاوت است.
مقدمات نصب و راهاندازی رادیاتور شوفاژ
معمولا پکیجهای شوفاژ دیواری و موتورخانه مولدهای حرارتی میباشند که در نصب شوفاژها از جمله نیازهای اولیه محسوب میشوند. لوله کشی رفت و برگشت از موتورخانه یا پکیج به طرف رادیاتورها با استفاده از یک لوله اصلی و انشعابات آن باید انجام شود که از جمله موارد ضروری برای نصب شوفاژ محسوب میشود.
محاسبه تعداد رادیاتورها
برای محاسبه تعداد رادیاتور، در زمان نصب رادیاتور شوفاژ پارامترها و عوامل گوناگونی وجود دارد که با توجه به وضعیت محیطی و اقلیمی محل نصب و ظریف و بازدهی حرارتی رادیاتور ارقام متفاوتی حاصل میگردد. اما در حالت نرمال و در شرایط آب و هوایی فصل سرد سال در شهرهایی مثل قزوین، کرج و تهران برای طبقههایی که سقف آن دارای پشت بام است و یا طبقه پایین واحد مسکونی پارکینگ است، برای هر متر مربع صد و ده کیلو کالری و برای طبقات وسط نود کیلو کالری مناسب خواهد بود.
البته عواملی مانند در معرض سرما بودن دیوارها نیز تأثیرگذار میباشند و اینکه سازه در معرض باد زمستانی است یا خیر و یا در پناه ساختمان دیگری است، از دیگر عوامل مهم برای محاسبه تعداد رادیاتور میباشد.
رادیاتور پنلی یا پرهای
رادیاتورهای پرهای با توجه به اینکه ساخته شده از جنس آلومینیوم هستند، در مقابل زنگ زدگی مقاومت بسیار بهتری نسبت به رادیاتورهای پنلی که ساخته شده از جنس فولاد هستند، خواهند داشت. بنابراین برای مناطق شمالی توصیه میشود که از رادیاتور پرهای استفاده شود.
در هنگام نصب رادیاتور شوفاژ نقطهای وجود دارد که ممکن است افراد را به استفاده از رادیاتور پنلی ترغیب کند و آن این میباشد که جنس مبدلهای پکیج دیواری از مس میباشد و اگر از رادیاتورهای آلومینیومی استفاده گردد، یونهای منفی در سیستم شوفاژ آزاد شده و به علت آزاد شدن گاز و یونیزه شدن آب شوفاژ گهگاهی رادیاتور هوا میگیرد و باید با انجام هواگیری در این شرایط مشکل به وجود آمده را برطرف نمایید. چنانچه سوراخ یا خرابی به وجود آمد رادیاتورهای پرهای را میتوان تعویض نمود، ولی رادیاتورهای فولادی را نمیتوان به هیچ وجه درست کرد و باید رادیاتور خراب عوض شود.
نصب شوفاژ
پس از اینکه انشعابگیری لوله کشی شوفاژ تا مکان مورد نظر انجام شد، برای نصب رادیاتور شوفاژ نخست باید شیر رادیاتور به لوله شوفاژ متصل گردد. لوله کشی شوفاژ دارای لوله رفت و برگشت است که شیرهای رفت و برگشت به آنها متصل میگردند.
امروزه برای نصب رادیاتور شوفاژ در بیشتر مواقع از لوله اتصالات پلاستیکی پنج لایه و پلیمری برای لوله کشی استفاده میگردد. به همین دلیل امروزه برای نصب رادیاتور شوفاژ از بوشن و زانوی یک سر فلزی برای متصل کردن به شیرهای رادیاتور استفاده میکنند.
نصب رادیاتور پرهای
در چهار گوشه رادیاتورهای پرهای رزوههای محل اتصال وجود دارد. دو عدد از سمت راست یا چپ آنها باید با استفاده از درپوش کورکن در بخش شیر هواگیری و در پایین و در بخش بالا نصب گردیده و طرف دیگر به شیر رادیاتور وصل شوند. برای وصل کردن شیرهای رفت و برگشت، محل انسداد و شیر هواگیری پک اتصالات به اسم درپوش ماسوره وجود دارد.
پس از اینکه اتصالات مربوطه انجام شد، محل نصب بست رادیاتور با استفاده از قلم تعیین میگردد و پس از انجام سوراخ کاری و نصب بست به دیوار رادیاتور شوفاژ روی آن قرار گرفته و نصب رادیاتور شوفاژ انجام میشود.
اضافه کردن پره رادیاتور
با توجه به نوع رادیاتورها نحوه اضافه کردن پره رادیاتور متفاوت میباشد. در برخی از رادیاتورهای پرهای مثل کریستال و آلفام نمیتوان پره را افزایش داد و تقریباً میتوان گفت که تنها رادیاتور ایران رادیاتور دارای قابلیت افزایش پره است. برای این کار چند پره رادیاتور مثل خود رادیاتور و هم سایز آن لازم خواهد بود. ۲ عدد مغزی که با قطر رادیاتور متناسب است و یک آچار برای کوپل کردن یا اتصال رادیاتور نیاز خواهد بود. آب بندی مغزی رادیاتور با استفاده از واشر انجام میگردد.
نصب رادیاتور پنلی
در هنگام نصب رادیاتور شوفاژ از نوع پنلی باید بدانید که رادیاتورهای پنلی درپوش جداگانه ندارند و معمولاً محل نصب شیر هواگیری و درپوش روی آن آماده میباشد و نصب آن تفاوت زیادی با نصب رادیاتور شوفاژ پرهای ندارد. اتصال دو رادیاتور پنلی به هم امکانپذیر نیست و از نظر علمی و فنی این کار اصولی نخواهد بود.
انواع رادیاتور شوفاژ
در زمان گذشته اکثر رادیاتورها از نوع فولادی پرهای با تعداد پرههای مختلف بودند. رادیاتور فولادی این قابلیت را ندارد که بتوان پرههای آن را کم یا زیاد کرد. در صورتی که رادیاتور فولادی سوراخ شود، تعمیر آن به صرفه نخواهد بود.
رادیاتور پرهای آلومینیومی که در برندهای گوناگون تولید شده و در بازار وجود دارند. امروزه از متداولترین نوع رادیاتورها محسوب میشوند در بعضی از برندهای متفرقه نمیتوان پره رادیاتور را کم یا زیاد کرد. ولی در برندهای معروف مثل ایران رادیاتور میتوان تعداد پرهها را کمتر یا بیشتر کرد. این نوع رادیاتورها پر بازدهترین و مرغوبترین نوع رادیاتورها میباشند.
رادیاتور پنلی نیز در چندین سال اخیر مورد استفاده قرار میگیرد اما کارایی رادیاتور پرهای را نخواهد داشت.
حوله خشک کن یا رادیاتور حولهای که در تعداد لولههای گوناگون و رنگها و طرحهای متفاوت در بازار وجود دارد، در سرویسهای بهداشتی و حمام مورد استفاده قرار میگیرد.
نوع دیگری از رادیاتورها وجود دارند که به اسم رادیاتور قرنیزی شناخته میشوند و در بعضی از اماکن که دارای فضای محدودتر و کمتری هستند، به حالت قرنیز نصب میگردند.
سخن تکمیلی
نصب رادیاتور شوفاژ از کارهای فنی و تخصصی میباشد که در زمان نصب باید حتماً استانداردهای مربوطه رعایت گردد. هزینه و اجرت نصب رادیاتور شوفاژ با توجه به نیاز یا عدم نیاز به لوله کشی، تعداد پنلهای نسبی و موارد دیگر متغیر خواهد بود. نصب رادیاتور شوفاژ در زمان نصب شیرآلات و پس از عملیات ساختمانی انجام میشود.
یکی از نکات بسیار مهم در این زمینه انتخاب مکان مناسب برای نصب رادیاتور شوفاژ میباشد. چنانچه نصب رادیاتور شوفاژ به صورت مناسب و استاندارد شود، از اتلاف انرژی جلوگیری شده و موجب رفاه و آسایش ساکنین میگردد.
هزینه و نحوه نصب رادیاتور شوفاژ پرهای و پنلی
امتیاز سردبیر
مجموع امتیازات
هزینه و نحوه نصب رادیاتور شوفاژ