ترتیب لولههای پکیج | نحوه نصب و لولهکشی پکیج
نصب و لوله کشی پکیج از جمله کارهایی است که حتماً باید توسط سرویس کاران با تجربه و با مهارت انجام شود. سرویس کاران برای نصب، باز کردن، سرویس کردن و راهاندازی پکیج باید در مورد اندازه و ترتیب لولههای پکیج اطلاعات درست و کاملی داشته باشند.
پکیج دیواری دستگاهی است که هم برای گرمایش محیط و هم برای تأمین آب گرم مصرفی مورد استفاده قرار میگیرد. این دستگاه با گرم کردن رادیاتورها موجب گرم شدن محیط میشود.
در هنگام عوض کردن شلنگها و شیر یا شستشو دادن رادیاتور پکیج، آشنایی با ترتیب لولههای پکیج میتواند کمک کننده باشد.
پکیج برای اینکه عملکرد درستی داشته باشد نیاز به لوله گازی حداقل با سایز ۳/۴ الی ۱ اینچ، یک لوله آب سرد با سایز ۲۵ الی ۳۲ پلیمری یا پنج لایه، یک لوله خروجی آب گرم به اندازه ۱/۲ و برای مدار شوفاژ یک زوج لوله رفت و برگشت که معمولاً دارای اندازه ۲۵ الی ۳۲ پلیمری و همچنین نیاز به یک لوله دودکش به اندازه ۱۰ دارد.
برای کنترل ورود آب سرد قبل از ورود لوله سرداب مصرفی دستگاه شیر آب و فیلتر تصفیه نصب میگردد. مدار رفت و برگشت شوفاژ هر کدام دارای شیر خروجی آب مجزا بوده و شیر خروجی آب هم یک شیر کنترل پکیجی دارد.
ترتیب لولههای پکیج و سایزبندی آنها برای هر کدام از پکیجهای دیواری، معمولی و کوچک است. برای نصب و راهاندازی پکیج بزرگتر از ۳۶۰۰۰ و زمینی، امکان دارد اندازه شلنگها و لولههای پکیج تغییر کند. در بین انواع برند پکیجها، ترتیب لولههای پکیج برند ایران رادیاتور، بوتان و… تفاوتی وجود ندارد.
اندازه و ترتیب لولههای پکیج
ورودی آب پکیج که دارای اندازه ۱/۲ میباشد، در ابتداییترین نقطه بوده و نسبت به لولههای مدار گرمایش اندازه کوچکتری دارد و در درون پکیج به فلومتر یا فلوسوئیچ وصل میگردد. لوله خروجی آب گرم مصرفی در ردیف بعدی قرار دارد. این لوله پس از NTC پکیج است. لولههای ورودی و خروجی آب پکیج با شیر ۱/۲ و شلنگ به لوله کشی ساختمان وصل میگردند.
ترتیب لولههای پکیج با لوله کشی رفت که با شیر و شلنگ به لوله کشی رادیاتور رفت و لوله کشی مدار برگشت در درون پکیج به پمپ سیرکولاتور پکیج وصل میگردد و در بیرون با شلنگ و شیر ۳/۴ به لولهکشی برگشت متصل میشود.
بنابراین اندازه و ترتیب لولههای پکیج به این ترتیب خواهند بود:
- لوله آب سرد ورودی دستگاه با اندازه ۱/۲
- لوله آب گرم خروجی دستگاه با اندازه ۱/۲
- لوله مدار رفت رادیاتور پکیج با اندازه ۳/۴
- لوله مدار برگشت رادیاتور پکیج با اندازه ۳/۴
امکان طرف چپ یا راست این لولهها با توجه به شرایط لوله کشی متفاوت باشد که میتوانید از روی اندازه شیرهای پکیج و اندازه شلنگ به آن پی ببرید.
بهتر است که بدانید شلنگهایی که دارای اندازه ۳/۴ هستند، در مقایسه با شلنگهای ۱/۲ آب بیشتری مصرف میکنند و به این ترتیب میتوانید ترتیب لولههای دستگاه را پیدا کنید. هر چند که امکان دارد اندازه لوله آب ورودی از لوله کشی ساختمان از ۱/۲ بیشتر باشد.
جنس لولههای پکیج از لولههای فلکسی و قابل انعطاف و یا لولههایی با حصیری استیل و درون EPDM میباشند. حتی در بعضی مواقع امکان دارد برای اتصال پکیج به لوله کشی از لولههای ۵ لایه استفاده شود.
در مورد پکیجهای سایز بزرگتر و زمینه امکان دارد برای مدار گرمایشی و آب مصرفی، از شلنگها و لولهکشیهای بزرگتر استفاده گردد.
آمادهسازی پکیج قبل از راهاندازی
شستشوی مدار و همچنین بررسی کردن ترتیب لولههای پکیج باید قبل از فعالسازی انجام شود. لوله کشی پکیج را قبل از راهاندازی و فعال سازی پکیج به طور کامل باید شستشو داد و اطمینان حاصل کرد که عاری از هرگونه کثیفی و غبار میباشد. در غیر این صورت آلودگیها به پکیج نفوذ خواهند کرد و این موجب خواهد شد که جریان درون پکیج خفه شده و در این شرایط احتمال سوختگی پمپ سیرکولاتور بسیار بیشتر خواهد بود.
برای اینکه کار نصب پکیج به صورت صحیح و اصولی انجام شود، حتماً باید به اندازههای شلنگ و ترتیب لولههای پکیج توجه کافی شود همچنین باید از شلنگها و لولهها با قطر داخلی استاندارد استفاده شود.
لازم است که شیر قطع و وصل آب سرد ورودی پکیج به گونهای تهیه شود که دبی آن ظرفیت پکیج بیشتر نباشد لازم است که خروجی شیر اطمینان با شلنگ به بیرون از پکیج هدایت گردد. در منطقه مورد نظر میزان املاح آب زیادتر است میتوان از رسوبگیر در مسیر آب ورودی استفاده کرد.
برای اینکه میزان فشار گاز ساختمان آزمایش شود میتوان از مانومتر استفاده کرد و فشار گاز ساختمان را اندازه گرفت گاز شهری باید ۱۸mbar و گاز مایع ۲۸mbar در صورتی که فشار گاز با مقدار نام برده شده انطباق ندارد، باید به این مورد رسیدگی کنید.
بتوانید دستگاه را شارژ کنید باید شیر پرکن را باز کنید و وقتی که فشار دستگاه بر روی عدد یک قرار گرفت آن را ببندید سپس رادیاتورهای پکیج را به خوبی هواگیری نمایید. توجه داشته باشید که شیر پرکن باید همیشه بسته باشد.
نصب و بازبینی پکیج
پکیج همیشه باید دارای آب باشد. در صورتی که آب نداشته باشد، آسیب میبیند. اگر ترتیب لولههای پکیج رعایت شده باشد، امکان دارد که باز هم این مشکل به وجود آید. چنانچه فشار آب کم است، باید دلیل را یافته و با باز کردن شیر پرکن، فشار آب را بر روی یک تنظیم کنید و سپس شیر پرکن را بسته و اطمینان حاصل کنید که ترتیب لولههای پکیج درست است.
در ابتدا باید مطمئن شوید که شیر گاز باز است و برقی که به دستگاه وارد میشود، تنظیم شده میباشد. از درست بودن ترتیب لولههای پکیج اطمینان حاصل نموده و سپس پکیج را راهاندازی کنید. حتماً باید نشت گاز را تست کنید، ایمنترین و شایستهترین شیوه این کار استفاده از کف صابون خانگی میباشد.
نکات مهم در مورد بازدهی بیشتر لولهکشی پکیج
قبل از اینکه لوله کشی پکیج اجرا شود، توجه داشتن به برخی نکات موجب میشود که بازدهی پکیج دیواری بسیار بهتر باشد. برخی از این موارد عبارت هستند از:
- انتخاب پکیج مناسب: در هنگام تهیه و خرید پکیج باید دستگاه خود را از بین برندهای انتخاب نمایید که با متراژ محیط مورد نظر شما تناسب داشته باشد. در غیر این صورت میزان استهلاک دستگاه بالاتر بوده و دستگاه مصرف بهینهای نخواهد داشت.
- انتخاب طول و جنس مناسب لوله: در هنگام انتخاب و تهیه لولهها باید به جنس آنها، و به مواردی مثل اندازه مناسب لولهها، قطر لولهها، ضخامت جدار لولهها، متراژ محیط محل نصب، میزان حرارت دمای آب و… توجه نمایید. لولههایی که مورد استفاده قرار میگیرند، باید در برابر حرارت و فشار آب مقاومت بسیار خوبی داشته باشند. معمولاً برای لوله کشی پکیج لولههای ۵ لایه یا لولههای فلزی پلیمری استفاده میکنند.
- متراژ مناسب لوله: علاوه بر ترتیب لولههای پکیج باید به متراژ مناسب لوله نیز توجه داشته باشید به این صورت به پمپ فشار زیادی وارد نمیشود. اگر لوله کشی متراژ طولانی دارد، باید در قسمت رفت از پمپ کمکی استفاده نمایید تا به روی پمپ اصلی فشار زیادی وارد نشود.
- انتخاب مسیر درست و مناسب: نکته اصلی در مورد لوله کشی پکیج که بسیار حائز اهمیت است، این است که به مسیر لوله کشی توجه کنید و مسیر درست و مناسب را انتخاب کنید. این مسیر باید به گونهای باشد که از لولههای پر پیچ و خم و زانو کمتر استفاده شود.
- محل رادیاتورها: رادیاتورها بهتر است که در زیر پنجرهها قرار داده شوند تا بتوانند با تبادلات بهتر برای محیط مورد نظر گرمایش بیشتری را تولید و انتقال دهند.
قیمت لولهکشی پکیج
در هنگام لوله کشی پکیج باید به موارد بسیار مهمی مانند ترتیب لولههای پکیج، انتخاب مسیر درست لولهکشی، استفاده از لولهها و شلنگهای مناسب و استاندارد، اندازه مناسب لولهها و شلنگها و غیره توجه شود به همین علت بهتر است که لوله کشی پکیج توسط افراد متخصص در این حوزه انجام شود. در این شرایط لوله کشی به صورت صحیح و اصولی انجام خواهد شد و عملکرد دستگاه شما کاهش پیدا نخواهد کرد.
ترتیب لولههای پکیج و فرایند نصب پکیج از موارد مهمی هستند که باید با توجه به مدل دستگاه و موقعیت ساختمان انجام میشوند. وقتی که لوله کشی پکیج را به دست افراد متخصص میسپارید، در هزینهها و وقت خود صرفهجویی زیادی میکنید و همچنین بازدهی پکیج دیواری شما بسیار بیشتر خواهد بود.
هزینه پرداختی برای لوله کشی پکیج با توجه به معیارهایی مثل نوع روش، نوع پکیج، لوله کشی توکار یا روکار بودن لولهها، متراژ لوله کشی، جنس لوله و… بستگی دارد. برای اینکه بتوانید در مورد قیمت لوله کشی پکیج اطلاعات کاملتری داشته باشید، میتوانید با کارشناسان تماس حاصل نمایید.
سخن تکمیلی
از جمله موارد بسیار مهم برای بازدهی بهتر پکیج لوله کشی درست و دقیق آن میباشد. در صورتی که به صورت مناسب زیر ساخت پکیج اجرا نشود، پکیج شما عملکرد مناسبی نخواهد داشت. به همین دلیل خرابیهای پی در پی و افزایش در مصرف انرژی را به دنبال خواهد داشت.
یکی از موارد بسیار مهم در هنگام لوله کشی پکیج این است که به ترتیب لولههای پکیج توجه شود و به صورت صحیح و اصولی این کار پیش رود. در صورتی که در زمینه لوله کشی پکیج تجربه کافی ندارید، بهتر است که این کار را به دست افراد متخصص بسپارید.
ترتیب لولههای پکیج | نحوه نصب و راهاندازی پکیج
امتیاز سردبیر
مجموع امتیازات
بررسی ترتیب لولههای پکیج