خدمات نظافتی

نحوه مرتب کردن انباری | ترفندهای مهم و ساده

وقتی وارد فضای نامرتب و شلوغ انباری می شوید، سردرگم شده و از خود می پرسید از کجا شروع کنم؟ چگونه این وسایل را در یک فضای کوچک طوری بچینم که دسترسی به تمام وسایل داشته باشم؟ در این مقاله از مجله ایبک می خواهیم شما را با نحوه مرتب کردن انباری به طور کامل آشنا کرده و ترفندهای ساده را به شما آموزش دهیم تا در هنگام خانه تکانی سردرگم نشده و به راحتی بتوانید انباری را مرتب و تمیز کنید.

نحوه مرتب کردن انباری

مرتب کردن انباری تقریباً می توان گفت سخت ترین قسمت تمیز کردن خانه برای خانه تکانی عید می باشد. اگر انباری شما بزرگ باشد مشکل کم خواهد شد و به راحتی می توانید آن را مرتب و منظم کنید ولی در صورتی که انباری کوچکی دارید، برای جا دادن تمام وسایل باید به صورت منظم و مرتب آن را بچینید تا بتوانید به راحتی به وسایل خود دسترسی داشته باشید.

بعضی از افراد تصور می کنند مرتب بودن انباری اهمیت زیادی ندارد ولی باید به این موضوع توجه کنید در زمانی که بخواهید یک وسیله را بین هزاران وسایل به هم ریخته پیدا کنید، چقدر برایتان دشوار است؟ مانند این که می خواهید یک سوزن را در انبار کاه پیدا کنید! مرتب بودن انباری مخصوصاً اگر به وسیله قفسه‌بندی انجام شود، می‌تواند بسیار کار شما را راحت کرده و نشانه باسلیقگی و تمیزی شما باشد.

ما در این مقاله می خواهیم چند ترفند مهم و ساده را برای داشتن انباری منظم و مرتب، که کار سختی هم نیست، برایتان توضیح دهیم. برای اینکه کار خود را شروع کنید ابتدا باید یک برنامه‌ریزی صحیح داشته باشید. توصیه می کنیم برای مرتب کردن انباری کوچک، چند روز وقت بگذارید. هیچ وقت انباری را در یک روز مرتب و تمیز نکنید.

انباری معمولاً جای شلوغی بوده و مرتب کردن آن زیاد کار می برد و وقت زیادی را هم خواهد گرفت. بسته به اینکه انباری شما چقدر به هم ریخته و شلوغ است، باید یک برنامه چند روزه تعیین کنید.

مرتب کردن انباری

روز اول: جداسازی و تفکیک وسایل

مطمئناً تمام خرت و پرت و وسایلی که در انباری نگهداری کرده اید به کار شما نمی آید. ممکن است سال ها وسیله ای را در گوشه ای گذاشته باشید تا شاید لازم شود. حالا باید با خودتان روراست بوده و بدانید که این وسایل فقط باعث تنگ شدن جا خواهند شد و باید فکری به حال این وسایل بکنید. یا آنها را بفروشید و یا به اشخاصی که نیاز دارند ببخشید. وسایلی را هم که مورد استفاده بوده و به درد بخور است، برای خود نگه دارید.

دقت داشته باشید نباید تمام وسایل را برای بخشیدن و یا فروختن کنار گذاشت. گاهی ممکن است بعضی از وسایل با ارزش و کاربردی باشند پس باید حتماً آنها را نگه دارید. یک لیست برای خود آماده کنید و تمام وسایل داخل انباری را دسته بندی کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای خرید دستگاه ضدعفونی کننده دست | انواع مختلف دستگاه ضدعفونی کننده

۱- وسایلی که باید در انباری نگهداری شود.

وسایلی که باید در انباری نگهدارید عبارتند از:

  • وسایل مورد نیاز برای مراسم خاص مانند: شب یلدا و نوروز
  • جعبه ابزار
  • وسایل باغبانی
  • ابزار تعمیر ماشین
  • وسایل رنگ و تعمیر خانه
  • یادبودها و یادگاری ها
  • وسایل ورزشی
  • وسایل پیک نیک و گردش
  • لباس و کفش های اضافه
  • وسایل دیگر

۲- وسایلی که نباید در انباری قرار داده شوند.

بعضی از وسایل را به هیچ وجه نباید در انباری نگه دارید، زیرا ممکن است خطرناک بوده و باعث آتش سوزی شود و یا در انباری خراب شود. این وسایل عبارتند از:

  • موادی که با گرما و یا فشار مشتعل شده و دچار احتراق می شوند.
  • موادی که جانداران و جوندگان موذی را به خود جذب خواهند کرد.
  •  وسایلی که به گرما و رطوبت حساس بوده و خراب می شوند مانند فرش و تابلوهای هنری

روز دوم: نظافت انباری از کجا باید شروع شود.

انباری مکانی است که شما هر خرت و پرتی را در آن می‌توانید پیدا کنید. پس جای تعجب نیست که زیاد مرتب و تمیز نباشد. با این حال باید وسایل مختلف در آنجا را تمیز کرده و انباری را مرتب کنید:

۱- خالی کردن انباری قبل از اینکه آنجا را نظافت کنیم.

قبل از اینکه نظافت انباری را شروع کنید باید تمام وسایل آن را خارج کنید و یکی یکی وسایل را بررسی کنید. مراقب حشرات موذی باشید که در انباری لانه نکرده باشند. تمام مکان انباری از قبیل سقف، دیوار و کف را کاملاً بررسی کنید تا دچار رطوبت و یا نشت لوله نشده باشد و اگر رطوبت و نشت لوله در آنجا مشاهده کردید حتماً باید ابتدا آن را تعمیر کنید.

۲- نظافت انباری

حالا باید انباری را تمیز کنید. به وسیله جاروبرقی و یا جاروی معمولی، انباری را تمیز کرده و تی بکشید. برای نظافت بیشتر انباری می توانید کف آن را به وسیله مواد شوینده کاملاً تمیز کنید. دیوارهای انباری را گردگیری کنید و تارهای عنکبوت را با جاروی دسته بلند تمیز کنید.

۳- بسته بندی وسایل در انباری

تا انباری خشک شود، باید وسایل خود را دسته بندی کنید. برای اینکار بهتر است وسایل را در داخل جعبه قرار داده و روی جعبه ها برچسب بزنید و نام تمام وسایلی که در داخل جعبه گذاشته اید را روی برچسب بنویسید.

روز سوم: جای تمام وسایل را معین کنید.

حالا نوبت مشخص کردن جای وسایلی است که می خواهید در انباری قرار دهید. ابتدا باید یک نقشه بکشید. یک کاغذ بردارید و فضای انباری را در روی کاغذ بکشید. برای این کار نیاز نیست که یک نقشه کش ماهر باشید، کشیدن یک مستطیل کافی است. به این وسیله می توانید با آرامش و دقت، مکان قرارگیری تمام وسایل را معین کنید. به این کار دیگر مجبور نخواهید بود وسایل را دوباره جابجا کنید.

روز چهارم: هر کدام از وسایل را در جای خود قرار دهید.

اگر ابزار و امکانات خاصی برای طبقه بندی انباری در اختیار ندارید باید قبل از اینکه جعبه ها را باز کنید به موارد زیر توجه کنید:

۱- از فضای عمودی انباری استفاده کنید.

از فضای انباری به طور عمودی استفاده کنید. دیوارها می توانند فضای مناسبی برای قرار گیری وسایل انباری باشند. بسته به میزان وسایل و امکانات خود می توانید وسایل را عمودی در انباری قرار دهید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای شستن لباس های سفید در ماشین لباسشویی

۲- از جعبه های پلاستیکی و قفسه های چوبی استفاده کنید.

می توانید با چند تخته چوب، یک انباری مرتب بسازید. داشتن قفسه در انباری یک امتیاز محسوب می شود. بعضی از وسایل را می توانید در جعبه های پلاستیکی بگذارید و برای راحتی کار خود، روی تمام جعبه ها برچسب بزنید و وسایلی را که در آنها قرار داده اید روی برچسب بنویسید.

۳- استفاده از قفسه ها و کمد های کهنه

اگر کابینت قدیمی و یا کمد کهنه دارید، می توانید بعضی از وسایل را در داخل آنها قرار دهید، و وسایلی مانند لباس ورزشی، وسایل یادگاری و… را در داخل کمد قرار دهید. اگر هم کابینت و یا کمد کهنه ندارید، می توانید یک کابینت و یا کمد دست دوم خریداری کنید. البته از رگال های پوشش دار هم می توانید برای این کار استفاده کنید.

۴- استفاده از تخته های سوراخ دار

یک ترفند ساده و هوشمندانه برای نظم دادن به وسایل درشت و ریز داخل انباری، استفاده از تخته های سوراخ دار است. بیشتر وسایل را می توانید در داخل یک جعبه ابزار بگذارید ولی وسایلی را که به آن نیاز دارید باید جلوی دست باشد مانند وسایل باغبانی. برای این کار یک تخته سوراخ دار بزرگ را بر روی دیوار انباری نصب کنید تا تمام مشکلات شما برطرف شود.

۵- استفاده از فضای افقی انباری

برای اینکار می توانید با خلاقیت یک فضای افقی برای وسایل بسازید که تمام وسایل مورد نیاز خود را دم دست بگذارید. فضای سقف انباری جای مناسبی برای نگهداری وسایل فنی مثل: ابزار نگهداری و تعمیر اتومبیل است. برای این کار وسایل ماشین را در سقف انباری قرار دهید. به این شکل انباری مانند یک تعمیرگاه کوچک خواهد شد. در صورتی که در انباری وسایل اتومبیل ندارید، می توانید از سقف انباری برای نگهداری بسیاری از وسایل استفاده کنید. باید روی سقف وسایل را بر حسب اولویت قرار دهید و وسایلی را که به آن نیاز ندارید در انتهای فضا بگذارید.

اگر بعد از تمام شدن کار خود هنوز هم بعضی از وسایل در روی زمین بود و نمی دانستید با این وسایل چه کار کنید، به هیچ وجه نگران نباشید. آن‌هایی را که مهم است و نیاز دارید جمع کرده و بقیه را بفروشید و یا در صورت لزوم به مرکز بازیافت زباله تحویل بدهید. بعد از اینکه کارتان تمام شد کف انباری را هم تمیز جارو کنید.

مرتب کردن انباری

سخن پایانی

انباری یک مکان بسیار مهم در منزل بوده که معمولاً شلوغ و نامرتب است. اگر یک انباری کوچک دارید حتماً باید برای راحتی خود، آن را مرتب و منظم کنید تا بتوانید به راحتی به وسایل مورد نیاز دسترسی پیدا کنید. در این مقاله از مجله ایبک روش مرتب کردن انباری را همراه با ترفندهای ساده برای این کار، توضیح دادیم. اگر شما هم تجربه ای در زمینه ی مرتب کردن انباری دارید با ما به اشتراک بگذارید.

نحوه مرتب کردن انباری

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

ترفندهای مهم و ساده

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا