
روش پاک کردن لکه جوهر نمک از سطوح مختلف چگونه است؟
چگونه میتوانیم لکه جوهر نمک را از روی سطوح مختلف پاک کنیم؟ این سؤال زمانی که شما شوینده قوی مثل جوهر نمک را جهت از بین بردن کثیفیها و جرمهای سینک کف و سرویس بهداشتی استفاده کردهاید و سطح دچار لکههای تیره رنگ شده است، خواهید پرسید. به نظر شما وقتی جوهر نمک در سطوح ایجاد لکه میکند چگونه میتوان آن را از بین برد و حلال این شوینده قوی چیست؟ در این مقاله از ای بک میخواهیم شما را با راهکارهای کاربردی جهت از بین بردن لکههای جوهر نمک از روی سطوح مختلف آشنا کنیم.
فهرست محتوا
روش پاک کردن لکه جوهر نمک از روی سنگ
پاک کردن لکههای جوهر نمک کار ساده و راحتی نیست ولی غیر ممکن هم نیست. گاهی ممکن است در هنگام استفاده از جوهر نمک، متوجه لکههای تیره رنگی بشوید که در روی سطوح ایجاد شده است و ظاهر سنگ شما را از حالت براقی و نو درآورده و آن را کدر و تیره کرده باشد، این لکهها میتواند به علت ترکیبات شیمیایی ایجاد شود.
جوهر نمک به دلیل اینکه ماده شیمیایی اسیدی میباشد، بعد از ریختن روی اجسامی مثل سنگ مرمر که ترکیبات آهکی دارد، می تواند باعث ترکیب این دو ماده شده و ساختار آن را از بین ببرد. اگر شما هم با این مشکل مواجه شده باشید، حتماً سوال خواهید کرد که چگونه مشکل را برطرف کنیم و حلال این پاک کننده قوی چیست؟ در ادامه شما را با راهکارهای مناسب برای از بین بردن این لکهها آشنا میکنیم. اگر هم این روشها کارساز نبود چارهای ندارید به جز استفاده از دستگاه کفساب، به این صورت لایهای از رویه سنگ را برمیدارید. اگر هم سینک ظرفشویی دچار لکه شده، میتوانید به وسیله راهکارهایی که ارائه میدهیم مشکل را برطرف کنید و در صورت برطرف نشدن لکه باید سینک را عوض کنید.
همانطور که میدانید جوهر نمک ترکیبی اسیدی است، به همین دلیل باید از راهکارهایی استفاده کنید که برای رفع لکههای اسیدی به کار میرود.
۱- استفاده از جوش شیرین برای از بین بردن لکههای جوهر نمک روی سنگ
در صورتی که روی سنگ، به تازگی لکه جوهر نمک ایجاد شده باشد، باید مستقیماً جوش شیرین را در روی لکه بریزید اگر هم لکه جدید نیست و از ایجاد آن مدتی گذشته، باید حلال جوهر نمک غلیظتر باشد تا بتواند بیشتر اثر کند. در این صورت باید دو قاشق جوش شیرین را همراه دو قاشق آب ترکیب کنید و خمیر آماده شده را برای حدود یک ربع در روی لکه بگذارید. بعد از گذشته ۱۵ دقیقه به وسیله پارچهای مرطوب، به آرامی خمیر را برداشته و اگر لازم شد این کار را چند بار هم تکرار کنید.
۲- استفاده از اسید فسفریک برای از بین بردن لکه جوهر نمک
حلال دیگر جوهر نمک، اسید فسفریک است که برای از بین بردن لکههای جوهر نمک در روی سنگ مورد استفاده قرار میگیرد. شما میتوانید اسید فسفریک را در نوشابه پیدا کنید. نوشابه و برس نرم به راحتی لکهها را از روی سطوح برطرف کنید.
۳- استفاده از آمونیاک
اگر از روشهایی که برایتان گفتیم استفاده کردید ولی لکهها رفع نشد، بهتر است از آمونیاک کمک بگیرید. برای این منظور باید آمونیاکی را که با ۱۰ درصد غلظت آماده کردهاید، برای حلال جوهر نمک مورد استفاده قرار دهید به این صورت که اسفنجی را داخل محلول آمونیاک کنید و در روی لکه بکشید تا لکههای جوهر نمک از بین رفته و سنگ دوباره زیبایی و جلای خود را به دست بیاورد. فقط دقت داشته باشید در هنگام استفاده از آمونیاک به دو نکته مهم توجه کنید:
- قبل از اینکه از آمونیاک و یا جوش شیرین برای از بین بردن لکهها استفاده کنید، هرگز روی آنها آب نریزید زیرا آب باعث میشود جوهر نمک دوباره فعال شود.
- هنگامی که از آمونیاک استفاده میکنید حتماً نکات ایمنی را رعایت کرده و دستکش دست کنید و از تهویه هوا هم در محیط مطمئن باشید.
روش پاک کردن لکه جوهر نمک از روی سینک ظرفشویی
معمولاً سینکهای ظرفشویی از استیل هستند و برای تمیز کردن و برق انداختن آنها نباید از جرمگیرها و سفید کنندههای قوی استفاده کنید زیرا استیل کدر و سیاه میشود. ولی اگر به دلیلی از جوهر نمک برای سینک ظرفشویی خود استفاده کردهاید و سینک شما از سیاهی و لکه پر شده، در ادامه راه کارهای مناسبی را به شما معرفی میکنیم تا بتوانید لکهها را پاک کنید. البته پاک کردن لکههایی که در روی استیل ایجاد شده کار راحتی نیست و گاهی غیر ممکن است، ولی بهتر است قبل از اینکه سینک ظرفشویی را تعویض کنید، روشهایی را که برایتان نام میبریم امتحان کنید. در صورت کارساز نبودن، مجبورید سینک را عوض کنید:
- برای پاک کردن لکه جوهر نمک از سینک ظرفشویی، اولین کار استفاده از جلاسنج است. برای این منظور جلاسنج را در روی سینک بریزید و به وسیله پنبه آرام در روی آن بکشید. متوجه خواهید شد که سینک ظرفشویی تمیز و براق میشود.
- روش دیگری که میتوانید سینک ظرفشویی را از لکههای جوهر نمک پاک کنید، استفاده از ترکیب صابون و آب است. به وسیله اسفنج و یا اسکاج نرم می توانید این کار را انجام دهید. ابتدا سینک ظرفشویی را با صابون و آب بشویید، سپس چند قطره لکه بر را که از قبل آماده کردهاید، در روی اسفنج بریزید و دوباره سینک ظرفشویی را بشویید و سپس آبکشی کنید. حالا به وسیله یک دستمال سینک را خشک کنید.
- بهترین و مناسبترین حلال برای جوهر نمک در روی سطوح استیل، جوش شیرین است که باید جوش شیرین را به شکل خمیر درآورید و در روی لکهها بریزید. سپس به وسیله یک دستمال، خمیر را در روی سینک بکشید. حالا ۱۵ دقیقه صبر کنید، سپس سینک را شسته و آبکشی کنید.
- اگر موارد قبلی جوابگو نبود می توانید از آمونیاک برای پاک کردن لکههای روی سینک استفاده کنید ولی همانطور که در ابتدا هم گفتیم در هنگام استفاده از آمونیاک از دستکش استفاده کنید و موارد ایمنی را هم رعایت کنید.
در ادامه شما را با جوهر نمک و عوارض استفاده از آن آشنا خواهیم کرد:
جوهر نمک چیست و چه عوارضی دارد؟
جوهر نمک یا همان هیدروکلرید اسید، ماده شیمیایی بوده که به شکل طبیعی در معده انسانها به عنوان اسیدی برای هضم کردن غذا ترشح میشود. جوهر نمک نه تنها به شکل طبیعی وجود دارد بلکه به شکل شیمیایی هم آن را درست میکنند. برای اینکه جوهر نمک تولید کنند، گاز کلرید هیدروژن یا HCL را در آب حل میکنند و آن را به شکل محلولی در میآورند و از آن به عنوان اسیدی مایع که غلظت ۳۰ درصد دارد استفاده میکنند.
بعضی از افراد سؤال میکنند آیا جوهر نمک می تواند خطرناک باشد؟ باید بگوییم که ذاتاً هیدروکلرید اسید، ماده خطرناکی نبوده و حتی مقدار کم آن به شکل طبیعی برای هضم غذا مورد استفاده قرار میگیرد، ولی چیزی که باعث میشود این ماده خطرناک شود، استفاده زیاد از آن است. جوهر نمک اسید قوی بوده که قابلیت خورندگی بالایی هم دارد و خانمهای خانهدار معمولاً از این ماده برای تمیز کردن سطوح و جرمها استفاده میکنند. ولی توجه داشته باشید اگر میخواهید از جوهر نمک استفاده کنید ابتدا باید آن را رقیق کنید و در مکان این کار را انجام دهید که تهویه هوا در آنجا به خوبی انجام بگیرد و برای استفاده از آن نکات بهداشتی را هم کاملاً رعایت کنید، یعنی حتماً دمپایی پلاستیکی بپوشید که جلو بسته باشد، ماسک بزنید و از دستکش استفاده کنید.
نکته دیگری که باید در هنگام استفاده از جوهر نمک به یاد داشته باشید این است که هیچ وقت مواد شوینده را به وسیله آب داغ، آب نکشید زیرا مواد شیمیایی مثل جوهر نمک تبدیل به بخار شده و وارد مجرای تنفسی شما میشوند و در نهایت باعث مسمومیت شدید خواهند شد.
علاوه بر این، جوهر نمک میتواند در روی پوست انسان اثرهای نامطلوبی داشته باشد، مانند التهابهای پوستی و سوختگیهای شدید، پس باید از جوهر نمک درست و مناسب استفاده کنید. اگر پوست شما به وسیله جوهر نمک دچار سوختگی شود باید حتماً سریعاً اقدامات درمانی را انجام دهید یعنی محل سوختگی را با آب فراوان بشویید. بهتر است که آب ولرم مایل به سرد باشد زیرا آب گرم باعث میشود التهاب پوستتان بیشتر شود.
نکته دیگری که در هنگام استفاده از جوهر نمک باید به آن توجه کنید این است که هیچگاه جوهر نمک را با شویندههای دیگر مثل وایتکس، ترکیب نکنید زیرا ترکیب این مواد با همدیگر، باعث آزاد شدن گاز کلر شده و گاز کلر هم در نهایت به اسید کلرید تبدیل خواهد شد و اگر شما این گاز را استنشاق کنید به مسمومیت شدید تنفسی دچار میشوید.
سخن پایانی
هیدروکلریک اسید یا همان جوهر نمک، یک شوینده بسیار قوی است که معمولاً از آن برای رفع جرم سرویس بهداشتی و یا سطوحی مانند سنگ استفاده میکنند. ولی باید دقت داشته باشید که این اسید بسیار قوی است و گاهی باعث آسیب دیدگی و لکهدار شدن سطوح میشود. ممکن است بعد از استفاده، لکههای سفید و یا قهوهای را روی سطوح مشاهده کنید و گاهی هم باعث میشود سطوح سوراخ شود. پس باید برای شستن سطوح، کاملاً دقت کنید و تا جایی که امکان دارد از جوهر نمک برای تمیزی آنها استفاده نکنید زیرا گاهی ممکن است مجبور شوید از دستگاه کفساب برای رفع لکهها استفاده کنید و اگر جوهر نمک را در روی سینک ظرفشویی ریخته باشید، شاید مجبور شوید سینک را هم عوض کنید.
توصیه میکنیم هیچگاه برای برق انداختن و تمیز کردن سینک ظرفشویی و بعضی از سطوح، از جوهر نمک استفاده نکنید زیرا به راحتی قادر نخواهید بود اثرات نامطلوب جوهر نمک را رفع کنید.
روش پاک کردن لکه جوهر نمک از سطوح مختلف چگونه است؟
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
جوهر نمک چیست و چه عوارضی دارد؟