تعمیرات پکیج و آب گرمکن

روش شستشو و سرویس رادیاتور شوفاژ

شستشو و سرویس رادیاتور شوفاژ در موتورخانه و پکیج، بخشی از سرویس های سالانه است که باید جهت افزایش راندمان کارایی سیستم گرمایشی انجام شود. ممکن است برخی از افراد فکر کنند که این کار ضروری نمی باشد اما عدم سرویس به موقع رادیاتور شوفاژ می تواند باعث کاهش تبادل گرمایشی و افزایش مصرف گاز گردد. گاهی اوقات بخشی از رادیاتور و یا همه آن سرد خواهد شد. اگر قسمت پایینی رادیاتور سرد شود می تواند به علت رسوب املاح در آن قسمت باشد. در این صورت حتی اگر هواگیری رادیاتور هم به صورت مکرر انجام شود باز هم پس از مدت زمان کوتاهی دوباره رادیاتور سرد خواهد شد.

علت ایجاد رسوب در رادیاتور شوفاژ

شستشو و سرویس رادیاتور شوفاژ از روش های بهینه سازی و همچنین کاهش مصرف گاز در پکیج دیواری و موتورخانه ها می باشد که باعث کاهش استهلاک سیستم می شود. همانطور که گفتیم وجود رسوبات در رادیاتور می‌تواند موجب سرد شدن بخش پایینی رادیاتور شود. علت ایجاد رسوب و ته نشین شدن آن داخل رادیاتور می تواند وجود املاح باشد. املاحی که در آب وجود دارد با فلزات که در سیستم موجود است مانند آهن، مس و آلومینیوم واکنش شیمیایی می دهد. مخصوصا این مورد در آپارتمان هایی که دارای لوله های فلزی و پکیج می باشند بیشتر اتفاق می افتد. گرم شدن شوفاژ هم نتیجه همین واکنش های شیمیایی است و از جایی که جنس مبدل پکیج دیواری از مس می باشد و در محیط آبی یونیزاسیون مس افزایش پیدا می کند می تواند باعث ایجاد رسوب در رادیاتور شود. علاوه بر آن نزدیکی پکیج و رادیاتور به همدیگر می ‌تواند باعث ایجاد رسوبات در پکیج شود. نصب فیلتر تصفیه آب و سختی گیر می تواند تا حدود زیادی مانع از ته نشین شدن رسوبات در رادیاتور شود ولی هرگز رسوبات به طور کامل از بین نخواهد رفت. علاوه بر آن نصب رادیاتور از جنس آلومینیوم در سیستم هایی که دارای پکیج می باشند رسوب رادیاتور را افزایش می دهد به همین خاطر رادیاتور پنلی فولادی کنار پکیج دارای سازگاری بیشتری است. به دلیل آنکه وجود رسوبات می تواند باعث گرفتگی مبدل و خراب شدن آن شود بهتر است هر دو تا سه سال شستشوی رادیاتور به صورت منظم انجام شود. گاهی ممکن است عدم شستشو و سرویس به موقع رادیاتور شوفاژ باعث سوراخ شدن رادیاتور شود.

روش شستشو و سرویس رادیاتور شوفاژ

بهتر است پیش از فصل زمستان و راه اندازی پکیج، رسوب زدایی رادیاتور و سرویس موتورخانه را انجام دهید. هنگام نقاشی ساختمان و یا امور دیگری مثل بازسازی منزل که لازم است لوله کشی رادیاتور باز شود، فرصت خوبی جهت شستن و سرویس رادیاتور شوفاژ می باشد. رسوباتی که در رادیاتور ایجاد می‌شود شبیه رسوبات داخل سماور است و به دلیل سیاه بودن آب رادیاتور، رنگ رسوبات داخل آن حالت زنگ زدگی و سیاه دارد. روش شستشو و سرویس رادیاتور شوفاژورقه ای از املاح به بدنه داخلی و کف رادیاتور می بچسبد که لازم است آنها جدا شود و از رادیاتور خارج گردد. برای رسوب زدایی و جرم گیری رادیاتور به صورت کلی دو روش وجود دارد.

  • روش اول به این صورت است که با باز کردن رادیاتور و تخلیه آب شوفاژ اقدام به رسوب زدایی و تمیز کردن می شود.
  • روش دوم، در مرحله نخست آب شوفاژ تخلیه می شود و از یک طرف آب لوله کشی به سیستم وارد شده و از طرف دیگر خارج می شود.
  • روش اول برای سیستم هایی که دارای موتورخانه هستند کاربرد دارد و رسوب زدایی کیفیت بیشتری خواهد داشت.
  • روش دوم راحت تر است و جهت شستشوی رادیاتور پکیج کاربرد دارد.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  روش های کاربردی برای تعمیر آبگرمکن دیواری

مراحل شستشو و سرویس رادیاتور شوفاژ در ادامه بیان شده است.

مرحله اول، تخلیه آب شوفاژ

ابتدا بهتر است شیر فلکه رفت و برگشت موتورخانه و پکیج بسته شود و تخلیه کامل سیستم جهت جلوگیری از کثیف کاری انجام شود. اگر خشک کن حوله حمام در محل نصب شده باشد تخلیه سیستم می تواند از آن قسمت صورت گیرد و یا می توان تخلیه را از رادیاتور شوفاژ که در سرویس بهداشتی وجود دارد انجام داد. اگر مجبور به تخلیه سیستم از رادیاتور اتاق ها و یا سالن شدید بهتر است وسایل را جمع آوری کنید و یک تشت بزرگ را زیر آن قرار دهید و مراقب باشید محیط اطرافتان کثیف نشود. معمولاً انجام این مرحله کمی مشکل است و گاهی اوقات ممکن است لازم باشد که آب شوفاژ از قسمت موتور خانه تخلیه گردد. ممکن است شیر فلکه ورودی واحد به صورت درست کار نکند و آب شوفاژ طبقه بالا به لوله کشی شوفاژ ساختمان شما وارد شود و ایجاد دردسر کند.

مرحله دوم، باز کردن رادیاتور شوفاژ

ابتدا باید شیر رفت و برگشت را ببندید و اطمینان حاصل کنید که حتما شیر بسته شده باشد تا از ورود آب شوفاژ به داخل منزل جلوگیری شود.روش شستشو و سرویس رادیاتور شوفاژ پس از آن رادیاتورها باید باز شوند و به مکانی مثل تراس، حیاط و یا حمام برده شوند تا کاملاً رادیاتور شوفاژ شستشو شود.

مرحله سوم،رسوب زدایی از رادیاتور شوفاژ

با فشار آب می توانید جرم گیری رادیاتور را انجام دهید و البته لازم به ذکر است محلول هایی هم در بازار وجود دارند اما کارایی خیلی خوبی ندارند. مواد شیمیایی و اسید می‌تواند به رادیاتور آسیب جبران ناپذیری وارد کند و باعث سوراخ کردن و صدمه به رادیاتور شوفاژ شود. پس از آنکه رادیاتور را به مکانی که دارای کفشور و راه آب است انتقال دادید، ترجیحا با فشار آب شلنگ رسوبات را از رادیاتور خارج کنید. از آنجایی که رسوبات در کف رادیاتور وجود دارند بهتر است آن را برعکس کنید و از روزنه پایینی، فشار آب به رادیاتور وارد کنید. در حین انجام آن همچنین ضربات خفیفی به بدنه رادیاتور وارد کنید تا جرم ها و رسوبات بهتر شسته شود. پس از آنکه رادیاتورها را شستید باید هواگیری آن را انجام دهید. اگر رسوبات به کمک فشار آب از بین نرفت می‌توانید از اسیدهای رقیق مثل نوشابه و سرکه کمک بگیرید. اگر متوجه نشتی های ریزی از رادیاتور شدید، قبل از نصب رادیاتور کمی زردچوبه را در یک بطری آب حل کنید و به وسیله آن نشتی های ریزی که بین پره های رادیاتور به وجود آمده است را پر کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  نکات کلیدی در خصوص جلوگیری از یخ زدن پکیج در زمستان

شستشوی رادیاتور پکیج

در این روش پس از تخلیه آب رادیاتور باید اقدام به شستن آن کنید. البته لازم به باز کردن رادیاتورها در این روش نیست. برای انجام آن طبق مراحل زیر عمل کنید.

  • شیر آب مصرفی در پکیج را ببندید.
  • یک شیر آب گرم به عنوان مثال شیر حمام و توالت را باز کنید تا فشار بار پکیج به صفر برسد.
  • شلنگ های زیر پکیج را باز کنید و قبل از باز کردن آنها از شلنگ ها عکس بگیرید تا به هنگام وصل مجدد بدانید که کدام شلنگ را به کجا باید وصل کنید.
  • به طور معمول از سمت راست، اولین شلنگ، شلنگ برگشت پکیج می باشد. شلنگ دوم، شیر ورودی آب مصرفی است و شلنگ سوم شلنگ برگشت آب مصرفی می باشد و شلنگ چهارم مدار رفت شوفاژ خواهد بود.
  • شلنگ آب مصرفی را به کمک یک مغزی تبدیلی ۱/۲ به ۳/۴ به شلنگ برگشتی شوفاژ متصل کنید.
  • شلنگ برگشت را داخل تشت بزرگ قرار دهید و یا آن را به کفشور هدایت کنید تا آب خارج شود و سپس شلنگ آب مصرفی را به لوله رفت شوفاژ متصل کنید تا سیستم لوله کشی کاملا تمیز شود.
  • دقت کنید ترتیب این مورد به علت بالاتر بودن سطح لوله رفت به نسبت لوله برگشت باید رعایت شود و نخست باید مدار برگشت رسوب‌ زدایی گردد.
  • در این مرحله باید همه رادیاتورها به جز یکی بسته شود و کار شستشوی آن ها تک تک انجام گیرد و همه شوفاژ ها شسته شوند.

 

روش شستشو و سرویس رادیاتور شوفاژشستشوی رادیاتورها در این روش موجب می‌شود کل فشار آب مصرفی به یک رادیاتور وارد شود و اگر شن و ماسه ای داخل آن بود از رادیاتور خارج گردد.

  • برای رسوب زدایی از رادیاتور شوفاژ، استفاده از محلول های رسوب زدا خیلی توصیه نمی شود زیرا علاوه بر گرانقیمت بودن ممکن است صدمات زیادی به رادیاتور وارد شود و باعث سوراخ شدن و آسیب رسیدن به آنها گردد.

سخن آخر

سرویس و شستشوی رادیاتور شوفاژها شامل تعمیر و یا تعویض اتصالات رادیاتور و شیرآلات آن و بررسی کامل همه قطعات رادیاتور می باشد. رسوب زدایی از لوله کشی شوفاژ و تعمیر شیر فلکه آن و یا شیر فلکه پکیج و همچنین اطمینان از نصب صحیح رادیاتور باید هر چند وقت یکبار انجام شود. در صورتی که تصمیم به سرویس رادیاتور شوفاژ ساختمان خود گرفتید می توانید با کارشناسان ایبک امداد در ارتباط باشید. سرویس رادیاتور شوفاژ در پکیج گرمایشی و سیستم های موتورخانه باید حداقل سالی یک بار انجام شود تا راندمان کار این سیستم افزایش پیدا کند.

روش شستشو و سرویس رادیاتور شوفاژ

امتیاز بررسی

مجموع امتیاز

روش شستشو و سرویس رادیاتور شوفاژ

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا