خدمات ساختمان

راهنمای نصب و تنظیم لولای درب | رگلاژ کردن درب چگونه است؟

دلیل بسته نشدن درب چیست؟ در صورتی که درب خانه یا محل کار شما کمی پایین تر یا بالاتر از بدنه آن قرار بگیرد، به اصطلاح می گوییم درب تنظیم نیست. در این صورت نیاز به تنظیم لولای درب خواهید داشت. این مسئله زمانی اتفاق می افتد که پیچ لولاها شل شده باشند یا لولای درب خم شده باشد. برای اینکه بتوانید به صورت اصولی اقدام به تنظیم لولای درب نمایید، لازم است ابزار آلات لازم را در اختیار داشته باشید. با مطالعه این مقاله به ‌راحتی می ‌توانید درب ورودی یا سایر درب های خانه یا محل کار خود را بدون نیاز به متخصص رگلاژ کنید.

اصول نصب لولای درب

لولا یکی از قسمت های مهم درب است که باعث چرخش و باز و بسته شدن آن می شود. و اگر به درستی نصب نشود، در عملکرد درب مشکل ایجاد می کند. برای نصب لولای درب، باید چند مرحله را طی کنید:

ابتدا تعیین کنید که درب خانه شما به سمت داخل یا خارج باز می شود و محل قرارگیری لولا را روی چارچوب و درب علامت بزنید. به طور معمول، فاصله لولای بالایی از بالای طاق ۱۲ سانتیمتر و فاصله لولای پایینی از کف ۲۴ سانتیمتر است.

سپس با استفاده از قلم درز یا اسکنه، حفره های مورد نیاز را روی چارچوب و درب برش دهید. حفره ها باید به اندازه کاسه لولا باشند.

بعد از آن، کاسه لولا را روی حفره قرار داده و با پیچ های مناسب محکم کنید. پین لولا را هم به بدنه کابینت یا دیوار پیچ کنید.

در نهایت، با کمک یک فرد دیگر، درب را روی لولا قرار داده و آن را به لولا بچسبانید.

برای نصب لولای درب، به تجهیزات و ابزار مورد نیاز هم نیاز دارید. این تجهیزات عبارتند از:

  • چکش
  • قلم درز یا اسکنه
  • فایل فلزی
  • مداد
  • مته بدون سیم
  • نوار اندازه گیری
  • چاقو
  • پارچه قدیمی یا روفرشی
  • درب چوبی
  • لولا و پیچ

تنظیم لولای پنجره دوجداره

پنجره دوجداره یک نوع پنجره که دارای دو شیشه با فاصله از هم است. این پنجره ها عایق بندی حرارتی و صوتی بالایی دارند و مصرف انرژی را کاهش می دهند. برای نصب و تعمیر پنجره دوجداره، باید از لولاهای مناسب استفاده کنید. لولا یک قطعه فلزی است که در چارچوب پنجره قرار می گیرد و باعث چرخش و باز و بسته شدن آن می شود.

البته ناگفته نماند لولاهای پنجره دوجداره ممکن است به دلایل مختلف نیاز به تنظیم و رگلاژ داشته باشند. برخی از این دلایل عبارتند از:

  • نصب نادرست یا غیراستاندارد پنجره
  • فشار زیاد یا ضربه به پنجره
  • سفت یا شل شدن پیچ هانحوه تنظیم لولای دربی لولا
  • خوردگی یا ساییدگی لولا
  • تغییر شکل چارچوب یا لنگه پنجره

تنظیم لولای پنجره دوجداره، بستگی به نوع و شکل لولا دارد. برخی از لولاها قابل تنظیم هستند و برخی نیستند. لولاهای قابل تنظیم دارای پیچ های خاصی می باشند که با آچار آلن می توان آنها را جابجا کرد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  چگونه مشکل نشتی لوله پنج لایه و پلی اتیلن را برطرف کنیم؟

لولاهای قابل تنظیم معمولا در پنجره های دوحالته (پنجره ای که هم به صورت عمودی و هم به صورت افقی باز می شود) یا پنجره های کشویی (پنجره ای که به صورت افقی روان می شود) استفاده می شوند.

در کنار لولاهای قابل تنظیم می توان از انواع لولای ساده پیچی نیز نام برد که قابل تغییر یا رگلاژ نیستند و براى تغییر آن باید کاملا عوض شود.

برای تعیین نوع لولا کافى است روى لولا را باز کرده و به دقت آن را بررسى کنید. اگر لولا داراى پیچ هاى خاصى باشد که با آچار آلن قابل جابجایى باشند، یعنى قابل تنظیم است. اما اگر لولا فقط یک پیچ ساده داشته باشد که با پیچ گوشتى محکم مى شود، یعنى قابل تنظیم نیست.

نکات مهم در تنظیم یا رگلاژ کردن لولای درب

برای اینکه بتوانید به درستی و به صورت اصولی اقدام به تنظیم لولای درب نمایید، لازم است برخی نکات مهم را در نظر بگیرید. این نکات عبارتند از:

ابتدا تعیین کنید که نوع لولای درب شما چیست. لولاهای مختلف، روش های مختلفی برای تنظیم دارند. برخی از انواع رایج لولا عبارتند از:

  • لولای تخت
  • لولای قابلمه ای
  • لولای پروانه ای
  • لولای مخفی
  • لولای بادبزنی
  • لولای پیوت
  • لولای مسجدی

 سپس با استفاده از ابزار مناسب، پیچ های لولا را شل یا سفت کنید. بسته به نوع لولا، ممکن است نیاز به آچار آلن، پیچ گوشتی، فایل فلزی یا چکش داشته باشید.

هر پیچ یک وظیفه خاص دارد و با تغییر جهت چرخش آن، می توانید درب را به سمت بالا، پایین، چپ یا راست حرکت دهید.

در طول تنظیم لولا، درب را باز و بسته کنید تا از صحت رگلاژ آن مطمئن شوید. هدف از رگلاژ کردن و تنظیم لولای درب این است که درب به صورت روان و صحیح باز و بسته شود و با سایر درب ها هماهنگ باشد.

اگر درب به خاطر رطوبت یا خوردگی متورم شده باشد، ممکن است نیاز به تعویض کامل لولا داشته باشید. برای این کار، باید پیچ های قدیمی را باز کرده و لولای جدید را جایگزین کنید.

تنظیم لولای درب ضد سرقت

لولا در درب ضدسرقت یکی از مهمترین قطعات است که اگر به درستی تنظیم نشود، کارایی درب ضدسرقت از بین می رود. برای تنظیم لولای درب ضد سرقت، باید به نکات زیر توجه کنید:

ابتدا مطابق با مطالبی که در متن بالا گفته ایم، تعیین کنید که نوع لولای درب شما چیست.

سپس ابزار متناسب با آن را آماده کنید. در صورتی که لولا از نوع قابل تنظیم یا ساده باشد، به ابزارهایی همچون آچار آلن و پیچ گوشتی و … نیاز خواهید داشت.

اگر لولا دارای پیچ برای تنظیم باشد، با چرخاندن هر یک می توانید آن را تنظیم کنید.

هر پیچی که در قسمت لولای درب ضدسرقت قرار دارد، یک وظیفه خاصی را برعهده دارد. به گونه ای که با تغییر جهت آن می توانید درب را به سمت بالا و پایین یا حتی چپ و راست تغییر دهید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  عایق صدا و کاربرد آن در بازسازی ساختمان

توجه داشته باشید در طول تنظیم لولا، درب ضد سرقت را به طور کداوم باز و بسته کنید تا اطمینان حاصل کنید که به طور کامل و درست رگلاژ می شود. در واقع هدف از تنظیم لولای درب یا رگلاژ کردن آن است که درب به صورت صحیح و بدون مشل باز و بسته شود.

حال اگر درب ضد سرقت در اثر رطوبت دچار نم زدگی و برآمدگی شده باشد، چه باید کرد؟ در این شرایط شاید نیاز باشد تمامی اجزای لولا را به طور کامل تعویض کنید.

برای این کار، لازم است پیچ های قدیمی را باز کنید و لولای جدید را جایگزین کنید. همچنین می توانید از روغن کاربردی برای روان کردن لولا استفاده کنید.

تنظیم لولای درب

نحوه نصب درب اتاق

نصب درب اتاق یک کار ساده ولی دقیق است که با رعایت چند نکته می توانید خودتان این کار را انجام دهید. برای نصب درب اتاق، ابتدا باید ابزار لازم برای نصب را آماده کنید. سپس باید دو مرحله از کار را به صورت دقیق و با ظرافت انجام دهید.

نصب چهارچوب درب

اولین کار این است که چهارچوب قدیمی را از دیوار جدا کنید. شما باید قفل و لولاها را جدا کنید تا با خارج کردن چارچوب از دیوار، یک شکاف ایجاد شود.

سپس با استفاده از نوار یا متر عرض و طول دهانه را اندازه گیری کنید. عرض دهانه باید حدود ۱۰ سانتی متر بیشتر از عرض درب باشد تا فضای کافی برای قرارگیری لولا و پشتکوب و روکوب فراهم شود.

سپس با استفاده از قلم یا هر ابزار دیگری حفره های مورد نیاز را روی دیوار برش دهید. حفره ها باید به اندازه کاسه لولا باشند.

بعد از آن، چارچوب جدید را روی دهانه قرار داده و با استفاده از تراز و شاغول، صاف بودن آن را بررسی کنید. باید مطمئن شوید که چارچوب با سقف و کف هم تراز است و همچنین با دستگیره درب همخط است.

در نهایت، با استفاده از مته، سوراخ های لازم را روی چارچوب و دیوار درست کنید و با پیچ های مناسب، چارچوب را به دیوار محکم کنید.

نصب بدنه درب

برای نصب بدنه درب لازم است لولای جدید را به صورت عمودی روی آن قرار دهید. برای این کار لازم است با استفاده از چکش و فایل فلزی، شکاف های مورد نیاز را روی درب برای قرارگیری قفل و دستگیره درست کنید. باید مطمئن شوید که شکاف ها با کاسه لولا و قفل همخوانی دارند.

بعد از آن، درب را روی لولا قرار داده و آن را به لولا بچسبانید. باید مطمئن شوید که درب به صورت روان و صحیح باز و بسته می شود.

در نهایت، قفل و دستگیره درب را روی شکاف های مربوطه قرار داده و با پیچ های مناسب محکم کنید.

جمع بندی

در این مطلب از آی بک امداد سعی ما بر این بوده که نحوه تنظیم لولای درب را بیان کنیم تا بتوانید براساس آن نسبت به نصب و تنظیم لولای درب خانه یا محل کار خود اقدام کنید.

تنظیم لولای درب

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

نحوه تنظیم لولای درب

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا