از بین بردن فوری جای زخم | رفع جای زخم
تقریبا همه افراد به نوعی در زندگی خود زخم را تجربه کرده اند که به دلایل مختلفی ممکن است پوست دچار زخم و آسیب دیدگی گردد، زمانی که لایه درم پوست دچار آسیب دیدگی شود زخم ایجاد می شود و هرچه لایه های بیشتری از پوست پاره گردند زخم عمیق تر بوده و به طبع ترمیم جای زخم سخت ترمی شود و به زمان بیشتری نیاز دارد. هنگامی که زخم روی پوست ایجاد می شود باید مراقبت های لازم را انجام داد تا زخم به سرعت بهبود یابد و دچار عفونت نگردد اما پس از بهبودی زخم معمولا جای آن روی پوست باقی می ماند و لکه های تیره رنگی ایجاد می کند، وجود این زخم ها روی پوست به خصوص نقاط حساسی چون صورت که در معرض دید دیگران قرار دارد برای شخص آزار دهنده می باشد و گاهی به دغدغه اصلی فرد تبدیل می گردد و اعتماد بنفس شخص را کاهش می دهد. جای زخم معمولا در اثر حوادث مختلفی چون عمل های جراحی، جوش و آکنه، سوختگی، بریدگی و نیش حشرات به وجود می آید، روش های مختلفی برای از بین بردن جای زخم وجود دارد. در بسیاری از موارد می توان جای زخم را با روش های خانگی به راحتی از بین برد اما در صورتی که روش های خانگی کارساز نباشند می توانید از روش های کلینیکی استفاده کنید که جای زخم را سریع تر از بین می برند.
معمولا در افراد جوان تر جای زخم سریع تر از بین رفته چرا که میزان کلاژن سازی در پوست آن ها بیشتر است و پوست را به سرعت بازسازی و ترمیم می کند اما با افزایش سن میزان کلاژن سازی کاهش یافته و امکان ایجاد لکه های پوستی بیشتر می باشد. در صورتی که برای از بین رفتن جای زخم اقدام نکنید ممکن است به صورت دائم روی پوست باقی بمانند و تاثیرات نامطلوبی روی زیبایی ظاهری داشته باشند.
انواع جای زخم
برای از بین بردن جای زخم ابتدا باید با نوع زخم آشنا شد زیرا زخم ها به دلایل مختلفی ایجاد شده اند و نوع درمان آن ها با هم تفاوت دارد و برخی افراد بدون توجه به این نکته با یکسری راهکارها که برای هر نوع زخمی استفاده می شود سبب بدتر شدن جای زخم می گردند. جای زخم انواع مختلفی داشته که هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند.
آتروفیک
از بین رفتن بافت، جای زخم آتروفیک را پدید می آورد و معمولا بعد از آکنه و آبله مرغان ایجاد می شود. این نوع زخم روی پوست به شکل فرورفته، دندانه دار یا مسطح دیده می شود و محل های دارای جای زخم آتروفیک رنگدانه های تیره تری دارند.
هیپرتروفیک
جای زخم های هیپرتروفیک بافت اضافه روی پوست ایجاد می کند اما این نوع زخم ها خارج از ناحیه آسیب دیده رشد نمی کنند و رنگ پوست در این ناحیه تیره تر از دیگر قسمت های پوست می باشد.
کلوئیدی
این نوع جای زخم در اثر تولید بیش از حد بافت ایجاد شده و به شکلی برجسته، گوشتی و پف دار دیده می شود. ممکن است جای زخم کلوئیدی بیشتر از ناحیه آسیب دیده رشد کند و جای زخم های آن تیره تر از سایر قسمت های پوست است.
انقباضی
ممکن است قسمت هایی از پوست دچار آسیب دیدگی شدید شده و بافت پوست تا حد زیادی از بین رفته باشد در این قسمت ها جای زخم انقباضی ایجاد می شود، در آسیب دیدگی های شدید پوست نظیر سوختگی این نوع جای زخم شکل می گیرد.
از بین بردن جای زخم با درمان های خانگی
در بسیاری از مواقع می توان به کمک موادی که در منزل وجود دارد جای زخم را از بین برد، برای دیدن نتایج این روش ها به زمان بیشتری نیاز است.
زردچوبه
زردچوبه یک ادویه بسیار پرکاربرد بوده که در هر منزلی یافت می شود و علاوه بر مصارف غذایی دارای خواص دارویی نیز می باشد. زردچوبه در درمان سریع زخم و جای زخم کاربرد دارد و سبب انعقاد سریع خون در محل جراحت می گردد با این کار زخم به سرعت بسته شده و خطر عفونت کاهش می یابد. همچنین ماده کورکومین که در زردچوبه به فراوانی یافت می شود به بهبود و ترمیم جای زخم کمک می کند.
آلوئه ورا
آلوئه ورا دارای فواید بسیار چشمگیری برای پوست می باشد و نه تنها در زیبایی پوست کاربرد دارد بلکه برای از بین بردن جای زخم نیز مفید می باشد. این ماده بی نظیر دارای خواص ضد التهابی بوده که علاوه بر کاهش تحریک پوست به بازسازی سلول های پوستی کمک کرده و مانع از تشکیل اسکار می شود. برای استفاده از آلوئه ورا تنها کافی است ژل داخل آن را خارج کنید و روی ناحیه مورد نظر ماساژ دهید، روزی ۲ تا ۳ بار این کار را انجام دهید.
عسل
استفاده از عسل در رفع مشکلات پوستی از دیرباز تاکنون در بین مردم رواج داشته است، ترکیباتی که در عسل وجود دارد سبب تحریک بازسازی بافت شده و به رفع جای زخم کمک می کند. برای این کار پیش از خواب عسل را روی جای زخم بمالید و روی آن را با باند بپوشانید، صبح باند را برداشته و عسل را با آب گرم بشویید تا بهبودی کامل هر شب این کار را انجام دهید.
روغن زیتون
خواص بی نظیر زیتون و روغن آن برای بدن بر کسی پوشیده نیست، روغن زیتون هم در درمان بیماری های داخلی بدن تاثیرگذار بوده و هم در تقویت پوست و مو کاربرد دارد. استفاده از روغن زیتون برای جای زخم نیز نتایج بسیار خوبی در پی داشته است، برای استفاده از روغن زیتون ابتدا آن را مقداری گرم نمایید و سپس روی موضع بمالید و به خوبی ماساژ دهید تا به خوبی جذب گردد. بهتر است روغن زیتون را شب ها روی جای زخم استفاده کنید تا اثرگذاری بیشتری داشته باشد.
روغن نارگیل
در ترکیب روغن نارگیل آنتی اکسیدان ها و ویتامین های بسیاری وجود دارد که رشد سلول ها و بافت های پوست را تقویت نموده و در نتیجه به رفع جای زخم کمک می کند. روغن نارگیل را به مدت ده دقیقه روی جای زخم ماساژ دهید تا خوب جذب پوست گردد و روزی ۲ تا ۴ بار این کار را تکرار نمایید.
از بین بردن جای زخم با روش های کلینیکی
در صورتی که استفاده از روش های خانگی در رفع جای زخم کارساز نبود و یا به دنبال از بین بردن سریع جای زخم خود هستید می توانید از روش های کلینیکی استفاده کنید.
رادیوتراپی
در این روش از پرتوهای اشعه ایکس جهت از بین رفتن جای زخم استفاده می شود، این اشعه ها به عمق پوست نفوذ نمی کنند و آسیبی به بافت های سالم نمی رسد. بلکه با تاباندن پرتو ها به محل مورد نظر جای زخم از بین می رود، استفاده از این روش هیچ گونه دردی در پی نداشته و در کمترین زمان به اتمام می رسد و پس از رادیوتراپی محل مورد نظر به مدت یک تا دو روز با باند استریل پوشانده می شود تا زخم دچار عفونت نگردد.
درم ابریژن
این روش درمانی با کمک یک دستگاه دستی انجام می شود و با حرکت آن روی پوست قسمت های آسیب دیده آن از بین می رود. در واقع درم ابریژن باعث لایه برداری سطحی پوست شده و با این کار نقش مهمی در رفع جای زخم و لکه های پوستی دارد، از آنجایی که دستگاه مورد استفاده باعث سایش روی پوست شده محل مورد درمان دچار خونریزی می شود که برای جلوگیری از عفونت آن از گاز استریل استفاده می شود. بعد از استفاده این روش برای خروج از منزل از کرم های ضد آفتاب با SPF بالای ۳۰ استفاده کنید چرا که در این شرایط پوست از حساسیت بالایی برخوردار است.
کرایوتراپی
از دیگر روش های از بین برنده جای زخم کرایوتراپی می باشد که در آن از نیتروژن مایع استفاده می شود. این کار سبب منجمد کردن بافت اسکار و صاف شدن آن می گردد، استفاده از کرایوتراپی هیچ گونه خطری برای شخص نداشته و نتایج مثبتی به همراه دارد.
لیزر درمانی
لیزر درمانی یکی از بهترین روش ها برای رفع بسیاری از مشکلات پوستی از جمله جای زخم می باشد و عوارض آن نسبت به روش پرتو درمانی بسیار کمتر می باشد. با وجود کاربرد زیاد لیزر درمانی در رفع مشکلات پوستی اما برای استفاده از این روش باید به رنگ و جنس پوست توجه کرد چرا که برای برخی افراد روش مناسبی به شمار نمی آید و عوارض بیشتری ایجاد می کند، از این رو بهتر است برای انتخاب بهترین روش به پزشک مراجعه کنید تا متناسب با نوع پوست و جای زخم بهترین روش را به شما پیشنهاد دهد.
لیزر فرکشنال RF
لیزر فرکشنال با افزایش حرارت در ناحیه آسیب دیده سبب افزایش کلاژن سازی و ترمیم پوست می شود، با انجام دو تا سه جلسه لیزر فرکشنال می توان به نتایج مورد انتظار دست یافت. انجام این جلسات باید با فاصله باشد و چند ماه زمان لازم است همچنین بعد از هر جلسه پوست مقداری قرمز می گردد که جای نگرانی نیست و بعد از دو روز از بین می رود.
جای زخم در اثر عوامل مختلفی به وجود می آید و ظاهری ناخوشایند به پوست می دهد اما می توان با کمک روش های خانگی و کلینیکی موجود تا حد زیادی جای زخم را از بین برد.
از بین بردن فوری جای زخم
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
از بین بردن فوری جای زخم