خدمات ساختمان

معرفی انواع بلوک در صنعت ساختمان و کاربرد آنها

بلوک ها جزو پرمصرف‌ترین مصالح صنعت ساختمان هستند. این متریال در اقسام و انواع مختلفی وجود دارد و برای تولید آن هم از متریال های مختلفی استفاده می شود. در بین انواع بلوک‌ ها، سفالی و بتنی بیشتر از دیگر بلوک ها مورد استفاده در ساخت و ساز ساختمان قرار می گیرد. در این مقاله از ایبک می‌خواهیم شما را با انواع بلوک های ساختمانی آشنا کنیم.

مراحل تولید بلوک های سفالی مانند آجر بوده و از خاک درست می شوند و بعد از قرار گرفتن در مقابل نور مستقیم خورشید خشک شده و آنها را در کوره می پزند. وزن تقریبی این بلوک ها حدوداً ۳ الی ۱۰ کیلوگرم بوده و عرض بلوک های سفالی هم معمولاً حدود ۲۵ سانتی متر است. می توان گفت این متریال جزو پرمصرف ترین مصالح ساختمانی است که برای دیوارهای ساختمان از آن استفاده می شود. بلوک های سیمانی در ابعاد مختلفی ساخته می شوند و آنها را در قالب هایی که سوراخ دارد، تولید می کنند.

استفاده از بلوک ها در صنایع ساختمان سازی چه مزایایی دارد؟

استفاده از بلوک ها در صنایع ساختمان سازی دارای مزایای زیر می باشد:

  • بلوک ها توخالی بوده و نسبت به آجر سبک تر هستند.
  • باعث سبک سازی سازه می شوند.
  • عایق صوتی و همچنین عایق حرارتی هستند.
  • حمل بلوک ها آسان و ساده است.
  • در مصرف مصالح ساختمانی صرفه جویی می شود.
  • صرفه‌جویی در زمان برای اجرا

انواع بلوک

انواع بلوک هایی که در صنعت ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند، کدامند؟

در ساخت مصالح ساختمانی از متریالی مانند ماسه، آب، سیمان و سنگدانه های دیگر استفاده می شود که آنها را با هم ترکیب می کنند. بلوک‌های ساختمانی دارای انواع مختلفی هستند که شما را با آنها آشنا می‌کنیم:

  1.  بلوک سیمانی
  2. لیپر
  3. لیکا
  4. هبلکس
  5. پرلکس
  6. سفال

۱- بلوک سیمانی

بلوک های سیمانی از نوع بلوک استاندارد بوده که در دو دسته غیر باربر و باربر قرار می گیرند و در صنعت ساختمان بیشترین استفاده را دارند. در کوره نوع اول به نحوی آجرها را روی هم می چینند که یک برج از آجر درست می شود و فرایند پخت این آجرها به وسیله آتشی که داخل کوره است انجام خواهد شد. بلوک های سیمانی هم انواع مختلفی دارند که عبارتند از:

  • بلوک سیمانی معمولی

برای ساختن بلوک سیمانی معمولی از ماسه و شن طبیعی موجود در رودخانه‌ها استفاده می کنند. چگالی این بلوک سیمانی بعد از اینکه خشک می شوند حدوداً ۲۰۰۰ کیلوگرم در متر مکعب است. این بلوک در فرم های مختلفی و به دو شکل بلوک سیمانی سقفی و بلوک سیمانی دیواری درست می شود.

  • بلوک سیمانی سبک

به بلوک هایی که چگالی آنها حدود ۱۷۰۰ کیلوگرم در متر مکعب است، بلوک پوکه ای یا سبک می گویند. این بلوک ها بر اساس چگالی به چهار دسته تقسیم بندی می شوند:

  1. بلوک های سیمانی سبک رده ۱: چگالی بلوک های سبک رده یک، بعد از اینکه بلوک خشک می‌شود حدود ۵۰۰ الی ۷۰۰ کیلوگرم در متر مکعب است.
  2. بلوک های سیمانی سبک رده ۲: چگالی بلوک های سیمانی رده ۲، بعد از اینکه خشک می شوند حدوداً ۷۰۰ الی ۱۰۰۰ کیلوگرم در متر مکعب است.
  3. بلوک های سیمانی رده ۳: این بلوک ها بعد از اینکه خشک می شوند چگالی آنها حدوداً ۱۰۰۰ الی ۱۷۰۰ کیلوگرم در متر مکعب است.
  4. بلوک های سیمانی رده ۴: بعد از اینکه این بلوک ها خشک می شوند چگالی آنها حدود ۱۷۰۰ الی ۲۰۰۰ کیلوگرم در متر مکعب است. لازم است که بدانید بلوک سیمانی رده ۴ در دسته بلوک نیمه سبک قرار گرفته است.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  نکات مهم برای خرید انواع وان حمام | مشخصه های بارز وان حمام

۲- بلوک لیپر

یکی دیگر از نمونه های بلوک سیمانی سبک بلوک لیپر است که از پرلیت ساخته شده، پرلیت نوعی پوکه صنعتی می باشد. از ویژگی مهم بلوک لیپر، می توان عایق بودن آن را نام برد. برای تولید بلوک‌های لیبر، از روش اتوکلاو استفاده میکنند. مزایای مهم این بلوک ها مقاومت بالا و عدم اشتعال پذیری آن است. بلوک های لیپر قابلیت برش و رنگ پذیری دارند.

۳- بلوک لیکا

بلوک لیکا جزو بلوک های سبک بوده که از ترکیب آب و سیمان با سنگدانه های سبک تشکیل می شود. می توان گفت این بلوک نسبت به بتن های نیمه سبک تخلخل بالاتری دارند. در مصالح ساختمانی از بلوک های لیکا به دو شکل توخالی و توپر استفاده کرده و برای سقف و دیوارها کاربرد دارند. بلوک های سه جداره لیکا را در دیواره های خارجی مورد استفاده قرار می دهند. این بلوک ها عایق صوتی و عایق حرارتی فوق العاده‌ای هستند.

۴- بلوک سنگ فرش

بلوک های سنگ فرش به شکل قطعات مستطیل و یا مربعی شکل بوده که برای شانه های جاده و سنگ فرش ها از آن استفاده می‌ کنند. از بلوک سنگفرش در جایی که تردد زیاد است و باید استحکام و مقاومت زیادی داشته باشد، استفاده می شود تا بتواند بار وارد شده را تحمل کند. البته از بلوک های سنگ فرش برای پارکینگ ها و پارک ها هم استفاده می شود.

۵- بلوک های گازی هبلکس یا AAC

این بلوک ها بتن های هواداری هستند که اتوکلاو شده و اگر در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار بگیرند، وزن ساختمان کاهش پیدا می کند. این بلوکها دارای خواص عایقی هستند که که به اندازه چشمگیری باعث کاهش مصرف انرژی خواهند شد. این بتن ها را با نام aac هم می شناسند. برای تولید این بلوک از پودر آلومینیوم، آب، آهک، پودر سیلیس، سیمان و مواد افزودنی دیگر استفاده می شود.

مزایای بلوک های هبلکس چیست؟

همانطور که گفتیم این بلوک ها وزن کمی داشته و این باعث شده استفاده از بلوک های هبلکس در کاهش وزن ساختمان اثر چشمگیری بگذارد. این بلوک می تواند برای ساختمان عایق حرارتی هم محسوب شود.

معایب بلوک های هبلکس چیست؟

استفاده از بلوک های aac دارای معایبی هم است که مهمترین آنها استحکام پایین، عدم سازگاری با محیط زیست و قیمت بالای بلوک های aac می باشد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  بهترین رنگ برای سرویس بهداشتی کدام است | انتخاب رنگ مناسب برای سرویس

۶- بلوک های پرلکس یا clc

بلوک های پرلکس که به آن clc هم می‌گویند جزو بلوک های بتنی سبک بوده و برای صنعت ساختمان از آن استفاده می شود. بلوک پرلکس از تزریق فوم به بتن بدست می آید. از بتن پلکس می توان بجای سفال و آجر برای ساختن دیوارها استفاده کرد.

۷- بلوک های سفالی

بلوک های سفالی جزو پرکاربردترین بلوک هایی هستند که در صنایع ساختمان سازی از آنها استفاده می‌شود. بلوک های سفالی در ابعاد متفاوتی تولید می شوند. این بلوک در قسمت هایی از ساختمان که غیر باربر هستند، به کار می رود. بلوک های سفالی در سقف تیرچه بلوک و دیوار ها استفاده می‌ شوند.

بلوک های سفالی چه مزایایی دارند؟

استفاده از این بلوک مزایای زیادی دارد که مهمترین آنها عایق حرارتی بودن، استحکام زیاد، مقاومت در مقابل آتش سوزی و صرفه اقتصادی است.

بلوک های سفالی چه معایبی دارند؟

در کنار مزایایی که برای بلوک های سفالی نام بردیم، این بلوک ها دارای معایبی هم هستند که مهمترین آنها وزن زیاد بلوک است. زیرا این وزن زیاد باعث می‌ شود ساختمان با افزایش وزن مواجه شود.

۸- بلوک های گچی

بلوک گچی به صورت مکعب مستطیل است و سطحی موازی و صاف دارد. این بلوک دارای زبانه و فاق بوده و به راحتی می توان از آن استفاده کرد. ملاتی که برای بین این بلوک ها مورد استفاده قرار می گیرد، چسب مخصوصی بوده که از مخلوط گچ آن را درست می کنند و بعد از استفاده هم با قسمت های گچی همرنگ می شود.

این بلوک را میتوان از مواد رنگی استاندارد ساخت. برای اینکه نوع تولید و همچنین کاربرد آنها از هم مشخص شود، بلوک های گچی را از رنگهای متفاوتی می سازند.

سوالات متداول:

در ادامه چند سوال را که توسط کاربران مطرح شده و پاسخ متخصصین را برایتان بیان می‌کنیم:

۱- بلوک ها از چه موادی درست می‌شوند؟

برای ساختن بلوک ها از ترکیبات آب، سیمان، ماسه و سنگدانه‌های دیگر استفاده می شود.

۲- از کدام بلوک بیشتر استفاده می شود؟

بلوک های سفالی و سیمانی در بین تمام بلوک ها بیشترین مورد استفاده را دارند.

۳- انواع بلوک ها در ساختمان سازی کدامند؟

بلوک پرلکس، بلوک سفالی، بلوک هبلکس، بلوک لیکا، بلوک لیپر و بلوک سیمانی.

۴- بلوک سفالی چیست؟

بلوک های سفالی جزو پرکاربردترین بلوک ها در صنایع ساختمان سازی محسوب می شوند. بلوک‌های سفالی در ابعاد مختلفی درست شده و در قسمت های غیر باربر ساختمان ها از آنها استفاده می شود و آن را در دیوار و همچنین سقف تیرچه به کار می برند.

انواع بلوک

سخن پایانی

در این مقاله تلاش کردیم شما را با انواع بلوک های ساختمانی و همچنین معایب، مزایا و کاربرد آنها آشنا کنیم. اگر سؤالی در مورد این مطالب دارید می توانید در بخش دیدگاه‌ها مطرح کنید.

معرفی انواع بلوک در صنعت ساختمان و کاربرد آنها

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

بلوک سفالی چیست؟

امتیاز کاربر: ۲.۳ ( ۱ نتایج)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا