خدمات نظافتی

نحوه تمیز کردن چای ساز | شستن چای ساز در کمترین زمان

نحوه تمیز کردن چای ساز | شستن چای ساز در کمترین زمان، جرم گیری چای ساز

چای ساز از جمله لوازم کاربردی در آشپزخانه می‌باشد. استفاده طولانی و زیاد از دستگاه‌های چای ساز موجب کثیفی و رسوب در آن خواهد شد. در صورتی که مزه چای شما به تازگی تغییر کرده است و طعم آن خوشایند نیست، باید این احتمال را بدهید که چای ساز شما کثیف شده است و نیاز به تمیزکاری و جرم گیری دارد.

طریقه شستن چای ساز

پس از اینکه هر بار از دستگاه چای ساز استفاده نمودید، بهتر است که آن را بشویید. در صورتی که به این نکته توجه داشته و آن را رعایت نمایید، از بروز خرابی‌ها و ایراد های رایج در چای ساز جلوگیری خواهید کرد. برخی از افراد پس از هر بار استفاده اقدام به شستن آن نمی کنند و این کار را هر چند روز یکبار انجام می دهند. نداشتن حوصله و کمبود وقت دلیل این افراد می باشد. بنابراین بهتر است، که با نحوه شستن چای ساز در زمان کم و به روش آسان آشنا باشید.

برای شستن دستگاه چای ساز پس از اینکه از آن استفاده نمودید، نیاز به استفاده از مواد شوینده و یا استفاده از روش های بسیار تخصصی که قیمت آنها گران است، لازم نخواهد بود. شستن چای ساز وقت زیادی از شما نخواهد گرفت. فقط باید پارچ آن را از آب پر نمایید و کمی مایع ظرفشویی به آن بیافزایید. سپس این محلول را خالی کرده و پارچ چای ساز را با آب بشویید. این کار موجب می‌شود، که چای ساز برای استفاده بعدی آماده و تمیز باشد.

فیلتر چای ساز خود را پس از استفاده از دستگاه باید خالی کرده و با دقت مورد شستشو قرار دهید. برای شستن فیلتر چای ساز می‌توانید از مایع ظرفشویی و آب گرم استفاده کنید. پس از شستن صافی باید آن را خشک کرده و دوباره در محل خود قرار دهید.

درب چای ساز نیز باید تمیز شود. وقتی از دستگاه چای ساز استفاده کردید، قسمت درونی و بیرونی درب آن را با استفاده از اسفنج تمیز کنید. برای تمیز کردن و برق انداختن بدنه بیرونی چای ساز می‌توانید از اسفنج استفاده نمایید. برای تمیز کردن بدنه یا پارچ چای ساز به هیچ عنوان از پارچه های ضخیم و کلفت و یا اسکاج استفاده نکنید. چون ممکن است بر روی دستگاه شما خط و خش ایجاد شود.

طریقه جرم گیری چای ساز

مواد معدنی و املاحی که در آب وجود دارد با گذشت زمان موجب می‌شود، که درون چای ساز رسوب‌هایی ایجاد شود. رسوبات موجود در دستگاه چای ساز بر طعم و مزه چای تأثیر خواهد گذاشت. برخی از افراد برای اینکه این رسوبات را از بین ببرند، از مواد شوینده استفاده می کنند. این مواد شوینده علاوه بر اینکه تاثیر زیادی بر رسوبات ندارند، قیمت زیادی نیز دارند.

برای اینکه رسوبات چای ساز خود را از بین ببرید، می‌توانید از راهکارهای طبیعی استفاده کنید. این مواد پاک کننده طبیعی معمولاً در همه خانه‌ها وجود داشته و در دسترس افراد می‌باشد و برای تهیه کردن آن نیاز به هزینه کردن نخواهد بود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  روش‌های کاربردی برای پاک کردن آدامس از روی سطوح مختلف

چای ساز

جرم گیری چای ساز با سرکه

از جمله مواد طبیعی که می‌توانید برای جرم گیری چای ساز استفاده کنید، سرکه می‌باشد. پیشنهاد می‌شود، که هر ماه چای ساز خود را با استفاده از سرکه جرم گیری کنید. چای ساز و کتری برقی را از آب پر نموده و سرکه سفید به آن اضافه کنید. کتری را بر روی دستگاه قرار دهید و آن را روشن نمایید و اجازه دهید، که محلول بجوشد و قل بزند. محلول فوق باید درون پارچ چای ساز چند ساعت بماند. پس از آن باید آن را خالی کنید.

سرکه به خوبی چای ساز را جرم زدایی می‌کند، ولی امکان دارد، که در کتری چای ساز بوی آن بماند. برای اینکه این بو را از بین ببرید، پارچ دستگاه خود را با آب بشویید. چنانچه احساس کردید، رسوب و املاح در کتری چای ساز مانده است، چای ساز خود را بردارید و نصف آن را با سرکه و باقیمانده ظرفیت را با آب پر کنید و دستگاه چای ساز را روشن نمایید. اجازه دهید، که این محلول داغ شده و حرارت ببیند. پس از این که چای ساز خود را خاموش نمودید، بگذارید این محلول درون پارچ برای مدتی بماند. سپس خالی نموده و مجدداً درون آن آب بریزید و بجوشانید.

با انجام دادن این کار بدنه درونی چای ساز تمیز می‌شود. این کار را می توانید چند بار انجام دهید، تا مطمئن شوید، که درون چای ساز شما رسوب و جرم باقی نمانده است.

جوش شیرین برای تمیز کردن چای ساز و جرم گیری آن

جرم گیری چای ساز را با جوش شیرین نیز می توان انجام داد. در پارچ دستگاه خود آب ریخته و به آن ۲ قاشق غذاخوری جوش شیرین اضافه نمایید و اجازه دهید، که این محلول به جوش آید. بهتر است، که به مدت ۲۴ ساعت در دستگاه بماند. پس از آن پارچ چای ساز را خالی کنید و درون آن آب تمیز ریخته و بجوشانید. پس از اینکه چند بار این کار را انجام دهید، می‌توانید از چای ساز خود به راحتی استفاده کنید و از تمیزی آن لذت ببرید.

جرم گیری چای ساز با آبلیمو

لیموی طبیعی یک پاک کننده بسیار قوی می‌باشد. برای اینکه رسوبات موجود در چای ساز را از بین ببرید، می توانید از لیمو استفاده کنید. برای انجام دادن این کار لیمو را از وسط نصف کرده و به قطعات کوچکتر تقسیم کنید. درون کتری چای ساز که از آب پر نمودید، این تکه های لیمو را قرار دهید. پارچ چای ساز را روی دستگاه گذاشته و روشن نمایید و اجازه دهید، که آب با لیمو بجوشد و حرارت آن بیشتر شود.

پس از اینکه چای ساز را خاموش نمودید، اجازه دهید که محلول لیمو و آب، درون کتری چای ساز برای مدتی بماند. پس از آن پارچ چای ساز را خالی نموده و چند بار آن را با آب تمیز بشویید. اجازه دهید، که دستگاه چای ساز شما با آب معمولی بجوشد، تا اثر رسوب درون آن باقی نماند. استفاده از لیمو برای از بین بردن رسوبات چای ساز موجب از بین رفتن بوی بد چای ساز نیز خواهد شد.

تمیز کردن سینی چای ساز

برای اینکه سینی چای ساز یا کفه چای ساز را تمیز کنید، می‌توانید از ماده پاک کننده ملایم و آب گرم استفاده نمایید. ماده پاک کننده را بر روی یک اسفنج مناسب که با آب داغ مرطوب نموده‌اید، بریزید و این اسفنج را روی لوازم دستگاه خود بکشید، تا به خوبی تمیز شوند. دقت داشته باشید، که روی چای ساز خود به صورت مستقیم مواد پاک کننده را نریزید. قبل از اینکه از چای ساز خود دوباره استفاده کنید باید اطمینان حاصل کنید، که همه لوازم خشک هستند. پیش از آنکه برای تمیز کاری چای ساز اقدامی انجام دهید، باید اطمینان حاصل نمایید، که دستگاه شما از برق کشیده شده است.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  روش های معجزه آسای خانگی برای براق کردن سرامیک و سنگ خانه

علت چربی روی چای

از جمله دلایل مهم و اصلی چربی بستن روی چای این می‌باشد، که کتری و قوری و یا چای ساز کثیف شده است. قبل از اینکه آب را با استفاده از چای ساز بجوشانید، پیشنهاد می‌شود، که دستگاه خود را تمیز کرده و آن را جرم گیری نمایید و پس از انجام دادن این کار از آب تصفیه شده در این دستگاه استفاده نمایید. وقتی این کار را انجام می‌دهید مشاهده خواهید کرد، که هیچ چربی بر روی چای شما وجود ندارد.

نکات مهم برای نگهداری از چای ساز

  1. اولین نکته برای استفاده و نگهداری اصولی از چای ساز این است، که دفترچه راهنمای آن را با دقت مطالعه کنید. دستورالعمل‌های مراقبت و نگهداری از محصول در آن آورده شده است. برای اینکه از جزئیات این موضوع اطلاع داشته باشید، می‌توانید دفترچه راهنما را مطالعه کنید. نحوه استفاده و نگهداری هر کدام از محصولات با یکدیگر متفاوت است. پس از اینکه از دستگاه استفاده می‌کنید، بهتر است که تمام قسمت‌های آن مانند مخزن آب، سبد دم و… را با آب بشویید و قبل از اینکه مجدداً از آنها استفاده کنید، به صورت کامل خشک نمایید.
  2. استفاده از آب سخت در چای ساز موجب ایجاد رسوب در آن خواهد شد. برای اینکه از این مشکل پیشگیری کنید، توصیه می‌شود از آب تصفیه شده استفاده نمایید.
  3. چای ساز را باید در جای خنک، خشک و به دور از گرما و نور مستقیم خورشید نگهداری نمایید.
  4. در صورتی که مخزن آب چای ساز بیش از اندازه پر شود در هنگام جوشیدن، آب روی دستگاه ریخته و موجب آسیب دیدن آن خواهد شد. بنابراین تا علامتی که روی پارچ دستگاه مشخص شده است، باید آب بریزید.
  5. برای تمیز کردن و جرم گیری چای ساز خود از مواد شیمیایی بسیار قوی و خشن استفاده نکنید برای این کار می توانید از پارچه نرم، صابون و آب ملایم استفاده نمایید.

چای ساز

سخن تکمیلی

امروزه استفاده از چای ساز بسیار رایج شده است. دلیل آن این است، که در مدت زمان بسیار کم آب را به جوش آورده و استفاده از آن راحت می باشد. پس از مدتی استفاده از چای ساز امکان دارد، که درون آن رسوباتی ایجاد شود. برای از بین بردن رسوبات و تمیز کردن چای ساز پیشنهاد می شود از مواد طبیعی مانند سرکه، جوش شیرین و… استفاده کنید، تا به دستگاه شما آسیبی وارد نشده و در عین حال به خوبی تمیز شود.

نحوه تمیز کردن چای ساز | شستن چای ساز در کمترین زمان

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

بررسی نحوه تمیز کردن و جرم گیری چای ساز

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا