تعمیرات کولر گازی

کم شدن گاز کولر گازی | تشخیص کم شدن گاز کولر گازی

کم شدن گاز کولر گازی موجب می‌شود که پروسه خنک کردن به صورت درست انجام نشود. گاز کولر گازی نقش بسیار زیادی در خنک کردن محیط دارد. در حقیقت خنک سازی محیط با تبدیل گاز مبرد انجام می‌شود. بنابراین باید با علائم کمبود گاز کولر گازی آشنایی داشته باشید تا در صورت بروز این مشکل در زمان مناسب اقدامات لازم را انجام دهید.

گاز کولر گازی چیست؟

از گازهای رایج کولرهای گازی می‌توان به مواردی مانند R22، R410، R40vA اشاره نمود که برای خنک سازی هوا و محیط مورد استفاده قرار می‌گیرند. گاز کولر گازی در خنک‌سازی محیط نقش بسیار مهمی دارد. بنابراین در صورتی که این گاز تمام یا کم شود، شما متوجه خواهید شد که خنک‌سازی یا سرمایش کولر مناسب نیست.

حال ممکن است که این سوال برای شما ایجاد شود که چگونه می‌توان فهمید حجم گاز کولر گازی کاهش پیدا کرده است؟ یا چگونه می‌توان متوجه کم شدن گاز کولر گازی شد؟

مواردی مانند سر و صدای غیر عادی، افزایش هزینه برق و اختلال در عملکرد بعضی از اجزای مختلف کولر، از جمله نشانه‌هایی هستند که امکان دارد در صورت کم شدن گاز کولر گازی رخ دهند.

علائم کم شدن گاز کولر گازی

از مهمترین نشانه‌های کم شدن گاز کولر گازی می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • یکی از نشانه‌های کم شدن حجم گاز کولر گازی این است که قدرت سرمایش کاهش یافته و باد گرم ایجاد می‌شود. برای رفع این مشکل باید گاز کولر گازی را شارژ نمایید. این نشانه از نشانه‌های اصلی کم شدن گاز کولر گازی می‌باشد.
  • سنسورهای کولر گازی کار نمی‌کنند. در صورتی که ایرادی در سنسور وجود داشته باشد، می‌تواند از جمله علت‌های روشن نشدن دستگاه باشد. اگر کم شدن گاز کولر به سبب از کار افتادن سنسورها باشد، باید در کمترین زمان ممکن برای شارژ گاز دستگاه خود اقدامات لازم را انجام دهید.
  • اتصالات و قطعات اسپیلت کار نمی‌کنند. وقتی که متوجه می‌شوید برخی از قطعات مختلف کولر گازی کار نمی‌کنند و یا برخی از قابلیت‌های آن فعال نمی‌شوند، می‌توانید پی ببرید که کولر گازی به اندازه کافی گاز ندارد.
  • یکی دیگر از علائم کم شدن گاز کولر گازی این است که دستگاه صداهای عجیب و غریبی ایجاد می‌کند و لرزش آن بیش از حد طبیعی است.
  • در صورتی که برای شارژ کولر گازی اقدامات لازم را در زمان مناسب انجام ندهید، شاهد یخ‌زدگی لوله‌های ورودی خواهید بود و مسیر لوله‌ها بسته می‌شوند و به کولر گازی هیچ هوایی وارد نمی‌شود.
  • در صورتی که هزینه برق به صورت ناگهانی افزایش پیدا کرده است، این امکان وجود دارد که گاز کولر گازی کم شده باشد. برای برطرف کردن مشکل، محفظه گاز دستگاه خود را مورد بررسی قرار داده و در صورتی که کمبودی وجود دارد، اقدام به شارژ آن نمایید.

تشخیص کم شدن گاز کولر گازی

اما چگونه می‌توان فهمید که گاز کولر گازی شما کم شده است؟ تشخیص این مورد راحت است. در صورت مشاهده افزایش مصرف انرژی، یخ زدگی پنل ایجاد باد گرم می‌توانید از تکنسین سرویس و تعمیر کولر گازی بخواهید که شارژ دستگاه شما را بررسی کند. طریقه تشخیص کم شدن گاز کولر گازی به این ترتیب است:

  1. چنانچه کولر گازی شما به راحتی روشن می‌شود و همه اجزای آن عملکرد خوبی دارند، ولی باد گرم تولید می‌شود و سرمایش به اندازه کافی ایجاد نمی‌شود، امکان دارد که گاز کولر گازی تمام شده باشد.
  2. چنانچه مشاهده کردید که پنل داخلی و لوله‌های مسی کولر گازی شما دچار یخ زدگی شده‌اند، باید میزان گاز کولر خود را مورد بررسی قرار داده و در صورت کم بودن آن اقدام به شارژ نمایید.
  3. از نشانه‌های دیگر کم شدن گاز کولر گازی این است که صدای زیادی از دستگاه ایجاد می‌شود. در صورت نشت گاز یا کمبود گاز کولر گازی این صدا را خواهید شنید.
  4. به صورت ناگهانی قبض برق شما افزایش پیدا می‌کند. این نیز یکی از علامت‌های کم شدن گاز کولر گازی می‌باشد. در صورتی که گاز کولر شما کم شود، به موتور دستگاه فشار زیادی برای خنک سازی محیط وارد خواهد شد. بنابراین برای مدت زمان بیشتری کار می‌کند و در نتیجه هزینه برق بیشتر خواهد بود.
  5. در صورتی که در هنگام روشن کردن کولر گازی بوی نامطبوعی از آن احساس می‌کنید، احتمالاً نشت گاز رخ داده است. در این صورت بوی خاصی را احساس می‌کنید. این بو شبیه به بوی استون می‌باشد. باید بدانید که این گاز سمی بوده و سبب مسمومیت خواهد شد. در صورت حس کردن بوی گاز کولر حتماً باید آن را فوری خاموش کرده و درب و پنجره‌های خود را باز نمایید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  فرق کولر گازی دیواری با زمینی | فرق کولر اسپیلت با پنجره ای

کم شدن گاز کولر گازی

نحوه شارژ گاز کولر گازی

برای شارژ گاز کولر گازی شیوه‌های گوناگونی وجود دارد. برای اینکه به دستگاه شما آسیبی وارد نشود، باید در کمترین زمان ممکن اقدامات لازم برای شارژ گاز آن را انجام دهید. برای این کار ممکن است که از شیوه‌های زیر عمل شود:

  1. شارژ گاز کولر گازی با شارژ وزنی یا ترازو: شارژ گاز کولر گازی با ترازو بهترین راهکار برای شارژ کولر می‌باشد که با استفاده از ترازوهای دقیق و دیجیتال این کار را انجام می‌دهند.
  2. شارژ گاز آمپری: در این شیوه با توجه به آمپر روی دستگاه شارژ کولر گازی تعیین می‌گردد.
  3. شارژ گاز کولر گازی به کمک گیج مانوفیلد: در این شیوه دمای اطراف کندانسور و پنل سنجیده می‌شود و میزان استاندارد فشار گاز مشخص می‌گردد. این شیوه زیاد مطمئن نیست و معمولاً مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.

دلایل کم شدن گاز کولر گازی

دلیل کم شدن یا تمام شدن گاز کولر گازی به علت نشت گاز می‌باشد. بنابراین نباید نگرانی بابت موضوعات دیگر داشته باشید. برای پیدا کردن دلیل نشتی می‌توانید این موارد را بررسی نمایید:

  • باید مسیر لوله کشی را مورد بررسی قرار دهید و اطمینان حاصل نمایید که سوراخ نباشد.
  • اتصالات دستگاه خود را تست نمایید و مطمئن شوید که درست هستند.
  • یکی دیگر از دلایل نشت گاز و کم شدن گاز کولر گازی این است که قطعات قدیمی هستند و به موقع کولر گازی سرویس نشده است. در مواقعی که برای مدت زمان زیادی از کولر گازی استفاده می‌کنید، اما سرویس آن را انجام نمی‌دهید، لوله‌ها و قطعات مختلف دچار نشتی و خوردگی می‌شوند.
  • چنانچه به بدنه کولر گازی ضربه‌ای وارد شده باشد، می‌تواند سبب شل شدن یا شکستگی قطعات مختلف کولر گازی شود. در این حالت این موارد می‌توانند دلیلی برای نشت گاز کولر گازی باشند.
  • چنانچه لوله‌های مسی و کندانسور دچار خوردگی یا سوراخ شدگی شده باشند، نشت گاز اتفاق می‌افتد و در این صورت شما مشاهده خواهید کرد که کولر گازی با کمبود یا تمام شدن گاز مواجه می‌شود.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  کولر های گازی مولتی اسپیلت چیست؟ | کولر های گازی نسل جدید با نسل های قبل از آن

چگونه بفهمیم کولر گاز دارد؟

برای اینکه متوجه شوید گاز کولر گازی تمام یا کم شده است می‌توانید از این راهکارها استفاده نمایید:

  • ولف شیر سرویس را بفشارید. ولف شیر سرویس وقتی فشار داده می‌شود، گاز از آن خارج خواهد شد. در این صورت بدین معنا است که کولر گازی گاز دارد، اما این احتمال وجود دارد که گاز کولر گازی کم باشد. در صورتی که گازی از آن بیرون نیامد، نشان دهنده این است که گاز کولر گازی به صورت کامل خالی شده است. در هر دو صورت باید گاز کولر گازی را شارژ نمایید.
  • تکنسین‌ها برای یافتن محل نشتی از تجهیزات خاصی استفاده می‌کنند. مایع نشتی یاب و عینک نشتی یاب کولر گازی برای این منظور مورد استفاده قرار می‌گیرند. وقتی که کولر گازی از نقطه‌ای نشتی دارد، با استفاده از مایع نشتی یاب یا عینک نشتی یاب، به راحتی می‌توان آن را تشخیص داد.

البته قبل از شارژ کردن گاز کولر گازی باید دلیل نشت گاز و کم شدن گاز کولر گازی را پیدا کنید و آن را برطرف نمایید. وقتی محل نشتی را پیدا کردید، باید آن را تعمیر نمایید. در غیر این صورت همچنان با مشکل کم شدن گاز کولر گازی مواجه خواهید بود و به دستگاه شما خسارت زیادی وارد می‌شود.

شارژ کولر گازی

قیمت شارژ گاز کولر گازی

در مواقعی که افراد با مشکل کم شدن گاز کولر گازی مواجه می‌شوند، این سوال برای آنها به وجود می‌آید که قیمت شارژ گاز کولر گازی چقدر است؟ در جواب باید بگوییم که موارد گوناگونی بر روی این موضوع تأثیرگذار هستند. برخی از این موارد عبارت هستند از:

  • قیمت گاز: با توجه به گازی که مدل کولر شما نیاز دارد، قیمت گاز کولر متفاوت است.
  • میزان گاز کولر گازی: در هنگام شارژ گاز کولر گازی هر چقدر که دستگاه شما به گاز بیشتری نیاز داشته باشد، قیمت شارژ نیز بیشتر خواهد شد.
  • برطرف کردن نشتی: در صورتی که مخزن یا لوله گاز کولر شما با مشکل نشتی مواجه شده باشند، تعمیرکاران برای رفع کردن آن هزینه دریافت خواهند کرد. این هزینه با توجه به میزان وخامت نشتی متفاوت است.
  • شستشوی مدار داخلی: در هنگام نشتی نیاز است که مدار داخلی شستشو داده شود. در این صورت به قطعات دیگر آسیب وارد نخواهد شد.
  • تعویض فیلتر درایو: در مواقعی که با مشکل کم شدن کولر گازی مواجه می‌شوید و اقدام به شارژ گاز آن می‌کنید، اگر نیاز به تعویض فیلتر درایو باشد، هزینه شارژ بیشتر خواهد بود.
  • نوع کولر گازی: کولرهای گازی انواع گوناگونی دارند. بنابراین با توجه به نوع آنها، هزینه شارژ گاز آنها متفاوت خواهد بود. برای نمونه شارژ گاز کولرهای گازی ایستاده نسبت به انواع دیگر بیشتر است. اما هزینه شارژ گاز کولرهای پنجره‌ای و دو تکه نسبت به مدل‌های ایستاده کمتر می‌باشد.

کم شدن گاز کولر گازی | تشخیص کم شدن گاز کولر گازی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

بررسی مشکل کم شدن گاز کولر گازی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا