خدمات پرستاری و مراقبتی

حفظ روحیه و شادی سالمند، از وظایف مهم پرستار سالمند

به نظر شما برای اینکه از افسردگی سالمندان جلوگیری کنیم چه کارهایی می توانیم انجام دهیم؟ نزدیکان و اطرافیان نقش بسیار مهمی در این زمینه دارند، باید تلاش کنید تا هیچگاه با سالمندان بدرفتاری نکرده و به آنها پرخاش نکنید. آنها را تنها نگذاشته و محبت خود را از آنها دریغ نکنید. مراقبت از سالمندان اصول خاصی دارد که با رعایت این اصول می توانید از ایجاد مشکلات روحی در این عزیزان جلوگیری کنید.

یکی از ترس های بیشتر سالمندان زندگی در آسایشگاه است. حتماً در برنامه های تلویزیونی هم دیده اید، افرادی را که در خانه سالمندان هستند و از تنهایی های تلخ خود سخن می گویند. آنها با اینکه دارای خانواده و فرزند بوده و اکثراً دارای خانه هم می باشند، باز مورد بی مهری خانواده قرار گرفته و دور از آنها زندگی خود را در افسردگی می گذرانند.

مهمترین افرادی که نقش مراقبت و حمایت از والدین را دارند، اعضای خانواده هستند. مثلاً هیچ فرزندی نمی خواهد که پدر و مادر خود را، که تکیه گاه او بوده به خانه سالمندان ببرد ولی گاه شاید مشکلات زندگی باعث شود آنها قادر به نگهداری از والدین خود نباشند و مجبور به بردن آنها به آسایشگاه شوند. هنوز هم فرزندانی هستند که حاضر به بردن والدین به آسایشگاه نمی شوند، هرچند که ممکن است زندگی در بین اعضای خانواده بهتر از آسایشگاه نباشد زیرا گاهی با بدرفتاری باعث مشکلات زیادی برای سالمند می شوند.

در این مواقع می توان از خدمات مراقبتی در منزل کمک بگیرید. به این وسیله کیفیت زندگی سالمندان بهبود پیدا کرده و شما هم می توانید در کنار والدین خود باشید و همچنین اعضای خانواده نسبت به این عزیزان دچار سوء رفتار نمی شوند.

شادی سالمند

خدمات مراقبتی در منزل از سالمندان

امروزه در تمام جهان متخصصان، نگهداری از سالمندان در منزل بوسیله ی مراقبت های پرستاری را مورد تأیید قرار داده و معتقدند که این خدمات می‌تواند برای سالمند بسیار مفید باشد. پرستار می تواند کارهای روزمره سالمند را انجام داده و به او به طور کامل رسیدگی کند. اگر سالمند شما قادر به حرکت نیست، پرستار در حرکت کردن، رفتن به توالت و حمام، لباس پوشیدن، آشپزی و… به سالمند کمک می‌کند و حتی مراقبت‌های پزشکی سالمند را هم عهده دار می شود. پرستار گاهی گفتاردرمانی، درمان های ورزشی و فیزیوتراپی را در منزل برای سالمندان انجام می دهد.

شاید تصور کنید که هزینه این خدمات بسیار بالا بوده و همه افراد نمی توانند از این امکانات استفاده کنند ولی باید به این موضوع توجه کنید که نگهداری از سالمندان در آسایشگاه ها و یا بیمارستان ها هم از هزینه زیادی برخوردار است و در مقابل آن خدمات پرستاری در منزل بسیار مقرون به صرفه است، حضور سالمند در جمع خانواده  فواید زیادی دارد. اگر سالمند بیمار و آسیب دیده شما در بین خانواده باشد، می تواند استقلال فردی داشته و با اعضای خانواده رابطه صمیمانه خود را ادامه دهد و این یکی از مزیت های خدمات پرستاری در منزل است.

چگونه می توانیم از افسردگی سالمندان جلوگیری کنیم؟

طبق تحقیقات انجام شده حدوداً ۲۰ درصد از سالمندان دارای نشانه های افسردگی هستند و بعضی از آنها هم دچار اضطراب های کاهش حافظه، اختلالات روانی، احساس تنهایی و یا تغییر در الگوی خواب می باشند. البته این علائم در بین خانم ها بیشتر از آقایان است مخصوصاً اگر همسر آنها فوت کرده و سالمند تنها شده باشد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  نقش پرستار در تربیت کودک | وظایف پرستار کودک

سالمندانی که سالم هستند و یا حتی بیمارند ولی در منزل خود زندگی می‌کنند، نسبت به سالمندان که در آسایشگاه هستند از سلامت روانی و جسمی بهتری برخوردارند. افرادی که در منزل از خدمات پرستاری استفاده می کنند استرس کمتری داشته و به راحتی ارتباط عاطفی برقرار می کنند. با استفاده از خدمات پرستاری اعضای خانواده می توانند به کارهای شخصی خود برسند بدون اینکه نگرانی برای والدین داشته باشند.

حفظ روحیه و شادی سالمند، از وظایف مهم پرستار سالمند

حفظ روحیه و شادی سالمند یکی از وظایف مهم پرستار و مراقب سالمند است. پرستار باید مهارت های لازم را داشته و بتواند به خوبی با سالمند ارتباط برقرار کند. داشتن یک رابطه صمیمی با سالمند گاهی ممکن است بسیار ساده بوده و گاهی هم ممکن است بسیار سخت باشد ولی پرستار آموزش های لازم را دیده و می تواند با سالمند ارتباط خوبی برقرار کند.

گاهی ممکن است سالمند در ابتدا رفتار خوبی با پرستار نداشته و او را نپذیرد. بعضی از سالمندان احساس می کنند که با وجود پرستار توانایی خود را از دست داده اند. پرستار باید با رفتار خود به سالمند ثابت کند که اینگونه نبوده و آنها فقط برای کمک به سالمند آمده اند.

مهارت هایی که باید پرستار سالمند داشته باشد.

پرستار سالمند باید دارای مهارت های خاصی باشد تا بتواند به سالمند روحیه داده و او را شاد کند. این مهارت ها عبارت هستند از:

  1. به جا صحبت کرده و به موقع هم صحبت های سالمند را گوش کند.
  2. به نظرات سالمند احترام بگذارد.
  3. پرستار باید سالمند را درک کند.
  4. پرستار سالمند باید صبور باشد.
  5. مثبت اندیشی یکی از خصلت هایی است که تمام پرستاران سالمند باید داشته باشند.
  6. در مشاهدات خود تیز بین باشد.
  7. پرستار باید بتواند زبان بدن را درک کند.

۱- پرستار باید به جا صحبت کند و به موقع بشنود.

مهمترین موضوعی که پرستار باید رعایت کند تا بتواند سالمند را شاد کند، این است که از این دو اصل مهم پیروی کند تا بتواند ارتباطی بین خود و سالمند به وجود بیاورد. ارتباط نامناسب بین پرستار و سالمند، به هیچکدام کمک نکرده و رابطه بین آنها را خدشه‌دار می‌کند و همچنین می‌تواند به خانواده نیز آسیب بزند. پرستار باید به صحبت ها و درد دل های سالمند گوش کند با او همدردی کرده و در مقابل صحبت‌های سالمند جبهه‌گیری نکند. بجا صحبت کردن بسیار مهم است. پس باید از صحبت های بی موقع و بیجا خودداری کند. اگر پرستار این نکات را رعایت کند، سالمند از مصاحبت با او لذت می برد و به این وسیله می تواند سالمند را شاد کند.

۲- به نظر سالمند احترام بگذارد.

پرستار سالمند باید در تمام تصمیماتی که می گیرد از سالمند هم نظر خواهی کند و به حرف های او کاملاً گوش داده و عمل کند. گاهی ممکن است سالمند نیازی نداشته باشد تا پرستار از جهت جسمانی به او رسیدگی کند پس بهتر است از کارهایی که باعث می شود سالمند احساس ناتوانی کند، خودداری کند. ممکن است سالمند از پرستار بخواهد که به صحبت های او گوش کند. این هم یک مهارت است که پرستار باید نسبت به آن آگاهی کامل داشته باشد. شاید برای شما زمانبر باشد که پای صحبت سالمندان بنشینید ولی این کار می‌تواند برای روحیه سالمند بسیار مفید بوده و او را شاد کند.

بعضی از پرستاران با سالمند بلند صحبت می کنند ولی دقت داشته باشید حتی اگر گوش سالمند ضعیف است از بلند صحبت کردن با او و داد زدن، خودداری کنید زیرا ممکن است باعث رنجش سالمند شود. به جای این که داد بزنید، بهتر است شمرده و شفاف صحبت کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  بیماری میکروسفالی چیست؟ | وظایف پرستار کودک بیمار

۳- پرستار باید قدرت درک بالایی داشته باشد.

یکی از قشنگ ترین کارهای دنیا این است که وقت خود را برای مراقبت از دیگران صرف کنیم. افرادی که شغل پرستاری را انتخاب کردند، باید بدانند که این کار بسیار ارزش زیادی دارد، پس باید سعی کنند بهترین مراقبت ها را ارائه بدهند. داشتن محدودیت‌های سالمند، پرستار را ملزم می کند که نیازهای او را برطرف کند. اگر پرستار قادر باشد که سالمند را درک کند، می تواند نیازهای او را هم شناخته و آنها را به نحو احسن انجام دهد. مدیریت زمان از اهمیت زیادی برخوردار است و پرستار باید تلاش کند تا بهترین خدمات را در کمترین زمان ارائه بدهد.

۴- پرستار باید صبور باشد

وقتی می گوییم پرستار باید صبور باشد یعنی در کارها عجله نکرده و قبل از انجام هر کاری باید فکر کند. عجول بودن در کارها صحیح نبوده و ممکن است پرستار را با مشکل روبرو کند. پس بهتر است برای انجام تمام کارهای سالمند، با حوصله کارکرده و کیفیت کار را در نظر داشته باشید.

پرستار باید به شکلی عمل کند که سالمند را در اولویت کار خود قرار بدهد و خود را در اولویت دوم بگذارد. شاید این کار راحتی نباشد ولی معمولاً پرستاران مهارت لازم را برای این کار کسب کرده اند.

۵- پرستار باید مثبت اندیش باشد.

پرستاری هم مانند تمام شغل های دیگر نیاز به مثبت اندیشی دارد زیرا مثبت اندیشی باعث می شود کار با کیفیت بهتری انجام شود. اگر شما فردی خوشبین و مثبت اندیش هستید، می توانید در کار پرستاری بسیار موفق باشید. پرستاری که مثبت اندیش است، باعث بالا رفتن روحیه سالمند خواهد شد و خودش هم از کار لذت می برد. همچنین باعث می شود سالمند از داشتن یک پرستار مثبت‌اندیش احساس شادی و لذت کند. وقتی پرستار کارهای خود را با خوشحالی و خوش بینی انجام می دهد، کیفیت کار او افزایش پیدا خواهد کرد و بر عکس اگر پرستار با ناامیدی و ناراحتی وظایف خود را انجام دهد، کیفیت کار او پایین آمده و نمی تواند کارهایش را به درستی انجام دهد.

 ۶- پرستار باید در مشاهدات تیزبین باشد.

پرستار باید به گونه ای رفتار کند که به تمام رفتارهای سالمند به طور کامل نظارت داشته باشد، یعنی داروها را به موقع به سالمند داده و اگر سالمند نیاز به کمک داشت، به درستی آن را تشخیص داده و به انجام برساند. پرستار باید مشکلات سالمند را بشناسد و در صورت نیاز با پزشک در میان بگذارد.

۷- پرستار باید زبان بدن را بداند.

زبان بدن یک ترکیب از نظارت و ارتباط است. اگر پرستار بتواند خوب صحبت کرده و زبان بدن را هم درک کند، خواهد توانست حرف های سالمند را شنیده و علاوه بر گوش دادن، به زبان بدن او هم توجه کند. گاهی ممکن است سالمند قادر به بیان کلمات نباشد، در اینجاست که پرستار باید با زبان بدن به کمک سالمند بیاید.

شادی سالمند

سخن پایانی

گاهی ممکن است سالمند بدون پرستار قادر به زندگی نباشد پس اگر خانواده قادر به پرستاری از سالمند نیستند، بهتر است یک پرستار مناسب استخدام کرده تا زندگی را برای سالمند خود آسانتر کنند و بتوانند شادی و خوشحالی را برای او به ارمغان بیاورد.

 

حفظ روحیه و شادی سالمند، از وظایف مهم پرستار سالمند

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

چگونه می توانیم از افسردگی سالمندان جلوگیری کنیم؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا