خدمات پرستاری و مراقبتی

راهنمای پرستاری از سالمند افسرده | تشخیص سالمند مبتلا به افسردگی

✅ راهنمای جامع برای پرستاری از سالمند مبتلا به افسردگی | نشانه‌های سالمند افسرده، نیازهای عاطفی سالمند افسرده ✅

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

معمولاً در اواخر عمر سالمندان، افسردگی به سراغ آنها می آید. موضوع مهمی که باید در این مورد توجه قرار بگیرد، راهنمای پرستاری از سالمند افسرده می باشد، که در ادامه به موارد مربوط به روش پرستاری سالمند مبتلا به بیماری افسردگی اشاره خواهیم کرد.

نشانه‌های افسردگی در سالمندان چیست؟

افراد سالمندی که مبتلا به بیماری افسردگی شده‌اند، علاقه‌ای به انجام دادن کارها نخواهند داشت. در بیشتر موارد آنها ناامید بوده و احساس ناراحتی می کنند. یک تا پانزده درصد از اشخاصی که به بیماری افسردگی مبتلا شده اند، اقدام به خودکشی کرده اند. بیماری افسردگی نشانه هایی دارد، که پرستار سالمند باید آنها را بداند. سالمندی که به بیماری افسردگی مبتلا شده است، خسته و بدون انرژی به نظر خواهد آمد. نمی‌تواند وقایع را به خاطر بسپارد و بر روی چیزی تمرکز کند. همچنین سالمندی که مبتلا به افسردگی است نمی تواند تصمیم قانع بگیرد و یا کاری را پیگیری کند و دوست دارد، که در بیشتر اوقات تنها باشد.

اشتهای افراد سالمند که مبتلا به افسردگی هستند، به شدت کم و یا زیاد خواهد شد. معمولاً آنها به تلفن پاسخ نمی دهند و به وضعیت ظاهری و پوشش خود نمی رسند. شوق و اشتیاقی برای انجام دادن فعالیت ها و امور خود نخواهند داشت. از خودکشی صحبت می کنند و در مورد بیشتر موارد شاکی هستند و دلیلی برای شکایت خود ندارند.

پرستار سالمند در منزل باید با تمامی نشانه های افسردگی در سالمندان آشنا باشد. چون طریقه پرستاری کردن از افراد سالمند افسرده متفاوت خواهد بود و به تمرکز و دقت بیشتری نیاز خواهد داشت، تا بتواند به روش صحیح از او مواظبت و نگهداری کند و سلامت او را حفظ کند. درمان افسردگی در سالمندان به کمک پرستار او امکان پذیر خواهد بود.

راهنمای تشخیص افسردگی در سالمند

افراد سالمند امکان دارد، که دچار بیماری افسردگی شوند. پرستار سالمند باید بتواند با روش ها و راهکارهای مناسب سالمندی که به افسردگی مبتلا شده است را درمان کند. سالمند افسرده را می‌توان در منزل نگهداری کرد. هر فردی در هر سنی امکان دارد، که به این بیماری مبتلا شود. در میان سالمندان افسردگی بیشتر نشده است، اما برخی نشانه های مربوط به کهنسالی را با نشانه های افسردگی اشتباه می گیرند و فکر می کنند که فرد مورد نظر به افسردگی مبتلا شده است. چنانچه بیماری افسردگی در زمان کم و به موقع شناسایی نشود، اقدامات لازم برای درمان کردن آن انجام نشود ممکن است، که این بیماری تا ماه ها، هفته ها و سال ها ادامه پیدا کند.

پرستاری از سالمند مبتلا به افسردگی

افراد سالمند به دلیل این که به بیماری هایی مانند آرتروز و دیابت مبتلا می شوند، به دنبال آن با بیماری افسردگی مواجه می شوند. با روش پرستاری سالمند افسرده می توان به درمان این بیماری پرداخت و همچنین می توان از این بیماری پیشگیری کرد. در این شرایط پرستاری از سالمندی که مبتلا به افسردگی شده است، بسیار حائز اهمیت است. سالمندان با توجه به اینکه بیماری های مزمن درمان قطعی ندارند، در پی ابتلا به این بیماری ها دچار افسردگی می شوند. به همین علت در پرستاری از سالمند افسرده باید پرستار سالمند همدل و همیار فرد سالمند باشد، تا بتواند در سالمندان از بروز افسردگی پیشگیری کند. پرستار سالمند می تواند با کمک گروه های حمایتی و شبکه های اجتماعی مانع از افسردگی و تنهایی و گوشه گیری این افراد بشوند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  چگونه از بوی بد دهان خلاص شویم | راه های رفع بوی بد دهان

پرستاری سالمند مبتلا به افسردگی برای انجام دادن امور شخصی

پرستار سالمند باید در کارهای شخصی سالمند مانند کارهایی مثل شست و شو و نظافت شخصی او را کمک کند و با طریقه پرستاری سالمند مبتلا به افسردگی آگاه باشد. فرد سالمند را برای انجام دادن کارهایش تشویق نماید این کار موجب می‌شود، که اعتماد به نفس او بیشتر شود. در پرستاری سالمند مبتلا به افسردگی باید به او ثابت کرد، که می تواند فعالیت خود را به خوبی انجام دهد.

سالمند افسرده

نگهداری از سالمند افسرده و نیازهای عاطفی سالمندان

از مهمترین چالش های پرستار سالمند، نگهداری از سالمند افسرده است. اگر سالمند مبتلا به افسردگی شود، وضعیت جسمی فرد سالمند بدتر خواهد شد و هم روند بهبودی او از بیماری مختل خواهد شد و آن را کاهش خواهد داد. اعضای خانواده با توجه به مشغله ها و کارهایی که دارند، نمی توانند به خوبی به نیازهای جسمی و روحی فرد سالمند توجه کافی داشته باشند و بنابراین فرد سالمند دچار احساس دیده نشدن، نداشتن ارزش و دیگر اختلالات ذهنی می شود. فرد سالمند نیاز به اقدامات ویژه‌ای خواهد داشت تا حالت منفی ذهن او از بین برود. در ادامه به مهمترین نیازهای عاطفی افراد سالمند افسرده می پردازیم:

احساس امنیت

افراد سالمند نسبت به افراد جوان تر آسیب پذیر تر بوده و احساس امنیت کمتری در زندگی دارند. پرستار سالمند باید از نظر روحی و جسمی حس امنیت را برای افراد سالمند فراهم کند. این کار می تواند اطمینان از امنیت محیط خانه سالمند در تمام طول شبانه روز را نیز شامل شود.

مراقبت از افراد سالمند افسرده با توجه به نیازهای سالمند

سالمندان به خاطر ناتوان بودن در مقابله با سرعت دنیای واقعی به توجه زیادی نیاز دارند. به افراد سالمند باید توجه بیشتری نسبت به دیگر افراد شود. چون آنها فقط در صورتی احساس خوشبختی می کنند، که با توجه اطرافیان احساس ارزشمند بودن را داشته باشند. بنابراین پرستار سالمند باید توانایی برطرف کردن این نیاز فرد سالمند افسرده را داشته باشد و با راهکارهای مناسب از افراد سالمند افسرده مراقبت کند.

استقلال و کنترل

در صورتی که توجه زیادی به فرد سالمند افسرده شود، خواهان این خواهد بود که مستقل باشد و زندگی و خود را کنترل کند. بنابراین پرستار سالمند باید در انجام دادن کارهایی که فرد سالمند می‌تواند خودش انجام دهد، او را آزاد و مستقل بگذارد و کارهایی که در طول روز می توانند انجام دهند، را اجازه دهید که خود فرد سالمند انجام دهد و بدین ترتیب آنها حس استقلال و کنترل زندگی را خواهند داشت و با انجام دادن این کارها خوشحال بوده و احساس خوشبختی می کنند.

نگهداری از سالمند افسرده با حفظ ارتباط عاطفی

افراد سالمند که دچار افسردگی هستند مایل هستند که ارتباط عاطفی خود را با اطرافیان قطع کنند و احساس خوبی به آنها ندارند. پرستار سالمند باید با روش های ابتکاری این احساس سالمند را از بین ببرد و بتواند با او ارتباط عاطفی خوبی برقرار کرده و او را به داشتن روابط بهتر با دیگران تشویق کند. به این ترتیب حال روحی فرد سالمند بهتر خواهد شد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  کمردرد در سالمندان و تمرینات ورزشی مناسب برای بهبود کمردرد

رفع احساس گناه از سالمند افسرده

در صورتی که فرد سالمند با فرزندان خود در حال زندگی باشند و مخصوصاً اگر از لحاظ اقتصادی به فرزندان خود وابسته باشد در برخی اوقات به شدت احساس گناه کرده و فکر می‌کند که موجب فشار اقتصادی به فرزندان خود شده است. همچنین ممکن است، که افرادی که از سالمند افسرده نگهداری می کنند فکر کنند، نمی توانند به خوبی از او مراقبت کنند و به همین دلیل احساس گناه می‌کنند. چنانچه احساس گناه در فرد سالمند افسرده و اطرافیان او وجود داشته باشد باید آنها با یکدیگر صحبت کنند و این احساس را از بین ببرند.

احساس تعلق به گروه

اگر افراد سالمند در جامعه فعالیت داشته باشند و در گروه های مختلف اجتماعی عضو باشند زندگی شادتری خواهند داشت. بنابراین عضویت در گروه‌های مختلف اجتماعی و همچنین انجام دادن فعالیت های اجتماعی موجب می شود، که در فرد سالمند احساس تعلق و لذت فراهم شود و به آنها کمک کند، که با افراد همفکر خود ارتباط و ملاقات داشته باشند. بهتر است، که سالمند را در انجمن های سالمندان عضو کنید، تا دچار افسردگی نشوند و در صورت مبتلا بودن، تاثیر زیادی در کاهش افسردگی آنها خواهد داشت.

صمیمیت و دوستی

برای اینکه افراد سالمند زندگی پر انرژی و شادتری داشته باشند، مانند افراد جوان و نوجوان، به محبت و دوستی نیاز دارند. افرادی که در اطراف سالمند هستند، مخصوصاً افراد جوان تر باید با افراد سالمند ارتباط دوستانه و صمیمی برقرار کنند، تا جایی که امکان دارد همراه آنها به تفریح و گردش بروند و ارتباط دوستانه و معاشرت با آنها داشته باشند. در این صورت وضعیت جسمی و روحی سالمند بسیار بهتر خواهد شد و کمتر دچار افسردگی خواهند شد و در صورت افسرده بودن وضعیت آنها بهبود خواهد یافت.

سالمند افسرده

حریم خصوصی فرد سالمند

افراد سالمند مانند سایر افراد دوست دارند، که در زندگی خود حریم خصوصی داشته باشند. پرستار سالمند برای مراقبت از او باید به حریم خصوصی ایشان احترام بگذارد و باید محیطی را فراهم کند، که فرد سالمند احساس کند، به حریم خصوصی او احترام گذاشته شده و طبق خواسته عمل شده است.

احساس صلاحیت و کارآمد بودن فرد سالمند

با افزایش سن بیشتر افراد احساس کارآمد بودن و صلاحیت داشتن خود را از دست می‌دهند. برای اینکه پرستار سالمند بتواند به خوبی از سالمند افسرده نگهداری کند و احساس خوشبختی به او بدهد، باید احساس صلاحیت و کارآمد بودن را در او ایجاد کند. برای اینکه بتوانید این احساس را در آنها به وجود آورید، می توانید موفقیت های زندگی سالمند را برای او یادآوری کنید.

مراقبت از سالمند افسرده با هدف‌های کوتاه و بلند مدت

معمولاً افراد سالمند اهداف زندگی خود را از دست می‌دهند و زندگی برای آنها معنایی ندارد و داشتن این حس خوب نخواهد بود. پرستار سالمند باید با راهکارهای مناسب هدفی در زندگی فرد سالمند به وجود آورد و برای آنها اهداف کوتاه مدت و بلند مدت به وجود آورد. با این کار افراد سالمند انگیزه لازم برای زندگی کردن خواهند داشت و کمتر دچار افسردگی می‌شوند.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

روش پرستاری سالمند افسرده | تشخیص سالمند مبتلا به افسردگی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

پرستاری از سالمند مبتلا به افسردگی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا