تعمیرات کولر گازی

نحوه عملکرد کولرهای گازی | انواع کولرهای گازی

نحوه عملکرد کولرهای گازی | انواع کولرهای گازی، مدل‌های مختلف کولرهای گازی

کولرهای گازی دستگاه تهویه مطبوع می‌باشند که دارای دو قابلیت هستند. کولرهای گازی قابلیت‌های گرم و سرد کردن فضا را در فصل‌های مختلف سال دارند. کولرهای گازی در مدل‌های مختلف وجود دارند. نحوه عملکرد هر کدام از این مدل‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

نحوه عملکرد کولرهای گازی

کولرهای گازی نوعی وسیله تهویه مطبوع می‌باشد که برای کمک به کنترل دمای محیط و سیکل تبرید تراکمی طراحی گردیده‌اند. در برخی از این دستگاه‌ها سیستم کنترل رطوبت و سیستم ضدعفونی هم وجود دارد. کولر گازی دارای اجزای مختلفی مانند شیر انبساط، کمپرسور، کندانسور، اواپراتور و لوله مویین می‌باشد.

کولرهای گازی وظیفه دارند که هوای گرم محیط را با تبخیر مایع ممبرد تبدیل به هوای خنک و مطبوع کند.

یکی از اجزای کولرهای گازی کمپرسور می‌باشد. وقتی داخل کمپرسور گاز خنک کننده متراکم می‌گردد، تحت فشار کندانسور خواهد بود و در این شرایط گرمای خود را از دست می‌دهد. گاز به مایع تبدیل شده و از شیر انبساط این مایع عبور کرده و در آخر به سمت اواپراتور هدایت می‌گردد. سپس مایع دوباره به حالت گاز تبدیل شده و با اواپراتور محیط را سرد می‌کند.

در مواقعی که قصد دارید از سیستم گرمایشی کولرهای گازی می‌خواهید استفاده نمایید، گاز خنک کننده در کمپرسور قرار گرفته و مستقیم به طرف اواپراتور می‌رود. گاز گرمای خود را از دست داده و این گرما به کمک اواپراتور به محیط منتقل می‌گردد و محیط گرم می‌شود.

تاریخچه کولرهای گازی

در سال ۱۸۴۰ جان گوری مخترع و پزشک پی برد که هوای بسیار گرم موجب بیماری‌هایی مانند تنگی نفس، مالاریا و دیگر بیماری‌های پوستی می‌گردد. مردم زیادی به دلیل گرمای بیش از اندازه جان خود را از دست می‌دادند و بیماری‌های زیادی در بین مردم شایع شده بود. این موضوع موجب شد که جان گوری برای رفع مشکل بیمارستان برای خنک‌سازی محیط تحقیقاتی را آغاز کند.

در آن زمان برای خنک‌سازی محیط اختراعی انجام نشده بود. به همین علت مردم از یخ‌های بزرگ برای خنک کردن محیط استفاده می‌کردند. به این ترتیب جان گوری با ساخت یک کمپرسور، بخار و آب را به یخ تبدیل کرد. اولین جرقه ساخت کولر گازی به اسم جان گوری در سال ۱۸۵۱ ثبت گردید.

کولرهای گازی

انواع کولرهای گازی

با توجه به اینکه برای خنک سازی محیط‌های مختلف نیاز به ظرفیت‌های گوناگونی وجود دارد، باید مدل‌های مختلف کولر گازی ظرفیت‌های متفاوتی داشته باشند. برای اینکه کمپانی‌های سازنده کولر گازی نیاز مشتریان خود را برطرف کنند، کولرهای گازی را در انواع گوناگون طراحی و تولید کرده‌اند تا افراد بتوانند در محیط‌های مختلف به راحتی از کولرهای گازی استفاده کنند.

در بازار جهانی کولرهای گازی زیر وجود دارد:

  • مدل پنجره‌ای یا یونیت
  • مدل دو تکه یا اسپیلت
  • مدل پرتال
  • داکت اسپیلت
  • کولرهای گازی مولتی اسپیلت
  • کولرهای گازی ایستاده یا مرکزی
  • مدل زمینی و سقفی

کولرهای گازی مدل پنجره‌ای یا یونیت

برخی از افراد برای نصب کردن کولرهای گازی فضایی زیادی ندارند. به همین دلیل برای خنک‌سازی محیط منزل خود از مدل دیگری استفاده می‌کنند. برای نصب کردن کولرهای گازی از مدل یونیت یا پنجره‌ای لازم خواهد بود که در حفره‌های داخلی دیوارها یا پشت پنجره، نصب دستگاه به صورت استاندارد انجام شود. کولر گازی اینگونه طراحی شده است که در پشت آن برای مکش هوای گرم یک فن قرار گرفته است. وقتی که دمای هوای گرم تغییر کرده و سرد می‌شود، محیط ساختمان کاملاً خنک خواهد شد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  چگونه طول عمر کولر گازی خود را افزایش دهیم؟ | نکات اصولی جهت مراقبت از کولر گازی

بهتر است بدانید که مدل‌های پنجره‌ای کولرهای گازی در انواع مختلف با ظرفیت‌های زیاد و کم وجود دارند، که می‌توانید با توجه به نیاز خود یکی از انواع کولرهای گازی پنجره‌ای را انتخاب و تهیه نمایید.

کولرهای گازی مدل دو تکه یا اسپیلت

این مدل از کولرهای گازی برای مکان‌های بزرگتر مناسب می‌باشند. چون دمای محیط مورد نظر را به صورت یکنواخت خواهند کرد. بنابراین در مجتمع‌های مسکونی، هتل‌ها و سالن‌های بزرگ که لازم است دمای محیط یکنواخت باشد، از این کولرهای گازی استفاده می‌شود. یکی از مزیت‌های کولرهای گازی اسپیلت این می‌باشد که می‌توان از این دستگاه هم در زمستان و هم در تابستان استفاده کرد. اسپیلت‌ها در مدل‌های دیواری، زمینی و سقفی، کانالی، ایستاده، کاستی و مینی اسپیلت تولید شده و روانه بازار شده‌اند.

کولرهای گازی مدل پرتال

کولرهای گازی مدل پرتال از نوع یک تکه می‌باشند. مدل ‌های پرتال و پنجره‌ای عملکردی شبیه به یکدیگر دارند. چون از یک گروه می‌باشند. کولرهای گازی پرتال و پنجره‌ای از لحاظ عملکرد شبیه به یکدیگر هستند. چون از یک گروه می‌باشند. از معایب کولرهای گازی مدل پرتال سر و صدای بیش از اندازه آن است، که کمی آزاردهنده می‌باشد. اما این کولرهای گازی قادر هستند که محیط را تا ۵۰۰ خنک کنند. در واقعی که افراد نمی‌توانند از مدل پنجره‌ای استفاده کنند، از کولرهای گازی مدل پرتال استفاده می‌کنند.

کولرهای گازی داکت اسپیلت

یکی دیگر از مدل‌های کولرهای گازی، داکت اسپیلت‌ها می‌باشند که به اسم کولر‌های گازی کانالی نیز شناخته می‌شوند. این دستگاه‌ها تقریباً به کولرهای گازی زمینی و سقفی شباهت دارند. بهتر است بدانید که داکت اسپیلت‌ها را یکی از انواع کولرهای گازی اسپیلت هم در نظر می‌گیرند. برای استفاده از داکت اسپلیت لازم خواهد بود که درون سقف‌های کاذب نصب را انجام دهید. اما برای اینکه در همه اتاق‌ها از امکانات داکت اسپیلت‌ها بهره‌مند گردید، باید سیستم کانال کشی ساختمان انجام شده باشد. مزیت مهم کولرهای گازی داکت اسپیلت این است که محیط ساختمان را اشغال نمی‌کند.

کولرهای گازی مولتی اسپیلت

کولرهای گازی مولتی اسپلیت دارای چند پنل می‌باشد. در مولتی اسپیلت‌ها از دو پنل داخلی استفاده می‌شود، اما در اسپیلت‌ها فقط از یک پنل داخلی برای خنک سازی فضا استفاده می‌شود. در نظر برخی از افراد کولرهای گازی مولتی اسپیلت بهترین دستگاه تهویه مطبوع می‌باشد.

کولرهای گازی مدل زمینی و سقفی

برای رفع نیاز مشتریان شرکت‌های سازنده کولرهای گازی مدل زمینی و سقفی را هم تولید می‌کنند. با استفاده از این دستگاه‌ها مشتریان از امکانات کولرهای گازی استفاده می‌کنند. این کار موجب می‌گردد که افراد برای خرید دستگاه تهویه مطبوع هزینه‌های بیهوده را متحمل نشوند. این کولرهای گازی بر روی زمین و در سقف کاذب قابل نصب می‌باشند.

کولرهای گازی ایستاده

کولرهای گازی ایستاده از لحاظ ظرفیت هوای خنک بسیار توانایی بالایی دارند. کولرهای گازی مدل ایستاده برای خنک کردن سالن‌های بسیار بزرگ مانند خوابگاه‌ها، هتل‌ها، مساجد و دانشگاه‌ها تولید و طراحی شده‌اند. کولرهای گازی ایستاده قابل نصب بر روی سقف کاذب و یا دیوار نخواهند بود و فقط باید در گوشه‌ای از محیط مورد نظر قرار بگیرند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  دلایل مصرف برق غیر عادی در کولر گازی

مزایای کولرهای گازی

امروزه افراد به جای کولرهای آبی از کولرهای گازی برای سرد کردن فضای مورد نظر استفاده می‌کنند. از جمله مزایای مهم کولرهای گازی می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • آلودگی هوا کمتر می‌شود.
  • دارای فیلتر ضد حساسیت است.
  • کولرهای گازی در حالت گرمایشی و سرمایشی ظرفیت بالایی دارند.
  • در مکان‌های مختلف به صورت مستقل نصب می‌شوند.
  • در کولرهای گازی مدل اینورتر مصرف انرژی حداقل است.
  • کولرهای گازی قابلیت ترموستات دمایی دارند.
  • کولرهای گازی به صورت اتوماتیک و خودکار دمای محیط را تنظیم می‌کنند.
  • کولرهای گازی اسپیلت و اینورتر بی سر و صدا هستند.
  • کولرهای گازی بهترین سیستم تهویه مطبوع محسوب می‌شوند.
  • در کولرهای گازی امکان رشد کپک و باکتری‌ها وجود ندارد.

کولرهای گازی

معایب کولرهای گازی

با توجه به امکانات و نیاز افراد امکان دارد که برای کولرهای گازی معایب کم و بیشی وجود داشته باشد. در این بخش به بعضی از معایب کولرهای گازی که بیشتر به چشم می‌آید، اشاره می‌کنیم:

  • هزینه تهیه کردن کولرها زیاد است.
  • اکثر مدل‌های کولرهای گازی مصرف انرژی زیادتری دارند.
  • نباید در محیط‌های تهویه مطبوع مدت زمان زیادی قرار گرفت. چون موجب خشکی پوست و تنگی نفس می‌شود.
  • تمیز نکردن فیلتر کولرهای گازی موجب بیماری‌های آلرژی و تنفسی می‌گردد.

نصب کولرهای گازی

در این قسمت به کلیت نصب کولرهای گازی اشاره می‌کنیم. چون کولرهای گازی انواع گوناگونی دارند و نمی‌توان به صورت جداگانه نصب هر یک از آنها را توضیح داد. همچنین بهتر است که نصب کولرهای گازی توسط افراد متخصص انجام شود و راه اندازی کولرهای گازی نباید به دست افراد مبتدی انجام شود.

  • در ابتدا باید برای نصب کولرهای گازی مکان درستی را انتخاب نمایید.
  • اجزای مختلف کولرهای گازی را نصب نمایید.
  • برای بستن کولرهای گازی سوراخ‌های لازم را ایجاد نمایید.
  • اتصالات کولرهای گازی را بررسی نمایید.
  • لوله‌های کولرهای گازی در این مرحله باید به هم وصل شوند.
  • کندانسور کولرهای گازی را نصب نمایید.
  • حالا باید کولرهای گازی را روشن نمایید.
  • برای حفظ ایمنی بهتر است که اتصالات کولرهای گازی عایق‌بندی شوند.
  • پس از انجام دادن این مرحله باید لوله‌هایی که به دیوار متصل شده‌اند را با استفاده از گیره محکم نمایید.

سخن تکمیلی

با توجه به اینکه کولرهای گازی نسبت به کولرهای آبی دارای مزیت بسیار بیشتری است، امروزه بیشتر افراد از کولرهای گازی استفاده می‌کنند. کولرهای آبی مصرف انرژی کمتری داشته و نصب و راه‌اندازی آنها آسان‌تر است. کولرهای آبی در مدت زمان کمتری محیط مورد نظر را خنک کرده و دما را یکنواخت می‌کنند. سر و صدای ایجاد شده از کولرهای گازی در مقایسه با کولرهای آبی بسیار کمتر می‌باشد. بنابراین استفاده از کولرهای گازی در بین مردم بیشتر است.

نحوه عملکرد کولرهای گازی اینگونه است که گاز را به مایع تبدیل کرده و سرما تولید می‌کند. از کولرهای گازی هم در تابستان و هم در زمستان می‌توان استفاده کرد. در مواقعی که از سیستم گرمایشی کولرهای گازی استفاده می‌شود، گاز خنک کننده در کمپرسور دستگاه قرار گرفته و به حالت مستقیم به طرف اواپراتور می‌رود.

نحوه عملکرد کولرهای گازی | انواع کولرهای گازی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

بررسی طریقه عملکرد کولرهای گازی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا