تعمیرات ساختمان

آموزش ترمیم گچ دیوار مرحله به مرحله | بازسازی گچکاری ساختمان چگونه است؟

تعمیرات گچ دیوار و علل کنده شدن گچ

گچ ‌کاری روشی است که از آن برای پنهان کردن لوله‌ ها ،سیم‌ های برق و … استفاده ‌می شود. همچنین برای اینکه دیوار سطحی یکدست داشته باشد، می ‌توان از گچ برای آن استفاده کرد. گاهی اوقات ممکن است به دلایل مختلفی گچ دیوار ریخته شود یا آسیب ببیند. در این صورت نیاز به ترمیم گچ دیوار خواهیم داشت. اما سوال اینجاست که به چه علت گچ دیوار آسیب می‌بیند؟

علت ریختن گچ دیوار چیست؟

همانطور که گفتیم ترمیم گچ دیوار در صورتی انجام می‌شود که گچ ریخته باشد یا ترک خورده باشد. اما چه عاملی باعث این اتفاق خواهد شد؟ یکی از مهم ‌ترین عامل ریختن گچ دیوار، ایجاد نم و رطوبت در آن است. به این صورت که با ترکیدن لوله آب یا فاضلاب رطوبت به بخش داخلی دیوار رسوخ می ‌کند و باعث می ‌شود گچ دیوار ترک بخورد یا ریخته شود.

در مناطق شمالی و جنوبی کشور که دارای آب و هوای شرجی است، اگر دیوار را خوبی عایق ‌بندی نکرده باشید، به راحتی گچ دیوار ممکن است بریزد یا ترک بخورد.

دلیل ترک خوردن گچ دیوار

ترک خوردن گچ دیوار می تواند به دلایل مختلفی اتفاق بیفتد. برخی از عوامل موثر بر ترک خوردن گچ دیوار عبارتند از:

کیفیت پایین گچ و روش نامناسب اجرا

اگر گچ دارای آلودگی ها و ناخالصی های زیاد باشد یا با نسبت آب و گچ نادرست مخلوط شود، ممکن است باعث تغییر حجم و تنش در گچ شود و منجر به ترک خوردن آن گردد.

رطوبت بالا در محیط

رطوبت باعث جذب آب توسط گچ می شود و این باعث تغییر شکل و انبساط گچ خواهد شد. همچنین رطوبت ممکن است باعث رشد قارچ و کپک روی گچ شود و ساختار آن را ضعیف کند.

تغییرات دمایی شدید

تغییرات دمایی باعث افزایش و کاهش حجم گچ می شود و این مسئله باعث ایجاد تنش و ترک در گچ خواهد شد. به خصوص اگر دمای محیط به حدی بالا یا پایین برسد که باعث جوشیدن یا یخ زدن آب در گچ شود.

لرزش های ناشی از زلزله، ترافیک، ساخت و ساز و …

لرزش ها باعث انتقال نیرو به دیوار می شوند و این باعث تغییر جهت و شکل گچ خواهد شد. اگر گچ دارای مقاومت کافی نباشد، ممکن است شکسته شده و ترک بخورد.

روش ترمیم ترک گچ دیوار

ترمیم ترک گچ دیوار یک کار ساده و ارزان است که با مواد و ابزارهای موجود در خانه می توانید انجام دهید. برای ترمیم ترک گچ دیوار مراحل زیر را دنبال کنید:

ابتدا کمی از گچ اطراف ترک را بردارید

برای ترمیم گچ دیوار، ابتدا کمی از گچ اطراف ترک را بردارید، این کار باعث می شود که گچ جدید بهتر به گچ قدیمی بچسبد و ترک را پر کند. همچنین باعث می شود که ترک به شکل V شکاف داده شود که این به ترمیم آن کمک می کند. بعد از برداشتن گچ اطراف ترک، می توانید با استفاده از یک برس یا جارو، ترک را از گرد و خاک و مواد اضافی پاک کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  چگونه بازسازی بنا را آغاز کنیم؟ | مراحل بازسازی بنا

نوار درزگیر گچ را بچسبانید

در مرحله دوم ترمیم گچ دیوار، نوار درزگیر گچ را بچسبانید، این کار باعث می شود که ترک بهتر پر شود و از بروز مجدد آن جلوگیری کنید. نوار درزگیر گچ یک نوار پلاستیکی یا کاغذی است که روی آن چسب وجود دارد و با فشار دادن روی ترک، به آن متصل می شود.

ملات گچ را روی دیوار بکشید

در مرحله سوم ترمیم گچ دیوار، باید ملات گچ را روی دیوار بکشید. ملات گچ یک ماده نرم و لعابدار است که با اضافه کردن آب به گچ تهیه می شود. ملات گچ باعث می شود که سطح دیوار صاف و هموار شود و آماده برای نقاشی یا کاغذ دیواری شود. برای کشیدن ملات گچ روی دیوار، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • ابتدا مقدار مناسبی از گچ را در یک ظرف خالی بریزید و به آن آب اضافه کنید. مخلوط را هم بزنید تا به حالت خمیری و بدون توده شود.
  • سپس با استفاده از یک اسپاتول یا قلم مو، ملات گچ را روی دیوار پخش کنید. با حرکات صاف و یکسان، ملات را به ضخامت نازک و همسطح با دیوار بکشید.

آن را سمباده بکشید

سمباده کشیدن بعد از ترمیم گچ دیوار باعث می شود که سطح گچ صاف و هموار شود و آماده برای نقاشی یا کاغذ دیواری باشد. برای سمباده کشیدن گچ دیوار، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • ابتدا یک کاغذ سنباده نرم را در دست بگیرید و به آن آب اسپری کنید تا مرطوب شود.
  • سپس با حرکات دایره ای و با فشار ملایم، کاغذ سنباده را روی سطح گچ بکشید. از فشار زیاد روی دیوار خودداری کنید تا گچ خشک نشده باشد.
  • بعد از آن، با یک پارچه خشک و تمیز، سطح گچ را پاک کنید و از بین بردن هر گونه گرد و خاک و توده های گچ اطمینان حاصل کنید.

جلوگیری از ترک خوردن گچ دیوار

اضافه کردن یک لایه گچ بعد از ترمیم

استفاده از یک لایه گچ کاری اضافی بعد از ترمیم گچ می تواند بهترین راه برای اطمینان از صافی و همواری سطح دیوار باشد. با اضافه کردن یک لایه گچ کاری، می توانید ترک ها و ناهمواری های دیوار را پوشش دهید و آن را آماده برای نقاشی یا کاغذ دیواری کنید.

چگونه دیوار گچی را ترمیم کنیم؟

گچ کاری دوباره یک روش ساده و ارزان است که با مواد و ابزارهای موجود در خانه می توانید انجام دهید. برای ترمیم ترک گچ دیوار با گچ کاری دوباره، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • ابتدا ترک را با یک چاقو به شکل V شکاف دهید تا عمق و عرض آن بیشتر شود.
  • سپس ترک را با یک برس یا جارو از گرد و خاک و مواد اضافی پاک کنید.
  • بعد از آن، گچ را با نسبت مناسب آب و گچ مخلوط کنید تا به حالت خمیری برسد.
  • سپس گچ را با یک قلم مو یا اسپاتول در ترک پر کنید و به خوبی فشار دهید تا همسطح با دیوار شود.
  • در نهایت، بعد از خشک شدن کامل گچ، سطح آن را با یک کاغذ سنباده نرم صاف کنید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  انتخاب رنگ مناسب برای پذیرایی | نکات مهم انتخاب رنگ

جلوگیری از ترک خوردن گچ دیوار

برای جلوگیری از ترک خوردن گچ دیوار، و ترمیم گچ دیوار باید به نکات زیر توجه کنید:

  • از کیفیت بالای گچ و روش صحیح اجرا استفاده کنید. نسبت آب و گچ را به درستی رعایت کنید و همزمان با پخش کردن گچ، هوا را از آن خارج کنید.
  • رطوبت محیط را کنترل کنید. از استفاده از دستگاه های خشک کن، هود، کولر و بخاری برای تنظیم رطوبت استفاده کنید. همچنین از نصب گچ در فضاهای مرطوب مانند حمام، آشپزخانه و زیرزمین خودداری کنید.
  • از تغییرات دمایی شدید جلوگیری کنید. در فصول سرد، دمای محیط را مناسب نگه دارید و از نزدیک شدن منابع حرارت به دیوار پرهیز کنید. در فصول گرم، از تهویه مناسب و سایه زنی برای خنک کردن محیط استفاده کنید.
  • از لرزش های زیاد دوری کنید. اگر در منطقه زلزله خیز زندگی می کنید، از استانداردهای مقاوم سازی لرزه ای برای ساختمان خود پیروی کنید. اگر در منطقه پرترافیک یا نزدیک به ساخت و ساز هستید، از مواد لرزه گیر برای جذب نیرو استفاده کنید.

علت ترک خوردن دیوار پشت بخاری

ترک خوردن دیوار پشت بخاری می تواند به دلایل مختلفی اتفاق بیفتد. برخی از عوامل موثر بر ترک خوردن دیوار پشت بخاری عبارتند از:

حرارت زیاد بخاری

حرارت زیاد باعث افزایش و کاهش حجم گچ دیوار می شود و این باعث ایجاد تنش و ترک در گچ می شود. به خصوص اگر بخاری را نزدیک به دیوار نصب کنید یا بخاری را در حالت بالا روشن کنید.

رطوبت بالا در محیط

رطوبت باعث جذب آب توسط گچ می شود. همچنین رطوبت ممکن است باعث رشد قارچ و کپک روی گچ شود و ساختار آن را ضعیف کند.

برای جلوگیری از ترک خوردن دیوار پشت بخاری، باید به نکات زیر توجه کنید:

  • فاصله مناسب بین بخاری و دیوار را رعایت کنید. به طور معمول، فاصله مناسب بین بخاری و دیوار حداقل ۱۰ سانتیمتر است. همچنین از نصب بخاری روی دیوار خودداری کنید.
  • حرارت مناسب بخاری را تنظیم کنید. حرارت بالای بخاری علاوه بر ترک خوردن دیوار، ممکن است باعث سوختگی، خشک شدن پوست، خستگی و سردرد شود. به طور معمول، حرارت مناسب بخاری بین ۱۸ تا ۲۲ درجه سانتیگراد است.
  • رطوبت محیط را کنترل کنید. از استفاده از دستگاه های خشک کن، هود، کولر و بخاری برای تنظیم رطوبت استفاده کنید. همچنین از نصب گچ در فضاهای مرطوب مانند حمام، آشپزخانه و زیرزمین خودداری کنید.

روش های ترمیم گچ

جمع بندی

در این مقاله از ایبک امداد به بررسی روش های ترمیم گچ ساختمان پرداختیم. در صورتی که گچ خانه شما نیز ترک خورده است، می توانید با روش های گفته شده ابتدا علت ترک خوردگی را دریابید. سپس نسبت به رفع خرابی آن اقدام کنید.

چنانچه خودتان امکان انجام ترمیم گچ دیوار را ندارید، می توانید از طریق شماره های مندرج در صفحه با کارشناسان ایبک امداد تماس بگیرید و درخواست اعزام تعمیرکار به محل نمایید.

ترمیم گچ دیوار

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

روش های ترمیم گچ دیوار

امتیاز کاربر: ۳.۵۵ ( ۱ نتایج)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا