آشپزی

روش اصولی و نکات کاربردی در خشک کردن میوه

مراحل خشک کردن انواع میوه | روش های مختلف خشک کردن میوه

یکی از میان وعده های خوشمزه که سالم نیز می باشد، میوه های خشک هستند. میوه ها معمولا به صورت معمولی مصرف می شوند. علاوه بر این در تهیه مربا، مارمالاد، کمپوت، میوه خشک و … نیز کاربرد دارند. به صورت کلی افراد علاقه زیادی به تنقلات دارند اما به دلیل ناسالم بودن برخی از آنها ممکن است خطرات ناشی از بیماری را افزایش دهد. شما خیلی راحت می توانید در منزل یک جایگزین بسیار سالم و مقوی به جای تنقلات تهیه کنید. میوه خشک جایگزین مناسبی برای تنقلات است که علاوه بر سالم و ارگانیک بودن از کالری بالایی برخوردار می باشد. در روش اصولی خشک کردن میوه باید نکات اصولی آن را رعایت کنید تا بتوانید از لحاظ کیفیت و ترد بودن میوه ها آسوده خاطر باشید. البته برای خشک کردن میوه چندین راه وجود دارد که با در دسترس داشتن هر کدام می توانید اقدام به خشک کردن میوه کنند.

روش اصولی خشک کردن میوه

معمولا برای خشک کردن میوه ها روش های متفاوتی وجود دارد که در ادامه شرح داده می شود. برای خشک کردن میوه به صورت اصولی نیازمند رعایت یک سری مراحل هستید تا کیفیت کار شما افزایش پیدا کند. همچنین این مراحل گفته شده برای خشک کردن میوه در تمامی روش ها می باشد. پس برای خشک کردن میوه طبق مراحل زیر دست به کار شوید:

مرحله اول: انتخاب میوه

برای خشک کردن میوه ابتدا باید نوع میوه را انتخاب کنید که در این صورت اکثر میوه ها مثل توت فرنگی، کیوی، موز، سیب، آلو، زردآلو، شلیل، هلو، انبه، پرتقال و یا حتی نارنگی را نیز می توانید خشک کنید.

هنگامی که شما میوه ها را خشک می کنید، معمولا ترشی و شیرینی آن ها بیشتر حس می شود. زیرا با خشک کردن، قند میوه بالا می رود که البته یادتان باشد قند میوه فقط شیرینی نیست. بلکه ترشی نیز نوعی قند فروکتوز می باشد. با این وجود میوه هایی همچون موز و انبه در هنگام خشک شدن شیرین تر به نظر می رسند، در صورتی که کیوی و یا آلو بعد از اینکه کاملا خشک شدند، ترشی بیشتری خواهند داشت.

البته ترشی ناشی از این میوه های خشک مطلوب است و اصلا مشکلی را به وجود نخواهد آورد. با این وجود انتخاب میوه برای خشک کردن کاملا بر اساس سلیقه و مزاج شما می باشد. یک نکته ای که در هنگام انتخاب میوه برای خشک کردن باید به آن دقت کنید، کیفیت بالای میوه هاست. به این صورت که اگر میوه موردنظر خراب و یا پوسیده باشد، بعد از خشک شدن طعم بدی می دهد و قابل استفاده نیست. به صورت کلی میوه های ضرب دیده بیشتر برای تهیه مربا و لواشک کاربرد دارند و برای خشک کردن میوه چندان مناسب نیستند.

مرحله دوم: شستشوی میوه‌ ها

بعد از اینکه میوه موردنظر خود را انتخاب کردید، با آب سرد به خوبی آن ها را بشویید. بعضی از افراد برای دفع سموم میوه، آن ها را در آب گرم خیس می دهند که این فرآیند اصلا در دفع میکروب ها نقش موثری ندارد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  دلیل ترش شدن اسپرسو چیست؟

بنابراین از خیس دادن میوه ها چه در آب گرم و چه آب سرد جدا خودداری کنید. زیرا فرآیند خشک شدن میوه را با مشکل روبه رو می کند. بعد از اینکه میوه ها را با آب سرد شستید حالا کافی است آن ها را درون آبکش قرار دهید و اجازه دهید کاملا خشک شوند.

برای کشیده شدن بهتر آب میوه می توانید از دستمال های مخصوص استفاده کنید تا سریعتر خشک شود. در صورت خیس بودن میوه ممکن است بعد از خشک شدن، میوه دچار کپک زدگی شود.

مرحله سوم: آماده سازی میوه

این مرحله خود شامل چند مرحله می باشد که برای خشک کردن میوه رعایت اصولی این مراحل بسیار حائز اهمیت می باشد.

پوست کردن میوه

بعد از کشیده شدن آب میوه حالا باید آن ها را برای خشک کردن آماده کرده، که در این مرحله حتما باید به طور کامل پوست میوه ها را جدا کنید. میوه هایی همچون پرتقال، نارنگی، انبه و کیوی شامل پوست تلخ و غیر قابل مصرفی می باشند که در این صورت باید آن ها را از میوه جدا کنید.

در بعضی موارد میوه هایی همچون زردآلو، سیب و انواع آلو را می توانید با پوست برای خشک کردن آماده کنید. زیرا وجود پوست آن سبب خوشمزه تر شدن میوه خشک می شود.

برش زدن میوه

بعد از پوست کردن میوه حالا نوبت برش میوه ها است که باید با یک چاقوی تمیز و تیز میوه ها را برش بزنید. حواستان باشد در هنگام برش زدن میوه حتما به صورت یکدست این کار را انجام دهید تا فرآیند خشک شدن برای تمامی میوه یکسان طی شود. میوه هایی همچون پرتقال، نارنگی و کیوی را برش های نازک بزنید تا کاملا خشک شوند.

برای برش موز به شکل اریب این کار را انجام دهید تا اندازه سطح موز کمی بزرگ شود که پس از خشک شدن شکل زیبایی در آن ایجاد گردد. برای برش آلو و شلیل می توانید به صورت طولی این کار را انجام دهید. البته در هنگام برش این میوه زیاد نازک برش نزنید تا کمی گوشت میوه برای خشک کردن باقی بماند.

روش اصولی خشک کردن میوه

گرفتن هسته میوه

در بعضی از موارد ممکن است میوه ها شامل هسته باشند که باید هسته آن جدا شود. میوه هایی مثل شلیل، هلو، آلو، زردآلو و … دارای هسته های بزرگی هستند که به راحتی می توان آن ها را خارج کرد.

معمولا هسته گیری میوه هایی همچون پرتقال، نارنگی و لیمو به صورتی می باشد که بعد از برش زدن به وسیله چاقو می توانید هسته ها را از میوه جدا کنید، گرفتن هسته سبب بالا بردن کیفیت میوه خشک می شود.

خشک کردن میوه چه فایده ای دارد؟

معمولا در فصل تابستان تنوع میوه ها بسیار زیاد است. علاوه بر این، مدت زمان ماندگاری این میوه ها نیز محدود می باشد و در طی چند وقت ممکن است فصل مناسب میوه به پایان برسد.

افراد برای نگهداری از این میوه ها می توانند اقدام به خشک کردن آن ها کنند، که با انجام این کار تا چند ماه می توانند از داشتن این میوه لذت ببرند. البته حواستان باشد خشک کردن میوه سبب کوچک تر شدن آن نیز می شود.

پس با این وجود می توانید تعداد بیشتری از میوه ها را برای خشک کردن آماده کنید. میوه خشک شده کاملا ترد و خوشمزه است و بهترین جایگزین برای تنقلات ناسالم خواهد بود. شما با خشک کردن میوه می توانید یک میان وعده ارگانیک و خوش خوراک را تهیه نموده و از سالم بودن آن لذت ببرید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  طرز تهیه دیپ قارچ و پنیر ساده و خوشمزه و راحت به روش رستورانی

روش های موجود برای خشک کردن میوه

بعد از اتمام مراحل قبل حالا میوه ها برای خشک شدن آماده می باشند. برای خشک کردن آن ها راه حل های زیادی وجود دارد که در این قسمت به روش های مورد استفاده برای خشک کردن میوه می پردازیم.

روش اول: خشک کردن میوه به وسیله نور آفتاب

برای خشک کردن میوه یکی از راه حل ها استفاده از نور آفتاب است، که در این صورت میوه ها را به طور کامل درون یک سینی به طور منظم بچینید. برای خشک کردن میوه در نور آفتاب، بهتر است سینی فلزی باشد و در صورت نداشتن این سینی می توانید از یک ورقه آلومینیومی در زیر میوه ها استفاده کنید.

وجود فلز و آلومینیوم موجب خشک شدن بهتر میوه ها می شود. زیرا به دلیل جذب حرارت زیاد سریعتر میوه ها را خشک می کند. در این روش شما می توانید سینی میوه را در مقابل نور مستقیم آفتاب قرار دهید و اجازه دهید چند روز بماند تا میوه ها کاملا خشک شوند. البته در نظر داشته باشید بعضی از میوه ها سریعتر خشک شده و در بعضی از میوه، روند خشک شدن طولانی تر است که برای متوجه شدن باید دائم میوه را چک کنید.

روش دوم: خشک کردن میوه در فر

یکی دیگر از روش های موجود برای خشک کردن میوه استفاده از فر می باشد، که با قرار دادن میوه ها درون سینی فر می توانید با دمای ۵۰ الی ۷۰ درجه سانتی گراد به خشک کردن آن ها بپردازید.

برای استفاده از این روش نیم ساعت قبل از قرار دادن سینی حاوی میوه درون فر، کافی است با همان درجه سانتی گراد فر را کمی گرم کنید. در استفاده از فر اجازه دهید میوه ۴ الی ۶ ساعت درون آن بماند که بعد از ۴ ساعت به چک کردن میوه ها بپردازید. بعد از خشک شدن میوه می توانید آن ها را از فر خارج کنید و درون ظروف شیشه ای نگهداری کنید.

روش اصولی خشک کردن میوه

روش سوم: خشک کردن میوه در مایکروفر

همچنین افراد می توانند در صورت نداشتن فر برای خشک کردن میوه از مایکروفر استفاده کنند، که در این صورت مشابه روند فر این کار انجام می گیرد. میوه ها را برای خشک شدن، درون مایکروفر ۶۰ الی ۷۰ درجه سانتی گراد قرار دهید. یکی از ضعف های استفاده از مایکروفر این است که نمی توان به صورت یکسره آن را ۴ ساعت روشن داشت. در این صورت باید مرحله ای این کار را انجام داد.

روش چهارم: خشک کردن میوه در دستگاه میوه خشک کن

یکی از مناسب ترین روش هایی که برای خشک کردن میوه ها وجود دارد، دستگاه میوه خشک کن است که استفاده از آن در کیفیت خشک کردن میوه ها نقش موثری دارد. این دستگاه را با توجه به نوع میوه تنظیم کنید و در سبد مخصوص، میوه ها را قرار داده و اجازه دهید در زمان طی شده میوه ها به طور کامل خشک شوند.

نتیجه گیری

روش اصولی خشک کردن میوه با رعایت مراحل و روش های گفته شده در این مقاله، صورت خواهد گرفت. و باید در انجام این کار حوصله به خرج دهید تا کیفیت خوبی از خشک کرده میوه ها را حاصل نمایید.

روش اصولی خشک کردن میوه

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

روش اصولی خشک کردن میوه

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا