خدمات فاضلاب و لوله بازکنی

روش‌ های درست برای جلوگیری از یخ زدن لوله آب در زمستان

یکی از معضلات مهمی که اغلب خانواده‌ ها معمولاً با آن مواجه می‌ شوند یخ زدن لوله آب کنتور آب، پمپ آب و … در فصل زمستان می‌ باشد. این مشکل می‌ تواند گاهی اوقات بسیار طاقت فرسا و سخت شود زیرا این احتمال وجود دارد که لوله‌ ها ترکیده شود و شما مجبور باشید که آن را تعویض نمایید. برای جلوگیری از ترکیدن لوله آب در زمستان راهکارهایی وجود دارد که در ابتدا باید علت آن مشخص شود.

اقدام سریع، اولین راهکار پیش از یخ زدن لوله آب

اغلب افراد بیشتر کارهای خودشان را به دقیقه ۹۰ موکول می‌ نمایند و همین عامل موجب می‌ شود که در امور خود و رسیدگی به آنها دچار مشکلاتی شوند. یکی از این موارد می‌ تواند مربوط به رسیدگی به وضعیت ملک و ساختمانی باشد که در آن زندگی می‌ نمایند و یا مشغول به کار هستند. یخ زدن لوله آب یکی از موضوعاتی است که به آسانی می‌ توان با آن مقابله نمود. راهکارهای مهمی وجود دارد که از طریق آنها می‌ توان از این معضل پیشگیری کرد. چنانچه به موقع و به سرعت و در زمان مناسب به این مشکلات دقت کافی شود، در واقع اولین قدم جهت جلوگیری از یخ زدگی لوله‌ ها و مخصوصاً کنتور آب برداشته خواهد شد. بنابراین به هیچ عنوان موضوع مهم یخ زدن لوله‌ ها را به تاخیر نیندازید و قبل از آنکه مشکل بزرگتری در لوله کشی ساختمان شما ایجاد شود به آن رسیدگی نمایید.

راهکارهای مناسب جهت جلوگیری از یخ زدن لوله آب

در بخش قبلی به این نکته اشاره کردیم که جهت جلوگیری از یخ زدن لوله آب باید در اولین گام اقدام به رسیدگی به لوله‌ هایی که بیرون از ساختمان هستند نمایید.روش‌ های درست برای جلوگیری از یخ زدن لوله آب در زمستان ممکن است این سوال برای شما مطرح شود که چگونه می‌ توانیم از یخ زدن لوله آب ممانعت کنیم؟ در ادامه مطلب چند توصیه به شما خواهیم داشت که با رعایت آنها این مشکل را برطرف خواهید کرد.

عایق‌ بندی کردن لوله‌ های آب

برای آنکه از یخ زدن لوله آب جلوگیری کنید باید راهکارهایی را مورد بررسی قرار دهید که یکی از اصلی‌ ترین و مهم‌ ترین آنها عایق‌ بندی کردن لوله‌ های آب می‌ باشد. در واقع عایق‌ بندی به عنوان محافظ لوله عمل می‌ کند. برای انجام این کار می‌ توانید از یک تکنسین لوله کش کمک بگیرید. عایق لاستیکی فومی و پشم شیشه بهترین عایق‌ ها جهت جلوگیری از ایجاد یخ زدگی در لوله آب می‌ باشد. به کمک این عایق‌ ها می‌ توان لوله آب سرد و گرم را در برابر یخ زدگی عایق‌ بندی نمود. توجه کنید اگر دما از ۱۰ درجه سانتیگراد کمتر باشد هیچ عایقی به غیر از پشم شیشه جوابگو نیست. انواع مختلف از عایق لوله وجود دارد که به نوع حرارتی و برودتی شهرت دارند. عایق الاستومری در واقع یکی از این عایق هاست.

قطع کردن آب واحدهایی که سکونت ندارند

یکی دیگر از مواردی که ممکن است در زمستان با آن مواجه شوید یخ زدن لوله‌ های آب در واحدهایی می‌ باشد که خالی از سکنه هستند. راهکار ساده‌ ای برای این موضوع وجود دارد که آن را به شما پیشنهاد می‌ نماییم و آن قطع کردن آب لوله‌ های سرد و گرم واحدها می‌ باشد. با قطع کردن آب در این واحدها به راحتی می توانید از یخ زدن لوله‌ ها در زمستان جلوگیری کنید زیرا آبی در آن وجود ندارد که بخواهد یخ بزند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  چرا شناور توالت فرنگی به درستی کار نمی‌کند؟

مسدود کردن پنجره‌ ها و درب واحدهای خالی از سکنه

یک راهکار دیگر هم برای جلوگیری از یخ زدن لوله‌ های آب در زمستان وجود دارد و آن هم این است که پنجره ها و درب واحدهایی که خالی از سکنه هستند را مسدود کنید تا از ورود سرما به آنجا و یخ زدن لوله‌ های آب جلوگیری شود. این راه حل بسیار ساده است و هزینه و دردسر زیادی ندارد و به راحتی می‌ توان آن را انجام داد.

در جریان نگه داشتن آب برای جلوگیری از یخ زدن لوله‌ ها

یکی دیگر از راهکارهای بسیار پر کاربرد برای جلوگیری از یخ زدن لوله آب در زمستان این است که شیر آبی که در معرض سرما قرار دارد را باز نگه دارید تا آب در جریان باشد و یخ نزند. روش‌ های درست برای جلوگیری از یخ زدن لوله آب در زمستانالبته دقت کنید که آب را به صورت کم و جزئی باز کنید تا از هدر رفتن آن نیز جلوگیری شود. در واقع باز ماندن آب در لوله‌ ها باعث می‌ شود که آنها یخ نزنند و راهکاری مهم جهت جلوگیری از ترکیدن لوله محسوب می‌ گردد.

قرار دادن بطری خالی روی دهانه لوله آب

یکی دیگر از راهکارهای اساسی برای جلوگیری از یخ زدن لوله آب در زمستان این است که یک بطری خالی را در دهانه لوله آب که در معرض سرما قرار دارد بگذارید و آن را کاملا بپوشانید تا لوله یخ نزند. این راهکار یکی از راه حل‌ های به صرفه و عاقلانه می‌ باشد. لوله‌ هایی که خارج از ساختمان هستند بیشتر با مشکل ترکیدن مواجه خواهند شد بنابراین حتماً باید از محافظ روی آنها استفاده کنید.

راهکارهایی برای جلوگیری از یخ زدگی کنتور آب

یکی دیگر از مشکلاتی که در فصل زمستان معمولاً با آن مواجه خواهید شد، یخ زدن و ایجاد مشکل برای کنترل آب می‌ باشد. چند راهکار کلیدی و مهم در این باره وجود دارد.

  • همه کنتورهای آب قسمتی با نام حوضچه دارند. برای آنکه از یخ زدن کنتور آب جلوگیری کنید باید حوضچه آن را با درب استاندارد و مناسبی بپوشانید تا سرما به آن وارد نشود. دیواره حوضچه کنتور را می‌ توانید با سیمان به خوبی عایق‌ بندی نمایید. این موضوع هم تاثیر بسیار زیادی در جلوگیری از یخ زدن کنتور آب دارد.
  • عایق‌بندی کردن کنتور آب مانند لوله‌ های سرد و گرم آب با استفاده از پشم شیشه راهکاری مناسب جهت مقابله با این مشکل می‌ باشد.
  • اگر به پشم شیشه نیز دسترسی نداشتید می‌ توانید دریچه کنتور و حوضچه را با کیسه‌ های پوشالی به خوبی بپوشانید.

اگر کنتور و لوله آب یخ زد چه کنیم؟

در قسمت‌ های قبلی تلاش کردیم تا راهکارهای ساده جهت جلوگیری از یخ زدن کنتور آب و لوله آب بیان کنیم. چنانچه پیش از آغاز فصل زمستان به بررسی لوله‌ های آب نپرداختید و روش‌ های جلوگیری از آن را انجام ندادید، بنابراین باید مطمئن باشید که لوله‌ ها دچار یخ زدگی می‌ شوند. در این شرایط نخستین کاری که باید انجام دهید چیست؟

  • بدون تجربه و مهارت هرگز اقدام به تعمیر کنتور آب و لوله آب یخ زده نکنید و حتماً از یک لوله‌ کش و تکنسین کمک بگیرید.
  • چنانچه مشکل خیلی حاد بود و لوله ترکیده بود می‌ توانید با سازمان آب و فاضلاب و با شماره ۱۲۲ تماس بگیرید.
  • از ریختن آب جوش روی لوله‌ ای که دچار یخ زدگی شده است خودداری کنید زیرا این کار می‌ تواند موجب ترکیدن کنتور آب و لوله شود.
  • هرگز به صورت مستقیم از آتش برای باز کردن یخ کنتور آب استفاده نکنید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  انواع اتصالات لوله آب فاضلاب | آشنایی با اتصالات مختلف سیستم لوله کشی

چگونه یخ لوله آب را باز کنیم؟

همانطور که پیش از این هم گفتیم اولین گام برای برطرف کردن مشکل یخ زدگی در کنتور و لوله آب این است که با تکنسین و لوله کش تماس بگیرید اما در ادامه راهکارهایی ارائه می‌ دهیم که چنانچه خودتان خواستید اقدام به انجام آن کنید راه حل اصولی آن را بدانید.

  • در اولین قدم پیشنهاد می‌ کنیم وقتی که با این مشکل مواجه شدید قبل از آنکه اقدام به برطرف کردن یخ از کنتور و لوله آب کنید حتماً باید شیر اصلی واحد ساختمان مسکونی خود را به صورت کامل قطع نمایید.
  • در مرحله بعد باید لوله اصلی را که یخ زده است پیدا نمایید.
  • از حوله و یا دستمال برای رفع یخ زدگی در لوله‌ های آب استفاده نمایید‌.
  • حوله را روی لوله قرار دهید و پس از آن آب ولرم را روی حوله بریزید.
  • همچنین می‌ توانید از سشوار برای باز کردن یخ لوله آب استفاده کنید.

نکاتی در مورد یخ زدن کنتور آب و لوله آب

چنانچه متوجه شدید لوله آب یخ زده است چند نکته را باید مورد توجه قرار دهید.

  • در مرحله اول باید خونسردی خود را حفظ نمایید و به هیچ عنوان شتاب زده کاری انجام ندهید.

روش‌ های درست برای جلوگیری از یخ زدن لوله آب در زمستان

  • از یک لوله کش یا تعمیرکار کمک بگیرید.
  • به هیچ عنوان آب جوش را روی لوله نریزید زیرا ممکن است لوله دچار ترکیدگی شود.
  • با وسایل گرمایشی و بخاری می‌ توانید مشکل لوله‌ های یخ زده را تا حدودی برطرف کنید.
  • معمولا لوله‌ های ۵ لایه کمتر از لوله‌ های پلاستیکی یخ می‌ زنند زیرا در آنها از آلومینیوم استفاده شده و به همین خاطر کمتر دچار یخ زدگی می‌ شوند.

سخن پایانی

مشکل یخ زدن لوله آب و کنتور می تواند باعث مختل شدن زندگی روزمره شما شود. مخصوصاً چنانچه سیستم گرمایشی در ساختمان شما توسط آب کار کند نه تنها شما را از نعمت آب محروم می‌ شوید بلکه گرمایش ساختمان شما نیز با مشکل مواجه خواهد شد. اقدامات ساده وجود دارد که با انجام آنها می‌ توانید از بروز این معضل جلوگیری کنید که در این مقاله در مورد هر کدام از آنها توضیحاتی دادیم. مرکز خدماتی آی بک امداد آماده است تا به شما عزیزان در مورد مشکلاتی که ممکن است ساختمان شما با آن مواجه شود کمک رسانی نماید.

روش‌ های درست برای جلوگیری از یخ زدن لوله آب در زمستان

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

روش‌ های درست برای جلوگیری از یخ زدن لوله آب در زمستان، روش های باز کردن لوله یخ زده

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا