تعمیرات پکیج و آب گرمکن

تعویض کارتریج یا فیلتر پکیج دیواری | انواع فیلتر های پکیج دیواری

آیا تا به حال فکر کرده‌اید که املاح ریز و رسوباتی که در داخل آب وجود داشته و با چشم نمی‌توانیم آنها را ببینیم، چگونه باعث خراب شدن پکیج می‌شوند؟ چطور احتمال دارد که این ذرات زیر، آنقدر مشکل ساز باشند که باعث خرابی پکیج شوند؟

جمع شدن رسوبات در شیر آشپزخانه، لوله‌های آبگرمکن، کتری، سماور و… جز معضلات اجتناب ناپذیر در زندگی ما است و البته مشکل همین جا ختم نمی‌شود و ممکن است خود را در شکل‌های دیگری هم نشان بدهد. وقتی رسوبات در فیلتر یا همان سختی گیر پکیج جمع می‌شود، می‌تواند بسیار مشکل ساز شده و باعث ایجاد دردسرهای بیشتری هم بشود. اگر شما به این رسوبات بی‌توجه باشید و آنها را نادیده بگیرید، مطمئناً مجبور به پرداخت هزینه زیادی خواهید شد زیرا اگر فیلتر پکیج را به موقع تعویض و یا تعمیر نکنید، ممکن است مخزن پکیج سوراخ شده و یا فشار آب کم شود و حتی ممکن است در روی مزه آب هم تأثیر منفی بگذارد و شما مجبور به پرداخت هزینه‌ برای برطرف کردن مشکل بشوید.

وظیفه فیلتر پکیج دیواری چیست؟

همانطور که می‌دانید آب تمام مناطق مخصوصاً مناطقی که دارای آب و هوای گرم و خشک هستند، دارای مقدار زیادی املاح و رسوبات است. کارخانجاتی که پکیج تولید می‌کنند، برای اینکه سختی آب را کم کنند و به پکیج آسیب نرسد، از فیلتر در پکیج استفاده می‌کنند. این کارخانجات در قسمت ورودی آب در پکیج، فیلتر را قرار می‌دهند. استفاده از سختی گیر یا فیلتر می‌تواند به مقدار زیادی از وارد شدن رسوبات به پکیج جلوگیری کند، و سختی آب را هم در پکیج کاهش دهد.

در صورتی که می‌خواهید با مشکلات ناشی از فیلتر مواجه نشوید، توصیه می‌کنیم حتماً فیلتر پکیج خود را هر ۶ ماه یک بار عوض کنید. پکیج‌های دیواری اگر دارای فیلتر نباشند با مشکلات زیادی روبرو خواهند شد. مثلاً خراب شدن پکیج، رسوب در مخزن و لوله‌های پکیج، دیر گرم شدن آب پکیج به علت رسوبات و… جزو مهم‌ترین مشکلاتی است که در صورت نبودن فیلتر، برای پکیج شما به وجود می‌آید.

اگر بخواهیم به شکل مختصر و کوتاه تعریفی برای فیلتر پکیج داشته باشیم، باید بگوییم که فیلتر قطعه‌ای است که از وارد شدن رسوبات و املاح به پکیج جلوگیری می‌کند. مهمترین و اصلی‌ترین وظیفه فیلتر این است که از وارد شدن رسوبات و املاح به داخل پکیج جلوگیری کند. در اصل فیلتر می‌تواند باعث افزایش طول عمر مفید دستگاه شما شود.

فیلتر پکیج

انواع فیلترهای پکیج دیواری

فیلترهای پکیج دیواری به دو نوع پلی فسفات و مغناطیسی وجود دارند که فیلتر پلی فسفات نسبت به فیلتر مغناطیسی مدرن‌تر و جدیدتر است.

۱- فیلتر مغناطیسی

فیلتر مغناطیسی به وسیله عملکرد مغناطیسی باعث می‌شود رسوبات اضافی و یون از آب جدا شود و به این طریق از وارد شدن رسوب به داخل پکیج شما جلوگیری خواهد کرد. برندهایی مانند ایران رادیاتور در پکیج از فیلترهای مغناطیسی استفاده می‌کنند.

۲- فیلتر پلی فسفات

امروزه فیلتر پلی فسفات برای فیلترهای مغناطیسی جایگزین بسیار مناسبی هستند.برای ساختن پکیج‌های دیواری از فیلتر پلی فسفات استفاده می‌شود. این فیلتر در مقایسه با فیلترهای مغناطیسی، دارای عملکرد بهتری است و به شکلی طراحی و تنظیم شده که می‌تواند با قدرت زیادی از جمع شدن رسوبات در پکیج دیواری جلوگیری کند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  علل یکسره روشن ماندن پکیج

چه زمانی لازم است فیلتر پکیج را عوض کنیم؟

وقتی فیلتر در پکیج دیواری شما دچار ایراد و نقص شود و یا اینکه املاح و رسوبات ناشی از سختی آب، در عملکرد پکیج ایجاد اختلال کند، شما نشانه خرابی را در پکیج دیواری خود مشاهده می‌کنید. نشانه‌هایی که برایتان توضیح خواهیم داد جزو مهم‌ترین نشانه‌های خراب شدن فیلتر در پکیج است و اگر این علائم را مشاهده کردید باید حتماً فیلتر پکیج را سریعاً عوض کنید:

  • منبع آب پکیج سوراخ شود.
  • حجم فشار آب کم شده باشد.
  • آب به طور مداوم سرد و گرم می‌شود.

اگر به وسیله رسوبات دیواره مخزن ضخیم شده باشد، برای اینکه آب گرم شود، نیاز به حرارت و انرژی بیشتری است، و در صورتی که مخزن را رسوب زدایی نکنید، ممکن است این حرارت بعد از گذشت مدتی، باعث شود مخزن سوخته و یا حتی سوراخ شود.

  • کارایی و راندمان پکیج دیواری به اندازه زیادی پایین خواهد آمد.
  • کیفیت آب پایین آمده و مزه آن تغییر می‌کند.

اگر از تجمع رسوبات و املاح مدت زیادی بگذرد، مسلماً در روی مزه آب هم تأثیر زیادی دارد. گاهی اگر شما لوله‌ها و پکیج را رسوب زدایی نکنید، ممکن است بعضی از گیاهان و یا حتی خزه در داخل ورودی آب به وجود بیاید و این خزه ها، رنگ و مزه آب را تغییر می دهد.

مناسب‌ترین زمان برای عوض کردن فیلتر چه زمانی است؟

اگر متوجه شدید در دیواره و همچنین لوله‌های پکیج شما رسوبات جمع شده، نباید به وسیله افراد غیر متخصص و یا خودسرانه فیلتر پکیج را عوض کنید زیرا احتمال دارد به پکیج آسیب جدی وارد شود و آنگاه مجبورید یک سرویس کلی پکیج انجام داده و هزینه بیشتری هم پرداخت کنید.

توصیه می‌کنیم اگر در زمینه سرویس و یا تعمیر پکیج آگاهی و تخصصی ندارید، برای برطرف کردن مشکلات پکیج حتماً به سرویس کار مجرب و متخصص مراجعه کنید. اگر می‌خواهید که پکیج شما با مشکلات فنی که به دلیل کثیف شدن فیلتر ایجاد می‌شود مواجه نشود، حتماً باید حداقل سالی دو بار فیلتر پکیج را عوض کنید.

چگونه می‌توانیم فیلتر پکیج دیواری را تعویض کنیم؟

همانطور که ابتدا برایتان توضیح دادیم اگر فیلتر پکیج را به موقع تعمیر و یا تعویض نکنید، ممکن است مشکلات زیادی برایتان ایجاد شود. برای عوض کردن فیلتر بهتر است از تکنسین مجرب کمک بگیرید ولی اگر به این افراد دسترسی نداشتید، می‌توانید به روش زیر اقدام به تعویض فیلتر پکیج دیواری کنید:

  • ابتدا شیر ورودی آب را که به پکیج دیواری وصل شده است، ببندید.
  • شیر آب گرم را کاملاً باز کنید تا جایی که آب در داخل پکیج کاملاً تخلیه شود.
  • وقتی فشار پکیج صفر شود و یا اینکه نزدیک صفر شده باشد، آنگاه می‌توانید فیلتر پکیج را عوض کنید.
  • سپس باید قاب پیچ را هم باز کرده و سنسورهایی را که به مبدل ثانویه و اولیه مرتبط است، جدا کنید.
  • بعد از جدا کردن سنسورها، تعمیرکار باید به وسیله دستگاهی به اسم پاور فلو، مبدل‌های حرارتی را شستشو دهد.
  • این دستگاه معمولاً برای جاهایی استفاده می‌شود که در پکیج آنها، فیلتر مغناطیسی وجود دارد. در این پکیج‌ها فیلتر در محل ورودی آب سرد، نصب می شود.
  • در مرحله آخر باید مخزنی را که به فیلتر مربوط می‌شود، باز کرده و نمک‌های جدید را هم جایگزین نمک‌های قدیمی بکنید.
  • البته باید دقت کنید نمک‌های قدیمی فیلتر را جدا کرده و دور بریزید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  نحوه عیب یابی پکیج بوتان مدل اپتیما و تعمیر آن

نحوه نصب صافی برگشت در پکیج دیواری

یکی از قطعات مهم در پکیج دیواری صافی برگشت است که وظیفه دارد از وارد شدن آب رادیاتور به پکیج جلوگیری کند. صافی برگشت در پایین پکیج دیواری نصب شده تا از وارد شدن مواد اضافه و ذرات دیگر به پکیج جلوگیری کند. این قطعه نقش بسیار مهمی در سیستم پکیج دارد و باید حتماً با کیفیت خوب و از جنس محکم ساخته شود. به همین دلیل کارخانجاتی که این قطعه را می‌سازند از برنج برای ساخت این قطعه استفاده می‌کنند.

صافی برگشت قطعه بسیار مهمی در پکیج است، که اگر نباشد باعث خواهد شد مشکلات بسیاری برای پکیج ایجاد شود. شاید برایتان جالب باشد که بدانید استفاده نکردن از قطعه صافی برگشت در پکیج می‌تواند باعث نداشتن گرمایش کافی در رادیاتور و سر و صدای اضافه شود. برای اینکه صافی برگشت را در پکیج نصب کنید مراحل زیر را انجام دهید:

  • قبل از نصب کردن صافی برگشت ابتدا باید شلنگ رادیاتور را که در قسمت زیر پکیج قرار گرفته، باز کنید.
  • بعد از اینکه شلنگ را جدا کردید حالا باید فیلتر را در زیر پکیج ببندید.
  • در مرحله آخر دوباره شلنگ برداشت رادیاتور را در روی صافی برگشت قرار دهید.

زمان مناسب برای رسوب زدایی پکیج

آیا تا به حال برایتان پیش آمده زمانی که در حال حمام کردن هستید آب حمام یک دفعه سرد شده و دوباره گرم شود؟ ممکن است این اتفاق چند بار در حین حمام گرفتن برای شما به وجود بیاید. این گرم و سرد شدن آب، نشانه رسوبات زیاد در لوله‌های پکیج و مخازن حرارتی می‌باشد. رسوبات باعث می‌شوند که لوله‌ها تنگ شده و آب نتواند با سرعت و فشار در لوله‌ها جریان داشته باشد. به همین علت تا وقتی آب به محل مورد نظر برسد، گرمای خود را از دست داده و سرد می‌شود. رسوبی که در مخزن حرارتی وجود دارد، باعث می‌شود دیواره منبع ضخیم شود و در این صورت باید گرما و انرژی بیشتری صرف شود تا آب پکیج را گرم کند و این می‌تواند باعث شود مخزن آب سوراخ شده و شما با مشکلات زیادی مواجه شوید. پس باید قبل از ایجاد این مشکل، از آن پیشگیری کرده و مخزن پکیج را رسوب زدایی کنید.

فیلتر پکیج

چه کار کنیم تا رسوب در پکیج ایجاد نشود؟

همانطور که در ابتدا هم گفتیم املاح معدنی و سختی آب باعث خواهد شد در مخزن و لوله‌ها رسوب ایجاد شود. شما می‌توانید به وسیله دستگاه تصفیه، از ایجاد رسوبات جلوگیری کنید. در هنگامی که پکیج را راه‌اندازی می‌کنید، ابتدا فیلترهای تصفیه را در راه ورودی آب نصب کنید. به این وسیله املاحی که در آب وجود دارد، وارد پکیج نخواهد شد. البته می‌توانید از محلول‌های محافظ هم استفاده کنید. محلول‌ها از ایجاد رسوبات جلوگیری می‌کنند و باعث می‌شوند لایه‌های رسوب به راحتی تشکیل نشود.

تعویض کارتریج یا فیلتر پکیج دیواری

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

انواع فیلتر های پکیج دیواری

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا