خدمات ساختمان

مقایسه سختی گیر رزینی و سختی گیر مغناطیسی

پیش از این در مقالات به بررسی سختی گیر مغناطیسی و سختی گیر رزینی پرداختیم و ویژگی‌ های هر کدام از آنها را توضیح دادیم. امروزه به علت پیچیدگی‌ هایی که لوله کشی و تأسیسات و همچنین اجرای آنها دارد، جهت کاهش هزینه‌ های مربوط به تعمیر و نگهداری، استفاده نمودن از سختی گیرها امری مهم در مراقبت از سیستم و رسوب زدایی آن می‌ باشد. سختی گیر مغناطیسی و سختی گیر رزینی هر دو از رایج‌ ترین سختی گیرهای موجود در بازار هستند و البته تفاوت‌ هایی نیز با یکدیگر دارند.

تفاوت سختی گیر مغناطیسی و سختی گیر رزینی

همانطور که گفتیم جهت جلوگیری از ایجاد رسوب در لوله‌ ها و تأسیسات از سختی گیر استفاده می‌ شود. به کار بردن سختی گیر برای سلامت سیستم و جلوگیری سختی آب بسیار ضروری می‌ باشد. سختی گیر مغناطیسی در حقیقت با کمک قدرت میدان مغناطیسی که در اطراف محدوده فعالیت خودش ایجاد می‌ نماید روی ترکیبات منیزیم و کلسیم که در واقع عامل ایجاد رسوب هستند اثر می‌ گذارد. این موضوع موجب تغییرات فیزیکی داخل محلول‌ ها شده و در نتیجه باعث می‌ شود که این محلول‌ ها نه فقط در بدنه لوله‌ ها و اتصالات تمایلی به ایجاد رسوب و ته نشین شدن نداشته باشند بلکه با وجود این خاصیت و اینکه سیالات مدام در حال حرکت هستند، رسوبات قبلی در سیستم را نیز از بین می‌ برند ولی عملکرد سختی گیر رزینی به گونه‌ ای دیگر است. این سختی گیرها روی یون‌ های کلسیم و منیزیم مؤثر می‌ باشند به گونه ای که محلول را دریافت کرده و با تغییر آن به پتاسیم و سدیم از ایجاد رسوب در لوله و اتصالات جلوگیری می‌ نماید. به همین خاطر عمده تفاوتی که سختی گیر رزینی و سختی گیر مغناطیسی دارند را می‌ توانیم در تأثیرات متفاوت آن روی محلول‌ های آب بیان نماییم.

ضرورت وجود سختی گیر

به خاطر آنکه آب شهری و شبکه مصرفی و حتی آب چاه دارای رسوبات فراوانی می‌ باشد بنابراین می‌ توان نتیجه گرفت که همه تکنسین‌ ها و افراد به ضرورت استفاده از سختی گیر در مسیر اتصالات و لوله‌ ها پی برده‌ اند.مقایسه سختی گیر رزینی و سختی گیر مغناطیسی این موضوع کاملاً واضح است که وارد شدن رسوبات به داخل لوله‌ ها و مخصوصاً تجهیزات حرارتی و گرمایشی باعث می‌ شود نه تنها انتقال حرارت دشوار شود بلکه میزان مصرف انرژی هم افزایش پیدا کند. علاوه بر آن رسوبات ایجاد شده به بدنه تأسیسات صدمات زیادی می‌ رساند و هزینه تعمیر و نگهداری تأسیسات در ساختمان‌ های صنعتی، مسکونی و اداری بسیار بالا می‌ رود.

مقایسه سختی گیر مغناطیسی و رزینی

انتخاب این که کدام سختی گیر مناسب‌ تر است یکی از پرسش‌ هایی می‌ باشد که ممکن است ذهن کاربران را به خود درگیر کند. با بررسی دقیق و مشخص شدن نوع مصرف و حتی میزان سختی آب در منطقه می‌ توان بهترین سختی گیر را انتخاب نمود. همه سختی گیرها در کنار مزایایی که دارند دارای معایبی هم می‌ باشند. در ادامه به صورت مختصر تفاوت‌ های سختی گیر رزینی و سختی گیر مغناطیسی را مرور می‌ کنیم.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  چاه ارت ساختمان چیست و نحوه اجرای آن چگونه است؟

مقایسه سختی گیر رزینی و مغناطیسی از نظر اشغال فضا

  • سختی گیر مغناطیسی معمولاً فضای کمتری اشغال می‌ کند و می‌ توانیم بگوییم نیازی به فضا جهت کار ندارد و فقط روی لوله‌ ها و اتصالات نصب می‌ شود.
  • میدان مغناطیسی در سختی گیر به صورت الکترونیکی یا مکانیکی روی لوله‌ ها ایجاد می‌ شود و بر جریان سیالات اثر گذاشته و عملکرد آن بر این اساس است.
  • سختی گیر رزینی فضای زیادی اشغال می‌ کند و چنانچه نوع سختی گیر رزینی از نوع دوبل باشد باید فضای بیشتری برای آن در نظر گرفته شود.
  • سختی گیر رزینی معمولاً دارای منبع رزین، منبع نمک و چنانچه دوبل باشد منبع اضافی نیز دارد و اتصالاتی باید به سمت آنها کشیده شود. بنابراین چنانچه در فضا دارای محدودیت هستید بهتر است سختی گیر مغناطیسی انتخاب نمایید.

هزینه نصب سختی گیر مغناطیسی و رزینی

هزینه راه اندازی کردن و نصب سختی گیر رزینی معمولاً بسیار بالا است و البته این موضوعی طبیعی می‌ باشد زیرا سختی گیر رزینی دارای دو منبع می باشد که یکی از آنها مخزن نمک بوده و تعداد زیادی شیر و اتصالات نیاز دارد و به همین خاطر هزینه اجرای آن بالا می‌ رود. سختی گیر مغناطیسی هم به برش لوله و قرار دادن آن در فلنچ نیاز دارد. بنابراین این پروژه هم می‌ تواند مشکل باشد و هزینه زیادی به دنبال داشته باشد. نکته مهم دیگر این است که سختی گیر مغناطیسی معمولاً به تنهایی نمی‌ تواند کار کند و اگر اثربخشی آن به اندازه کافی نباشد باید بر اساس میزان تأسیسات تعداد زیادی سختی گیر مغناطیسی در سیستم نصب شود.مقایسه سختی گیر رزینی و سختی گیر مغناطیسی به همین خاطر نمی‌ توانیم بگوییم هزینه اجرای سختی گیر مغناطیسی کم است و هزینه‌ های نهایی آن بستگی به پیچیدگی و بزرگی سیستم تأسیسات خانگی یا صنعتی دارد. بنابراین بهتر است ابتدا سختی گیرهایی که لازم است در محل نصب شود را به صورت دقیق مشخص کنید و هزینه‌ های نهایی آن را تعیین نمایید و پس از آن اقدام به تصمیم گیری کنید.

مقایسه سختی گیر مغناطیسی و رزینی از نظر بهداشتی

سختی گیر مغناطیسی که در سیستم نصب می‌ شود ایجاد میدان مغناطیسی می‌ کند و روی منیزیم و کلسیم اثر می‌ گذارد. درست است که این روش اثربخشی مطلوبی دارد اما همین امواج مغناطیسی می‌ توانند برای سلامت انسان نیز مضر باشند. بنابراین بسیاری از کارشناسان نسبت به این موضوع واکنش منفی نشان داده‌ اند و آبی که از این طریق تولید می‌ شود را مضر می‌ دانند. برعکس آن سختی گیر رزینی فقط تغییراتی روی یون منیزیم و کلسیم ایجاد می‌ کند و آنها را به پتاسیم یا سدیم تبدیل می‌ نماید که برای سلامتی انسان ضرری ندارد. گاهی اوقات افرادی هستند که به پتاسیم یا سدیم واکنش نشان می‌ دهند و ممکن است منع مصرف این دو یون را داشته باشند. بنابراین می‌ توانند از مجری تأسیسات درخواست کنند که رزین به کار برده شده در منبع سختی گیر از نوع سدیم یا پتاسیم باشد. در نتیجه آبی که سختی گیری شده است نرم می‌ باشد و چون سختی گیر رزینی این کار را انجام داده برای انسان ضرری نخواهد داشت.

تأثیر سختی گیر مغناطیسی و رزینی روی سلامت گیاهان

یکی دیگر از نکات مهم در مورد سختی گیرها توجه به سلامت گیاهان می‌ باشد. معمولاً گیاهان آب‌ هایی که دارای امواج مغناطیسی باشد و یا از کلسیم و منیزیم تهی شده باشد را دوست ندارند. چنانچه در خانه خود گیاه دارید استفاده از این آب را توصیه نمی‌ کنیم. برای انجام این کار باید سختی‌ گیری روی آب گرم نصب کنید که البته تأثیرات رسوبات در این سیستم‌ ها نیز بیشتر است.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  سبک اسکاندیناوی در دکوراسیون داخلی خانه

مقایسه سختی گیر مغناطیسی و رزینی از نظر تعمیر و نگهداری

هزینه‌ های مربوط به تعمیر و نگهداری از سختی گیر رزینی نسبت به سختی گیر مغناطیسی بالاتر است و علت آن هم در مرحله اول تشکیلات بیشتری است که سختی گیر رزینی دارد و بنابراین طبیعی می‌ باشد که هر چقدر میزان اتصالات و تشکیلات بیشتر باشد، میزان خرابی آنها نیز افزایش پیدا می‌ کند. یکی دیگر از موضوعات مهمی که باید مورد توجه قرار گیرد این است که باید به احیای رزین‌ ها به صورت ماهیانه یا در مدت زمان مشخص اقدام شود ولی سختی گیر مغناطیسی کمتر دچار خرابی می‌ شود. اپراتور موتورخانه هم باید آب نرمی که توسط این سختی گیرها تولید می‌ شود را مرتباً مورد بررسی قرار دهد اما در کل سختی گیر مغناطیسی نیاز به نگهداری و تعمیر کمتری دارد.

مقایسه سختی گیر مغناطیسی و تأثیر آنها روی بدنه تأسیسات

یکی دیگر از مشکلات اساسی که معمولاً سختی گیرهای مغناطیسی دارند این است که امواج آنها بر روی بدنه تأسیسات و یا مکانی که در آنجا نصب می‌ شوند اثر منفی می‌ گذارد. به صورت کلی می‌ توانیم بگوییم سختی گیر مغناطیسی چنانچه روی آب در حال حرکت تعبیه شود می‌ تواند دو اثر منفی داشته باشد. یکی از آنها لوله‌ ای است که سختی گیر در آنجا نصب می‌ شود که تحت امواج مغناطیسی خیلی زود خراب می‌ شود و تأثیر منفی دوم این است که رسوبات آب با سختی گیر غیر فعال خواهند شد و دیگر رسوب نمی‌ کنند ولی رسوبات آهنی و فلزی به آب اضافه می‌ شود و جذب میدان مغناطیسی می‌ گردد. مقایسه سختی گیر رزینی و سختی گیر مغناطیسیاین موضوع در طولانی مدت می‌ تواند باعث تنگ شدن و مسدود شدن مجرای آب شده و در نتیجه تشکیل رسوبات باز هم اتفاق میفتد. در مورد سختی گیر رزینی باید بگوییم که این نوع از سختی گیر فقط هنگامی کار می‌ کند که آب از روی آنها حرکت کند و زمانی که آب راکد باشد نمی‌ تواند تأثیر زیادی روی آن بگذارد. نکته مهم در انتخاب سختی گیر این است که هزینه‌ های شما را پایین آورده و مصرف انرژی را کاهش دهد.

سخن پایانی

در این مقاله از آی بک امداد به بررسی دو سختی گیر رزینی و مغناطیسی پرداختیم و آنها را از نظر کارایی و عملکرد، هزینه‌ ها، بهداشت و … مورد بررسی قرار دادیم. بدون تردید باید همه این موارد را در نظر بگیرید و بر اساس آن اقدام به انتخاب سختی گیر نمایید. در نهایت سختی گیری انتخاب کنید که هزینه‌ های نگهداری و تعمیرات آن هم پایین باشد و مشکلات برودتی و حرارتی کمتری داشته باشد. کاهش رسوبات در تأسیسات می‌ تواند میزان مصرف انرژی را تا حد بسیار زیادی کاهش دهد بنابراین حتماً از سختی گیر در تأسیسات خود استفاده نمایید.

مقایسه سختی گیر رزینی و سختی گیر مغناطیسی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

مقایسه سختی گیر رزینی و سختی گیر مغناطیسی، هزینه نصب سختی گیر مغناطیسی و رزینی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا