تعمیرات ساختمان

سنگ پلاک چیست؟ | کاربرد سنگ پلاک در ساختمان سازی

یکی از سنگ‌ های بسیار پر کاربرد در ساختمان سازی سنگ پلاک می‌ باشد که بیشتر جهت تزیین نمای بیرونی ساختمان به کار برده می‌ شود. پلاک علاوه بر آنکه نمای بیرونی ساختمان را زیبا تر می‌ کند مقاومت آن را هم افزایش می‌ دهد به همین خاطر این نوع از سنگ‌ ها دارای ویژگی‌ های خاصی می‌ باشند و کاربرد ویژه‌ ای نیز در ساختمان سازی دارند. سنگ پلاک دارای انواع مختلفی می‌ باشد که هر کدام از آنها دارای ویژگی‌ های خاصی بوده و کاربرد مخصوص به خود را نیز دارند.

سنگ پلاک چیست؟

سنگ پلاک یک نوع سنگ ساختمانی می‌ باشد که جهت استفاده در نمای ساختمان به کار برده می‌ شود. همچنین در سطوح مختلف ساختمان نیز مورد استفاده قرار می‌ گیرد. سنگ پلاک از پر کاربردترین سنگ‌ های ساختمانی می‌ باشد که در ابعاد و ضخامت‌ های خاصی برش داده می‌ شود و برای مصارف ساختمانی کاربرد دارند. این سنگ‌ ها در استفاده‌ های سنگین مناسب نمی‌ باشند زیرا مقاومت آنها به حدی نیست که جهت ساخت قسمت‌ های مختلفی مثل دیوار ساختمان بتوان آنها را به کار برد. بنابراین ساختمان با مصالح مناسب ساخته می‌ شود و پس از آن از سنگ پلاک جهت پوشاندن مصالح و همچنین حفاظت از آنها استفاده می‌ گردد.

ویژگی‌ ها و شاخصه‌ های سنگ پلاک

همانطور که گفتیم از سنگ‌ هایی به نام سنگ پلاک در نمای ساختمان مورد استفاده قرار می‌ گیرد که دارای ویژگی‌ های منحصر به فردی است. بعضی از مهم‌ ترین مشخصه‌ های سنگ پلاک در ادامه مورد بررسی قرار گرفته است.سنگ پلاک چیست؟ | کاربرد سنگ پلاک در ساختمان سازی

  • یکی از مهم ترین ویژگی‌ های سنگ پلاک درخشش و زیبایی مناسب آنها می‌ باشد.
  • سنگ پلاک دارای تنوع بالایی در رنگ و طرح است و هر شخصی با توجه به سلیقه‌ ای که دارد می‌ تواند یکی از آنها را انتخاب نماید.
  • یکی دیگر از ویژگی‌ های بسیار مهم این نوع از سنگ‌ ها مقاومت بالای آنها می‌ باشد.
  • سنگ پلاک در بیرونی‌ ترین لایه ساختمان و به عنوان نما و پوشش به کار برده می‌ شود بنابراین باید در مقابل شرایط آب و هوایی، شرایط اسیدی و بازی، فرسایش و ضربه و شرایط جوی مقاومت زیادی داشته باشد.
  • سنگ پلاک باید وزن و چگالی کمی داشته باشد و چسبندگی آن زیاد باشد.
  • معمولا سنگ پلاک ها به راحتی با انواع ملات ساختمانی روی هر سطحی می‌ چسبند و می‌ توانند روی دیوارهای داخلی و یا خارجی پله‌ ها و کف مورد استفاده قرار گیرند.
  • یکی دیگر از ویژگی‌ های مهم سنگ پلاک این است که دارای وزن کمی می‌ باشد زیرا سنگ پلاک نباید وزن و بار زیادی بر روی ساختمان وارد نماید.
  • یکی دیگر از قابلیت‌ ها و ویژگی‌ های مهم سنگ پلاک این است که نگهداری از آن آسان بوده و تمیز کردن آن هم راحت می‌ باشد.
  • استفاده از سنگ پلاک در قسمت‌ های خارجی و همچنین پوشش نما می‌ باشد و به همین خاطر بیش از حد در معرض آلودگی قرار دارد. بنابراین تمیز کردن و پاک کردن آن باید به آسانی انجام شود.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای تعمیر کاشی های ترک خورده

کاربرد سنگ پلاک

با توجه به آنکه سنگ پلاک دارای ویژگی‌ های منحصر به فردی می‌ باشد و مشخصه‌ های خاصی دارد بنابراین کاربرد گسترده‌ ای نیز در ساختمان سازی می‌ تواند داشته باشد. بعضی از مهمترین کاربردهای این نوع سنگ را در ادامه بیان کرده ایم.

  • از سنگ پلاک می‌ توان در نمای ساختمان استفاده کرد.
  • سنگ پلاک در پله‌ ها به کار برده می‌ شود.
  • از سنگ پلاک در ساخت قرنیز استفاده می‌ گردد.
  • این نوع از سنگ در ساخت دیوار پوش و کفپوش نیز کارایی دارد.
  • سنگ پلاک در سینک ظرفشویی به کار برده می‌ شود.
  • از سنگ پلاک در سنگفرش پارک و خیابان استفاده می‌ شود.
  • برای دکوراسیون و تزئینات می‌ توان از سنگ پلاک استفاده نمود.
  • در جزیره آشپزخانه و ساخت پیشخوان نیز می‌ توان سنگ پلاک را به کار برد.

ابعاد سنگ پلاک

یکی از ویژگی‌ های بارز سنگ پلاک تفاوت در ظاهر آنها با دیگر سنگ‌ های ساختمانی می‌ باشد. سنگ پلاک در ضخامت‌ ها و ابعاد مختلفی برش داده می‌ شوند. پس از آن سطح سنگ با ساب براق و صیقلی خواهد شد.سنگ پلاک چیست؟ | کاربرد سنگ پلاک در ساختمان سازی دقت کنید که برش سنگ‌ های ساختمانی مانند سنگ پلاک با ابزار پیشرفته و همچنین دقت بالا انجام می شوند. قطعات سنگ پلاک معمولاً در ابعاد مربعی ۴۰ در ۴۰ و یا مستطیلی تولید می‌ شوند. پس از آنکه سنگ‌ ها برش داده می‌ شوند باید سطح آنها به صورت‌ های مختلفی فرآوری گردد. یکی از روش‌ ها سابیده شدن سنگ و براق و صیقلی کردن آن می‌ باشد. لازم به ذکر است ساب زدن به موارد مختلفی مثل میزان تخلخل سنگ هم بستگی دارد. بنابراین هر چقدر میزان منافذ و خللی که در سنگ وجود دارد بیشتر باشد سنگ از ساب پذیری کمتری برخوردار خواهد بود. در این هنگام باید از موادی مانند ماستیک و یا رزین اپوکسی برای پر کردن تخلخل استفاده نمود.

انواع مختلف سنگ پلاک

سنگ پلاک از بیشتر سنگ‌ هایی که دارای مقاومت نسبی بالایی هستند تهیه و فراوری می‌ شود با این حال بیشتر از سنگ مرمر، گرانیت، تراورتن جهت ساخت سنگ پلاک استفاده می‌ گردد زیرا این نوع از سنگ‌ ها نه تنها مقاومت زیادی دارند بلکه فرآوری آنها نیز آسان‌ تر می‌ باشد و ظاهر زیباتری دارند.

سنگ پلاک تراورتن

یکی از مدل‌ های مختلف سنگ پلاک سنگ پلاک تراورتن می‌ باشد که جهت نمای بیرونی و همچنین نمای داخلی دارای کاربرد می‌ باشد. سنگ تراورتن منافذ دارد و به همین خاطر وزن آن کم است و به آسانی روی سطوح مختلف می‌ چسبد. این سنگ دارای تنوع رنگ زیادی می‌ باشد و مقاومت آن در شرایط مختلف بسیار بالاست.

سنگ پلاک گرانیت

یکی دیگر از سنگ‌ هایی که از نوع سنگ‌ های پلاک می‌ باشد سنگ گرانیتی است. این نوع از سنگ‌ ها دارای وزن زیادی می‌ باشند و به خوبی هم چسبندگی ندارند. علاوه بر آن سنگ گرانیت دارای مقدار زیادی آهن می‌ باشد و هنگام واکنش دادن با آب اکسید می‌ شود و تغییر رنگ می‌ دهد. بعضی از سنگ‌ های گرانیت را در پله‌ ها و پوشش کف ساختمان‌ ها به کار می‌ برند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  صفر تا صد مراحل بازسازی خانه

سنگ پلاک مرمر

یکی دیگر از انواع مختلف سنگ پلاک، سنگ مرمر می‌ باشد. مرمر یک نوع سنگ پلاک نما است که در نمای خارجی و داخلی ساختمان کاربرد دارد. البته نوعی از مرمر که در نمای داخلی ساختمان‌ ها به کار می‌ رود با نوع بیرونی آن کاملاً متفاوت است. سنگ مرمر علاوه بر آنکه زیبایی بسیار خیره کننده‌ ای دارد، دارای مقاومت بالایی هم می‌ باشد و این ویژگی باعث شده که برای ساخت سنگ پلاک از آن استفاده شود.

مزایای سنگ پلاک

همانطور که گفتیم سنگ پلاک دارای ویژگی‌ ها و شاخصه‌ های مختلفی می‌ باشد و استفاده از آن دارای فواید زیادی در ساختمان سازی است. در ادامه مطلب برخی از اصلی ترین مزایای سنگ پلاک را با هم مرور می‌ کنیم.

مقرون به صرفه بودن: سنگ پلاک که در ساخت نمای مدرن و یا سنتی مورد استفاده قرار می‌ گیرد نسبت به دیگر سنگ نما ها اقتصادی‌ تر بوده و روش استفاده از آن نیز به صرفه‌ تر است.

مقاومت زیاد: سنگ پلاک دارای مقاومت زیادی می‌ باشد و می‌ تواند مدت زمان طولانی دوام بیاورد.

قابلیت تعویض: سنگ پلاک چنانچه تخریب شود به آسانی قابلیت تعویض و یا بازسازی دارد.

عایق بودن: سنگ پلاک از هدر رفتن انرژی جلوگیری می‌ کند و از ورود و یا خروج سرما و گرما نیز ممانعت به عمل می‌ آورد.

جرم حرارتی: این نوع از سنگ‌ ها می‌ توانند به کنترل دمای خانه بپردازند. چنانچه دمای محیط از حد مورد نظر بیشتر شود دمای اضافی را جذب می‌ نمایند و اگر سرد شود می‌ توانند انرژی گرمایی را پس بدهند و موجب تبدیل دما در محیط گردند.

افزایش ارزش بنا: چنانچه سنگ پلاک در ساختمانی به کار رفته باشد ارزش مادی آن تا حدی افزایش پیدا می‌ کند.

سوالات رایج در مورد سنگ پلاک

سنگ پلاک دارای چه موادی می‌ باشد؟ سنگ پلاک‌ ها با در نظر گرفتن کاربری آنها و همچنین نظر کارشناسان و تکنسین‌ ها برش داده می شوند. بیشتر سنگ پلاک‌ ها دارای طول ۴۰ و عرض ۲۰ سانتیمتر هستند.سنگ پلاک چیست؟ | کاربرد سنگ پلاک در ساختمان سازی

سنگ پلاک دارای چه ضخامتی است؟ معمولاً ضخامت سنگ پلاک‌ ها از ۱ تا ۳ سانتیمتر می‌ باشد اما ممکن است بر حسب نیاز مشتری این ضخامت تغییر کند.

قیمت سنگ پلاک بر چه اساسی محاسبه می‌ گردد؟ معمولا قیمت سنگ پلاک بر اساس نوع سنگ، ضخامت، کاربری سنگ و ابعاد سنگ مشخص می‌ شود.

سخن پایانی

یکی از پر طرفدارترین و پر کاربردترین سنگ‌ های ساختمانی سنگ پلاک می‌ باشد که از این سنگ به وفور در صنعت مورد استفاده قرار می‌ گیرد. پلاک در واقع اصطلاحی برای انواع گوناگون سنگ می‌ باشد که مشخصاتی مثل زیبایی ظاهری، سطح صیقلی و مقاومت بالا در مقابل شرایط محیطی و جوی را دارند. از سنگ پلاک به شکل عمده‌ ای در ساختمان استفاده می‌ شود همچنین جهت نمای بیرونی و جزئیات تزیینی داخلی ساختمان به کار گرفته می‌ شود. این نوع سنگ یعنی سنگ پلاک یک سنگ تزیینی می‌ باشد و برای کاربردهای سنگین مناسب نیست. جهت مشاوره و راهنمایی می توانید با کارشناسان ایبک امداد در ارتباط باشید.

 

سنگ پلاک چیست؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

سنگ پلاک چیست؟ کاربرد سنگ پلاک در ساختمان سازی

امتیاز کاربر: ۰.۳ ( ۱ نتایج)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا