بهترین نوع کابینت آشپزخانه منزل چیست؟
احتمالا برای شما این سوال پیش آمده که بهترین نوع کابینت آشپزخانه منزل چیست؟ موجود در بازار چه کابینتی است؟ ایبک امداد در این مطلب میخواهد به دنبال پاسخی برای این پرسش باشد. افراد مختلف تعریف های گوناگونی از واژه بهترین دارند. به همین خاطر پیدا کردن بهترین ها معمولاً کار سختی است. این مسئله موجب میشود که هر کس از دیدگاه خود بهترین کابینت آشپزخانه را معرفی کند.
کابینت چیست ؟
کابینت به منزله قفسه ، گنجه و باکس هایی است که درون آن لوازم آشپزخانه و ظروف جای داده می شود تا آشپزخانه منظم و تمیز و جلوه کند و لوازم و ابزار مورد نیاز به سرعت در دسترس قرار داشته باشد.
در گذشته کابینت ها به شکل ساده و با چوب معمولی ساخته می شدند و همچنین دارای طراحی و دکوراسیون جذابی نبودند. همچنین کابینت ها فقط ابزاری جهت جاسازی و پنهان سازی لوازم آشپزی بودند. ولی امروزه افزون بر این که کابینت ها جزء طراحی و دکوراسیون داخلی منزل به شمار می آیند، در صورتی که طراحی زیبایی داشته باشند می توانند جلوه بصری زیبا و مناسبی را برای خانه و آشپزخانه شما فراهم سازند.
بهترین نوع کابینت آشپزخانه منزل چیست؟
بعضی از اشخاص کابینت های پر کار را بهترین کابینت می دانند و اعتقاد دارند کابینت های کلاسیک شیک ترین و بهترین مدل کابینت ها هستند. بعضی دیگر بهترین کابینت را کابینت های مدرن می دانند و بعضی دیگر هم بر این باور هستند که این متریال کابینت است که بهترین بودن آن را تعیین می کند نه نوع طراحی آن. تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا به بررسی انواع کابینت ها برای آشپزخانه بپردازیم و در مورد معایب و مزایای هر کدام صحبت کنیم.
کابینت فلزی و استیل
در زمان های قدیم بهترین کابینت در آشپزخانه کابینت های فلزی بوده است. این مدل که از قدیمی ترین مدل های کابینت می باشد در گذشته کارایی بسیار زیادی در خانه های ایرانی داشته است. اما به علت معایبی که کابینت های فلزی دارا بودند، کاربرد آن ها به تدریج کاهش یافت. کابینت های فلزی در محیط های مرطوب کاربرد خود را از دست میدهند و مناسب این مکان ها نیستند. در برابر رطوبت بسیار راحت زنگ می زنند و دارای خوردگی می شوند. همچنین این کابینت ها طرح و رنگ های متنوعی ندارند و از این نظر بسیار محدود می باشند.
نوعی از کابینت های فلزی، کابینت های استیل می باشند. البته باید بدانید که کابینت های استیل برای استفاده در خانه ها مناسب نیستند و دلیل این مسئله هم این است که کابینت های استیل طرح و رنگ بسیار محدودی دارند و از نظر قیمت هم بسیار گران می باشند. به طور کلی بیشتر جهت رستوران ها و بیمارستان ها استفاده می شوند. به عنوان جمع بندی میتوان گفت که کابینت های فلزی حتی نوع استیل آن قیمت بسیار زیادی دارند و برای افرادی که دوست دارند منزل آنها دارای طراحی شیک و زیبایی باشد، مناسب نیست.
کابینت ام دی اف
کابینت ام دی اف برخلاف کابینت فلزی، امروزه پرکاربردترین کابینت آشپزخانه و خانه های ایرانی می باشد. این کابینت بهترین گزینه برای اشخاصی است که میخواهند محصولی به مراتب با هزینه کمتر داشته باشند. علاوه بر آن کابینت های ام دی اف امکان طراحی به روز و مدرن را دارا می باشند و می توانند با اجرای حرفه ای توسط افراد متخصص، آشپزخانه ای شیک، بسیار زیبا و خیره کننده برای شما بسازند. از مزایای اصلی کابینت ام دی اف می توان به قیمت مناسب آن در مقایسه با سایر کابینت ها اشاره کرد. کابینت ام دی اف دارای معایبی هم می باشد که ممکن است برای بعضی از افراد گزینه اول جهت انتخاب نباشد. مهمترین معایب کابینت های ام دی اف، پایین بودن مقاومت آنها در برابر رطوبت و آب می باشد. اگر روکش روی ام دی اف صدمه ببیند، آب به راحتی در آن نفوذ کرده و باعث خراب شدن آن می شود.
کابینت هایگلاس
یکی از محبوب ترین و زیباترین کابینت ها کابینت هایگلاس می باشد. این کابینت بهترین انتخاب برای افرادی است که میخواهند دکوراسیونی مدرن و جدید در آشپزخانه خود داشته باشند. شاخصه اصلی کابینت هایگلاس، درخشندگی آن است. برای آشپزخانه های کوچک، بهترین انتخاب هایگلاس سفید می باشد. به این علت که نور خورشید را بازتاب کرده و باعث افزایش نور پردازی می شود و آشپزخانه کوچک را از آنچه که هست بزرگتر و دلباز تر نشان می دهد و همچنین نیاز آشپزخانه به انواع نورهای مصنوعی را کاهش میدهد. کابینت هایگلاس نسبت به رطوبت مقاومت بیشتری دارد و علت این مورد به نوع پوشش آن مربوط می باشد. اما چنانچه روکش هایگلاس از بین برود یا آسیب ببیند در برابر رطوبت به شدت آسیب پذیر می شود.
کابینت ممبران
یکی از بهترین و شیک ترین متریال ها برای ساخت کابینت، کابینت ممبران میباشد. این کابینت به مراتب ارزان تر از کابینت چوبی است .اما میتواند نمایی کلاسیک و شبیه با کابینت چوب برای آشپزخانه شما ایجاد کند. کابینت ممبران برای اشخاصی که دوست دارند آشپزخانه ای با نمای کلاسیک داشته باشند ولی توان پرداخت هزینه کابینت چوبی را ندارند،بسیار مناسب می باشد. چون می توانند با هزینه کمتر تجربه فضای کلاسیک را داشته باشند. علاوه بر مزایای که کابینت ممبران دارد دارای معایبی نیز می باشد. این معایب بیشتر به اجرای کابینت مربوط می باشد. اگر چنانچه کابینت ممبران در کارگاهی بی کیفیت تولید شود ممکن است در اثر گذشت زمان روکش آن از مغزی جدا شود و مشکلاتی برای کابینت ایجاد کند.
کابینت چوب و روکش چوب
کابینت روکش چوب یک نوع کابینت است با مغزی ام دی اف و روکشی از چوب طبیعی. این کابینت ها از گران قیمت ترین کابینت های بازار محسوب میشوند و از نظر زیبایی و فنی نیز از بهترینهای بازار کابینت هستند. کابینت های روکش چوب میتوانند روکش هایی از جنس چوب روسی، چوب گردو و … داشته باشند. این کابینت ها در طرح و رنگ محدودیت دارند و نمی توان هر روکش چوبی را با رنگ دلخواه سفارش داد. با همه این ها کابینت روکش دار یکی از بهترین کابینت ها می باشد. اما دارای معایب کوچکی نیز هست که می توان از آنها چشم پوشی کرد. در رابطه با هزینه آن می توان گفت که یکی از گران ترین کابینت ها نیز می باشد. به همین علت برای مکان های بسیار لاکچری و خاص مناسب هستند.
کابینت لترون
نوع دیگری از کابینت ها که امروز به آن پرداخته شده است و جزء کابینت های ارزان قیمت می باشد، کابینت لترون است. این کابینت ها از خرده چوب های بزرگتری نسبت به mdf ساخته شدهاند و معمولاً مقاومت کمتری نسبت به رطوبت دارند. بنابراین توصیه ما به شما این است که از این کابینت برای سینک ظرفشویی و مکان هایی که در معرض آب و رطوبت قرار دارند استفاده نکنید. اگر به فکر نصب کابینتی با هزینه کمتر و مقرون به صرفه هستید، کابینت لترون می تواند انتخاب خوبی برای شما باشد. در غیر این صورت از لحاظ کارایی و مقاومت ممکن است برای شما مناسب نباشد.
کابینت انزو
کابینت انزو دارای شفافیت و براقی بیشتری نسبت به کابینت های هایگلاس می باشد. مراحل ساخت این کابینت مانند کابینت ممبران است و تفاوت آنها در ضخامت درب ها می باشد.
کابینت پولیشی
پولیش یک ماده خمیری شکل است که مواد پایه آن نفتی می باشد و با اضافه کردن رنگ دلخواه روی درب های خام رنگ زده می شود. کابینت پولیشی دو نوع مات و براق دارد. این نوع کابینت هواداران بسیار زیادی دارد زیرا بعد از سنباده کاری، رنگ کاری و پولیش درب ها، گویی یک شیشه به ضخامت ۳ میل روی درهای کابینت آشپزخانه قرار داده شده است. درخشندگی و براق بودن سطح کابینت خیره کننده می باشد. اگر به دنبال کابینت براق هستید و در عین حال به شیک بودن و سلطنتی بودن کابینت های کلاسیک علاقه دارید حتما این نوع کابینت را انتخاب کنید.
کابینت ملامینه
یکی از ارزان ترین کابینت های موجود در بازار که با ورق های ملامینه ساخته می شود، کابینت ملامینه می باشد. ملامینه ورقی است که مغزی آن نئوپان می باشد و با روکش نازکی از ملامین پوشانده شده است. این لایه نازک ضد خش و ضد آب است. از معایب این کابینت میتوان به حساسیت نئوپان نسبت به رطوبت و آب اشاره کرد. لذا این کابینت ها در مکان هایی که در معرض رطوبت و آب هستند مناسب نمی باشد.
کابینت پی وی سی
کابینت هایی که به طور کامل از پی وی سی ساخته شده باشند کمتر مورد استفاده هستند. این نوع کابینت مصنوعی می باشد و دارای طرح و رنگ های بسیار گوناگونی هست. محافظت و نگهداری از این کابینت ها بسیار راحت تر و آسان تر از کابینت های چوبی بوده و نصب و ساخت آن ها نیز در آشپزخانه راحت تر صورت می گیرد. از ورق های پی وی سی جهت ساخت کابینت های سرویس بهداشتی، دستشویی، حمام و سینک ظرفشویی آشپزخانه استفاده می شود. به طور معمول در بقیه قسمت های کابینت آشپزخانه از پی وی سی استفاده نمی شود.
کابینت اچ پی ال
کابینت های اچ پی ال در حقیقت همان کابینت های ام دی اف خام می باشند که روکشی به نام hpl بر روی آنها کشیده شده است. این روکش ها جنس خوبی دارند و نسبت به گرما و رطوبت مقاومت زیادی دارند. ضد خش می باشند و دارای رنگبندی گوناگون و جذابی نیز می باشند. همچنین این کابینت ها قابلیت شستشو دارند و به آسانی مثل روز اول تمیز می شوند. به طور کلی میتوان از آن به عنوان یکی از بهترین کابینت های روکش دار نام برد.
کابینت پلی گلاس
یکی از مرغوب ترین و بهترین کابینت های هایگلاس نوع پلی گلاس می باشد. برای ساخت این کابینت ها، روی سطح ام دی اف یک لایه از ملامین بر هر دو سوی آن کشیده می شود و روی ملامین هم یک لایه پلی استر به کار می رود که باعث افزایش مقاومت و کیفیت آن خواهد شد. این کابینت مزایای بسیار زیادی دارد و از نظر زیبایی و مقاومت مشابه کابینت های هایگلاس می باشد.
سخن آخر
جدا از آن که آشپزخانه شما کوچک باشد یا بزرگ، یکی از اصلی ترین و مهمترین عناصر طراحی و دکوراسیون آن کابینت ها می باشند. در واقع هر کدام از کابینت ها دارای معایب و مزایایی می باشند و دارای کاربری خاصی جهت افراد و آشپزخانهها می باشند. ممکن است کابینتی برای یک فضای آشپزخانه بسیار مناسب بوده و در رابطه با فرد دیگری نامناسب به نظر بیاید. از آنجا که آشپزخانه نقطه مرکزی منزل می باشد همه افراد در جستجوی طراحی و دکوراسیون منحصر به فرد و زیبایی برای آشپزخانه خود می باشند. باید به خاطر داشته باشید جهت انتخاب بهترین نوع کابینت باید دکوراسیون و طراحی داخلی خانه خود و رنگبندی دیوارها را مشخص کنید تا بتوانید بهترین نوع کابینت را با ظرافت و دقت بیشتری انتخاب کنید. ایبک امداد در این مقاله شما را با انواع کابینت و همچنین معایب و مزایای آن آشنا کرده است. شما می توانید با بهره بردن از مطالب بالا بهترین انتخاب را برای کابینت آشپزخانه خود داشته باشید و گزینه متناسب با بودجه و شرایط منحصر به خودتان را برگزینید.
بهترین نوع کابینت آشپزخانه منزل چیست؟
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
مقاله ای برای آشنایی بهترین نوع کابینت آشپزخانه منزل چیست؟