تعمیرات تلویزیون

علت بنفش شدن صفحه نمایش تلویزیون و راه‌های جلوگیری از این مشکل

در صورتی که بر روی صفحه تلویزیون رنگ بنفش را می‌بینید تعجب خواهید کرد و از خود می‌پرسید که این مشکل چه علتی می‌تواند داشته باشد؟ بنفش شدن صفحه نمایش تلویزیون برای کاربران اذیت کننده است. چون موجب مخدوش شدن رنگ‌ها شده و تجربه خوبی از تماشا نخواهند داشت. در مطلب دلایل بنفش شدن صفحه نمایش تلویزیون را مورد بررسی قرار گرفته و نحوه برطرف کردن آنها را بیان خواهیم کرد.

دلایل بنفش شدن صفحه نمایش تلویزیون

صفحه نمایش تلویزیون به علت مشکل در نور پس زمینه امکان دارد که به رنگ بنفش درآید. در برخی از مدل‌های تلویزیون ممکن است مشکل سازگاری با فرمت رنگی وجود داشته باشد. در صورتی که این دو علت وجود ندارد، دلیل بنفش شدن صفحه نمایش تلویزیون امکان دارد به علت خرابی کابل یا پورت HDMI باشد. به صورت کلی می‌توان دلایل زیر را برای بروز این مشکل بیان کرد:

اتصالات کابل ضعیف

یکی از دلایل شایع بنفش شدن صفحه نمایش تلویزیون معیوب بودن یا شل شدن اتصالات کابل می‌باشد. مطمئن شوید که کابل‌هایی که تلویزیون را به دیگر دستگاه‌ها متصل می‌کنند مثل کنسول‌های بازی یا ست باکس به صورت ایمن به برق متصل هستند. چنانچه متوجه شدید که هر یک از این اتصالات به صورت محکم در محل خود قرار ندارند، بهتر است که مجدداً آنها را به صورت صحیح متصل نمایید.

در بک لایت مشکل وجود دارد

در پشت صفحه تلویزیون چند دیود یا لامپ قرار دارد که موجب می‌شود صفحه نمایش روشن شود. این همان بک لایت می‌باشد که صفحه نمایش را از همه زوایا قابل مشاهده می‌کند و شفاف است.

عدم نگهداری درست و استفاده مداوم می‌تواند موجب خرابی و یا آسیب دیدن بک لایت تلویزیون شود. اگر بک لایت سوختگی یا آسیب داشته باشد، موجب بنفش شدن صفحه نمایش تلویزیون خواهد شد و یا امکان دارد تصویر تلویزیون تیره شود.

همچنین در صورتی که تلویزیون از نوع قدیمی است، امکان دارد که نور پس زمینه عمر خود را کرده باشد. این می‌تواند موجب شود که مشکلات رنگی مانند بنفش شدن صفحه نمایش تلویزیون را ایجاد نماید. در این صورت برای رفع مشکل فقط باید نور پس زمینه را تعمیر کرده و یا تلویزیون را تعویض نمایید.

بنفش شدن صفحه نمایش تلویزیون به علت تنظیمات نادرست

چنانچه تنظیمات تلویزیون به صورت صحیح انجام نشده باشد، می‌تواند سبب بنفش شدن صفحه نمایش تلویزیون شود. تنظیمات رنگ تلویزیون را در این صورت باید مورد بررسی قرار دهید و اطمینان حاصل نمایید که به صورت صحیح آن را تنظیم نموده‌اید. در برخی از تلویزیون‌ها تنظیمات تلویزیون از پیش تعیین شده است، در این حالت باید اطمینان حاصل نمایید که از حالت مناسب برای محتوای مورد نظر استفاده می‌نمایید.

کابل HDMI ایراد دارد

بنفش شدن صفحه نمایش تلویزیون در برخی مواقع به علت ایراد داشتن کابل HDMI است. این مشکل امکان دارد در مواقعی رخ دهد که ارتباط بین دستگاه‌های خارجی و تلویزیون قطع شود. در این صورت شما مشاهده خواهید کرد که در تصویر تلویزیون مشکلاتی ایجاد شود. برای حل این مشکل باید از تلویزیون خود کابل HDMI را خارج کرده و دستگاه خارجی را جدا نمایید و پس از چند دقیقه مجدداً آنها را به هم متصل نمایید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  روش بروزرسانی تلویزیون شیائومی چگونه است | پردازنده ی تلویزیون های شیائومی چیست

بنفش شدن صفحه نمایش تلویزیون

گرم شدن بیش از اندازه تلویزیون و استفاده مداوم از آن

تلویزیون‌ها هنگامی که کار می‌کنند، گرما تولید می‌کنند و در صورتی که بیش از اندازه گرم شوند، می‌توانند بر روی صفحه نمایش و رنگ آن تأثیر بگذارند. برای جلوگیری از بنفش شدن صفحه نمایش تلویزیون باید مطمئن شوید که دستگاه در محل مناسبی قرار دارد. همچنین باید تمیز کردن تلویزیون خود را به صورت مرتب انجام دهید. چون زباله‌ها و گرد و غبارهایی که بر روی صفحه نمایش و یا دریچه‌های تلویزیون جمع می‌شوند موجب گرم شدن بیش از اندازه تلویزیون خواهند شد.

تداخل مغناطیسی

رنگ‌های صفحه تلویزیون با میدان‌های مغناطیسی مخدوش می‌شوند و در نتیجه امکان دارد که رنگ بنفش بر روی صفحه نمایش تلویزیون ایجاد شود. وسایل مغناطیسی مثل رادیو یا بلندگو باید به دور از تلویزیون نگهداری شوند. همچنین قرار دادن تلویزیون در نزدیکی وسایلی که میدان مغناطیسی بسیار قوی ایجاد می‌کنند، مثل مایکروویو و یخچال قرار ندهید.

سخت افزار تلویزیون نقص دارد

در برخی مواقع که صفحه نمایش تلویزیون به رنگ بنفش می‌شود، نشان دهنده این است که در تلویزیون نقص سخت‌افزاری به وجود آمده است. چنانچه دلیل بنفش شدن صفحه نمایش تلویزیون را پیدا نکردید، برای بررسی دیگر قطعات تلویزیون بهتر است که از تکنسین متخصص کمک بگیرید.

نکته بسیار مهم برای عیب یابی بنفش شدن صفحه نمایش تلویزیون این است که در صورتی که مشکل در کابل‌ها یا تنظیمات تلویزیون‌ها نیست، به احتمال زیاد تلویزیون مشکل فنی پیدا کرده است و در این صورت باید تعمیرات آن را انجام دهید.

آب خوردگی تلویزیون

یکی از نکات مهم که برای نگهداری تلویزیون باید به آن توجه داشته باشید، این است که در هنگام تمیزکاری به هیچ عنوان آب را به صورت مستقیم بر روی صفحه نمایش آن اسپری نکنید. برخی از افراد متأسفانه این کار را انجام می‌دهند که به مرور سبب می‌شود صفحه نمایش تلویزیون به رنگ بنفش درآید. برای تمیز کردن تلویزیون از روش صحیح و اصولی استفاده نمایید تا کمتر با این گونه مشکلات مواجه شوید.

پنل تلویزیون خراب است

یکی از وظایف پنل تنظیم شدن رنگ‌ها است. دقت داشته باشید که پنل نمایش تصویر را نیز بر عهده دارد. این قطعه بسیار حساس بوده و وارد شدن ضربات کوچک نیز موجب آسیب دیدن آن می‌شوند. تعمیر و یا تعویض پنل به هزینه بالایی نیاز دارد. در برخی مواقع خریدن تلویزیون جدید به صرفه‌تر است. تعویض پنل تلویزیون باید حتماً توسط تعمیرکاران حرفه‌ای و ماهر انجام شود.

‌پنل‌هایی که در بازار وجود دارند، انواع گوناگونی دارند. پنل‌هایی که دارای قیمت بسیار ارزانی هستند، پس از مدت زمان بسیار کوتاهی دچار ایراد و خرابی می‌شوند. بنابراین بهتر است که از پنل‌های استاندارد معتبر و دارای گارانتی استفاده نمایید.

جلوگیری از بنفش شدن صفحه نمایش تلویزیون

برای اینکه از بنفش شدن صفحه نمایش تلویزیون خود جلوگیری کنید، باید به نکات زیر توجه داشته و آنها را رعایت نمایید:

  • استفاده مداوم از تلویزیون ممکن است که سبب شود بک لایت تلویزیون شما دچار خرابی شود و در نتیجه شاهد بنفش شدن صفحه نمایش تلویزیون خواهید بود. بنابراین توصیه می‌شود که برای جلوگیری از این مشکل تلویزیون خود را به صورت مداوم روشن نگه ندارید.
  • بهتر است که نور پس زمینه صد درصد نباشد. در این صورت فشار زیادی به دستگاه وارد می‌شود و احتمال خرابی بک لایت زیادتر خواهد بود. با توجه به محیط باید نور پس زمینه به صورت صحیح تنظیم شود.
  • در نزدیکی تلویزیون وسایل مغناطیسی و الکترونیکی قرار ندهید. چون موجب مخدوش شدن تصویر تلویزیون خواهند شد.
  • تمیزکاری شکاف‌های پورت HDMI باید به صورت مرتب انجام شود و قبل از استفاده دوباره از خشک بودن پورت اطمینان حاصل نمایید.
  • یکی از دلایل اصلی بنفش شدن صفحه نمایش تلویزیون فرسودگی یا اتصال نادرست کابل‌های ورودی می‌باشد. بنابراین باید اطمینان حاصل نمایید که کابل‌ها به صورت درست و با تنظیمات مناسب متصل گردیده‌اند و در صورتی که ممکن است، بهتر است که کابل‌ها را عوض کرده و از کابل‌های جدید استفاده نمایید.
  • تنظیمات تلویزیون خود را مورد بررسی قرار داده و اطمینان حاصل نمایید که رزولوشن و نرخ تازه‌سازی با ویژگی‌های دستگاه و منبع ویدیویی سازگاری داشته باشد. در برخی مواقع تنظیمات نادرست یا به هم ریختن تنظیمات به صورت ناخواسته موجب بنفش شدن صفحه نمایش تلویزیون می‌شود.
  • در بعضی از تلویزیون‌ها امکانات تصویری اضافه وجود دارد که امکان دارد سبب بنفش شدن صفحه نمایش تصویر شود. از جمله می‌توان به تصحیح رنگ‌ها یا افکت ویدیویی اشاره نمود. در تنظیمات دستگاه خود این امکانات را نیز مورد بررسی قرار داده و در صورتی که لازم است، آنها را غیر فعال نمایید.
  • در صورتی که در منطقه شما ولتاژ برقی پایدار نیست، امکان دارد که برای تلویزیون شما ایرادات و مشکلاتی ایجاد کند و صفحه آن بنفش گردد. بنابراین بهتر است که از محافظ برق برای تلویزیون خود استفاده نمایید تا سیستم برقی مناسب و پایداری داشته باشید.
  • پاک کردن حافظه پنهان تلویزیون می‌تواند برای برطرف کردن مشکل بنفش شدن صفحه نمایش تلویزیون کمک کننده باشد. در برخی از تلویزیون‌ها برای اینکه عملکرد بهبود یابد، به صورت دوره‌ای از حافظه پنهان استفاده می‌کنند، اما به مرور زمان امکان دارد که حافظه پنهان تلویزیون پر شده و مشکلاتی مثل بنفش شدن صفحه نمایش تلویزیون ایجاد شود. بنابراین باید حافظه پنهان تلویزیون خود را پاک کنید.
  • بعضی از تلویزیون‌های جدیدتر قابلیت متصل شدن به اینترنت را داشته و می‌توانند با استفاده از نرم‌افزارهای نگهداری و تعمیر مرتبط با خود وصل شوند. این نرم‌افزارها به افراد کمک خواهد کرد که مشکلاتی مانند بنفش شدن صفحه نمایش تلویزیون را تشخیص داده و با راهکار مناسب آن را برطرف کنند.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  روش پخش زیرنویس در تلویزیون ال جی | حل مشکلات زیرنویس در تلویزیون ال جی

تلویزیون

سخن تکمیلی

امروزه در همه منازل تلویزیون وجود دارد و از مهمترین لوازم خانگی محسوب می‌شود. در برخی مواقع امکان دارد که شما با مشکلاتی مانند بنفش شدن صفحه نمایش تلویزیون مواجه شوید که ناخوشایند است. بنفش شدن صفحه نمایش تلویزیون به دلایل گوناگونی مانند خراب بودن کابل‌ها، خراب بودن پنل تلویزیون و… رخ می‌دهد. در صورتی که در زمینه تعمیرات تلویزیون تجربه و دانش کافی ندارید، بهتر است که از افراد متخصص در این زمینه برای عیب‌یابی و تعمیر تلویزیون خود کمک بگیرید.

علت بنفش شدن صفحه نمایش تلویزیون و نحوه برطرف کردن آن

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

بررسی دلایل بنفش شدن صفحه نمایش تلویزیون

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا