هزینه تعمیرات پکیج با مستاجر است یا مالک؟
هزینه تعمیرات پکیج با مستاجر است یا مالک؟ | توافقات برای هزینه تعمیر پکیج
در برخی مواقع امکان دارد که وسایل خانه با خرابیهایی مواجه شود. در این صورت ممکن است که ندانید مسئولیت جایگزینی یا تعمیر وسیله خراب شده بر عهده مالک است یا مستاجر. برای پاسخ این سوال فرضیههای زیادی مطرح میگردد و با توجه به شرایط هر کدام از آنها امکانپذیر خواهد بود.
هزینه تعمیر پمپ پکیج از لحاظ قانونی با مستاجر است یا مالک؟
مالک باید همه وسایل منزل را بدون اشکال و سالم به مستاجر تحویل دهد. طبق ماده ۴۸۶ قانون اگر مشکل از وسیلههای خانه باشد، باید مستاجر بپردازد. در غیر این صورت مالک مسئول آن خواهد بود. این بدان معنا است که هرگونه مشکل و خرابی در وسایل خانه و دستگاهها به وجود آمد که دلیل آن اختلال در تاسیسات کلی ساختمان بود، مالک باید هزینه را پرداخت کند. علت این موضوع وجود حق مالکیت بر تأسیسات ساختمان و ملک میباشد.
برای نمونه اگر در تاسیسات برق کشی ملک ایرادی وجود داشته باشد که موجب شود پکیج آسیب ببیند، در این حالت مستاجر در خرابی پکیج تقصیری ندارد. در این حالت مالک باید هزینه تعمیرات را پرداخت کند.
قانون شرایط عمومی برای تعیین وضعیت ایجاد کرده است، ولی در بعضی مواقع مسئولیت پرداخت هزینه در هر مکان به صورت مستقل و به شکل عرفی اتفاق میافتد. برای نمونه وقتی مستاجر برای زمان طولانیتری در ملک اقامت داشته باشد، تا حدی پرداخت برخی از هزینهها بر عهده مالک نخواهد بود.
هزینه تعمیرات برد پکیج با مستاجر است یا مالک؟
همانطور که گفته شد با توجه به شرایط مشخص میشود که هزینه تعمیر پکیج با مستأجر است یا مالک. ولی وقتی که برد پکیج که از گرانبهاترین و مهمترین قطعههای دستگاه است به علت استفاده زیاد آسیب دیده است، به طور معمول پرداخت هزینه تعمیرات برد پکیج به عهده مستاجر خواهد بود. اما اگر خرابی و مشکل در برد پکیج به علت قطع و وصل شدن جریان برق باشد و قطعی برق مربوط به قطعی برق ملک باشد، در این مواقع مقصر مالک است و پرداخت خسارت بر عهده او خواهد بود.
آیا هزینه تعمیرات پکیج همیشه با مالک است؟
همانطور که گفته شد نمیتوان به صورت کلی گفت که پرداخت هزینههای مربوط به تعمیرات پکیج بر عهده مستاجر است یا مالک. جواب این سوال بستگی به نوع خرابی دستگاه شما خواهد داشت. اگر مستاجر آسیبی به پکیج وارد کرده باشد، پرداخت خسارت بر عهده او خواهد بود. یعنی در مواقعی که به علت استهلاک و استفاده زیاد از پکیج خرابی به وجود آمده باشد، هزینه تعمیرات پکیج با مستاجر است.
البته باید بدانید که معمولاً هزینههایی که به علت مستهلک شدن دستگاه به وجود میآید، بین مستاجر و مالک تقسیم میگردد. اما هزینه تعمیرات خرابیهایی که از خود پکیج است، بر عهده مالک خواهد بود. چون مالک وظیفه دارد که وسایل موجود در ملک را سالم تحویل مستاجر دهد.
مالک از تعمیر پکیج سر باز میزند
در مواقعی که مالک ساختمان پرداخت هزینه تعمیرات پکیج را باید انجام دهد، ولی این کار را نمیکند، مستاجر باید به شورای حل اختلاف مراجعه کرده و موضوع را مطرح کند. در این شرایط مالک ملزم خواهد بود که هزینه تعمیرات پکیج را پرداخت کند. البته باید توجه داشته باشید که این راهکار در مواقعی امکانپذیر خواهد بود که از پیش هیچ توافقی بین طرفین امضا نشده باشد.
مستاجر اجازه تعمیر پکیج را نمیدهد
در برخی مواقع امکان دارد که در پکیج مشکلی به وجود آید، اما مستاجر اجازه تعمیر دستگاه را نمیدهد. در این حالت مالک باید به شورای حل اختلاف مراجعه کند و موضوع را مطرح کرده و به شکل قانونی اجازه تعمیر پکیج را بگیرد.
توافق کردن برای هزینه تعمیرات پکیج
بهترین گزینه برای تعیین کردن مسئول پرداخت هزینه تعمیرات پکیج این است که طرفین به توافق برسند. بهترین حالت این خواهد بود که قبل از انجام معامله و عقد قرارداد اجاره نامه طرفین به توافق رسیده و امضا کنند.
اگر از پیش توافقی تعیین شده باشد، انجام دادن آن از طرف مسئول الزامی خواهد بود و شکی در آن وجود نخواهد داشت. وقتی که قرارداد بسته میشود، باید به وسایلی که تحویل میگیرید، دقت داشته باشید و آنها را تست کرده و از سالم بودن آنها مطمئن شوید. چون در آینده میتواند مشکل ساز شود.
چند ترفند برای جلوگیری از خرابی پکیج
در اکثر مواقع ایرادها و خرابیهایی که در پکیج به وجود میآید به علت استفاده نادرست و تنظیم غلط این دستگاه میباشد. در صورتی که از پکیج به صورت صحیح و اصولی استفاده کنید، کمتر دچار ایراد و خرابی میشود و کمتر نیاز به تعمیر پیدا خواهید کرد و در نتیجه در هزینههای شما صرفه جویی میشود. برای اینکه پکیج دیواری شما مشکل و خرابی پیدا نکرده و کارایی آن کاهش پیدا نکند، همواره باید به موارد زیر توجه کافی داشته باشید:
فشار پکیج را کنترل کنید
یکی از نکات بسیار مهم که برای جلوگیری از خرابی پکیج باید به آن توجه کافی داشته باشید این است که فشار دستگاه را مرتب کنترل نمایید. برخی از افراد کنترل فشار پکیج را هر چند ماه یکبار انجام میدهند. ولی این کار اشتباه است. کنترل فشار باید به صورت روزانه و روتین انجام شود تا دستگاه پکیج شما مشکلی پیدا نکند.
فشار پکیج باید حتماً بین یک الی یک و نیم بار باشد در صورتی که در فشار پکیج نوسان زیادی وجود دارد باید بدانید که فشار دستگاه شما به خوبی تنظیم نشده است. بنابراین باید اقدامات لازم برای تنظیم فشار پکیج را انجام دهید. باید توجه کنید که تنظیم فشار پکیج باید توسط تعمیرکاران با تجربه و با مهارت در این زمینه انجام شود.
بررسی دودکش پکیج
یکی دیگر از کارهایی که میتوانید برای جلوگیری از خرابی پکیج انجام دهید این است که دودکش پکیج را مدام مورد بررسی قرار دهید. اگر نقصی در دودکشها وجود داشته باشد ایمنی پکیج پایین خواهد آمد و برای شما مشکلات زیادی به وجود خواهد آورد. برای اینکه دودهای سمی در محیط منزل پخش نشوند، دودکشها باید کلاهکهای استاندارد داشته باشند و لولهها انسداد و گرفتگی نداشته باشند، تا دود از این لولهها به راحتی خارج شود.
رسوبگیری پکیج
یکی دیگر از ترفندهای مراقبت و نگهداری از پکیج برای مدت طولانی این است که به صورت منظم آن را رسوبگیری کنید. اگر به موقع رسوب گیری پکیج انجام نشود، این رسوبات به اجزای مختلف پکیج نفوذ کرده و مشکلات زیادی را به وجود خواهد آورد. رسوبات پکیج معمولاً در قسمت مبدل و پمپ ایجاد میشوند.
چون آب املاح زیادی دارد، به مرور زمان رسوبهایی را در قطعات مختلف پکیج به وجود میآورد. اگر این رسوبها برطرف نشود، عملکرد دستگاه کاهش پیدا کرده و سیستم گرمایشی آن مختل میشود. بنابراین باید به طور مرتب پکیج دیواری خود را رسوبگیری کنید.
سرویس منظم پکیج
یکی دیگر از مواردی که اکثر کاربران به آن بیتوجه هستند، سرویس کردن پکیج دیواری میباشد. برای اینکه بهرهوری دستگاه شما افزایش پیدا کند، باید قبل از تغییر فصل سرویس کامل را انجام دهید. سرویس پکیج دیواری خود را به سرویس کاران متخصص بسپارید تا بازدهی مناسبی داشته باشید.
در پکیج قطعات بسیار حساس میباشند و با استفاده طولانی مدت ممکن است که ایرادات فنی در آنها ایجاد شود. وقتی که سرویس پکیج انجام میشود، از این مشکلات آگاهی پیدا کرده و به موقع برای رفع آنها اقدامات لازم را انجام خواهید داد. پکیج دارای دو حالت زمستانه و تابستانه میباشد، که در هنگام سرویس باید حالت آن را به درستی تنظیم کنید.
استفاده از محافظ برق برای پکیج
یکی از راهکارهای مناسب برای افزایش طول عمر پکیج، استفاده از محافظ برق مناسب برای این دستگاه میباشد. نوسان برق موجب میشود که قطعات مختلف پکیج آسیبهای جدی ببینند. به همین دلیل پیشنهاد میشود که برای پکیج خود حتماً از محافظ برق استفاده نمایید.
بررسی فیلترها و صافی های آب
برای اینکه رسوب زیاد در پکیج ایجاد نشود، در این دستگاه از فیلترهای آب استفاده میگردد. صافیهای پکیج حتماً باید هر دو ماه یک بار مورد بررسی قرار بگیرند تا از خرابی پکیج تا حد زیادی جلوگیری شود. صافیهایی که در پکیج مورد استفاده قرار میگیرند، موجب میشود که رسوبها و سنگریزهها به درون دستگاه وارد نشوند. میتوان اینگونه گفت که استفاده از فیلترها و صافیها در این دستگاه موجب سلامت قطعات مختلف آن میشوند. به همین علت باید به طور مداوم فیلترها و صافیهای آب پکیج را بررسی کرده و در صورت لزوم آنها را تعویض نمایید تا عملکرد دستگاه شما درست باشد.
سخن تکمیلی
وقتی که وسایلی مانند پکیج در ساختمانها دچار ایراد و مشکل میشوند، این سوال به وجود میآید که تعمیر آن بر عهده مستاجر است یا مالک؟ در این مواقع باید گفته شود که مسئولیت هزینه تعمیرات پکیج در مواقعی که تعمیرات جزئی بوده و مربوط به کارکرد طولانی مدت دستگاه است، بر عهده مستاجر خواهد بود. اما در مواقعی که ایراد و خرابی به وجود آمده به علت نقص فنی در ساختمان باشد، هزینه تعمیرات پکیج را باید مالک بپردازد.
البته با توجه به شرایط مختلف و توافقات از قبل تعیین شده ممکن است که نحوه پرداخت هزینه تعمیرات پکیج متفاوت باشد. بهترین پیشنهاد این است که قبل از عقد قرارداد در مورد این موضوعات طرفین به توافق رسیده و آن را امضا کنند تا در آینده با مشکلات پرداخت هزینه تعمیرات پکیج مواجه نشوند.
هزینه تعمیرات پکیج با مستاجر است یا مالک؟
امتیاز سردبیر
مجموع امتیازات
هزینه تعمیرات پکیج با مستاجر است یا مالک؟