تعمیرات تاسیسات برقی

تفاوت پمپ آب بشقابی و جتی | انواع پمپ آب بشقابی و جتی

انواع مختلف و متفاوتی از پمپ‌ های آب وجود دارد که دو نوع اصلی آن پمپ آب بشقابی و پمپ آب جتی می‌ باشد. هر کدام از پمپ‌ ها دارای طراحی خاصی هستند و برای موارد خاصی مورد استفاده قرار می‌ گیرند ولی به صورت خلاصه در مورد تفاوت پمپ‌ آب بشقابی و جتی می‌ توانیم بگوییم که پمپ آب جتی این قابلیت را دارد که از عمق بیشتری آب را انتقال دهد ولی پمپ آب بشقابی آبرسانی را با شدت بیشتری انجام می‌دهد.

کاربرد پمپ آب بشقابی

یکی از انواع مختلف پمپ مدل بشقابی می باشد. معمولا پمپ‌ های بشقابی جهت پمپاژ نمودن آب و همچنین مایعات مورد استفاده قرار می‌ گیرند و اغلب دارای کاربرد صنعتی هستند ولی در مواردی نیز جهت کاربردهای خانگی و کشاورزی استفاده می‌ شوند. در واقع می‌ توانیم بگوییم پمپ آب بشقابی برای مایعاتی مناسب هستند که دارای ویسکوز می‌ باشند.

کاربرد پمپ آب جتی

یکی دیگر از انواع مختلف پمپ مدل پمپ جتی می باشد. از پمپ آب جتی معمولاً در مناطقی استفاده می‌ شود که دارای چاه عمیق آب است و آب و هوای آن معمولاً گرم می‌ باشد. تفاوت پمپ آب بشقابی و جتی | انواع پمپ آب بشقابی و جتیبرای چاه‌ های عمیق و منابع کم عمق آب که پمپ قوی در این شرایط نیاز می‌ باشد می‌ توان از پمپ آب جتی استفاده نمود.

انواع مختلف پمپ آب بشقابی

پمپ آب بشقابی به دو نوع تقسیم بندی می‌ شود.

  • پمپ سانتریفیوژ
  • پمپ جابجایی مثبت

پمپ سانتریفیوژ برای مایعاتی استفاده می‌ شود که روان‌ تر هستند و یا برای مایعاتی مورد استفاده قرار می‌ گیرند که ویسکوزیته پایین‌ تری دارند. در پمپ بشقابی با مدل جابجایی مثبت، در مواردی که عمق آب کم است و با میزان کمتری پمپ می‌ شود مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر آن وقتی که فشار آب کم می‌ باشد جریان آب نیز بیشتر خواهد شد به همین خاطر است که پمپ آب بشقابی طوری طراحی شده که برای پمپاژ خاص مناسب می‌ باشد.

انواع مختلف پمپ آب جتی

یک نوع دیگر از پمپ آب نوع جتی می‌ باشد که خود به دو نوع عمیق و کم عمق تقسیم بندی می‌ شود. تفاوت بین پمپ آب عمیق و پمپ آب کم عمق در محل تخلیه آنها می‌ باشد. انژکتور پمپ آب مدل عمیق معمولاً در چاه و زیر سطح آب تعبیه شده است بنابراین انژکتور، آب را با ابزاری جانبی از سمت چاه به طرف سطح انتقال می‌ دهد و پمپ گریز از مرکز نیز می‌ تواند آب را در بقیه راه هدایت نماید.

طراحی پمپ آب بشقابی

پمپ آب بشقابی طراحی بسیار ساده‌ ای دارد. بخشی که در این نوع پمپ آب، به صورت متحرک است پروانه‌ ای می‌ باشد که به شفت متصل شده و توسط روتور هدایت می‌ گردد. دو بخش اصلی تشکیل دهنده پمپ آب بشقابی، پروانه و پخش کننده هستند. جنس پروانه این پمپ می‌ تواند از فولاد ضد زنگ، برنز، پلی کربنات، چدن و یا دیگر مواد باشند. یک پخش کننده و یا ولوت هم می‌ تواند به پروانه متصل شود و باعث ورود آب به پروانه شود.

طراحی پمپ آب جتی

طراحی پمپ آب جتی شبیه پمپ سانتریفیوژ می‌ باشد که دارای یک یا چند پره و همچنین پخش کننده و یک جت اکسیژن می‌ باشد. پمپ آب جتی همچنین یک ونتوری و یک نازل هم دارد که این نازل می‌ تواند آب را با فشار زیاد دریافت نماید. در پمپ آب مدل جتی کم عمق ناظر جت و ونتوری و یا کیت انژکتور در بخش پمپ روبروی پروانه قرار داده شده‌ اند. برای آنکه نازل جت موثر عمل کند باید با ونتوری ترکیب شود. پمپ آب جتی از نظر ظاهری شکل ساده‌ ای دارد ولی مهندسی خوب و پیچیده‌ ای نیز دارد و باید با دقت کامل نصب شود تا بتواند در شرایط مختلف آب را به صورت مفید پمپاژ کند. ونتوری و نازل جت هم به عنوان کیت انژکتور شناخته می‌ شوند. در پمپ آب جتی مدل کم عمق معمولا انژکتور به پروانه پمپ نزدیک است. یک پمپ کم عمق جتی به طور معمول در قسمت بالایی سطح آب نصب و یا اینکه زیر سطح آب قرار داده می‌ شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  آسیب‌ها و خسارات قطع برق ساختمان | عیب‌یابی برق ساختمان

عملکرد پمپ آب بشقابی

پمپ آب بشقابی طوری طراحی شده است که آب به پروانه آن وارد می‌ شود و با نیروی گریز از مرکز از آن خارج می‌ گردد. زمانی که آب از طرف پروانه حرکت می‌ کند سطح فشاری را ایجاد می‌ نماید که موجب می‌ شود به علت فشار جو و همچنین نیروی گریز از مرکز مایعات آب با شدت بیشتری به طرف خروجی حرکت کند. تفاوت پمپ آب بشقابی و جتی | انواع پمپ آب بشقابی و جتیفشاری که پمپ ایجاد می‌ کند با قطر پروانه تعداد آن، سرعت چرخش محور و اندازه باز شدن آنها ارتباط مستقیمی دارد. ظرفیت مایع ورودی بر اساس عرض خروجی پروانه مشخص می‌ شود. قدرت اسب بخار در موتور است که روی همه این عوامل تاثیر گذار می‌ باشد. برای آنکه پمپ آب عملکرد بیشتری داشته باشد انرژی بیشتری نیز مورد نیاز می‌ باشد. پمپ سانتریفیوژ برای هواگیری توانایی کمتری دارد و وقتی که شروع به کار می‌ کند خط مکش و پمپ نباید هوا داشته باشد. اگر خط مکش نشتی هوا داشته باشد باعث می‌ شود که عملکرد پمپ درست نباشد و یا حتی گاهی اوقات به صورت کامل توانایی خود را از دست خواهد داد.

عملکرد پمپ آب جتی

همانطور که گفتیم در پمپ جتی، آب عبور می‌ نماید و سرعت آب افزایش پیدا می‌ کند ولی فشار آن کاهش می‌ یابد این عمل دقیقاً مشابه با نصب کردن آبپاش روی شلنگ است. زمانی که آبپاش را روی شلنگ وصل می‌ کنید سرعت آب زیاد می‌ شود ولی فشار آن کاهش پیدا می‌ کند و مکش است که باعث می‌ شود سرعت خروج آب زیاد شود.

تفاوت پمپ آب بشقابی و جتی از نظر میزان صدا

همه پمپ‌ های موجود در بازار ایجاد صدا می‌ کنند بنابراین هنگام خریدن پمپ گول تبلیغات آن را نخورید. تنها تفاوتی که می‌ توان بین آنها در نظر گرفت میزان صدا می‌ باشد ولی به صورت کلی می‌ توانیم بگوییم پمپ بشقابی نسبت به پمپ جتی دارای صدای کمتری می‌ باشد زیرا پمپ جتی با قدرت بیشتری آب را پرتاب می‌ کند و در نتیجه صدایی که ایجاد می‌ کند نیز نسبت به پمپ بشقابی بیشتر است.

تفاوت پمپ جتی و پمپ بشقابی از نظر قابلیت تامین فشار آب

بهتر است برای آنکه فشار بیشتر آب در طبقات بالاتر نیز تامین شود، از پمپ بشقابی که دارای دو و یا چند پروانه می‌ باشد استفاده شود و یا یک موتور به آن اضافه شود تا در این شرایط بتواند آب را تامین کند. در مورد پمپ آب جتی چنانچه نیاز به آب بیشتری باشد لازم است که از انژکتور استفاده شود. قسمتی از آبی که مکش شده است از طریق انژکتور به منبع فشار منتقل شده و با رفتن به بخش مکش پمپ می‌ تواند به میزان قابل توجه مکش را افزایش دهد و همین مورد باعث می‌ شود که جریان آب افزایش پیدا کرده ولی مقدار آبی که داخل مخزن وجود دارد کاهش پیدا می‌ کند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  تایمر راه پله بهتر است یا چشمی راه پله؟

تفاوت پمپ جتی و پمپ بشقابی از نظر قیمت

اگر بخواهیم این دو پمپ را از نظر قیمت با یکدیگر مقایسه کنیم باید بگوییم که قیمت آنها به توان عملکرد و برندهای سازنده آنها بستگی دارد. با توجه به نوسانات، قیمت دقیق پمپ‌ ها مشخص نیست اما دقت کنید پمپ‌ هایی که کارایی بیشتری دارند و قدرت عملکرد آنها بالاتر است مسلماً قیمت بیشتری نیز خواهند داشت.

همه چیز در مورد پمپ بشقابی به صورت خلاصه

عملکرد پمپ آب بشقابی به این صورت است که از طریق انتقال دادن انرژی جنبشی به دو و یا چند روتوری که در حال چرخش می‌ باشد کار می‌ کند. این روتورها فشار و سرعت مایع را افزایش داده و به طرف خروجی پمپ انتقال می‌ دهند. به علت طراحی ساده پمپ آب بشقابی، این نوع از پمپ‌ ها در دسترس هستند و نگهداری از آنها نیز بسیار ساده است. پمپ آب بشقابی راه حلی ارزان و ساده با قیمت مناسب برای افزایش دادن فشار آب در ساختمان می‌ باشد. در مواردی که نیاز به پمپاژ میزان زیادی از مایعات که دارای ویسکوزیته کمی هستند می‌ باشد، استفاده از پمپ آب بشقابی بسیار مناسب است. پمپ آب جابجایی مثبت در مواردی به کار گرفته می‌ شود که جریان مایعات با سختی و چسبندگی زیادی انجام می‌ شود مانند مایعات غلیظ و روغن که در این موارد به فشار زیادی نیاز می‌ باشد.

همه چیز در مورد پمپ آب جتی به صورت خلاصه

تامین آب برای ساختمان‌ ها و ایجاد فشار مناسب در مصارف خانگی مخصوصاً ساختمان‌ هایی که چند طبقه هستند امری ضروری می‌ باشد. تامین آب با فشار کافی می‌ تواند موجب رفاه و آسایش ساکنین شود ولی با فشار معمولی آب شهری نمی‌ توان این رفاه را ایجاد نمود. به همین خاطر می‌ توان از پمپ آب جتی استفاده کرد.تفاوت پمپ آب بشقابی و جتی | انواع پمپ آب بشقابی و جتی برای آنکه مشکل فشار کم آب برطرف شود باید پمپ آب در مسیر انتقال آب قرار داده شود تا آب با فشار بیشتری به طبقات بالاتر هدایت شود. پمپ آب جتی نوعی پمپ اختصاصی می‌ باشد که برای جریان دادن انتقال آب که تحت فشار قرار گرفته است عمل می‌ کند. پمپ جتی به علت عملکرد چند منظوره‌ ای که دارد و کارایی بالای آن بسیار محبوب می‌ باشد.

سخن پایانی

برای تامین کردن آب که از موارد بسیار با اهمیت و اصلی در هر ساختمان می‌ باشد باید راه چاره‌ ای وجود داشته باشد. معمولاً مشکل افت فشار در همه ساختمان‌ های چند طبقه وجود دارد. به منظور برطرف کردن این مشکل از پمپ آب در ساختمان‌ ها استفاده می‌ شود. انواع مختلف پمپ شامل پمپ آب بشقابی و پمپ آب جتی می‌ باشد که هر کدام از آنها دارای ویژگی‌ هایی است که در این مقاله به آنها پرداختیم. شرکت ایبک امداد آماده ارائه خدمات در زمینه نصب، تعمیر و سرویس پمپ‌ های آب می‌ باشد.

تفاوت پمپ آب بشقابی و جتی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

تفاوت پمپ آب بشقابی و جتی، انواع پمپ آب بشقابی و جتی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا