تعمیرات ساختمان

چگونه از نم دادن سقف خانه جلوگیری کنیم؟ | علت نم دادن سقف

در برخی مواقع امکان دارد که آثار نم دادن سقف را به صورت لکه‌های بزرگ و تیره روی دیوارها و سقف ساختمان مشاهده نمایید. باید بدانید که این علامت‌ها نشان دهنده مشکلات جدی مانند نفوذ رطوبت در قسمت‌های مختلف می‌باشد که موجب پوسیدگی و خرابی آن قسمت از سقف می‌شود. بنابراین در کمترین زمان ممکن برای برطرف کردن نم سقف خانه باید اقدامات لازم را انجام دهید.

در اولین اقدام برای پیشگیری از وارد شدن آسیب‌های بیشتر باید دلیل نم دادن سقف و نشتی را پیدا کنید. معمولاً دلیل نم دادن سقف نشتی و نفوذ رطوبت در طبقات میانی می‌باشند که به علت سوراخ شدن یا ترکیدگی لوله آب طبقات بالایی است، اما طبقات بالا که در بخش زیر پشت بام هستند، نم دادن سقف ساختمان خود را به علت‌های دیگری تجربه می‌کنند. امکان دارد که بروز این مشکل به علت باقی ماندن شیر آب روی پشت بام یا نشت آب کولر باشد. در برخی مواقع نیز نفوذ آب باران به لایه‌های زیر سقف و یا نقص در ایزوگام موجب نم دادن سقف می‌گردد.

علت نم دادن سقف

نم دادن سقف و دیدن لکه‌هایی به رنگ تیره روی دیوار و سقف دلایل گوناگونی می‌تواند داشته باشد. برای اینکه این مورد را برطرف کنید، ضروری است که در اولین اقدام ریشه مشکل به وجود آمده را پیدا نمایید تا بتوانید به صورت صحیح و اصولی آن را برطرف نمایید. از مهمترین دلایلی که موجب نم دادن سقف می‌شود، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

ترک خوردن یا شکستگی لوله

از عوامل بسیار مهم در نم دادن سقف ترک خوردن یا شکستگی لوله می‌باشد. با توجه به اینکه در بعضی از ساختمان‌ها سیستم لوله کشی فلزی و قدیمی وجود دارد، لوله‌ها با گذشت زمان دچار پوسیدگی می‌شوند. بنابراین به هر علتی مانند بیشتر شدن فشار آب شکسته یا ترک می‌خورند. در نتیجه افرادی که در ساختمان ساکن هستند، شاهد نم دادن سقف خواهند بود.

باید بدانید که نشت آب از لوله‌های همسایه‌های کناری هم می‌تواند دلیل نم دادن سقف شما شود. چنانچه شکستگی و ترکیدگی لوله به موقع تشخیص داده شود و به موقع به آن رسیدگی شود، می‌توان قبل از اینکه خرابی‌ها و مشکلات بیشتری به وجود آید برطرف کرد. برای اینکه بتوانید مکان دقیق ترکیدگی لوله را تشخیص دهید، می‌توانید از تکنسین متخصص در این زمینه کمک بگیرید. در این شرایط با سرعت بسیار زیاد محل دقیق شناسایی می‌شود و بدون اینکه تخریب اضافه انجام شود، مشکل به وجود آمده برطرف می‌گردد.

نم دادن سقف خانه

آسیب دیدگی ایزوگام پشت بام

در فصل‌های گوناگون ایزوگام پشت بام در معرض آب و هوای متنوع قرار دارد. برای اینکه از نم دادن سقف پیشگیری شود، باید قبل از اینکه فصل سرد سال شروع شود، ایزوگام پشت بام خود را مورد بررسی قرار دهید. در صورتی که ترک خوردگی یا خرابی وجود دارد، اقدام به ترمیم آن کنید تا از رخنه کردن رطوبت و آب به سقف طبقات و وارد شدن خسارات و آسیب‌های جبران ناپذیر جلوگیری گردد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  اشتباهات متداول در نقاشی ساختمان

در برخی مواقع امکان دارد که آب باران از راه سوراخ‌ها و منافذ بسیار کوچک نفوذ کرده و موجب نم دادن سقف گردد. در برخی مواقع هم به علت تخلیه نادرست آب از پشت بام این مشکل به وجود می‌آید. بنابراین باید اطمینان حاصل کنید که دریچه‌های خروج آب باز هستند و ایزوگام سقف شما ایرادی ندارد.

گرفتگی یا نشتی لوله فاضلاب

نشتی لوله فاضلاب یکی دیگر از دلایل بسیار مهم و اصلی نم دادن سقف خانه می‌باشد. چنانچه متوجه شدید که در خانه بوی نامطبوعی وجود دارد، احتمالاً این مورد به علت نشتی لوله فاضلاب رخ داده است. این مشکل بیشتر به علت پوسیده بودن لوله‌های فاضلاب رخ می‌دهد. برای اینکه بتوانید این مشکل را برطرف کنید، لازم خواهد بود که از متخصصین لوله باز کنی کمک بگیرید.

علاوه بر نشتی و پوسیدگی لوله فاضلاب، گرفتگی لوله‌های فاضلاب نیز می‌تواند دردسرهایی را به وجود آورد. چنانچه اجسام سخت و یا کوچک درون لوله فاضلاب بیفتد، به علت فشاری که به آن وارد می‌شود، آب از درز بین اتصالات یا کناره‌های لوله بیرون می‌زند.

رفع مشکل نم دادن سقف

در صورتی که روی سقف لکه‌های زرد رنگ نم مشاهده می‌کنید، برای اینکه از بروز خسارات و مشکلات جلوگیری کنید و هزینه‌های تعمیر را کاهش دهید، در کمترین زمان ممکن دلیل نم دادن سقف را باید پیدا کنید. سپس با استفاده از روش اصولی و صحیح برای برطرف کردن مشکل اقدامات لازم را انجام دهید.

با توجه به اینکه محیط‌های مرطوب برای رشد قارچ‌ها و کپک‌ها محل مناسبی هستند، در محل رطوبت رفته رفته با رشد این موجودات، لکه‌ها تیره‌تر خواهند شد. همچنین تکثیر این قارچ‌ها و کپک‌ها موجب می‌شود که بوی نامطبوعی در فضا کنده شود. با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید از نم دادن سقف تا حد زیادی بکاهید:

در مکان‌های مرطوب ایجاد تهویه مناسب نمایید

همیشه علت نم دادن سقف و یا کپک زدن آن ترکیدن لوله‌ها یا سوراخ شدن آنها نخواهد بود. در برخی مواقع وجود رطوبت زیاد و عدم تهویه مناسب موجب رشد قارچ و کپک در روی سرامیک‌ها و درز بین کاشی‌ها خواهد شد. بخار سرویس‌ها روی کاشی‌ها سرد می‌شود و به مرور زمان به داخل لایه‌های سقف نفوذ می‌کند. وقتی به درون کاشی‌ها رطوبت نفوذ می‌کند، موجب می‌شود که آنها سست شوند. در این شرایط برای جاهایی که دارای رطوبت بیشتری هستند، مانند سرویس بهداشتی و حمام، باید تهویه مناسب نصب کنید.

با استفاده از مواد نانو نم دادن سقف خانه را برطرف کنید

برای اینکه از نم دادن سقف جلوگیری کنید، می‌توانید از مواد نانو استفاده کنید. عایق‌های رطوبتی نانو به سطوح زیری نفوذ می‌کنند و با دیگر مواد ترکیب می‌شوند. این مواد روی سطوح هیچ لایه‌ای ایجاد نمی‌کنند و جزئی از سازه می‌شوند. ماندگاری بالا، قیمت به صرفه، مقاومت در برابر حریق، وزن سبک و… از جمله مزایای بهره‌گیری از مواد نانو و عایق‌های رطوبتی می‌باشند. بهتر است بدانید که عایق‌های رطوبتی نانو به محیط زیست هیچگونه آسیبی نمی‌رسانند.

نم دادن سقف خانه

رطوبت کف خانه را از بین ببرید

یکی از پدیده‌های آزاردهنده نم ساختمان می‌باشد که برای ساکنین واحد و همچنین واحدهای زیرین و مجاور مشکلات زیادی را به وجود می‌آورد. با توجه به اینکه ساخت و سازها بیشتر شده است، دیگر خانه‌های مستقل و شخصی بسیار کمتر شده‌اند. به این ترتیب نگهداری و رسیدگی به ساختمان وظیفه جمعی می‌باشد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  روش بازسازی نمای آجری ساختمان | مراحل و هزینه بازسازی نما

برای اینکه از اذیت شدن همسایه‌ها و خسارت زیاد جلوگیری شود، بلافاصله پس از دیدن مشکلات در کف باید برای از بین بردن رطوبت کف اقدامات لازم را انجام دهید. برای این کار می‌توانید از راهکارهای زیر استفاده نمایید:

رفع مشکل سیفون دستشویی

در زمان اجرای فاضلاب و گرفتگی سیفون شیب‌بندی نامناسب می‌تواند یکی از دلایل نفوذ آب به طبقات زیرین باشد. در این شرایط باید سیستم سیفون تعویض گردد تا رطوبت کف خانه از بین برود. اگر ساختمان کهنه است، بهتر است که لوله‌های قدیمی اصلاح شده و لوله‌های جدید جایگزین شوند. به این ترتیب بابت نم در کف سرویس بهداشتی تا سال‌ها خیالتان راحت خواهد بود.

استفاده از خشک کن لباسشویی

وقتی که شستشوی لباس‌ها را با ماشین لباسشویی انجام می‌دهید، سعی کنید که از خشک کن آن استفاده نمایید. البته این پیشنهاد برای افرادی می‌باشد که در خانه‌های آپارتمانی ساکن هستند و برای خشک کردن لباس‌ها آنها را روی رخت‌آویز و در منزل پهن می‌کنند.

در صورتی که در هنگام آبکشی آب لباس‌ها به صورت درست گرفته نشود، آب اضافی که در لباس‌ها وجود دارد، به روی زمین چکه خواهد کرد و با گذشت زمان موجب می‌شود که این آب‌ها به لایه‌های کف نشت کند. بنابراین یکی از راهکارهای بسیار ساده برای پیشگیری یا از بین بردن رطوبت کف منزل این است که آب لباس‌هایی که شسته‌اید را به خوبی بگیرید.

بررسی لوله‌ها

چنانچه در طبقات پایین همسایه‌ها از وجود رطوبت و نم سقف خود شکایت می‌کنند، ممکن است که نم دادن سقف منزل او به علت نشت لوله‌هایی باشد که در کف خانه شما وجود دارد. در این شرایط باید متخصصان وضعیت لوله‌ها را مورد بررسی قرار دهند و در صورت نیاز اقدام به تعمیر لوله‌ها و پس از آن تعمیر سقف کنند.

استفاده از گرمایش از کف

مهمترین و بهترین تکنولوژی برای از بین بردن رطوبت کف منزل و نم دادن سقف طبقات پایین، استفاده از سیستم گرمایش از کف می‌باشد. این سیستم گرما را به صورت مساوی و یکسان توزیع می‌کند. در سیستم‌های سنتی مانند پکیج یا شوفاژ، لوله‌ها امکان دارد که دچار نشتی شوند. اما سیستم گرمایش از کف به گونه‌ای طراحی گردیده است که به ندرت با این مشکل برخورد می‌کند. به همین علت رطوبتی در کف خانه وجود نخواهد داشت که موجب نم دادن سقف شود.

سخن تکمیلی

در پایان باید گفته شود که هزینه‌های مربوط به تعمیرات نم دادن سقف و برطرف کردن آن بسیار زیاد می‌باشد، اما برای کم کردن این هزینه‌ها می‌توانید از راهکارهایی مانند استفاده از سقف کاذب استفاده کنید. در صورتی که با مشکل نم دادن سقف روبرو هستید، در ابتدا باید دلیل اصلی این مشکل را پیدا کنید تا بتوانید آن را به صورت اصولی برطرف نمایید.

از جمله دلایل نم دادن سقف ترک خوردن لوله، آسیب دیدن ایزوگام پشت بام، گرفتگی یا نشتی لوله فاضلاب را می‌توان نام برد. برای برطرف کردن مشکل هر کدام از آنها را باید مورد بررسی قرار دهید و در کمترین زمان ممکن اقدامات لازم برای رفع آن انجام دهید.

چگونه از نم دادن سقف خانه جلوگیری کنیم؟ | علت نم دادن سقف

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

دلایل نم دادن سقف خانه و نحوه برطرف کردن آن

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا