تعمیرات ساختمان

روش بازسازی نمای آجری ساختمان | مراحل و هزینه بازسازی نما

چنانچه نمای آجری ساختمانی به علل مختلف دچار شرایطی مانند ترک خوردگی، برآمدگی، شوره زدن، رنگ پریدگی و یا حتی خرابی شده باشد بازسازی نمای آجری ساختمان از موارد بسیار ضروری و پر اهمیت در ساختمان به شمار می‌ آید. نمای آجری می‌ تواند به ظاهر ساختمان گرمی خاصی ببخشد ولی این امکان وجود دارد که پس از گذشت چند سال نمای آجری با مشکلات زیر ساختی و ظاهری روبرو شود اما سوال اینجاست که چگونه می‌ توانیم صدمات وارد شده به نمای ساختمان را تشخیص دهیم و اقدام به بازسازی و تعمیر آن کنیم؟

چگونه مشکلات مربوط به نمای آجری ساختمان را تشخیص دهیم؟

نمای آجری به علت ترک خوردن معمولاً بسیار آسیب پذیر می‌ باشد. به طور معمول چنانچه حرکت سازه‌ ای داخل آجر اتفاق بیفتد می‌ تواند مسیرهای پیوند را بشکند و در نهایت به نمای آجری ساختمان و یا قسمتی از آن صدمه وارد کند. جابجایی ردیف‌ ها، شکستن آجرها و یا خرد شدن ملات ما بین آجرها قسمتی از مشکلات مربوط به نمای آجری ساختمان می‌ باشد که در بیشتر مواقع به علت شرایط آب و هوایی و یا زلزله ممکن است اتفاق بیفتد. از طرف دیگر در بازسازی نمای آجری ساختمان ممکن است مشکلاتی مثل شوره زدن، رنگ پریدگی، آلودگی و یا تیره شدن نمای ساختمان، به وجود آمدن حفره‌ های ریز و … نیز اتفاق بیفتد. این مشکلات هم بیشتر به علت شرایط آب و هوایی و یا عدم استفاده از مصالح با کیفیت و مرغوب رخ می‌ دهد. در این شرایط اجرای درست و همچنین استفاده از متریال با کیفیت می‌ تواند از بروز بسیاری از مشکلات پیشگیری کند.

مراحل بازسازی کردن نمای آجری ساختمان

جهت بازسازی کردن نمای آجری ساختمان باید توجه کنید که میزان خرابی در نما تا چه حد می‌ باشد. چنانچه کل نما دچار خرابی شده بنابراین نیاز است که تغییرات در روکار ساختمان انجام شود ولی چنانچه خرابی نما فقط به شوره زدن و یا تغییر رنگ آن منجر شده است نیازی به ایجاد تغییرات کلی در ساختمان نمی‌ باشد. گاهی اوقات نیز مالک ساختمان برای آنکه واحدهای خود را بهتر بفروشد می‌ خواهد اقدام به ایجاد تغییراتی در نمای آجری کند و یا نما را به سنگی و یا نمای دیگری تبدیل نماید.روش بازسازی نمای آجری ساختمان | مراحل و هزینه بازسازی نما بنابراین چنانچه بازسازی به شکل تغییرات کامل در نمای ساختمان باشد لازم است که اکیپ اجرایی داربست زده و تک تک آجرها را از نما جدا کنند ولی چنانچه تغییرات جزئی باشد نیروی اجرایی با بستن داربست و توجه به تمهیدات ایمنی، روند بازسازی نمای آجری ساختمان را شروع می‌ کند. برای آنکه شوره‌ های نما از بین بروند و رنگ آجرها تغییر کند می‌ توان از موادی به نام مواد نانو پلاست استفاده نمود. این متریال صد در صد ضد آب می‌ باشند و آب باران نمی‌ تواند بر روی آنها ایجاد شوره کند. علاوه بر آن مواد نانو پلاست انعطاف پذیر می‌ باشند و حالت الاستیکی داشته و دچار پوسیدگی نمی‌ شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  بازسازی آشپزخانه قدیمی | محاسبه هزینه بازسازی آشپزخانه

مرحله اول، بازدید از ساختمان و بررسی روکار

بازدید از ساختمان و بررسی روکار باید توسط افراد متخصص انجام شود. فرایند بررسی نمای ساختمان برای شناسایی ایرادها و پاسخ به این سوال که آیا روکار به مقاوم سازی، آهن کشی، زیر سازی و یا تعمیرات سازه نیاز دارد یا خیر باید به صورت اصولی انجام شود. این مرحله دارای اهمیت بسیار زیادی می‌ باشد زیرا ایجاد هر تغییر غیر اصولی در ساختمان می‌ تواند باعث خرابی‌ های بیشتر و حتی به خطر انداختن جان رهگذران شود.

مرحله دوم، طراحی

چنانچه متخصصین پس از بررسی متوجه شدند که ساختمان و روکار آن نیاز به تغییرات اساسی دارد مرحله طراحی ضروری می‌ باشد. در این مرحله طراح با استفاده از دانش طراحی و همچنین اشراف به قانون شهرداری شروع به طراحی روکار ساختمان می‌ کند و از متریال‌ های جدید در این خصوص استفاده می‌ نماید. گاهی اوقات نیز ممکن است روکار قبلی سر جای خود باقی بماند و طراح فقط بعضی از عناصر جزئی را به آن اضافه نماید.

مرحله سوم، انتخاب مواد مناسب و مصالح با کیفیت

در این مرحله نوبت به انتخاب و خریداری کردن مصالح با کیفیت می‌ رسد. باید مشخص شود که چه مصالح و متریالی از نظر شهرداری قابل قبول می‌ باشد. به عنوان مثال این موضوع اهمیت دارد که مشخص شود آیا شهرداری مجوز استفاده کردن از چوب را در روکار ساختمان می‌ دهد یا خیر. در هر صورت انتخاب متریال و مصالح مناسب با در نظر گرفتن بودجه و نیاز ساختمان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

مرحله چهارم، بازسازی نمای آجری

جهت بازسازی کردن روکار ساختمان لازم است به همه جزئیات دقت کامل شود. تیم اجرایی با در دست داشتن تجهیزات کامل باید در محل حاضر شده و اقدامات ایمنی قبل از شروع کار انجام شود.روش بازسازی نمای آجری ساختمان | مراحل و هزینه بازسازی نما بازسازی کردن ساختمان می‌ تواند شامل تغییرات کلی و یا جزئی باشد ولی آن چیزی که دارای اهمیت بسیار زیادی می‌ باشد توجه کردن به کیفیت کار و متریال مصرفی و همچنین استفاده از روش‌ های سازنده است و در این صورت است که نیاز بازسازی ساختمان رفع می‌ گردد.

نکات مهم مربوط به بازسازی نمای آجری

چنانچه قرار باشد روکار یا نمای ساختمان به صورت کلی عوض شود بهتر است که پنجره‌ ها هم تعویض گردند. پنجره دوجداره به علت آنکه عایق هوا و عایق صوتی می‌ باشد انتخاب ایده آلی در ساختمان‌ ها محسوب می‌ گردد.

  • چنانچه بعد از بررسی مشخص شد که بخشی از روکار ساختمان باید تغییر کند در این صورت می‌ توانید به طور ترکیبی از متریال دیگر نیز استفاده کنید. مثلاً می‌ توانید از چوب ترمو استفاده کرده و آن را با آجر ترکیب نمایید.
  • چنانچه می‌ خواهید از رنگ در روکار ساختمان استفاده کنید بهتر است رنگ‌ هایی انتخاب کنید که دارای کیفیت و دوام زیادی باشند. در غیر این صورت رنگ‌ های بی‌ کیفیت با گذشت زمان تغییر رنگ می‌ دهند و ساختمان پس از مدتی کوتاه دوباره نیاز به بازسازی خواهد داشت.
  • مصالحی که برای روکار ساختمان انتخاب می‌ شود باید بر اساس شرایط آب و هوا و نوع اقلیم انتخاب شده و خریداری گردد.
  • هنگام بازسازی کردن نمای ساختمان حتماً به نورپردازی هم دقت کنید. انجام نورپردازی باعث می‌ شود که نمای ساختمان جلوه متفاوت و زیبایی به خود بگیرد. علاوه بر آن در فروش واحدها نیز بسیار موثر است.
  • اگر قرار باشد که کاربری ساختمان به صورت کلی تغییر کند به عنوان مثال مسکونی به ساختمان اداری و یا بالعکس تبدیل شود می‌ توانید همه نما را با متریال جدیدی جایگزین نمایید.
  • هرگز روی نمای قدیمی نباید روکار و نمای جدیدی اجرا کنید. ممکن است نمای قدیمی دارای زیرسازی ضعیفی باشد و پس از مدتی موجب خراب شدن روکار جدید نیز شود.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  کاربردهای جک سقفی|اجرای انواع جک سقفی

هزینه‌ های مربوط به بازسازی نمای آجری ساختمان

هزینه ترمیم کردن نمای آجری ساختمان به میزان فعالیت لازم و همچنین مصالح و متریال مصرفی بستگی دارد. اگر روکار و یا نمای ساختمان نیاز به زیرسازی داشته باشد حتماً هزینه‌ ها بیشتر خواهد شد. تغییر کلی نما می‌ تواند هزینه‌ های بیشتری برای کارفرما به دنبال داشته باشد اما برطرف کردن مواردی که کوچک هستند مثل شوره زدن نما، تغییر رنگ و … هزینه‌ های کمتری خواهند داشت. به صورت کلی مواردی مانند طراحی نما، زیرسازی، نصب داربست، خرید مصالح و هزینه‌ های مربوط به اکیپ اجرایی نیز به قیمت نهایی بازسازی نمای آجری ساختمان اضافه می‌ گردد.

بازسازی نمای آجری یا نوسازی؟

اگر نمی‌ توانید تشخیص دهید که آیا نمای ساختمان شما به نوسازی نیاز دارد و یا بازسازی، ادامه مطلب را مطالعه کنید.

چنانچه نمای آجری ساختمان فقط از لحاظ ظاهری دچار آسیب‌ هایی شده به عنوان مثال مشکلاتی مانند سیاه شدن نما، جلبک، شوره و … برای آن رخ داده است باید نوسازی انجام شود. در این روش از ابزارها و همچنین روش‌ های ساده‌ ای برای بازسازی ساختمان استفاده می‌ گردد و هزینه آن نیز بسیار مقرون به صرفه است و با انجام این راهکار نمای ساختمان شما مثل روز اول زیبا و چشمگیر خواهد شد. چنانچه نمای آجری به نوسازی احتیاج داشت با ساده‌ ترین روش‌ ها جهت ترمیم آجر نما می‌ توانید اقدام نمایید. روش بازسازی نمای آجری ساختمان | مراحل و هزینه بازسازی نمایکی از موثرترین و البته مناسب‌ ترین روش‌ ها برای بازسازی نمای آجری ساختمان استفاده از محلول‌ های شست و شوی آجر می‌ باشد. اما چنانچه نمای آجری ساختمان شما آسیب‌ های زیادی دیده است، نما باید به صورت کامل تخریب شده و بازسازی انجام شود. در بازسازی نما، باید کل نمای آجری تخریب شده و با انجام مراحلی که در بالا به آنها اشاره کردیم مجدداً نمای ساختمان ساخته شود.

سخن پایانی

چنانچه نمای آجری ساختمان خراب شود بازسازی آن از ضروریات می‌ باشد. به علت آنکه روکار و یا نمای ساختمان از مهم‌ ترین قسمت‌ های آن به شمار می‌ آید و به غیر از جلوه و زیبایی بخشیدن از ساختمان در مقابل شرایط مختلف آب و هوایی نیز محافظت می‌ کند، انجام بازسازی نما باید به درستی و اصولی انجام شود. در غیر این صورت می‌ تواند جان افراد را نیز به خطر بیندازد و همچنین در کوتاه مدت دوباره ساختمان به بازسازی نیاز پیدا خواهد کرد. بنابراین جدا از آنکه به نمای ساختمان باید توجه شود لازم است که به مقاوم سازی و زیرسازی اصولی ساختمان هم توجه گردد تا ساختمان از خطرات بالقوه در امان بماند.

 

روش بازسازی نمای آجری ساختمان

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

روش بازسازی نمای آجری ساختمان، مراحل و هزینه بازسازی نما

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا