تعمیرات اجاق گاز

رایج ترین ایرادات و مشکلات فر گازی و راهکارهای رفع آن

دلایل رایج درست کار نکردن فر گاز

در طی چند دهه اخیر افراد برای پخت انواع کیک، شیرینی و حتی برخی از انواع غذا از فر استفاده می کنند. امروزه فر در انواع مختلف به یکی از وسایل لازم در آشپزخانه تبدیل شده است که دلیل آن را می توان به علاقه افراد به آشپزی، پخت و پز آسانتر و همچنین کارکرد خود فر نسبت داد.

در گذشته بیشتر فرها در درون اجاق گاز تعبیه می شدند و افراد می توانستند به صورت دلخواه اجاق گاز را به همراه فر خریداری و مورد استفاده قرار دهند. با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی در صنعت لوازم خانگی و آشپزی محل قرارگیری فر تغییر و در انواع مختلف از جمله همراه با اجاق گاز، توکار و رومیزی تولید و به بازار عرضه گردید.

فر نیز همانند دیگر وسایل ممکن است در اثر استفاده و کاربرد پس از مدتی دچار ایراد و مشکل شود، در برخی موارد می توان این مشکلات را به سادگی شناسایی کرد و با چند ترفند و راهکار معمولی آنها را برطرف نمود. در ادامه برخی از مشکلات رایج فر مورد بررسی قرار می گیرد.

معرفی انواع فر

جدای از نوع فر از نظر محل قرارگیری امروزه با توجه به تکنولوژی ساخت و چگونگی پخت غذا فرها در یکی از دسته های زیر قرار می گیرد:

  • فرهای گازی که انرژی مورد نیاز برای پخت غذا را از طریق گاز شهری تامین می کنند.
  • فرهای برقی که انرژی لازم برای پخت غذا را از طریق انرژی الکتریکی فراهم می آورند.
  • فرهای کانوکشن که برای پخت غذا از امواج ماکروویو و المنت استفاده می کنند.

از میان سه دسته نام برده فرهای گازی از انواع رایج و محبوب فر مورد استفاده هستند. در ادامه رایج ترین مشکلات و ایرادات مربوط به فر گازی و برخی راه کارهای رفع این ایرادات بررسی می شود.

ایرادات و مشکلات معمول در ارتباط با فر گاز

همانطور که در ابتدا گفته شد فر گاز ممکن است در طی زمان و استفاده دچار یکسری ایراد، مشکل و یا خرابی شود که در نهایت باعث می شود که فر کارایی و عملکرد اولیه خود را از دست بدهد. از جمله این مشکلات می توان به مواردی همچون؛ گرم نشدن فر، خاموش شدن گریل، روشن نشدن و یا حتی خاموش نشدن شعله، کم شدن میزان شعله، عدم کارایی و عملکرد فر به اندازه دمای تنظیم شده، خاموشی یا سوختگی لامپ و بسته نشدن درب فر اشاره نمود.

فر گاز

دلایل مربوط به عدم عملکرد فر به اندازه دمای تنظیم شده

اگر سنسور دمایی، ترموستات و قطعه گرم کننده و جرقه زن به درستی کار نکند فر گاز با مشکل عدم عملکرد در دمای تنظیم شده مواجه می شود. برای بررسی هر یک از این دلایل باید ابتدا وضعیت سنسور دمایی را با استفاده از یک اهم متر مورد سنجش قرار داد، در صورتی که با افزایش دما مقدار مقاومت هم افزایش پیدا کند سنسور ایراد ندارد. پس از این، باید عملکرد گرم کننده و جرقه زن را نیز بررسی کرد و در صورت لزوم این قطعات را تعمیر و یا تعویض نمود. در نهایت و در صورت عدم رضایت باید عملکرد ترموستات را نیز بررسی و آن را مجدد تنظیم کرد.

  • در پایان این بررسی و برای رفع این مشکل لازم است که فر دوباره درجه بندی شود.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  نکات مهم در مورد تمیز کردن اجاق گاز | تمیزکاری اجاق گاز

دلایل مربوط به گرم نشدن فر گاز

یکی از مشکلات رایج مربوط به فر گاز این است که با وجود روشن شدن پیش از قرار دان غذا، فر به خوبی گرم نمی شود. علت این ایراد می تواند مربوط به مسدودی خروجی شعله های مشعل و یا بسنده نبودن مقدار گاز باشد.

برای رفع این مشکل می توان وضعیت راه خروجی شعله ها را تک به تک ارزیابی کرد و پس از آن از باز بودن شیر گاز به مقدار لازم اطمینان حاصل نمود.

دلایل مربوط به مشکل خاموش شدن گریل فر گاز

قسمت گریل،  یکی از اصلی ترین قسمت های فر گاز است که بدون آن هیچ وقت فرآیند پخت غذا و کیک کامل نمی شود. چنانچه گریل فر به درستی نصب شود می توان از کارکرد بهینه آن بهره مند شد. استفاده از فر در طی زمان ممکن است باعث ایجاد ایراد در گریل شود به این صورت که گریل فر بعد گذشت مدت زمان کوتاهی خاموش شود و یا اینکه گریل اصلا روشن نشود.

دلیل ایجاد این مشکلات در گریل فر می تواند مربوط به خرابی یا ایراد در ترموکوبل فر گاز و یا مشکل در بوبین آن باشد، که در این حالت باید دو قطعه نام برده را با قطعات سالم جایگزین کرد.

دلایل مربوط به روشن و یا خاموش نشدن شعله فر گاز

از جمله مشکلات معمول کار با فر گاز می توان به روشن یا خاموش نشدن آن اشاره کرد که در زیر به تفکیک به علت های مربوطه اشاره می شود.

  • روشن نشدن فر

مسدود و یا خاموش بودن پیلوت، تنظیم نبودن تایمر و پرتاب جرقه الکترود از جمله دلایل شایع در روشن نشدن فر گاز هستند.

برای رفع این مشکل ابتدا باید قطعات پیلوت را تمیز نمود و سپس پیلوت و به دنبال آن فر گاز را روشن کرد. در مرحله بعد اگر فر روشن نشد باید تایمر آن را تنظیم کرد چرا که تایمر نقشی اساسی در برقراری هماهنگی میان اجزای فر دارد.

در نهایت اگر این مشکل حل نشد باید از وضعیت گاز ورودی و پرتاب شدن جرقه الکترود به برنر اطمینان یافت. بنابراین باید وضعیت جرقه زن کنترل و سلامت آن چک گردد.

  • خاموش نشدن فر

خرابی در ترموستات فر گاز و یا خرابی رله (برد) و المنت فر ممکن است ایراد خاموش نشدن فر گاز را به دنبال داشته باشد.

برای رفع این مشکل باید ابتدا وضعیت ترموستات را بررسی و مجدد آن را تنظیم نمود. سپس باید رله که وظیفه تنظیم ولتاژ در المنت را بر عهده دارد را بررسی و در صورت خرابی آن را تعویض کرد و پس از آن المنت های سوخته را نیز با المنت سالم جایگزین کرد.

    • باید توجه داشت که در این مورد باید وضعیت کباب پز که در تماس با رله است نیز ارزیابی گردد.

در نهایت و در صورت حل نشدن مشکل باید برد الکترونیکی فر گاز را نیز تعویض نمود چرا که ممکن است برد دچار ایراد شده باشد.

 

دلایل مربوط به کاهش میزان شعله فر گاز

کثیف بودن و یا گرفتگی شعله مشعل به دلیل ریختن غذا و یا قرار گیری ماده خارجی در آن و یا ایراد در شیر کنترل اجاق گاز می تواند موجبات کاهش میزان شعله و عدم کارایی بهینه فر را فراهم کند.

برای رفع این ایراد نخست باید مشعل را با استفاده از یک پاک کننده مناسب تمیز کرد و سپس دوباره عملکرد فر را مورد بررسی قرار داد. در صورتی که با پاک نمودن مشعل مشکل بر طرف نشد باید شیر کنترل اجاق گاز را تعویض کرد تا فشار گاز به مقدار کافی در اختیار مشعل قرار بگیرد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  چرا اجاق گاز صدا میدهد ؟

دلایل مربوط به پخت غیر یکنواخت مواد غذایی در فر گاز

در هنگام کار با فر گاز مواردی پیش می آید که در آن بخشی از غذا خام و یا حتی بخشی از آن سوخته است. این مشکل به طور معمول در هنگام پخت کیک و شیرینی و یا غذاهایی مانند پیتزا پیش می آید. دلیل غیر یکنواختی پخت غذا می تواند مربوط به اشکال در حسگرهای دمایی، المنت های حرارتی و یا حتی سینی فر باشد.

در صورت ایراد در حسگرها و المنت باید آن ها را تعمیر و تعویض نمود. در مورد سینی فر نیز تنها کافی است که آن را به درستی در جایگاه و طبقه مورد نظر قرار داد یا اینکه اندکی غذا را در آن چرخاند و جابجا کرد.

بسته نشدن درب فر گاز

عدم تنظیم درست لولاهای درب فر و یا فرسودگی و خراب شدن آن ها در طی زمان می تواند باعث شود تا درب فر به خوبی بسته نشود. بنابراین پس از بررسی و در صورت لزوم باید لولاها را تعمیر، تعویض و تنظیم نمود. البته توصیه می شود پس از بررسی لولاها وضعیت فنرها و واشر درب نیز بررسی گردد و در صورت لزوم اقدام به تعویض یا تعمیر نمود.

برای بررسی لولاها تنها کافی است که اتصالات برقی و گازی فر گاز را قطع کرد و سپس درب را به سمت بالا و بیرون کشید، در نهایت پس از تعمیر و یا تعویض لولا درب را در جای خود قرار داد و از بسته شدن بست ها اطمینان حاصل کرد. در این مرحله باید توجه داشت بسته نشدن کامل درب می تواند مربوط به فرسودگی واشر سیلیکونی یا پلاستیکی آن باشد که نیاز به تعویض دارد.

برای ارزیابی فنرها نیز باید کشوی پایینی را خارج کرد، ذکر این نکته الزامی است که دو انتهای هر فنر باید به دور دو پیچ پیچیده شده باشد. در این مورد می توان شکستگی فنر را با انبر خارج کرد و یا اینکه آن را تعویض نمود.

خرابی فر گاز

دلایل روشن نشدن لامپ فر گاز

با روشن نمودن لامپ فر می توان به راحتی داخل فر را مشاهده و فرآیند پخت غذا را بدون باز کردن درب فر کنترل کرد. گاهی ممکن است لامپ فر گاز همانند دیگر انواع لامپ پس از مدتی دچار سوختگی و یا خرابی شود که باید آن را با لامپ سالم جایگزین کرد. البته مواردی نیز وجود دارد که با تعویض مشکل لامپ حل نمی شود چرا که علت روشن نشدن لامپ می تواند مربوط به دکمه روشن شدن آن باشد که در این حالت برای تعویض سوئیچ فر باید از یک تعمیرکار کمک گرفت.

در صورت روشن نشدن لامپ و برای تعویض باید به ترتیب زیر عمل نمود:

نخست باید تمام وسایل داخل فر را از آن خارج نمود و سپس پوشش محافظ لامپ را باز کرد، در مرحله دوم باید لامپ را باز و سپس آن را بست (برای اطمینان از سوختگی لامپ)، چنانچه لامپ سوخته باشد باید آن را با یک لامپ نو جایگزین کرد. در نهایت مجدد پوشش محافظ لامپ بسته می شود و وسایل در داخل فر قرار می گیرد.

رایج ترین ایرادات و مشکلات فر گازی و راهکارهای رفع آن

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

رایج ترین ایرادات و مشکلات فر گازی و راهکارهای رفع آن

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا