مجله سلامت پوست

شایع ترین بیماری های پوستی

پوست یکی از مهم ترین و بزرگ ترین ارگان های بدن می باشد و وظیفه محافظت از اندام های داخلی را برعهده دارد، چنانچه پوست با آسیبی مواجه گردد ممکن است به اندام های داخلی نیز آسیب وارد شود. علاوه بر وظیفه ای که پوست در محافظت از اندام های داخلی دارد سبب زیبایی ظاهری فرد نیز می گردد از این رو هر گونه مشکلی در ظاهر پوست زیبایی را تحت تاثیر قرار می دهد و نارضایتی فرد را به همراه دارد، بنابراین مراقبت و رسیدگی از پوست بسیار حائز اهمیت می باشد تا این ارگان مهم بتواند هم از اندام های داخلی به خوبی محافظت نماید و هم ظاهری زیبا و شاداب به فرد هدیه دهد.

 

بیماری های پوستی انواع بسیار زیادی دارند که هر یک ویژگی ها و علائم متفاوتی دارند و ممکن است هر شخصی در طول زندگی خود به برخی از این بیماری های پوستی مبتلا گردد به همین دلیل بهتر است با انواع بیماری های پوستی آشنا گردید تا در صورت بروز هر یک از آن ها بتوانید اقدامات لازم را جهت درمان بیماری انجام دهید.

انواع بیماری های شایع پوستی 

بیماری های پوستی بسیار متنوع می باشند و هر بیماری دارای یک سری علائم و ویژگی می باشد که ظاهر شدن این علائم در تشخیص و درمان بیماری به فرد کمک می کنند، از مهم ترین بیماری های پوستی می توان به موارد زیر اشاره کرد.

درماتیت سبوره ای 

در صورتی که این بیماری در نوزادان بروز کند معمولا روی سر را تحت تاثیر قرار می دهد به همین دلیل به کلاه گهواره نیز معروف است و پوست سر آن ها به صورت لکه های چربی دیده می شود. اما زمانی که بزرگسالان به درماتیت سبوره ای مبتلا گردند ممکن است بیماری در هر قسمتی از بدن دیده شود، با این حال درماتیت سبوره ای یک بیماری بی خطر بوده و بعد از مدتی خود به خود از بین می رود و در صورت ماندگاری نیز روش های بسیاری برای درمان این بیماری وجود دارد.

خال 

شاید برایتان جالب باشد که خال نیز جزو بیماری های پوستی به شمار می آید، خال ها زائده های پوستی هستند و هنگامی که سلول های پوست با بافت اطراف خود ترکیب گردند به حالت انباشته ای در می آیند که در این شرایط خال روی پوست ایجاد  می شود. بسیاری از افراد روی پوست خود خال دارند و ممکن است به تعداد آن ها افزوده گردد در این صورت جهت درمان آن ها به پزشک مراجعه کنید.

ملانوما

یکی دیگر از بیماری های رایج پوستی ملانوما می باشد، در واقع این بیماری سبب به وجود آمدن خال های غیر طبیعی روی پوست می شود که بر خلاف دیگر خال ها این نوع بیماری خطرناک است و نوعی از سرطان پوست می باشد. در صورتی که روی پوست خود خال هایی با شکل های نامتقارن دارید که کناره های آن ها دندانه دار یا ناصاف است حتما به پزشک مراجعه کنید، این بیماری را معمولا با عمل جراحی یا شیمی درمانی درمان می کنند بنابراین اگر خال هایی با این ویژگی ها روی پوست دارید به سادگی از کنار آن ها عبور نکنید و نسبت به درمان این خال ها اقدام کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  مزونیدلینگ چیست و چه کاربردی دارد ؟

آکنه روزاسه 

آکنه روزاسه یکی از شایع ترین بیماری های پوستی به شمار می آید که سطح پوست دچار قرمزی می گردد. دارای انواع مختلفی بوده و در بعضی نقاط صورت دیده می شود، آکنه روزاسه را حتی می توان در چشم نیز مشاهده نمود. علائمی که این بیماری روی پوست ایجاد می کنه بیشتر شبیه آکنه بوده و همراه آن قرمزی وجود دارد، وجود این آکنه ها روی پوست موجب ناصاف و ضخیم شدن پوست می شود. با وجود اینکه تاکنون درمانی برای این بیماری شناخته نشده است اما با بروز علائم این بیماری حتما به پزشک مراجعه کنید تا تحت درمان قرار بگیرید و از پیشرفت بیماری جلوگیری شود.

 

بیماری پوستی لوپوس

لوپوس یک اختلال خودایمنی است که تا حدودی پیچیده بوده و التهاب و درد ایجاد می کند، امکان دارد این بیماری از فرد بیمار به دیگران منتقل گردد. این بیماری به سیستم بدنی افراد حمله می کند و علائم پوستی آن شامل لکه ها یا حلقه های قرمز رنگ، بثورات آفتاب سوختگی روی بینی و گونه ها و بثورات دایره ای شکل که خارش و درد ندارند، علائم ایجاد شده ممکن است با سردرد، تب، خستگی، مفاصل متورم، سفت یا دردناک همراه باشد. بیشتر زنان به این بیماری مبتلا می گردند به خصوص زنانی با پوست تیره بیشتر در معرض لوپوس قرار دارند، داروهای مختلفی با قدرت های متفاوت برای این بیماری وجود دارد که می توانند بیماری را به خوبی درمان کنند.

پسوریازیس 

پسوریازیس نوعی اختلال خود ایمنی است و با ظاهر شدن تکه های غیر طبیعی روی پوست ایجاد می شود. با بروز این بیماری پوست در نواحی آسیب دیده ضخیم و قرمز شده و این علائم همراه با خارش شدید می باشد، پسوریازیس با شدت و اندازه های متفاوت روی پوست دیده می شود به گونه ای که در نواحی مختلف احساس های متفاوتی در شخص ایجاد می گردد. این بیماری به ۵ نوع مختلف وجود دارد که هریک علائم مختص به خود را دارند بنابراین با مشاهده هرگونه علائم از این بیماری به پزشک مراجعه کنید.

new theme

اگزما 

اگزما بیشتر در کودکان و نوزادان ایجاد می شود اما در بزرگسالی نیز رخ می دهد، بثورات این بیماری روی پوست صورت، پوست سر، آرنج، گردن، مچ دست، مچ پا یا پاها ظاهر می شوند و به شدت با خارش همراه هستند. این خارش در بیشتر قسمت های بدن وجود دارد و پوست خشک و حساس می شود، ممکن است در بزرگسالان قسمت بیشتری از بدن را در برگیرد. تاکنون هیچ درمان شناخته شده ای برای اگزما یافت نشده است و ممکن است خود به خود درمان گردد اما اغلب برای کاهش علائم از استروئیدهای موضعی استفاده می شود.

ویتیلیگو 

ویتیلیگو باعث از بین رفتن رنگدانه های پوست می شود و بیماری با بروز لکه های سفید در بیشتر نقاط صورت دیده می شود، همچنین مبتلایان به این بیماری رنگ موهای بدن خود را از دست می دهند. در حال حاضر هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد اما روش های درمانی زیادی از جمله نور درمانی، داروهای موضعی و جراحی وجود دارد با این حال استفاده از این روش ها برای هر فردی مناسب نمی باشند و تنها با نظر پزشک می توان از آن ها استفاده نمود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  بیماری های پوستی که استرس عامل آن ها هستند کدام است؟

کهیر

کهیر بثورات پوستی قرمز، برجسته و خارش دار است که گاهی اوقات در اثر یک ماده حساسیت زا ایجاد می شود. این بیماری قابل سرایت به دیگران نبوده پس جای نگرانی نیست و چنانچه در اثر خوردن ماده غذایی بروز می کند باید از آن پرهیز کنید، برای درمان این بیماری معمولا از قرص های ضد حساسیت مانند آنتی هیستامین استفاده می شود که باید چند هفته به صورت منظم مصرف گردد تا بیماری درمان شود.

حساسیت به لاتکس 

این حساسیت در اثر یک واکنش پوستی به پروتئین های خاص موجود در ماده لاتکس رخ می دهد. این ماده در ترکیب بسیاری از وسایل پزشکی چون دستکش و کاندوم وجود دارد و برای جلوگیری از بروز حساسیت باید از آن ها دوری کنید، حساسیت به لاتکس خارش پوست، کهیر یا حتی شوک تنفسی آنافیلاکسی را به دنبال دارد.

بیماری پوستی راه های پیشگیری از ابتلا به بیماری های پوستی 

نمی توان از مبتلا شدن به برخی از بیماری پوستی پیشگیری کرد چرا که این بیماری ها در اثر عوامل ژنتیکی و یا در اثر مبتلا شدن به بیماری های دیگر ایجاد می شوند، با این وجود با رعایت نکات بهداشتی می توان از مبتلا شدن به بیماری های پوستی بسیاری جلوگیری کرد از این رو با رعایت نکات زیر مانع از مبتلا شدن به بیماری های عفونی پوستی گردید.

new theme

  • دست های خود را به صورت مرتب با آب و صابون بشویید.
  • ظروف غذاخوری و لیوان های نوشیدنی خود را با دیگران به اشتراک نگذارید.
  • از تماس مستقیم پوست با افراد مبتلا به عفونت خودداری کنید.
  • در مکان های عمومی نظیر باشگاه ها پیش از استفاده از وسایل آن ها را تمیز نمایید.
  • وسایل شخصی خود مانند پتو، برس مو یا لباس شنا را با دیگران به اشتراک نگذارید.
  • حداقل روزی ۷ ساعت بخوابید.
  • در طول روز به اندازه کافی آب بنوشید.
  • از استرس بیش از حد دوری کنید.
  • رژیم غذایی سالم و مغذی داشته باشید.

همچنین برخی اوقات می توان از مشکلات پوستی غیر عفونی چون آکنه و درماتیت آتوپیک نیز پیشگیری کرد، با توجه به شرایط روش های پیشگیری متفاوتی وجود دارد که برخی از آن ها شامل موارد زیر است.

  • صورت خود را هر روز با یک پاک کننده ملایم و آب بشویید.
  • بعد از هر بار شست و شوی صورت استفاده از مرطوب کننده را فراموش نکنید.
  • دوری از آلرژن های محیطی و غذایی 
  • خودداری از تماس با مواد شیمیایی خشن و سایر محرک ها
  • در برابر سرما، گرما و باد شدید از پوست خود محافظت کنید.

 

پوست از حساسیت بالایی برخوردار است و برای اینکه بتواند سالم و جوان بماند نیاز به مراقبت و رسیدگی دارد، با وجود اینکه نمی توان از بروز برخی بیماری های پوستی جلوگیری نمود اما مراقبت از پوست مانع از بروز برخی دیگر از بیماری های پوستی می شود‌. همچنین با ظاهر شدن اولین علائم بیماری پوستی جهت درمان سریع اقدام نمایید پیش از آن که بیماری گسترش یابد و قسمت وسیع تری از پوست را در برگیرد.

 

شایع ترین بیماری های پوستی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

شایع ترین بیماری های پوستی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا