مجله مذهبی

مبلغ فطریه رمضان 1402 از سوی مراجع تقلید اعلام شد

زکات فطریه بر چه کسانی واجب است؟ | زمان پرداخت فطریه

یکی از اعمال واجب بر انسان در طول سال پرداخت زکات فطریه ماه رمضان می باشد که بر اساس یک سری احکام باید آن را پرداخت کنید. شاید بعضی ها از زکات فطریه اطلاعاتی نداشته باشند که در این صورت بهتر است حتما درمورد این عمل واجب اطلاعات دقیق کسب کنید. مبلغ فطریه ماه رمضان ۱۴۰۲ طبق گفته های مراجع تقلید مشخص شد که بر این اساس هر کدام از افراد با استفاده از مرجع تقلید خود باید این مبلغ را در روز عید فطر از خانه خارج کرده و به نیازمند بدهند. زکات فطریه معمولا هم برای افراد روزه دار و هم غیر از آن واجب می باشد.

[box type=”note” align=”” class=”” width=””]مبالغ درج  شده تا این لحظه بر اساس آخرین مبلغ فطریه اعلام شده میباشد ، در زمان مشخص شدن مبلغ فطریه در همین بخش مبالغ درج شده بروزرسانی خواهد شد.[/box]

مبلغ فطریه ماه رمضان ۱۴۰۲

معمولا مبلغ زکات فطریه از سوی مراجع تقلید افراد اعلام خواهد شد که بر اساس نظر آن شخص باید زکات را بعد از ماه رمضان در روز عید فطر پرداخت کنید.

دفتر آیت الله خامنه ای

کسی که خودش و افراد دیگر نان خور او می باشند، باید سه کیلوگرم گندم یا جو یا برنج یا ذرت و یا اینکه مبلغ موردنظر این غلات را بپردازد. همچنین برای پرداخت مبلغ گندم در سال ۱۴۰۲ هر نفر ۴۰ هزار تومان تعیین شده است.

دفتر آیت الله زنجانی

  • میزان گندم برای هر نفر ۴۰ هزار تومان
  • برنج ایرانی برای هر نفر ۲۵۰ هزار تومان
  • برنج پاکستانی برای هر نفر ۱۱۰ هزار تومان
  • برنج هندی برای هر نفر ۷۵ هزار تومان

دفتر آیت الله سیستانی

  • گندم برای هر نفر به مبلغ ۴۰ هزار تومان
  • برنج ایرانی برای هر نفر به مبلغ ۲۲۵ هزار تومان
  • برنج غیر ایرانی برای هر نفر به مبلغ ۶۰ هزار تومان

دفتر آیت الله خراسانی

  • میزان گندم برای هر نفر ۴۰ هزار تومان
  • میزان هر نوع برنج برای هر نفر به مبلغ ۱۴۰ هزار تومان

دفتر آیت الله مکارم شیرازی

  • برای هر نفر به مبلغ ۴۰ هزار تومان گندم
  • میزان برنج برای هر نفر به مبلغ ۱۵۰ هزار تومان

همچنین برای پرداخت کفاره روزه غیر عمد بر نفر ۸ هزار تومان و برای افرادی که بدون هیچ مشکلی روزه نگرفتند، کفاره در نظر گرفته شده چهارصد و هشتاد هزار تومان می باشد.

مبلغ فطریه ماه رمضان 1402

زکات فطریه چیست

یکی از واجبات دینی پرداخت زکات فطریه می باشد که باید در روز عید فطر پرداخت گردد. برای تمامی افراد چه کسانی که روزه گرفتند و چه کسانی که روزه نگرفتند، پرداخت زکات فطریه واجب می باشد و حتما باید این واجب عبادی توسط افراد صورت گیرد.

زکات فطریه بر چه افرادی واجب است؟

به گفته مرجع تقلید آیت الله سیستانی تمامی افرادی که از غروب عید فطر در خانه شما حضور داشته باشند و از شرایط زیر برخوردار باشند، صاحب خانه باید زکات آن ها را پرداخت کند. شرایط مربوط به پرداخت زکات فطریه عبارت است از:

  • از لحاظ سنی بالغ باشد
  • عاقل باشد
  • فقر نباشد
  • از حال رفته نباشد
  • بنده و عبد نباشد
پیشنهاد آی‌بک امداد :  نماز عید قربان چگونه است /عید قربان سال 1402

میزان مبلغ فطریه برای هر نفر

برای انتخاب این مبلغ باید از دفاتر مراجع تقلید خود کمک بگیرید. زیرا با متغیر بودن مراجع تقلید هزینه فطریه برای افراد نیز متفاوت خواهد بود. دفتر آیت الله خامنه ای مرجع تقلید اکثر افراد بوده که بر این اساس از گفته های ایشان برای پرداخت فطریه استفاده خواهند کرد.

همچنین پرداخت زکات فطریه در یک مرجع تقلید برای تمامی افراد یکسان بوده و هیچ گونه تفاوتی بین افراد وجود دارد. البته پرداخت فطریه برای کسانی واجب است که خود از تمکن مالی برخوردار باشند و نان خور کسی دیگر نباشند.

مزایای پرداخت فطریه

مطابق با روایات و احادیث گذشته برای پرداخت این واجب دینی یک سری فوایدی از جانب خدا در نظر گرفته شده است که افراد را بیشتر به انجام این کار تشویق می کند. فواید پرداخت فطریه عبارت است از:

  • پرداخت زکات فطریه سبب قبولی روزه شما در طول یک ماه خواهد شد.
  • همچنین با پرداخت زکات فطریه می توانید خود را از مرگ در یک سال حفظ کنید.
  • البته دادن زکات فطریه سبب سلامتی روح و جسم شما خواهد شد.

زمان پرداخت فطریه

از اذان مغرب تا هنگامی که ماه موردنظر برای ماه شوال رویت شود و قبل از برگزاری نماز عید فطر افراد موظف می باشند که زکات فطریه را کنار بگذارند. البته فردی که نماز عید را نمی خواند، باید تا قبل از ظهر این مبلغ زکات را پرداخت کند. در صورت پیدا نکردن فرد نیازمند، افراد می توانند این مبلغ را کنار بگذارند و بعد آن را پرداخت کنند. البته بعضی از مراجع تقلید دیر پرداخت کردن زکات فطریه را جایز نمی دانند.

پرداخت زکات فطریه قبل از عید فطر

ممکن است بعضی از افراد قبل از تمام شدن ماه رمضان زکات فطریه را پرداخت کنند که این عمل جایز نمی باشد. بلکه باید بعد از آن زکات را پرداخت کنند. در قبل از ماه رمضان می توانند اقدام به قرض دادن مبلغی به نیازمند نمایند که هنگام پس گرفتن آن را به عنوان فطریه محسوب کرده که این عمل صحیح بوده و هیچ منعی در آن وجود نخواهد داشت.

پرداخت فطریه بعد از تمام شدن ماه رمضان

اگر فردی در ماه رمضان فطریه خود را پرداخت نکند و در روز عید فطر این مبلغ در کنار نگذارد، باید بعدا بدون اینکه نیت کند، مبلغ را بپردازد.

پرداخت نکردن فطریه

پرداخت فطریه یکی از واجبات دینی می باشد که در صورت پرداخت نکردن از گردن فرد ساقط نمی شود و تا آخر بر او واجب می باشد. البته پرداخت فطریه مختص روز عید فطر نیست بلکه بعد از آن هم نیز افراد می توانند در صورت فراموش کردن پرداخت کنند.

همچنین زکات فطریه جز واجبات دینی بوده و برای افرادی که از دنیا رفته باید وراث مبلغ فطریه او را پرداخت کنند و به هیچ عنوان نیاز به اجازه کسی نمی باشد.

آیا پرداخت فطریه تنها بر روزه دار واجب می باشد؟

پرداخت این واجب دینی نه تنها برای روزه دار بلکه برای افرادی که روزه نمی گیرند، نیز واجب می باشد. همچنین افرادی که با اجازه پزشک روزه نمی گیرند و یا اینکه به صورت عمدی در این ماه غذا می خورند، فطریه بر آن ها واجب است.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  ثبت نام پیاده روی اربعین 1402 | اربعین پیاده روی

پرداخت فطریه برای فقیر

برای افرادی که نیازمند می باشند و خرج سالانه زندگی خود و خانواده خود را ندارند و در هیچ جایی مشغول به کار نمی باشند، پرداخت فطریه بر آن ها واجب نخواهد بود. اگر فرد نیازمند فرزندی داشته باشد که نانخور پدر باشد، بر پدر واجب نیست که زکات را پرداخت کند اما خود فرزند می تواند فطریه خود را بپردازد.

شرایط پرداخت فطریه برای فرد غیر سرپرست

اگر فرد دیگری فطریه سرپرست خانواده را پرداخت کند خود سرپرست، پرداخت فطریه بر او واجب نمی باشد. اگر خود شخص از تمکن مالی برخوردار باشد و توانایی پرداخت زکات را داشته باشد، باید حتما این کار را برای خود و نان خورهای خود نیز انجام دهد.

اگر مردی خرج و مخارج زن را ندهد و کسی دیگر خرج زن را بدهد، در این صورت پرداخت فطریه بر عهده همان شخص می باشد. همچنین اگر خود زن بتواند فطریه خود را بدهد، به راحتی می تواند این کار را انجام دهد و نیاز به شوهر و یا شخص دیگری نمی باشد.

فطریه جنین و یا نوزاد تازه به دنیا آمده

معمولا برای کودک شیرخوار و یا کودکی که تازه به دنیا آمده پرداخت فطریه واجب نمی باشد. ولی به دلایل دیگری مثل محافظت از کودک و سلامتی آن می توان این زکات را پرداخت کرد.

فطریه سرباز

اگر سرباز از تمکن مالی برخوردار باشد، می تواند خود فطریه را بپردازد و نیاز به پرداخت دیگران ندارد. همچنین اگر این سرباز نان خور پدر باشد در صورت خدمت کردن فرزند در سربازی، پدر موظف می باشد زکات فطریه را برای او پرداخت کند.

فطریه دختر شوهردار

اگر دختر قبل از غروب آفتاب در آخرین روز ماه رمضان به خانه شوهر برود، پرداخت فطریه او بر عهده شوهر می باشد. زیرا زندگی مشترک او به صورت رسمی شروع شده است. همچنین در صورت عقد کردن دختر پرداخت زکات فطریه بر عهده پدر می باشد.  در صورتی که دختر بعد از غروب آفتاب به خانه خود برود، پرداخت فطریه باید توسط پدر انجام گردد.

مبلغ فطریه ماه رمضان 1402

فطریه را به چه کسی نباید داد؟

معمولا فطریه را باید به نیازمندان داد و افرادی که به آن نیاز ندارد، جایز نیست که فطریه به آن ها پرداخت شود. زمانی که متوجه شدید فردی که به آن فطریه دادید، نیازمند نمی باشد، می توانید مبلغ فطریه را از آن پس بگیرید. اما هنگامی که فطریه موردنظر را خرج کرده باشد، اعمال فطریه بر عهده او می باشد.

همچنین بعضی از مراجع معتقد می باشند که فطریه را باید به نیازمند شهر خود بدهید و انتقال فطریه به شهر دیگر اصلا جایز نیست. برخی از مراجع نیز معتقدند که فطریه را به فرد مشروب خور نباید داد. نه تنها فطریه قبول نیست بلکه حرام نیز می باشد. زیرا فقیری که فطریه را در راه گناه خرج می کند، جایز نمی باشد.

نتیجه گیری

پرداخت زکات فطریه یکی از واجبات می باشد که برعهده هر مسلمانی بوده و نباید از پرداخت آن فرار کرد. فطریه برای تمامی افراد از جمله روزه گیر و یا کسانی که روزه نمی گیرند واجب است. پرداخت فطریه برعهده سرپرست خانواده می باشد و فطریه افراد تحت تکفل آن ها نیز برعهده وی می باشد.

مبلغ فطریه ماه رمضان ۱۴۰۲

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

مبلغ فطریه ماه رمضان ۱۴۰۲ چقدر است؟

امتیاز کاربر: ۱.۸۵ ( ۴ نتایج)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا