خدمات ساختمان

قیمت لوله کشی ساختمان در سال ۱۴۰۲

قیمت لوله کشی ساختمان به عوامل مختلفی مثل متراژ ساختمان، نوع لوله کشی و … بستگی دارد و به همین خاطر دارای نوسانات زیادی از لحاظ عملیاتی و خرید متریال می‌ باشد. اجرای لوله کشی در ساختمان بخشی از امکانات ضروری محسوب می گردد که باعث راحتی و آسایش ساکنین آن و دسترسی به آب شرب، شست و شو، هدایت فاضلاب به بیرون، استحمام، راه‌ اندازی سرمایش و گرمایش، سیم کشی، تهویه مطبوع و … می‌ باشد. موارد فوق به صورت خلاصه شامل لوله کشی آب گرم و سرد مصرفی، لوله کشی برودتی، داکت اسپلیت، سیم کشی برق، چیلر، لوله کشی فاضلاب، لوله کشی هواکش، لوله کشی شوفاژ و … می‌ باشد.

نرخ اتحادیه برای لوله کشی ساختمان در سال ۱۴۰۲

لوله کشی مربوط به آب و فاضلاب در همه ساختمان‌ ها باید اجرا شود و وجود آن ضروری می‌ باشد اما ممکن است برخی دیگر از لوله‌ کشی‌ ها در ساختمان ها انجام نشوند و ضروری نباشند. نرخ اتحادیه برای لوله کشی ساختمان به صورت دقیق هر سال توسط اتحادیه همان شهر تهیه شده و منتشر می‌ گردد. به علت آنکه ممکن است قیمت‌هایی که اتحادیه اعلام می‌ کند با شرایط واقعی جامعه مطابقت نداشته باشد این نرخ‌ ها در بازار رسمی به طور معمول اعمال نمی‌ شوند و فقط معیاری جهت تخمین زدن دقیق و توافق بین مجری لوله کشی و کارفرما قلمداد می‌ شود. قیمت لوله کشی ساختمان را به دو صورت می‌ توان محاسبه نمود. در سال ۱۴۰۲ هنوز اتحادیه نرخی برای لوله کشی ساختمان منتشر نکرده است و دستمزدها فعلاً بر اساس افزایش جزئی و بر حسب نرخ اتحادیه در سال ۱۴۰۱ محاسبه شده و توافقی انجام می‌ شود.

محاسبه قیمت لوله کشی ساختمان

  • در روش اول قیمت لوله کشی ساختمان به صورت متری و یا کنتراتی حساب می‌ شود و نصب شیرآلات و لوازم هم پس از توافق با کارفرما انجام می‌ گیرد.

قیمت لوله کشی ساختمان در سال ۱۴۰۲

  • روش دوم که خیلی هم مرسوم نیست بر این اساس می‌ باشد که هزینه لوله کشی بر اساس لوازمی که مورد استفاده قرار می‌ گیرد بین طرفین توافق خواهد شد.

در حال حاضر به علت آنکه قیمت اجناس در حال نوسان می‌ باشد و نامشخص است و نوع اتصالاتی که مصرف می‌ شود دقیقاً مشخص نیست، در واقع نمی‌ توان از روش دوم به عنوان یک روش اصولی استفاده کرد و قیمت دقیقی برای لوله کشی ساختمان مشخص نمود. گاهی اوقات کارفرمایان به علت آنکه با خرید انواع مختلف لوله و اتصالات آن آشنایی ندارند و یا به علت مشغله کاری، تهیه لوازم و اجناس لوله کشی را به تکنسین تاسیسات واگذار می‌ کنند که البته در این شرایط هم باید توافق بین کارفرما و تکنسین صورت بگیرد و با یک تخمین دقیق هزینه کلی کار مشخص شود. در روش دوم برای آنکه قیمت لوله کشی ساختمان مشخص شود باید هزینه‌ ها و مخارج لوله کشی در ساختمان با استعلام قیمت مربوط به لوله و لوازمی که مورد استفاده قرار می‌ گیرد مشخص شود و در نهایت دستمزد هم به آن اضافه گردد. به همین خاطر است که در بیشتر قراردادهای مربوط به لوله کشی از روش متری و یا کنترات استفاده می‌ شود که البته دستمزد لوله کشی هر ساله به علت تورم و نوسانات قیمت افزایش پیدا می‌ کند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  کاربرد فلاور باکس | انواع فلاور باکس و مزایا و معایب هر یک

لیست اجرت و هزینه‌ های تقریبی لوله‌ کشی

در ادامه مطلب لیستی از دستمزد و هزینه‌ های مربوط به خرید لوله کشی ساختمان در متراژ‌ها و قسمت‌ های مختلفی بیان شده است که البته این قیمت‌ ها هم ۱۰ تا ۲۰ درصد بر اساس شرایط بازار و نوسانات آن قابل اجرا می‌ باشد.

  • دستمزد لوله کشی مربوط به آب گرم و سرد به صورت روکار در واحد ۵۰ متری تقریباً از ۴ تا ۵ میلیون تومان برآورد می‌ شود.
  • دستمزد لوله کشی مربوط به آب گرم و سرد به صورت روکار در واحد ۱۰۰ متری تقریباً از پنج و نیم تا هفت و نیم میلیون تومان برآورد می‌ شود.
  • هزینه لوله کشی فاضلاب در یک واحد ۱۰۰ متری حدودا  ۶/۵ تا ۸/۵ میلیون تومان برآورد می‌ شود.

قیمت لوله کشی ساختمان در سال ۱۴۰۲

  • اجرت لوله کشی برای پکیج و رادیاتور در یک واحد ۶۰ متری بین ۸/۵ تا ۹/۵ میلیون تومان برآورد می‌ شود.
  • اجرت لوله کشی آب و فاضلاب و پکیج در یک واحد ۸۰ متری حدوداً از ۱۵ تا ۱۸ میلیون تومان برآورد می‌ شود که بر اساس تعداد واحدها و نوع لوله‌ هایی که در آن مورد استفاده قرار می‌ گیرد حدود ۱۵ درصد نیز نوسان خواهد داشت.

هزینه‌هایی که در بالا عنوان شد شامل لوله کشی و نصب شیرآلات، تجهیزات تاسیساتی، رادیاتور و … می‌ باشد.

هزینه لوله کشی پکیج

با در نظر گرفتن آن که درخواست‌ های زیادی برای هزینه و قیمت لوله کشی پکیج در ساختمان وجود دارد باید یادآور شویم که این هزینه‌ ها بر اساس شرایط آپارتمان‌ ها و و ساختمان‌ ها با یکدیگر متفاوت می‌ باشد. علاوه بر آن نوسان قیمت اجناس و لوازم و لوله و اتصالات هم در هزینه نهایی تاثیر گذار است و می‌ تواند در کاهش و یا افزایش مخارج موثر باشد ولی به صورت تقریبی می‌ توانیم بگوییم که برای یک آپارتمان ۹۰ متری هزینه‌ های لوله کشی پکیج با احتساب لوازمی که برای لوله کشی و نصب مورد استفاده قرار می‌ گیرد از ۱۱ تا ۱۵ میلیون تومان متغیر می‌ باشد. واضح است که طول مسیر لوله کشی در قیمت تمام شده هم تأثیر گذار است. اگر تخریب و کنده کاری هم در ساختمان انجام شود می‌ تواند روی قیمت موثر باشد. قیمت لوله کشی پکیج به شروع مسیر لوله کشی بستگی دارد و حدوداً متری ۹۰ هزار تومان است که البته بدون اجرت نصب پکیج و رادیاتور می‌ باشد. در واقع می‌ توانیم هزینه ای حدوداً ۵ تا ۷ میلیون تومان برای لوله کشی پکیج در ساختمان عنوان کنیم.

محاسبه هزینه نصب پکیج

رادیاتور، پکیج و لوله کشی آن از موارد بسیار ضروری در هر ساختمانی می‌ باشد. قیمت نصب پکیج بر اساس برند آن، ظرفیت آن و نوع لوله کشی متغیر است ولی در حال حاضر می‌ توانیم بگوییم که به عنوان مثال در یک آپارتمان ۱۰۰ متری حدوداً ۱۵ میلیون تومان باید برای خرید ۵۰ پره رادیاتور همچنین لوازم مربوط به آن و ۱۵ میلیون تومان دیگر برای هزینه‌ های مربوط به لوله کشی و دستمزد حدوداً ۲۰ میلیون تومان می‌ توان برآورد کرد. به عبارت دیگر برای یک آپارتمان ۱۰۰ متری باید حدوداً ۵۰ میلیون تومان جهت نصب پکیج و تجهیزات مربوط به آن و لوازمی که باید خریداری شود هزینه در نظر گرفت. همانطور که گفتیم نوع لوله کشی توکار و یا روکار و احتمال تخریب و بازسازی نیز به این مبلغ اضافه می‌ گردد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  انواع قرنیز کدامند | قرنیزها چه کاربردی دارند؟

قیمت لوله آب گرم و سرد

یکی از مهمترین شاخصه‌ ها در معین نمودن قیمت لوله کشی ساختمان هزینه مربوط به لوله آب گرم و سرد می‌ باشد. گزینه‌ هایی که برای اجرای لوله کشی در ساختمان مورد استفاده قرار می‌ گیرند شامل لوله تک لایه پلیمری، لوله ۵ لایه و لوله گالوانیزه می‌ باشد. لوله پلاستیکی نیز از نظر هزینه‌ های مربوط به خرید و اجرا از مناسب‌ ترین لوله‌ هایی است که در بازار موجود می‌ باشد. اگر لوله پلاستیکی سفید برای اجرای لوله کشی در ساختمان مورد استفاده قرار گیرد سرعت کار بسیار بالا خواهد رفت و کیفیت آن هم بیشتر می‌ شود. جدیدترین لوله‌ هایی که در لوله کشی آب مورد استفاده قرار می‌ گیرد لوله ۵ لایه می‌ باشد که البته گران‌ ترین نوع نیز است. لوله ۵ لایه دو نوع اتصالات کوپلی و پرسی دارد که برای نوع پرسی باید یک دستگاه مخصوص پرس وجود داشته باشد. از نظر کیفی تفاوتی بین اتصالات کوپلی و پرسی وجود ندارد و تنها تفاوتی که دارند قیمت بالاتر اتصالات کوپلی می‌ باشد. لوله گالوانیزه هم که در گذشته از پر کاربردترین لوله‌ های آب بود ولی امروزه به علت مشکلاتی که به اجرای آن مربوط می‌ شود و طول عمر نسبتاً پایینی که دارند کمتر مورد استفاده قرار می‌ گیرد.

دستمزد لوله کشی آب

دستمزد لوله کشی آب برای ساختمان‌ هایی که در حال ساخت هستند با دستمزد لوله کشی فاضلاب به صورت یکجا توافق می‌ شوند ولی به طور کلی می‌ توانیم بگوییم که هزینه‌ های مربوط به لوله کشی آب از فاضلاب کمتر است و تقریباً با هزینه‌ های لوله کشی پکیج برابری می‌ کند.قیمت لوله کشی ساختمان در سال ۱۴۰۲ محور قیمت گذاری لوله تک لایه می‌ باشد و لوله کشی آهنی چند برابر گرانتر از لوله کشی پلیمری است. برای متراژ‌های بالا حدوداً از متری ۹۰ تا ۱۰۰ هزار تومان هزینه می توان در نظر گرفت.

سخن پایانی

قیمت لوله کشی ساختمان بر اساس بخش‌ های گوناگونی مانند لوله کشی آب گرم و سرد، لوله کشی فاضلاب، لوله کشی گاز، لوله کشی سیستم گرمایشی یا شوفاژ، لوله کشی هواکش، لوله کشی زهکشی و یا آب باران، لوله کشی تهویه مطبوع و … می‌ باشد که هر کدام از آنها دارای قیمت‌ های متفاوتی است و بر اساس لوازم مصرفی که در آنها مورد استفاده قرار می‌گیرد تعیین می‌ شود و در نهایت دستمزد هم به هزینه نهایی اضافه خواهد شد. در این مقاله از آی بک امداد هزینه‌ های تقریبی لوله کشی ساختمان در سال ۱۴۰۲ بیان شد. اما باید بدانید که به علت نوسانات بازار حدوداً ۱۵ تا ۲۰ درصد این قیمت‌ ها نوسان دارند.

قیمت لوله کشی ساختمان در سال ۱۴۰۲

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

قیمت لوله کشی ساختمان در سال ۱۴۰۲، هزینه نصب پکیج

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا