خدمات پرستاری و مراقبتی

انواع تمرینات تنفسی برای کودکان | مزایای تمرینات تنفسی

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

برای کودکان ما تمرینات تنفسی اهمیت زیادی دارد در این مقاله از مجله ایبک می خواهیم شما را با انواع تمرینات تنفسی برای کودکان و مزایای این تمرینات آشنا کنیم.

تمرینات تنفسی

تنفس یک فرایند خودکار بوده و بیشتر افراد متوجه انجام آن نمی‌شوند. با این حال این عمل ساده دم و بازدم تأثیر زیادی در افکار و روحیه ما دارد. مدتهاست که نفس عمیق به عنوان یک تکنیک برای آرامش مورد استفاده عموم قرار می‌گیرد و برای بزرگسالان و همچنین کودکان هم مفید است. متخصصان اعتقاد دارند که با آموزش تمرینات تنفسی به کودک، آنها مهارتی ارزشمند، برای داشتن یک زندگی مفید و سالم پیدا خواهند کرد. کودکان با استفاده از نفس های عمیق می توانند در زمان هایی که مضطرب بوده و یا احساس فشار می کنند و نیاز به خواب و استراحت دارند، با تنفس های عمیق احساس راحتی و آرامش کنند.

تنفس های عمیق می تواند برای بدن ما بسیار مفید بوده و افکار منفی را به افکار مثبت تبدیل کند. در اصل می توانیم با تنفس یاد بگیریم که از بدن و همچنین نفس خود برای احساس بهتر ذهنی کمک بگیریم. وقتی دچار ترس، عصبانیت، استرس و یا نگرانی هستید، متوجه خواهید شد که تنفس شما سریع و کم عمق می شود. وقتی که ناراحتید تنفس شما بسیار سطحی خواهد بود. ولی برعکس، در هنگامی که آرامش بیشتری دارید تنفس عمیق تر و کندتر می شود. در این شرایط، تنفس بیشتر از زیر دنده ها و شکم انجام می گیرد. می توانید به این طریق یاد بگیرید که به تنفس خود توجه بیشتری کرده و سرعت آن را کم کنید و نفس های عمیق تر و طولانی تر بکشید با این کار شما احساس آرامش خواهید کرد.

فواید تمرینات تنفسی چیست؟

وقتی شما تمرینات تنفسی را  بخوبی یاد بگیرید، نه تنها می‌توانید آرامش درونی خود را حفظ کنید بلکه در شرایط استرس زا هم با سرعت می توانید به آرامش برگردید. البته تنفس عمیق مزایای دیگری هم دارد که عبارتند از:

  • مسکن دردها
  • بهبود گردش خون و سیستم ایمنی بدن
  • زیاد شدن انرژی
  • پایین آمدن فشار خون
  • هضم بهتر غذا
  • احساس خوب
  • ذهنی روشن

تمرینات تنفسی به کودکان کمک خواهد کرد تا ارتباط بین احساس و تنفس خود را درک کنند. کودک باید تکنیک های تنفس متمرکز را به خوبی یاد گرفته و تمرین کند تا به ذهن و بدن خود کمک کند تا متمرکز و آرام شود. این فعالیت ها ارادی بوده و به کودک این امکان را می دهد که تنفس آگاهانه را بهتر بشناسد.

وقتی سطح اکسیژن بدن افزایش پیدا می‌کند اثرات آرامبخشی در روی بدن انسان دارد. تنفس های عمدی و عمیق باعث می شود فرد از جهت روحی و جسمی آرام شود. تکنیک های تنفس عمیق می تواند سیستم های عصبی پاراسمپاتیک را فعال کرده و ذهن شما را به طرف یک کار ساده هدایت کند و از افکار مضطرب آن را منحرف کند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  روش ارائه خدمات پرستاری به کودکان در منزل

تمرینات تنفسی

تمرین کودک برای تنفس های عمیق

در هنگام تمرینات تنفسی از کودک خود سؤال کنید که بدن و ذهن چگونه به یکدیگر متصل هستند؟ حتماً طول می کشد تا کودک به سؤال شما پاسخ بدهد و یا شاید پاسخ های ساده‌ای بدهد.

بهتر است برای کودک یک مثال ساده بزنید تا بتواند موضوع را درک کند. مثلاً به او بگویید وقتی که می خواهیم به یک توپ ضربه بزنیم ابتدا ذهن ما یک سیگنال را به پاها فرستاده و به پا می گوید که چه کاری باید انجام دهد. کودک می‌تواند مواردی مانند موارد زیر را به راحتی درک کند:

– اگر ما فکر کنیم که می توانیم کاری را انجام دهیم حتماً قادر به انجام آن هم هستیم.

– اگر ناراضی و یا ناراحت و نگران باشیم ممکن است بدن ما احساس خستگی بیماری و یا ناراحتی بکند.

– اگر بدن آسیب دیده باشد و یا بیمار و خسته باشد، باعث سرخوردگی و ناراحتی می شود.

شما می توانید با این تمرینات ارتباط بین بدن و ذهن را برای کودک تجسم کنید و به این صورت کودک می تواند ارتباط تنفس های عمیق و بهبود شرایط روحی و جسمی را درک کند.

تکنیک های تنفس عمیق چیست؟

تنفس یک عمل خودکار است که شما نیاز ندارید که به آن فکر کنید و به طور خودکار اتفاق می‌افتد. ولی آگاه بودن از تنفس به شما کمک می‌کند که آرامش بیشتری کسب کنید. در ادامه می خواهیم شما را با تکنیک های تنفس عمیق آشنا کنیم. شما می توانید این تکنیک ها را در هر زمان و مکانی انجام دهید. برای توجه بیشتر به تنفس، یک راه آسان این است که به بوی دلخواه خود فکر کنید. می توان گفت که بوییدن، یک تنفس آگاهانه و عمدی می باشد پس بهتر است که این تنفس آگاهانه را تمرین کنید:

ابتدا چشمان خود را ببندید و تصور کنید که رایحه مورد علاقه خود را بو می کنید. دو عدد بشمارید و نفسی عمیق بکشید. حالا با شمردن ۴ عدد می توانید نفس خود را به بیرون بدهید. یک دقیقه باید این کار را تکرار کنید.

نفس عمیق بکشید و شمع را خاموش کنید.

در ادامه شما را با روش تنفس بادکنک و شمع آشنا می کنیم:

روی صندلی بنشینید و پشت خود را کاملاً صاف کرده و پاهای خود را در روی زمین بگذارید. ابتدا نفسی از طریق بینی کشیده و ریه های خود را مثل بادکنک از هوا پر کنید. حالا تصور کنید که می خواهید شمع های روی کیک تولد خود را با یک نفس قوی خاموش کنید. باید نفس را از طریق دهان بیرون بدهید یک دقیقه این تمرین را تکرار کنید.

نفس کشیدن عمیق و بیرون دادن حباب

یک تکنیک عالی برای تمرکز جهت کند کردن نفس این است که باید در داخل یک حباب خیالی آرام بدمید. در صورتی که نفس شما آرام نباشد حباب می ترکد. تنفس حبابدار به روش زیر انجام می شود:

ابتدا نفس عمیقی از بینی کشیده و ریه های خود را کاملاً از هوا پر کنید. دو ثانیه نفس را حبس کرده و فکر کنید که یک چوب حباب را در مقابل دهان خود گذاشته و به آرامی هوا را از دهان بیرون می دهید. ۳ تا ۵ بار این تمرین را تکرار کنید. همه ما می توانیم از این تکنیک ها و تأثیرات آنها بر بدن خود بهره‌مند شویم. حتی کودکان هم می توانند این کارها را انجام دهند. باید به آنها یادآوری کنید که اگر احساس کردند نیاز به آرامش دارند می توانند آگاهانه و با تنفس های متمرکز در هر زمان و هر کجایی که باشند این کار را انجام دهند و هیچ کس هم متوجه کار آنها نخواهد شد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  دلایل جویدن ناخن در کودکان چیست و والدین چه نقشی دارند؟

آموزش تنفس شکمی به کودک

در ادامه می خواهیم شما را با مراحل آموزشی تنفس عمیق با شکم برای کودکان، آشنا کنیم:

  1. از کودک خود بخواهید که عادی نفس کشیده و به احساسی که در آن لحظه دارد، توجه کند.
  2. سپس از کودک بخواهید دست خودش را در روی شکم و بالای ناف و دست دیگر خود را هم روی بالای سینه اش قرار بدهد.
  3. حالا از راه بینی نفس عمیق کشیده و ریه هایش را هم از هوا به طرف پایین و به سمت شکم، پر کند.
  4. باید هنگامی که شکم او به طرف بالا می رود در همان حال متوجه دست پایینی خود که بالا می رود باشد.
  5. حالا باید به کودک خود بگویید که آرام از راه دهان خود نفس را به طرف بیرون بفرستد.
  6. برای تشویق کودک به او بگویید وانمود کند که می‌خواهد شمع های روی کیک تولدش را فوت کند. باید دستش را در روی دهان خود بگیرد تا نفس خود را احساس کند.
  7. حالا بعد از چند بار تنفس های عمیق شکمی از کودک خود سؤال کنید که چه احساسی دارد؟

از سنین پایین تمرینات را در کودک شروع کنید.

در هر سنی شما می توانید تمرینات تنفس عمیق را به کودک خود آموزش دهید. حالا اگر کودک شما نوپا بوده و مفهوم تنفس های شکمی را درک نمی کند والدین باید با آموزش تنفس خود در هنگام خشم و ناراحتی، به کودکان آموزش دهند.

کودکان دبستانی به راحتی می‌توانند اصول تنفس شکمی را یاد بگیرند. از شمارش می توانید استفاده کنید. وقتی کودک شما در حال تمرین تنفس های شکمی می باشد، باید کودک را تشویق کنید که در هنگام دم تا عدد ۳ بشمارد و کمی مکث کرده و برای بازدم تا عدد ۴ بشمارد و سپس نفس خود را بیرون بدهد. بسته به توانایی تنفس و همچنین سن کودک، شما می توانید شمارش را زیاد کنید. برای این کار می‌توانید از پرستار کودک که با این اصول آشنایی دارد، کمک بگیرید. از پرستار کودک خود بخواهید که کودک شما را با این تمرینات آشنا کند.

تمرینات تنفسی

سخن پایانی

همانطور که گفتیم تنفس یک فرایند خودکار بوده و ما به سختی می‌توانیم متوجه تنفس خود شویم، ولی همین دم و بازدم می تواند اثرات مثبتی در افکار و روحیه ما داشته باشد. متخصصان اعتقاد دارند که آموزش تمرینات تنفسی به کودک، باعث می شود مهارت زندگی سالم را به او بیاموزیم. وقتی سطح اکسیژن بدن افزایش پیدا می کند باعث اثرات آرامبخش در بدن خواهد شد و تنفس های عمدی و عمیق می تواند شخص را از جهت روحی و جسمی آرام کند. به کودکان خود انواع تمرینات تنفسی را بیاموزید تا به آرامش او در زندگی کمک کرده باشید.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

انواع تمرینات تنفسی برای کودکان

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

مزایای تمرینات تنفسی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا